Lorik Cana (Yolun Açık Olsun, Koyduğun Yürek İçin, Her Şey İçin teşekkürler)

Re: 19 # Lorik Cana

Sarp'in 2 model üstü işte. Birde Ozan'ın yazdıkları özellikler var mental olarak. Yoksa hepsi topa kayıyor bi fark yok... :) :)

Cana'yı Karpaty maçından itibaren beğeniyorum. Oyuna girdiği zaman pozitif etki yapıyor takımın üzerinde. Söylendiği gibi hiç top kullanamayan bir oyuncu falan da değil. Antrenör ben olsam( Riijkard'ı eleştirmek, bu adam futbolu bilmiyor demek için değil fikrimi belirtmek için söylüyorum) takımdaki vazgeçemediğim üç oyuncudan birisi olurdu Neill ve Baros ile birlikte.

Peki bundan sonra Cana'yı dört gözle izleyip aradaki farklıarı bulmaya çalışacağım.Tabi forma şansı bulursa.

Bu takima seneye 2 tane on libero bir sag kanat bir de forvet lazim anlasilan..Elano buyuk ihtimalle yollanir,yerine Emana tarzi sert teknikli psikopat biri alinir umarim.

Semih Çiğdem' Alıntı:
Peki bundan sonra Cana'yı dört gözle izleyip aradaki farklıarı bulmaya çalışacağım.Tabi forma şansı bulursa.

Dün Cana oyuna girdikten sonra (ki son 15 daika oyundaydı) 4 defa top kaptı dördünüde ileri oynadı dördü iel de pino pozisyona girdi. Bu bile bir kıstasdır. Ayhan ve Mustafa için en çok yapılan eleştiri değilmidir topu hep geriye oynuyorlar diye?

Tabii maçta olamdığımdan o 15 dakika sahaya nasıl yayıldı topsuz alanda ne yaptı bilmiyorum sadece bu olay ilgimi çekti.

Öyle toplar Mustafa da ata biliyor gününde olduğu zaman mesela belgrad maçında Kewel'a Attırdığı gol.

Semih Çiğdem' Alıntı:
Öyle toplar Mustafa da biliyor gününde olduğu zaman mesela belgrad maçında kewel'a Attırdığı gol.

Mustafa kötü demedim ki:) Mustafa için benim olumsuz eleştirim topsuz oyunda yok. Top onun bölgesinde değilse maçı seyrediyor. Aam top ona yaklaştımı canavara dönüşüyor. Bunun dışında Mustafa'nın top istopu iyi değil topu 3 hamlede istop ediyor sonra pas atacak adam aramaya başlıyor. Yavaş düşünüyor. Ama Mustafa'yı da oldukça severim.

Mustafa da kendini geliştiriyor. Her ne kadar düz bir oyuncu olarak ta görsek kendisini, top ayağındayken birşeyler yapmaya çalışıyor. Her maç kesinlikle 1 veya 2 gol pozisyonu yakalıyor.

Semih alsana cevap.

Mert Göker' Alıntı:
Akşam oynadığı kısa sürede Cana´yı beğendim. Sorumluluk almayı seven bir futbolcu. Kesinlikle çok iyi top dağıtıyor ve takımı zor anlarında rahatlatıyor..

Cana'yı izlemedim ama Ayhandan Sarp'tan ne fazlası var diyorsun.Biraz çelişki yok mu burda ?

İzlemedim derken pek izlemedim diyorum neden bu kadr üstüme geliyorsunuz anlamadım.Trasfer haberini duyunca bi araştırma yapmak için açıp videolarına baktım tabilede orda gördüğümde ayhan ve mustafadan pek farkı olmasaymış.Video ve canlı izlemek ile ara dahlar kada fark bir bu nedenle pek izlemedim dedim.Videolar yanıltabilir insanı bu neden ile ne farkı var diye soruyorum ki niçin bukadr büyütüldü anlamadım.Ben oyuncuya kötüdür de dememişim.

Lorik Cana'nın mevcut kadroda kıyaslanacağı oyuncu yoktur.

Öncelikle top tekniği Ayhan'dan biraz daha iyi olmasına rağmen 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.Ancak mantalite farklı.Cana arkasındaki alanı kollamayı ama öne oynamayı benimsemiş bir oyuncu.Ayhan tam tersi.

Cana oyunu topun olduğu her yerde oynar yani topsuz oyunu atağın başladığı yere göre pozisyon alma bilgisi üst düzeydir.Mustafa ve Ayhan sadece top kendilerine doğru gelirken oyunda varlar.

Fizik olarak dünkü Cana ne Mustafa nede Ayhan'la kıyas kabul edilebilir.Fazla kilolarını vermiş,fiziki olarak güçlenmiş.Kondisyonununda 34lük Ayhan 30 yaşındaki Mustafa'dan çok daha iyi olduğunu bilmek için medyum olmaya gerek yok.

Her şeyden önemlisi adamda kafa var.Topunu ileri oynayarak defansına ,takımına daha çok yararlı olduğunu biliyor.

Heee topa kaymak mı onu evet hepsi yapıyor ama ne kadar efektif onu tartışalım.

Uzun lafın kısası hiç vidyolarla ondan daha beter olan Rıdvan'ın sözü ile oyuncuyu yargılamaya yada ölçmeye girişmeyin.Oynamaya başladıktan sonra o gösterecektir nasıl bir oyuncu olduğunu.

Peki izleyip göreceğiz inşallah.

Yeterince dile getirilmiş, artık linç kampanyasına doğru yol alıyor konu.

Tartışmanın devam etmeyeceğini umut ediyorum. Aksi takdirde emek harcanarak yazılan iletileri silmek zorunda kalacağım.

Dün kısıtlı dakikalarda çok beğendim.

Fizik olarak hazır duruma gelmiş gibi durdu, süratlenmiş biraz. Ayrıca attığı paslarla Sarp'tan 2 gömlek üstündür.

Arda dönsün de onu da ilk 11'de izleyelim, en büyük kozumuz olur yabancı engeline takılmazsa.

Ilk defa begendim bu macta. Verdigi ara paslarinda Buca'nin savunmayi birakip hücumu düsünmesinin ve geride bosluklar vermesinin de etkisi olmustur mutlaka ama neredeyse Ayhan-Sarp ikilisinin tüm sezon boyu ileri oynadigi top kadar ileri oynadi. Bir gelisme var kesinlikle, daha da yükselerek devam etmesini bekliyoruz.

Bu adamı en kısa zamanda takıma monte etmeliyiz. Yedek kulübesinde bize vereceği katkı yok gibi birşeydir. Geçen hafta 10-15 dakika sahada kalmasın rağmen vasat ortasahamızda her halükarda oynayacağını bizlere gösterdi.

Yabancı kontenjanına takılarak oynamadığı aşikar. Türk olması sözkonusu değil midir acaba ?

FR'ın eleştirileri hak ettiği noktalardan biridir bence Cana'nın kulübede oturması.. Hele ki onun yanına yaklaşamayacak -mücadele,ruh,pas vs. bakımdan- Mustafa Sarp, Barış gibi adamlar oynarken bu adamın kenarda kalması. Umarım Kadıköy'de sahada olur. Zira sert oyunculara ihtiyacımız olacak orda..

Cana milli takımdan sakat döndü bu hafta ondan oynamadı. Bu arada 6 yabancı hakkı var elano oynamıyor diye FR hatalı. Cana oynamıyor diye FR hatalı :) Neill Baros İnsua Kewell misimoviç garanti ilk 11de arkadaşlar. bir yabancı hakkımız var ilk 1'e koyacak. Sağ açığa Aydınmı gelsin? Ön libero'ya Mustafa veya Barış mı? Ki Karabük maçında Baros olamdığı içni oynadı mesela. GS yönetimi kadro kurarken homojen davranamıyor. Cana yararlıoalcaktır ama kamuoyunda öyle bir adam lanse edildiki hakemler adama ilk faulünde direk uyarı yapıyorlar. Basın hakemleri manipüle etti bile.