• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Joshua Ian Shipp

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Burak Barut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:17
Her sene bütün yabancıları değiştirmekle bir yerlere varılamayacağını anlamış olmamız lazım artık.Rancik gidecek büyük ihtimalle,Jerry de gidecek gibi.Bu yüzden Ship ve Andriç'i tutmak gerekir diye düşünüyorum.

Shipp pis işleri yapıyor, kabul. ama bu tip maçlarda ekstra sayı bulman lazım. Shipp bu sorumluluğu alamıyor. Oktay hoca potansiyleini ve takım oyuncusu olmasını göz önüne alarak takımda tutabilir.

Şöyle düşünmeye çalışsak; bu oyuncu tamam bir winner değil belki ama eğer Sinan'ı alamayacaksak yedek olarak iki numarada Shipp olmalı. Gerektiğinde 3 numarada da oynar. Savunma düzeyini arttırır, dinamizm katar kesinlikle joker bir oyuncu olur arada çıkar çoşar takımı taşır. Bir numaraya Ender geliyorsa yabancıya gerek yok. 2 numaraya çok iyi bir adam alınmalı ve Shipp kalmalı diyorum ben.

Her sene bütün yabancıları değiştirmekle bir yerlere varılamayacağını anlamış olmamız lazım artık.Rancik gidecek büyük ihtimalle,Jerry de gidecek gibi.Bu yüzden Ship ve Andriç'i tutmak gerekir diye düşünüyorum.

İyi güzel söylüyorsunda...
Jasa gitti Shipp, Jasa daha iyi bir oyuncuydu...
Wilkinson gitti, Andric geldi, Wilkinson çok daha iyi bir oyuncuydu...
D-Wash gitti yerine önce Taylor sonra Jerry alındı, ikisini toplasan D-Wash etmez...
Daha iyileri alınabiliyorsa sırf istikrar diye niye kendimizi kandıralım...
Ben Shipp den umutluydum ama bir Domercant daki gelişimi onda göremiyorum, eğer yeterince skorer alınırsa iyi bir bench oyuncusu olarak takımda tutulabilir,kendisinden bu seviyede fazlasını artık beklemiyorum...
Andric ise Tutku kalıyorsa kalsın, yoksa hiçbir faydası olmaz...
Tutku kalırsa giderse kayıp olmaz, kalırsa zararı olmaz...Sonuçta Tutku'nun yıldızlaştırdığı ne ilk uzun ne son uzun olur...

D-Wash gitti yerine önce Taylor sonra Jerry alındı, ikisini toplasan D-Wash etmez...
Ben Shipp den umutluydum ama bir Domercant daki gelişimi onda göremiyorum, eğer yeterince skorer alınırsa iyi bir bench oyuncusu olarak takımda tutulabilir,kendisinden bu seviyede fazlasını artık beklemiyorum...
Tutku kalırsa giderse kayıp olmaz, kalırsa zararı olmaz...Sonuçta Tutku'nun yıldızlaştırdığı ne ilk uzun ne son uzun olur...

Aynen katılıyorum.İstikrar için adamın yetersiz olduğunu göre göre takımda mı tutalım?

Adam yetersiz değil işte kalması gerekir diyenlere göre.

Her sene gelen oyuncumuz bir önceki senekinden kötü oluyor (!) ise önceki seneler niye final yapamadık acaba? Eski oyuncularımıza sevgimiz üst düzeydedir ama onları överken şimdikilere haksızlık ediliyor.

Adam yetersiz değil işte kalması gerekir diyenlere göre.

Her sene gelen oyuncumuz bir önceki senekinden kötü oluyor (!) ise önceki seneler niye final yapamadık acaba? Eski oyuncularımıza sevgimiz üst düzeydedir ama onları överken şimdikilere haksızlık ediliyor.

Bu sene kadromuzda daha önce olmayan kalitede biri var, başarı zaten onun sayesinde geldi...
Oktay Mahmudi...
Şu takımı son 4-5 yıldaki koçlardan istediğine ver, Murat Hoca, Koray Hoca, ismi lazım olmayan hoca, hatta Cem Hoca...
Bu takımı 5.'likten yukarı taşıyamazlar, yarı final bile zordu...

Shipp'in yetersiz olduğunu görenlere bakıyorum bir Shipp'e bakıyorum. Hiç yanıt vermeye gerek yok zaten. Önerilen isimler, hala GS'ın hedeflerinin ne olduğunun farkında olmayan taraftar profili. Shipp'in beğenmediğiniz özelliklerinin öyle olmasının nedenlerini Shipp'te değil takım içindeki diğer bölgelerde aramalısınız. Geçen senenin sayı kralı bu adam ama bu sene neredeyse Ribaunt kralı olacaktı. Sayı ribaunt asist özelliklerini ayrı ayrı göstermiş bir oyuncuyu yetersiz buluyorsunuz. Allahtan Oktay hoca sizin gibi düşünmüyor. Bağıl yaşıyorsunuz çünkü..

Ana sorunumuz bu zaten.

Ben taraftarın transferlerden memnun olduğunu bir tek Dee Brown zamanı hatırlıyorum. O zaman da çatlak sesler vardı gerçi. Daha sonra bu isimler gitti. Graves geldi, Gurovic geldi, Milojevic geldi, eskiler daha iyiydi dedik beğenmedik. Geçen sene başını dün gibi hatırlıyorum, Darius için söylenenleri, Mike Wilkinson'a basketbol katili yakıştırmasını yapanlarını... Şimdi onlar iyiydi diyoruz, 2 sene sonra Shipp gibi ribaund alan, savunma yapan yabancımız yoktu diyeceğiz, adım gibi biliyorum.

Emrah abi ,kıyaslamaların yanlış yapılmış bence.Jasaitis'i bu sene gelen biriyle kıyaslayacaksan bu Preston Shumpert'dır ki Shumpert'ın gelecek haftadan sonra yerli olacağı için bu + hanede bir değişiklik.

Darius kıyaslaması doğru ama Darius artık tam anlamıyla Euroleague oyuncusu oldu tekrardan buraya gelmez.

Wilkinson ise Rancik'e tercih edilmiş bir oyuncu Andric'e değil.Rancik'in Wilkinson'la kıyaslanması bile olmaz 2010 yazındaki en kötü hamlemiz bu oldu maalesef.

Geçen sezondan biriyle Andric'i kıyaslayacaksak mevki itibariyle bu Fatih Solak'tır ki bu da kıyaslanması olanaksız bir durum :)

Bu sene kadromuzda daha önce olmayan kalitede biri var, başarı zaten onun sayesinde geldi...
Oktay Mahmudi...
Şu takımı son 4-5 yıldaki koçlardan istediğine ver, Murat Hoca, Koray Hoca, ismi lazım olmayan hoca, hatta Cem Hoca...
Bu takımı 5.'likten yukarı taşıyamazlar, yarı final bile zordu...

Haklı olabilirsiniz bu konuda, Oktay Hocanın bu takıma katkısını görmemek için kör olmak gerekiyor ama bu takımın oyuncuları da o kadar kötü oyuncular değil. Tutku ve Ermal gibi ligde her takımda oynayabilecek iki değerli isim alındı, Shumpert gibi bir silah katıldı takıma.

Diğer tartışılan yabancılar da katkı sağladı bence takıma. Sadece Oktay hocaya bağlamak yanlış olur bence bu seneki yabancılarımız da bir önceki senelerden daha iyiydi. Geçen sene yıldız olan Rancik bu takımda etkisiz eleman oldu adeta. Bu da bence takımın büyümesiyle alakalı o yüzden eski oyuncularımı abartılıyor bence günden güne.

Aslında geçen sene istisna ama ondan önceki seneleri düşününce, sorsak şimdi Robert Hite, Gaines, Owens, Dee Brown, Fitch bunlar böyle şuan gözümüzde 1. sınıf yıldızlarmış gibi yer alıyor. Şuan şu takıma girseler Gaines dışında katkı veren olmaz yani demek istediğim şudur ki, oyuncu bizdeyken kıymetini bilmiyoruz gittikten sonra geçmişi düşününce çok iyiydi ya şimdikiler kötü diyoruz.

Olmayacak birşey ama diyelim ki oldu Shipp gönderildi, seneye ve ondan sonraki seneler Shipp gibi bir adam vardı içeriye acayip dalardı, savaşırdı, savunması iyiydi, orta mesafe şutu da vardı, 10 küsür ribount aldığı maçlar bile vardı, 2009-10'da ligin sayı krallığında en üsttlerdeydi, peki niye gönderdik ya diyeceğiz.

Bir takımda her oyuncunun star olmasına gerek yok alacağımız 3 ve 2 numaralar ciddi anlamda kaliteli olmalı, uzun oyuncumuz da öyle ama Shipp bu takımda kalmalı. Dinç bir Shipp daha farklı katkılar da yapar, hücumu da kötü değil çünkü

Kimseye yönelik değil bu diyeceğim ama her yerde olduğu gibi başarı geldi, takımı sahiplenen insan sayısı artmaya başladı. Sınırsız istekler başladı, kendimizden kat be kat güçlü rakibe yenilince hakaretler gelmeye başladı. Hiç iyiye gitmiyoruz bu yönde forum olarak, artık buradaki yazılardan çok maçlarda bench arkasında toplanan grup aklıma geliyor GSBasket diyince.

Bu yazdıklarının belki benimle alakası yok ama buraya yeni katılan biri olarak üzerime alınıyorum, yazdığın yazı (bold'ladığım kısım) çok hastalıklı bir düşüncenin tezahürü! orayı geçiyorum işin GSBasket kısmına gelirsek burası sadece "bench arkası" arkadaşlarınla yazışacağın bir forumsa baştan uyarsaydınız ya da hiç almasaydınız yeni üye kendi aranızda takılsaydınız. Ha sonuçta site sizindir, sizin görüşlerinizin aksinin yazılmasından rahatsız oluyorsanız söylersiniz insanlarda yazmaz, dünyanın sonu değil.

Shipp konusuna gelince yabancı oyuncu ekstra katkı yapması gereken adamdır, savunma yapıp ribaund alma işini Caner'de yapıyor. Şu kritik final serisinde sorumluluk aldığı dakikalar yok denecek kadar az, baskıyı yedikçe kaybolan model, bence kesinlikle değiştirilmesi gerekiyor. Andric ve hatta JJ kalabilir ama Shipp yerine kesinlikle şutu keskin ve kritik anda sorumluluk alabilecek bir SG alınmalı.

Geçen senenin sayı kralı adamına bu görevi hariç bütün pis işleri yaptırabilen bir hocamız var.Eğer kaliteli bir isim alırsak Oktay hoca aynısını yeni adama da yaptırabileceğini düşünüyorsa Shipp'in sayı atabilen bir versiyonu buyursun gelsin.Shipp'in gitmesine kimse zerre üzülmez.Ama Luksa ile takımda kalması kesin olan yabancı oyuncumuzdur kendileri.Oktay hoca Shipp'i hiç bir yere göndermez.

Murat bey,

Bu takımdan bütün yabancılar gider. Shipp kalır. Bunu yazın bir kenara. Çok ekstra bir oyuncu Shipp ve onun vereceği katkıyı Caner de yapıyor zaten diyerek Caner'i de küçümseme gafletinde bulunmuşsunuz. Çünkü Caner de çok özel bir oyuncu. Oktay hocanın da benden farklı düşünmediğini biliyorum bu konuda.

İsterse forumun tamamı Shipp gitmeli diye düşünebilir. kendilerince de argümanlar koyabilirler. Ama benim anlayışıma göre takımda kalması gereken ilk yabancı Shipp'tir. Hucumda şutları istikrarsız olabilir ama topsuz oyunda çok iyi olduğundan çok iyi kat ederek diğer oyunculara alan yarattığından hucucumlarımızın daha akışkan olmasını sağlayan bir adam. Savunmada zaten yapmadığı iş yok. Ego sorunu yok, tam bir takım oyuncusu sonuna kadar mücadele ediyor, sahada en çok o kalıyor ve sadece işini yapıyor. (bu yönüyle onu Mike Wilkinson a çok benzetiyorum- Mike Wilkinson a geçen sene çok kızanlar bakıyorum şimdilerde Mİke cı olmuşlar). Bu sene takım olarak sınırlı hucum gücümüz olduğu için, hucum performansı olduğundan kötü göründü. Seneye kalacağından ve çok daha iyi olacağından eminim.

Shipp gibi bir oyuncu daha önce görmemiştim..gerektiğinde skorer gerektiğinde tüm pis işleri yapan adam gerektiğinde her ikisini yapan..ve asla ama asla ön plana çıkmayan..seviyorum bu adamı

Dışarıdan şutu olmayan bir adamla yola devam etmek,üstüne üstelik hedefi eurolig olarak belirlemek hata olur.Yoksa ship in ortaya koyduğu mücadeleden,savunmadan çok memnunuz.Ama oyunun ofans yönünde zayıf kalıyor.Bu yüzden seneye takımda olmamalı.

Shipp kesinlikle kalmalı..Savunması müthiş,ribaunt konusunda takıma katkı veren,atletik,orta mesafe şutları yüzdeli,savaşan başka bir 2 numara bulamayız Shipp gibi..
3lük yüzdesi kötü olabilir belki,doğrudur..Ama bunu en iyi Oktay Hoca ile geliştirir..Bence tek eksiği fazla sorumluluk almaması ki bu da sistemimizle alakalıdır..Oktay Hoca muhtemelen böyle istiyodur..Yoksa bir önce ki senenin sayı kralı ne oldu da böyle sayı atamaz oldu,başka bir açıklaması olamaz..

Onu istemeyeni de anlamış değilim..Çok ararız Shipp'i eğer kaybedersek..Ama Oktay Hoca akıllıdır,takıma katkı veren kişiyi bırakmaz adım gibi eminim..

ben shipp'in daha düzenli kurulan bir takımda görevi hafifletilirse hucumda daha iyi bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Örnek verirsek geçen sezonki bornova'da aclan hoca bu adamı hücumun tyler smith ile birlikte anahtarını verdi ve başarılı oldu ancak bu sene çoğunlukla 4 kısa oynadığımız için shipp'e ribaund olarak büyük iş düştü ayrıca oktay hoca sahadaki 5 oyuncusundanda savunma beklediği için hep atletik oyuncular yani eşleşmesi zor oyuncular shipp'te kaldı ve hücumda performansı düştü nasıl haluk dün akşam savunmada kendinden kalıplı oyuncularla boğuştu ve hucumda boş üçlükleri kaçırdı ben shipp'in ağırlığı savunma ve ribaund'a verdiği için hucum performansının özellikle şut bakımından düştüğünü düşünüyorum.

Shippin tek eksiği dış şutu.Orta mesafe şutu zaten belli seviyede.Sadece üçlüklerde sorun yaşıyor.Üçlük çalışılarak geliştirilir.Kobe Bryant ilk zamanlarda üçlüklerde yaşadığı sıkıntıyı bilen bilir.Ama 2-3 yılda her maç 2 tane sokacak seviyeye getirdi.Mikael Pietrusda aynen böyleydi ama çalışarak ne seviyeye getirdiğini hepimiz biliyoruz.Shippte çalışırsa geliştirecektir inanıyorum ben ona.Ama Shippten şayet önümüzdeki sezonda aynı görevleri yapması istenirse o zaman yanına mutlak suretle hem savunması hemde şutu iyi olan bir 3 numara alınması gerekir.Ama seneye Shippin takımımızda skorer olarakda görebiliriz.Uzun transferi yaptıktan sonra daha iyi hale gelebilir.Ben kesinlikle Shipp kalması taraftarıyım.Çünkü Shippi salonda veya tvde birçok kez izlemiş biri olarak bunu söylüyorum.Orta mesafe şutu belli seviyededir.Üçlüğüde idare eder ama geliştirmelidir vede geliştirecektir.

Geri