Jaka Lakovic

Lakoviç sürekli çabalıyor,takıma olumlu olmaya çalışıyor.Mesela ikinci yarı baktı takım skor üretemiyor,kendisini faul çizgisine attı.Sorumluluktan kaçmıyor çünkü biliyor ki takımın lideri o
 
Lakovic'in basketbol kariyerinde hiç bu kadar savunma yapıp mücadele ettiğini görmedim. Kaybettiğimiz veya çok katkı yapamadığı maçlardan sonra da gelen taraftara mahcup bir surat ifadesiyle terkediyor hep salonu. Ben seviyorum Lakovic'i çok ve bu takıma verebileceğinin en fazlasını verdiğine de eminim.
 
mücadelesi muazzam gerçekten.sezon başından beri a.ipekçide birebir izlediğimden kameraya yansımayan zamanlarda bile adamına baskı yapmıp top aldırmamak adına müthiş bir gayret gösteriyor.saygı duyulması lazım.
 
Hayatında kazandığı başarıların,kaldırdığı kupaların çeyreğini dahi yaşasa vurdumduymazlığın kralını yapabilecek nice oyuncular varken, bazı insanların bu adamın verdiği emeği, gösterdiği mücadeleyi yok saymaları ayıp oluyor..
 
Elinden geleni yaptı. Burada sorumluluk almıyor diye eleştirenler vardı, sorumluluk almaya çalıştı. Dış şutları yüzdeli girmedi belki ama o istenilen sahiplenmeyi yaptı. Savunmada da inanılmaz gayret gösteriyor..İnsanların emeklerine haksızlık etmeye lüzum yok..
 
Dün hücumda tıkandığımızda Efes'in faul hakkının dolduğunun farkında olan tek oyuncumuzdu. Faulleri alıp çizgiye gitti ve sayıları bulup krizden çıkardı bizi.

Ama şunu unutmaması gerekir bizde iyi oynaması için 25 30 sayı atması lazım.
 
Zekasıyla, tecrübesiyle, kaçırmadığı serbest atışlarıyla, iyi gününde soktuğu 3'lüklerle ve kimse beğenmese de Oktay hocayla tartışmalarından aldığı gazla gençken bile yapmadığı savunmasını geliştirdi. Belki de uzun yıllardır yapmadığı bir şeydir adam blok bile verdi. Tek beklentim kariyer ortalaması olan %38,8 gibi bir yüzdeyi maç başına eşit dağıtıp istikrar yakalaması. Yoksa şuanda regular season ortalaması %45. Neden çünkü deplasman Prokom ve içerdeki Olimpia maçalarında nerdeyse %100soktu.(10/11)
 
Lakovic'ten alacağımız katkı fizik dezavantajının da etkisiyle uzunlara endeksli.Uzunlar içeriden bitiremeyip üstüne perdelemeyi de beceremeyince Lakovic'in pestili çıkıyor.Lakovic değil de misal Saras'la anlaşsaydık şimdiye kadar uzunları tokatlamıştı.
 
Daha fazla sorumluluk almaya basladi. Saygiyi hakediyor. Seneye kalmasi gereken oyunculardan. Seneye yükünü hafifletip, çok daha verim alabiliriz.
 
pardon ben de mücadeleci bir insanım hatta sahada Galatasaray için canımı veririm. lakovic'in yerine oynayabilirim o zaman ?

Üçlükleri potaya yetiştirebilecekmisin? Eğer tamam diyorsan hemen Emir hocayla konuşalım bir idmanda denesinler seni. Belki çok mücadele edebilen, forma için canını vererek skor atan bir oyuncu kazanırız mutlu eder bizi.
 
Benim fikrim hala değişmedi. Jako Lakovic ile Galatasaray arasında kan uyuşmazlığı var. Böyle dengeli bir takımda hem delicilik olarak hem dış şut yüzdesi olarak J.J.'ı yada D.W.'ı tercih ederim ben. Eğer takımımızda 2 yada 3 numarada tam winner özellikli bir oyuncumuz olsaydı Jaka daha rahat ederdi ve yüzdeleri artardı.
 
Washington veya Jery Johnson daha iyi diyen arkadaşlar olmuş ama arada çok büyük bir tecrübe farkı var.Jerry'nin geçen sene final serisi son maçında kaçırdığı serbest atışı hatırlarsınız sanırım.Lakoviç hem tecrübe hem de yetenek olarak daha üstün bence bu iki oyuncudan
 
Lakovic'in kariyerine ve basketboluna kesinlikle lafım yok ancak biz çok fazla beklenti içine girdik gibi.Lakovic yaşı ilerlemiş bir oyuncu ve Barca'da buna paralel olarak çok fazla sorumluluk alan değilde oyuna kenardan dahil olup gününde olduğu zaman iyi extra skor katkısı yapan bir oyuncu görünümündeydi.Özellikle de şutlarıyla.Jerry ve D.W yazan arkadaşlara da katılıyorum.Şu an oyun yapımıza baktığımızda en temel eksik hızlı hücum şansı yakaladığımızda kolayca bu sayı şanslarını değerlendiremiyor olmamız.Ancak Jerry ve D.W'ı Lakovic ile karşılaştırmak yerine takıma genel olarak baktığımızda hangi tür oyuncular eksik bunları testip edip yorumlamak daha mantıklı olacaktır.Lakovic gibi bir tecrübeyi takımda görmek bile büyük bir olay.Ancak en büyük eksik bence delici bir guard bulunmaması.Ha 2-3 numara oynayan skorer bir oyuncuda bireysel olarak skorda istenilen beklentiyi verebilirdi.Bu da düşünülebilirdi belki.
 

Üst