Jaka Lakovic

Basketbolda ilk defa bir transfere bu kadar çok sevindiğimi söyleyebilirim. Bence çoğu kişinin tüyleri diken diken olmuştur transferin bittiğini görünce.

Çok güzel oldu çok.Hayırlı olsun.Teşekkürler Galatasaray.
 
Jaka Lakoviç gerçek bir winner, gerçek anlamda bir tecrübe. Çok önemli bir transfer. Bazen transfer yaparken yok savunma dusermi yok sisteme uyarmı diye düsünülmemesi gereken oyuncular vardır. Bence şu anda bizim seviyemizdeki; yani euroleague için çabalayan, bir takım için Jaka Lakoviç işte böyle bir transfer.
Hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkürler.
 
hayırlı olsun çok önemli bir oyuncuyu kadromuza kattık. 3 numara transferi yapılır mı sizce? shipp-gordon 3te oynayabilen isimler. 5 numara transferi çok önemli iyi bir uzun alırsak çok can yakarız. 3 numara şu an için değilde sezon gidişatına göre olabilir. 6 yabancı normal euroligde oynarsal
 
bence artık 3 numara tranferi yattı
4 ve 5 numaraya mutlaka adam alınmalı takım iyice kısaldı
ermal gitti ve cemal de olmadı
pekoviç-lavrinoviç ikilisi süper gider 4-5 numara için :)
 
Uzun olarak Mavrokefalides i mi tercih ediyorsun yoksa Ndong mu?Ben Mavro diyorum :) Bir de Shipp'in 6.yabancı olarak kalması taraftarıyım..

ben Ndong cuyum :D kurduğum kadrolarda hep ndong vardı diğer başlıklarda. mavro olursa hayır demem tabiki ikisinden birisi gelsin de. ama alan anderson ı çok beğeniyorum buı dakikadan sonra istemem ama bizim 3 numaraya şimdi biraz uzun boylu uzun kollu oyun cu almamız lazım. shipp, gordon varken biraz gereksiz gibi bence gidecek ama kalırsa da yine elinden geleni yapacaktır. shipp kiralık verilecek bence. Lokavt olayı olursa Ersan gelecek diyorlardı. Ersan gelirse 3-4 numaralarda uçarız. iki takviyeyi 4 ve 5 e yaparız o zaman tam bie euroleague takımı oluruz. n'dong'un stepnesi dor fisher olsa fena olmaz. ama dor fisher ı alacak para yok şu anda :D
 
Ben o paranın hala olduğunu düşünüyorum zira 12 13 milyon dolarlık bir bütçeden bahsediliyordu.Uzun transferine çok para harcayacağımıza adım gibi eminim.Bu arada Efes-Ndong flörtünden haberim var fakat anlaştıkları hiçbir yerde açıklanmadı,Eurobasket her zaman doğru şeyler aktarmayabiliyor.Neyse benim zaten ilk tercihim Mavro :)
 
Zamanında Haldun Üstünel'e bağırmıştık ama şimdi Hakan Üstünberk hak ediyor bunu. Yeterrr Hakan Üstünberk yeterrr.

Heyecan verici, müthiş bi' transfer.
 
Bence Shipp kalmasın ... Bu kadroda ona yer olacağını sanmıyorum. artık belirli bir standart a ulaştı takım

Shipp geçen seneki takımın önemli yapı taşlarından birisiydi,kalmasının hele 6.yabancı olarak bize asla bir zararı olamaz,artı Shumpert'in de yaşlandığını düşünecek olursak 2-3 sene içinde devşirme böylesine kaliteli bir yabancı bulmamız da zor olacağından bence Shipp kalmalı.
 
eurobasket'in sitesinde Seibutis'te bizde gözüküyordu ama rytas'a gitti Ndong resmi anlaşma gelmeden ya da baya ciddi haberler gelmeden inanmayın.Bu arada Jaka Lakoviccccccc hayırlı olsun :D
 
Jaka Lakovic'le ilgili düşüncelerimizi de yazmak gerek.

Lakovic'i uzun uzadıya anlatmaya çok gerek yok aslında, Eray Abi resmi sitede de güzel özetlemiş. Benim söyleyebileceğim sistemimize nasıl uyum sağlayabileceği hakkına daha çok. Hepimizin bildiği gibi Lakovic'in en önemli özelliği muhteşem bir şutör olması. Bu konuda Avrupa'nın en iyi ismi belki de. Ben Lakovic'i eskiden beri pek sevmem, sebebini bilmiyorum ama bana itici gelir uzun yıllardır. Savunmadaki defolarını anlatmaya gerek yok. Lakovic oyundaysa rakibin 1 numarasını tutmak zorunda. O durumda da savunmada fiziki dezavantajıyla çok sorun yaşıyor, rakipler de genelde Lakovic'in adamından birebir ya da ikili oyun oynuyor. Bunu hem Milli düzeyden hem kulüp takımı düzeyinden biliyoruz. Bu eksiği nasıl kapayabiliriz sorusuna gelirsek, alan savunması iyi tercih olabilir. Aslında Oktay Mahmuti bu seçimi yaparak biraz kendisine de iş çıkardı. Şimdi onun koçluk yeteneklerine ve Lakovic'in bu zaafını örtecek savunma stratejisi geliştirmesine çok ihtiyacımız var, bunu yapacağına da inanıyorum.

Savunma yönündeki sıkıntılarını kenara bırakıp hücumu düşünürsek takıma zarar verebilecek bir oyuncu aslında. Slovenya'da, hatta Barcelona'da bile topu getirip kimseye vermeden üçlüğü yollayabilecek bir oyuncuydu. Bunu bizim takımımızda yapması bizi buraya getiren takım olgusuna büyük zarar verir. Ama Jerry Johnson'ı dizginleyen Mahmuti'nin Lakovic gibi bir oyuncuyu da kendi isteği doğrultusunda oynatacağına eminim. Ondan nasıl bir katkı almayı düşünüyoruz bilmiyorum ama topu ona teslim etmeyeceğimizi düşünüyorum ben.

Hep kötü yanlarından bahsettik, biraz da faydalı olacağı yerlerden bahsedelim. Şimdi düşünüyorum, Tutku-Andric ikili oyun oynuyor, diğer 3 oyuncu Lakovic, Nachbar, Shumpert. Hangisinin adamından yardım gelse üçlüğü yollayacak mesela, hele Lakovic'in adamı onu 1 saniye bile bırakamaz. Kısacası Lakovic oyundayken diğer oyuncuları çok rahatlatır, hiçbir şey yapmadan kenarda dursun, 4'e 4 geniş alanda oynarız. Bunun dışında yine zaman zaman sorumluluk aldığı dakikalar olacaktır. Müthiş şutörlüğünden, yılların getirdiği tecrübeden, liderlik vasfından, taraftarın hoşuna gidecek hırsından filan bahsetmiyorum bile, onları herkes biliyor.

Jamon Gordon transferi şimdi anlam kazandı, Lakovic ile Gordon birbirini tam anlamıyla tamamlayan oyuncular. Önceleri adını dahil bilmediğimiz yabancıları transfer ederdik, sağdan soldan araştırırdık, önceleri nasıl oynamış diye, hep böyle isimleri hayal ederdik.

Şimdi yukarıdakileri aklınızda çıkarın ve sadece şunun keyfini çıkarın.

Jaka Lakovic Galatasaray'da.
 
Shipp geçen seneki takımın önemli yapı taşlarından birisiydi,kalmasının hele 6.yabancı olarak bize asla bir zararı olamaz,artı Shumpert'in de yaşlandığını düşünecek olursak 2-3 sene içinde devşirme böylesine kaliteli bir yabancı bulmamız da zor olacağından bence Shipp kalmalı.

Gordon'un olduğu yerde shipp'in kalması biraz garip geliyor.. Tabikide shipp geçen sene gerçekten çok çok önemli şeyler yaptı ancak oynamadığı zamanda oynamadı. Ama kalıcaksada tabiki üzülmem shipp belirli standartlarda bir oyuncu
 
Vay be son 10 senesinde hep euroleaguoynamis, boyle bir 1 numarayi takima kazandiranlara tesekkurler.
Galatasaray'imiza hayirli olsun
 

Üst