Lorik Cana (Yolun Açık Olsun, Koyduğun Yürek İçin, Her Şey İçin teşekkürler)

Re: 19 # Lorik Cana

Her şey iyi güzel hoş ancak Cana'nın dikkat etmediğimiz ya da bilmediğimiz bir zaafı gözüme çarpıyor ister istemez görev aldığı maçlarda takım hücuma çıkarken hızlı oynaması gereken toplarda orta saha bölgesi civarında ya da takım hücuma yerleşmişken orta sahada öyle basit pas hataları sonucu pozisyon veriyoruz ki anlamak güç. Sanırım Karabük maçında penaltı pozisyonun oluşumunun başlangıcı bahsettiğim olaydan kaynaklanıyor son derbi maçında da aynı hatayı tekrarladı.

Ha şu takımda Cana'dan önce pas konusunda eleştirilecek bir çok oyuncu olduğu ben de biliyorum ama Cana daha bir can alıcı noktalarda özellikle bu hataya düşüyor ya da bana öyle geliyor...

Alison Sudol' Alıntı:
Her şey iyi güzel hoş ancak Cana'nın dikkat etmediğimiz ya da bilmediğimiz bir zaafı gözüme çarpıyor ister istemez görev aldığı maçlarda takım hücuma çıkarken hızlı oynaması gereken toplarda orta saha bölgesi civarında ya da takım hücuma yerleşmişken orta sahada öyle basit pas hataları sonucu pozisyon veriyoruz ki anlamak güç. Sanırım Karabük maçında penaltı pozisyonun oluşumunun başlangıcı bahsettiğim olaydan kaynaklanıyor son derbi maçında da aynı hatayı tekrarladı.

Ha şu takımda Cana'dan önce pas konusunda eleştirilecek bir çok oyuncu olduğu ben de biliyorum ama Cana daha bir can alıcı noktalarda özellikle bu hataya düşüyor ya da bana öyle geliyor...

Cana'nın pas yapabilmesi için ön taraftaki oyuncuları bulması gerekiyor.Yanında pas yapabileceği biri olmaması bu hatalara sebep oluyor bence.

Lorik yanında oynayan arkadaşı hücuma çıktığında onun kademesini yapabilecek bilgiye sahip bir futbolcu. Ama yanında oynayanlar Lorik hücuma çıktığında onun kademesini üstlenecek bilgiye sahip değiller maalesef. Bu yüzdendir ki ileriyi düşündüğünde muhakkak aklı arkasında kalıyordur. Ayhan bu açığın belli bir kısmını kapatabilir ama ne kadar iyi niyetli oynasa da en nihayetinde yaşı dolayısıyla düşündüğünü o anda yapamama riski oldukça fazla. Orta sahada bu detaya dikkat edip çalışırsak hücum yönünde Lorik?i kuvvetli yapısı ile kullanabiliriz. Ayhan da aynı şekilde ne kadar yana oynasa da hücum da unutulmaması gereken bir tecrübeye sahip diye düşünüyorum...

Cana daha 27 yaşında olması, oynadığı mevkiinin en az 32 yaşına kadar oyuncuya müsade etmesi sebebi ile yaptımız en verimli ,akıllıca ve faydalanma ihtimalimizin en yüksek olduğu transferdir.Önümüzdeki sene yada devre arasında Cana'nın yanını doldurabilirsek bir efsane daha kazanırız.

Önümüzdeki sene Cana'yı yerli statüsünde oynatma ihtimalimiz de var. Adnan Sezgin "sözleşmesi imzalandı ama önümüzdeki sene bu olabilir" demişti.

UÇK komandosu.

O topraklar için gözünü kırpmadan ölüme atlayacak kişidir. Ölüme atlayan yarım kiloluk topa mı atlayamaz... Lorik herşeyimiz olacak.

"Sözleşmemin sonuna kadar burdayım"

NTV Spor ve Ajanslar

Arnavut futbolcu Lorik Cana, tarihini bildiğinden beri Galatasaray'ı desteklediğini belirtirken, sözleşme süresinin bitimine kadar sarı kırmızılı takımda kalmak istediğini söyledi.

Galatasaray'ın Arnavut futbolcusu Lorik Cana, sarı-kırmızılı takım ile 4 yıllık sözleşmesi bulunduğunu belirterek, bu sürenin sonuna kadar kalmak istediğini söyledi.

Galatasaray Kulübü'nün resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin kasım ayı sayısında röportajı yayımlanan Cana, futbolda gelecekle ilgili planlar yapmanın zor olduğunu belirterek, ''4 yıllık kontratım var ve burada sonuna kadar kalmak istiyorum. Her şey çok iyi giderse daha da fazla kalmak isterim. İşler iyi gitmezse, işimde mutlu olmazsam planlarımı çok çabuk değiştirebilirim. Futbolda böyledir. Bir yerde mutluysan, başarmak için maksimum çaba harcamalısın. Tabii başka sorunlar da çıkabilir, sakatlıklar olabilir, takımın performansı istenildiği gibi olmaz, çok daha çabuk ayrılmak mecburiyetinde kalınabilir'' ifadelerini kullandı.

Ailesinin kendisiyle ilgili görüşlerinin de yer aldığı röportajda Cana, ''Bütün ailem şahidimdir. Galatasaray tarihini bildiğimden beri hep Galatasaray'ı desteklerdim'' derken, bir dönem Türkiye'de Gençlerbirliği ve Samsunspor'da da forma giyen babası Agim Cana, Beşiktaş'ın 8 yıl önce Lorik Cana'ya transfer teklifinde bulunduğunu dile getirerek, ''8 yıl önce Lorik, Paris Saint Germain'de oynarken, menajer Ceylan Çalışkan Beşiktaş adına resmi teklif yaptı ve Beşiktaş'ın onunla ilgilendiğini söyledi. O ise 'Bir gün Türkiye'ye geleceğim ama geleceğim kulüp sadece ve sadece Galatasaray olabilir' dedi. Zaten Kosovalıların yüzde 95'i Cimbomlu, şimdi Lorik ile yüzde 100 Cimbomlular'' şeklinde görüş belirtti.

Futbolu bıraktıktan sonra tarihle ilgilenmeyi istediğini anlatan Lorik Cana, ''Her zaman genel tarihe ilgim vardı, halkımın tarihini de çok merak ediyordum. Belki hep böyle savaşlar yaşamanın ve ailece bunun içinde olmanın etkisi vardı. Anlamak istedim neden böyle diye. Köklü bir tarihimiz var. Futboldan sonra bu alanda devam etmeyi umuyorum. Şu anda Tiran'da tarih bölümü öğrencisiyim. Yeni başladım, 4 yıl sonra bitecek. Ülkeme ait tarihi zenginlikleri korumamı sağlayacak bir iş yapmak istiyorum'' değerlendirmesinde bulundu.

Keşke olsa ama bu yönetim onu da beceremez diye korkuyorum :) .Neyseki Shumperte göre avantajı var Cana nın,babasının türk pasaportu var.

Hakkında çok olumsuz mesaj yazmıştım ve tepki de almıştım bazı arkadaşlardan ,uzun zamandır bir şey yazmamaya ve beklemeye karar vermiştim cana hakkında ancak yazılanları okuyunca hayretler içine düşüyorum.Ya ben yanlış oyuncuyu izliyorum ya da siz farklı bir gözle bakıyorsunuz.Belki de oyuncunun geçmişi yaşadıkları kökeni oyun tarzı bizi onun basarılı olması için çok isteklendiriyor ama ne yazik ki hala çok yetersiz.Yanılmayı çok istedim ama çok ama çok az ilerleme var.Sadece biraz kilo verdi onun artıları yansıdı.ama hala ağır temposuz ve çok yana ve geriye oynuyor.ancak yüzü dönük çok rahat top alırsa bazen öne oynuyor ama sırtı dönuk aldıgı her topu geriye oynuyor.hücüma katkısı sıfır.savunma yaparken ayakta kalmıyor .çok gereksiz fauller yapıyor.çok basit top kaybediyor.daha rakip ceza sahasına girdiğini görmedim duran toplar haricinde .beğenmediğim mustafa sarpın barışın ne yazikki artıları fazla cana dan.sakatlıklar düzeldiğnde rijkaardın yaptığı gibi hagi de yedek bırakacaktır .sezon sonunda da büyük ihtimalle gider takımdan.umarım devre arasında orta sahamıza djaby -song-zokora tarzında atletik yetenekleri üst düzey oyunun her iki yönünü oynayabilen driplingi kuvvetli bir oyuncu ile biglia-selçuk inan-tugay kerimoğlu tarzında topun bizde kalmasını sağlayacak oyun bilgisi ve taktik anlayışı üst düzey olan çabuk düşünen dikine oynayan bir oyuncu alırsak barosun yanına da santa cruzu alsak:)4-4-2 oynasak solda arda sağda pino :)türk telekom arenada her maç gol şov olur .ama ne yazikki dripingi olmayan temposuz elano,misimoviç ve cana gibi oyuncularla yaşadığımız kahır arenayada taşınacak gibi...umarım yanıltırlar beni ve siz haklı çıkarsınız arkadaşlar ...çünkü 10-11 saat yol yapıp ayda bir arenaya geleceğim ...tek güvencem hagi o enkazı bile düzeltmişti bu takımı hayli hayli toparlar

Tabi bu yorumların bir kısmınada sevgili spor üstadımız Rıdvan Dilmen sebep oluyor.

Yoksa tabiki Barış ,Cana'dan daha iyi...