Jaka Lakovic

Facebook'daki GS basketbol ile ilgili sayfalardan biri geçenlerde Mahmuti'nin Güney Amerikada verdiği basketbol seminerinin videosununu yayınlamıştı sağolsun.Fiba organizasyonunda alt yapı oyuncularına seminer vermiş koç yenilerde.O videolarda birşey dikkatimi çekmişti Mahmuti sık sık benim basketbol anlayışıma göre ifadesini kullanıyordu birşeyler anlatırken.Sözün özü bana göre diyordu Final-4 görmüş yılın koçu seçilmiş bir koç 15-16 yaşındaki çocuklara basketbolu anlatırken...Bu Budur demiyordu bana göre budur diyordu...aklıma geldi
 
müthiş bir oyuncusun...bazılarımızın görmediği ama Murat Kosova'nı dile getirdiği "Galatasaray onu bunun için aldı" sözlerini tecrübeni ortaya koyarak tasdikledin.Helal olsun sana.

İçeriyi biraz daha zorlasaydın belki maç krize girmezdi gibi geliyor.Aslansın Lakoviç...
 
Çok iyiydi bugün ilk defa takımı çok iyi yönetti, bazıları olarak bizim görmememizin nedeni de ilk defa olmasıdır belki neyse hep böyle Lakovic.
 
Ya adam o boyuyla blok koyuyordu nerdeyse. Daha ne yapsın. YÜREĞİNİ ORTAYA KOYDUN JAKA TEŞEKKÜRLER. Maç sonunda BBL MVP'Sİ Lucas Gordon ile çektirdiği üçlü ve sonrasındaki zıplamaları görülmeye değerdi. Umarım birileri kayıt etmiştir o görüntüleri
 
Bugün ortaya koyduğu performans önemliydi ama eski Lakoviç performansını henüz tam olarak izleyemedik. Gruptan çıkmak için çok ihtiyacımız var performansını yükseltmesine.
 
takım için birşeyler yapmak için herşeyi yaptı bazen bu sorumluluk duygusu zarar vermedi değil 8de 1 3lük attı ama lakovic sahada olması baslıca güven duygusu olusturuyor insanın içinde
 
Bana kalırsa "ilk defa" diyerek hakkını yemeyelim tecrübeli oyuncumuzun. Gerek ön elemelerde gerekse Prokom deplasmanında tecrübesini sahaya çok iyi yansıtmıştı.
O maçlarda sayı atarak yapmıştı, bugün ise gerekli olduğu anlarda savunmayı delmesi ve asistleriyle takımı rahatlattı ve çok iyi yönetti, 8 de 1 üçlük atmasına rağmen maçın en iyilerindendi Lakovic keza savunma gayreti ve mücadelesi üst seviyede idi.
 
Son zamanlardaki savunma gayreti ve hücumu başarıyla yönlendirmesinden sonra bugün boştaki topa sonunu düşünmeden atlaması... Aynen devam Jaka!!
 
Adamın kariyeri belli bizde iki sene kontratı var bildiğim kadarı ile yaşı da belli yani Union'a falan dönmeden önce para kazandındığı son kontrat olma olasılığı gayet yüksek şu saatten sonra 2 yıl sonra daha büyük bir kontrat kapacak falan değil bizdeki parası da garanti malum.Ona rağmen savunmada kendini parçalıyor.Maç sırasında benchde iken birkaç kez ayağa kalkım Mahmuti'nin yanına gelip takım arkadaşlarını motive etti başka bir oyuncunun ayağa kalkıp böyle birşey yaptığını hiç görmemiştim.Adam neyi var neyi yok veriyor ve bu hali ile performansı ne olursa olsun cidden saygıyı hak ediyor.Adammış cidden adammış..

Galibiyeti (ikinci) Kaptan Tutku'ya,Sertaç'a ve büyük GS taraftarına hediye etmiş ...
 
Zaten nasıl bir oyuncu olduğu tartışılmaz ama dün gece bence hala tam lakovic olmamasına rağmen harikaydı.Yanılmıyorsam 6 da 1 üçlükle oynadı ama yinede sorumluluk aldı.Büyük oyuncu böyle olur.Ayrıca o nasıl bir savunmadır.Ben lakovic'in böyle savunma yaptığını hatırlamıyorum...yürüyedur lakovic...
 
Dünkü maçın tekrarını izledim ve 16 sayılık katkısının yanı sıra, ortaya koyduğu üstün savunma gayretini daha da iyi gözlemleme imkanım oldu.

Bu adam sahada maksimumunu vermek için cidden herşeyi yapıyor, savaşıyor. Taraftarla bağlantısı da çok özel. İyi ki bizimlesin Jaka...
 
Jaka kariyeri boyunca göstermediği savunma özverisini, gayretini biz de gösteriyor. Onun gibi bir kariyere sahip oyuncunun, 33 yaşında, savunmada yatıp, hücumda kafasına göre takılması muhtemel bir durumken, bu sahiplenme, bu özveri takdiri hak ediyor.

Lakovic belki ismiyle orantılı oluşan beklentilere tam olarak cevap vermiş değil, ancak gösterdiği özveri bir ''Helal olsun!''u hak ediyor. Dün ise bildiğimiz, beklentilerimizin olduğu o Jaka'dan bir pasaj sundu. Tecrübesini, basketbol bilgisini konuşturdu. Teşekkürler..
 

Üst