Jaka Lakovic

Maç bitti, arkadaşlar ile beraber maç hakkında konuşurken, hepimiz Jaka'nın bugün ne kadar iyi oynadığını, sorumluluktan asla kaçmadığını ve takımın aldığı galibiyette müthiş rol oynadığını konuştuk. Eve geldiğimde maçı tekrardan izledim, 1/8 yüzdesini gördüm ancak düşüncemde bir gram değişme olmadı. Biz Jaka'dan ne istiyorsak hepsini yerine getirdi, fazlasını da sahaya yansıttı. Neler mi onlar;

Maçın sonunda Gordon ile sorumluluk alan yegane isimlerden biriydi. Faul atışlarında kusursuz bir günü geride bıraktı, 44'te takılı kaldığımız anda gelen enfes turnikesi de var.

Dış atışlarda 1/8 gibi düşük bir yüzde ile oynasa da, bunu savunma kısmında fazlasıyla telafi etti. Spanoulis 24 sayı bıraksa da potamıza, bir çoğu verimsiz gelen sayılardı. Onun karşısında gayet iyi durdu ve uzatmalarda Spanoulis'e hücum faul yaptırdı + maç topunda Sloukas'ı çok iyi savundu.

İşin mücadele kısmına girmiyorum, her maç koyduğu eforun aynısını koydu, ne eksik ne fazla. 4. çeyreğin başında kenardan saha kenarına gelerek arkadaşlarına verdiği destek de işin ayrı güzel bir noktasıydı.

Bahsettiğimiz isim Jaka Lakovic, Euroleague'in en skorer üçüncü oyuncusu, defalarca başarılar kazanmış bir isim. Takımın bir parçası, müthiş profesyonel ve elinden gelenin fazlasını da sergiliyor takımda. Açıkçası başlarda tam istediğimizi aldığımızı bende düşünmüyorum ancak son haftalarda tam kafamızdaki Jaka'yı oynuyor.

Jaka'nın her maçta 30 atmasını değil, savunmada dahil her açıya katkı vermesini yeğlerim. Takımın lideri ve tam bir lider gibi davranıyor, nazar değmesin.

Bilmiyorum kariyerinde kaç defa olmuştur ama, adam kendi kullandığı serbest atış sonrası hücum ribaundu yaptı, biz hala adamı eleştiriyoruz...
 
coşkusu ve takımla bütünleşmesi muazzam gerçekten.3 lük yüzdesi savunmada gösterdiği üst düzey gayretten ötürü düşüyor. lig maçlarında çok daha yuzdelı çünkü.
 
Takım yavaş yavaş onun takımı oluyor, takımdaki tüm roller oturdukça onun değeri daha çok anlaşılıyor. Bugun elini sokup rakibi bozduğu toplar tam bir konsantrasyon örneği.
 
Efes maçında takım soyunma odasına giderken tribünleri alkışladığında Lakovic'in elinden gelenin en iyisini yapmak isteyip yapamamasından dolayı o yüzündeki mahçupluk duygusu birçok galibiyetten daha değerli diye düşünüyorum.

Bu bence çok anlamlı bir cümle. Lakovic basketbolda birçok başarı elde etmiş, "doymuş" bir oyuncu olmasına rağmen eğer mağlubiyet sonrası bu reaksiyonu gösteriyorsa onu eleştirirken kullanılan cümlelerin dozuna dikkat edilmelidir. Sistem, oyuncu yapısı, saha dışı faktörler vb. başlıklar belki oyununu etkiliyor olabilir ama Lakovic mücadele ediyor, çabalıyor. Bilmiyorum katılır mısınız ama ben Lakovic'i bildim bileli savunmada bu kadar uğraşırken ilk kez görüyorum. Ve geçen sen FBÜlkerin yaptığı Saras transferi gerçekleştiğinde böyle bir oyuncuyu izleyecek olmanın mutluluğunu yaşamıştım. Bu Lakovic içinde geçerli. Sezon sonu beklenen verim alınmaz hedeflerimiz doğrultusunda kendisine yer bulunamazsa tabiki yollar ayrılabilir ama bir sezonda olsa Lakovic gibi bir oyuncuyu Türkiye'de hem de Galatasaray forması altında izlemiş olacağız. Bu bile çok değerli birşeydir bence. Elbette Lakovic'in performansını yükseltmesini ve takımımıza büyük katkılar vermesini bende isterim ama ona bakarken birde bu faktörleri düşünün derim.

Bu yazıyı çok olmadı 8 gün önce yazmışım. Ama bu 8 günde Lakovic Jamon'la beraber dümene geçti ve liderlik özelliklerini göstermeye başladı. 8 gün önce o tartışılırken onu savunan biri olarakta çok memnun oldum bu gelişmeden. Artık takımı sırtlamaya başladı. Zaten kariyeri boyunca yapmadığı savunmayıda sezon başından beri bu yaşında canla başla yapıyordu. Şimdide hücumda istikrarlı katkılara başladı. Umarım bu artarak devam eder. Ve dikkatimi çeken birşeyi paylaşmak istiyorum. Oly maçında Göksenin'le değişirken onu ensesinden tuttu ve birşeyler söyledi Göksenin'de onu ciddi bir şekilde dinledi ve sanırım maçla ilgili verdiği küçük öğütleri saygıyla tamam ve yapacağım gibi bir tepki verdi. Bence bu bile çok önemli. Euroleague hedefiyle sezona girmemiş ama bir anda kendini Euroleague'de hem de TOP 16 da bulmuş takımımızın bu dönemde böyle liderlere ihtiyacı var. Ve ne mutlu ki o lider bizde var. Unutmadan birşey hatırlatmak istiyorum performans iner çıkar, oyuncu tutar tumaz ama söz konusu Lakovic ise biraz daha saygılı ve bunları düşünerek yorum yapmak gerekir bence.
 
skor atsın atmasın ancak her maçta muazzam mucadele ediyor.bunu her maçı salondan takip eden biri olarak ve topun olmadığı alanlarda onu izleyen biri olarak çok rahat söyleyebilirim.kariyerinin hiçbir döneminde barca ve pana dahil bu denli istekli ve dirençli savunma yaptığını sanmıyorum.
 
savunmacıları çok uzundu bu maçta...hani şuta el gösterilir ama bunlar resmen kol gösteriyorlar direk...alayı hayvan eti yemiş...artık moskovada hayat şartları mı çok zor da dogaya uyum sürecinde kolları uzuyor bu heriflerin bilmiyorum ama bu kadar uzun kollu bir takım yok yani...
 
Prokom maçındaki gibi mükemmel yüzdeyle oynadı, inşallah o maçtan sonraki gibi kötü yüzdeye geçmez böyle devam eder...Böyle oynamaya devam ederse her maç işimiz kolaylaşır.
 
Rakip takımda savunması iyi ve sert olup Lakovici yıldıracak kimse yoktu. Bu da şut yüzdesine yansıdı. Her maç böyle olamaz tabi ama bugün gerçekten iyiydi.

Saygılar.
 

Üst