Ben Saras ile Jaka'yı karşılaştırmayı pek anlamlı bulmuyorum. Saras ile Jaka arasında kafadan 2 yaş ve oyun stilleri açısından farklılıklar var. Saras'ın F.Ülker'e gelmeden önce dip yaptığını, ciddi sakatlık geçirdiğini Rytas'a gittiğini, ardından F.Ülker'e geldiğini unutmayalım. Hatta o dönemde biz de Saras'ı forumda bir kaç kez yazmıştık, gözlerden uzak olduğunu, yeni çıkış aradığını, bunu deneyebileceğimizi söylemiştik. Sonra Rytas'tan F.Ülker'e geldi. Ama F.Ülker'de gördük ki Saras için bazı şeylerin vakti geçmeye başlamış. Jaka ise hala Barcelona için önemli şeyler ifade eden, geçtiğimiz sezon da Euroleague'de ortalama 15 dakika süre almış bir oyuncu. Kaldı ki Barcelona'nın rotasyonu ne kadar seven, oyuncu süre dağılımları içinde 15 dakikanın önemli bir dilimi kapladığını hatırlamak lazım.
Lakovic bence bizim için önemli işler yapacak. Oktay Mahmuti'nin süre dağılımı ile onu en efektif şekilde kullanacağını düşünüyorum. 20-25 dakika arası süre alıp, iyi kullanılan bir Lakovic bizi sırtlayan en önemli adamlardan biri olur.