Lorik Cana (Yolun Açık Olsun, Koyduğun Yürek İçin, Her Şey İçin teşekkürler)

Re: Lorik Cana Galatasarayda

Lorik Cana'nın bile iki hazırlık maçı ölçü alınarak vasat damgası yediği bir ülkede, futbol nasıl gelişebilir?

Bana göre Galatasaray alabileceği en iyi ön liberolardan birini aldı. İzlemeyenler biraz sabredip daha sonra yorumlasın..

Cana'nın beğenilmeyen maçlarında en az 4-5 hareket ve davranış gösteririm onu Maldonado,Josico,Mustafa,Barış,Ayhan gibi oyunculardan ve oyuncularımızda ayıran.

Cana gibi oyuncuyu Rıdvan ve sözüne itibar edenlerin bah settiği oyuncularla karşılaştırmak saçmalığın daniskasıdır ayrıca bu benim düşüncem dersenizde kusra bakmayın saygı duyup susamayacağım.

Cana'nin bonservisine ne kadar ödendi? 4,5 milyon Euro deniyordu, transfermarkt.de'de de öyle yaziyordu simdi 6 milyon Euro yaziyor...

Salih Coskun' Alıntı:
Cana'nin bonservisine ne kadar ödendi? 4,5 milyon Euro deniyordu, transfermarkt.de'de de öyle yaziyordu simdi 6 milyon Euro yaziyor...

Eğer avrupa kupası kazanırsak 3 yıl içinde 4,5 milyon avronun üstüne 1,5 milyon avro daha ödeme tahaadüt etmişiz.Ondan.

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
[quote="Salih Coskun":1dgckxpe]Cana'nin bonservisine ne kadar ödendi? 4,5 milyon Euro deniyordu, transfermarkt.de'de de öyle yaziyordu simdi 6 milyon Euro yaziyor...

Eğer avrupa kupası kazanırsak 3 yıl içinde 4,5 milyon avronun üstüne 1,5 milyon avro daha ödeme tahaadüt etmişiz.Ondan.[/quote:1dgckxpe]
Tesekkürler...

Tolga Kaplan' Alıntı:
[quote="Tonguç Sarp Gavtoğlu":2wi120wf]Bana çok vasat bir oyuncu gibi geldi.Bence Mustafa Sarp'tan daha meziyetli bir oyuncu değil.

demek ki daha önce hiç izlememişsiniz yeni izlemiş yorumu yaptıgınıza göre..
demek ki avrupa futbolunu takip eden biri değilsiniz.
her ne kadar italya'larda ispanya'larda maç izlemiş olsanızda..[/quote:2wi120wf]

İspanya ve İtalya'da maç seyrediyor olmam bu gerçeği değiştirmez ki.
Galatasaray ortasahasını Belgrad maçında gördük.Geçen seneden hiçbir ders alınmamış.Belgrad gibi kötü bir takımdan iki maçta 3 gol yedi Galatasaray.Eğer Kewell'ın pozisyonuna penaltı ve kırmızı kart verilmeseydi, ben iddia ediyorum Galatasaray elenirdi.O sırada maç 2-1 idi ve Belgrad ekibi dalga dalga Galatasaray kalesine geliyor, ve gol kaçırıyordu. Cana da oynadı.Orta saha bomboş.Ben ortasahayı dolduramadığnı gördüm.Bunda diğer oyuncuların da suçu vardır.Ama ekstra bir özelliği olmadığını düşünüyorum.Barış Özbek'i koy, o da en az Cana kadar oynamaya çalışır.

Cana'yı bundan 3 ay önce caddede yürürken görsen tanır mıydın?

Üstüne alınan herkes bu soruya cevap verebilir...

Pas yüzdesi yüksek dendiği için çok iyi transfer demiştim ama doğruyu söylemek gerekirse bende Cana'yı şuana kadar hiç beğenmedim.

Umarım 2010-2011 sezonu ile beraber sezon boyunca anlatıldığı gibi performans gösterir.

tonguç bey

ben bundan 3 ay önce messi'yide istanbul'da görsem tanımazdım.
çünkü ne işi var adamın burda,benzeri der geçerdim.

ama ingiltere'de yaşıyor olsam cana'yı görsem evet tanırdım.

hayatınızda 1 maçını izlediğiniz adam hakkında bu kadar basit yorum yapabilmeniz için karşıyaka'lı etiketiniz yeterli de,en azından 1-2 hafta daha bekleyin ki o zaman ciddiye alayım eleştirinizi..

Cana bana biraz Elano'nun defansif versiyonu gibi geldi. Etrafindaki adamlar cok iyi olursa o da aralarinda is yapar gibi, ama ekstra bir yetenek degil.

Karıştırdığımız bir durum var, cana ne bir ''box to box'' ne de bir ofansif orta saha. Cana gittiği her takımın direnci, isyan eden ruhu, takıma liderlik eden kişisi olmuştur. Cana fiziki olarak kendine geldiğinde, formunu bulduğunda orta sahamızın en önemli taşlarından biri olacaktır.

Sorun bizim Cana'dan ne beklediğimizde Cana'dan topu alıp iki kişiyi geçip arapası atmasını beklersek daha çok bekleriz ama Cana bizim takımımızın sertliğini arttıracak bir oyuncu. Her pozisyonda savaşacak arkadaşlarını hırslandıracak takıma sertlik katacak bir oyuncu zaten Rijkaard bunu kendide söyledi. Cana Barcelonadaki Busquets gibi tabiki Busquets daha teknik ama orada işin daha çok defansif yönüne bakan oyuncu Busquets biz şimdi Xavi ile Iniestamızı bekliyoruz yani Ledesma ve Rosicky'i :)

Burada ki insanlar diğer insanlar gibi avrupa futbolunu izliyebilirler.Önlerinde hiç bir engel yok.Hafta spnu televizyonda bir Sunderland ve ya Marsliye maçı mutlaka denk gelmiştir.

Kendinizce genellemeler yapıp site içinde gereksiz tartışmalar yapmazsanız seviniriz arkadaşlar.

Kaldığımız yerden devam.

cana'nın nasıl futbolcu olduğunu tartışmadan önce,bu oyuncudan beklenen nedir bunu sorgulamak gerek.cana bence bizim aradığımız özellikte bir futbolcu, takımda eksik olan kendine güven duygusunun oluşmasında büyük rolü olacaktır.fenerdeki lugano'nun kesici özelliği dışında futbol olarak başka bir artısı varmıdır?ama adamın takımı ateşlemek konusunda ve takıma verdiği güven duygusunu kimseyle tartışmam(zerre kadar'da sevmem)ama takımımızda olmasını isterdim.cana'dan hemen çıkıp harikalar yaratmasını beklemek bence haksızlık olur.geçen sene kadıköyde maç öncesi olan şeyleri öyle bizim futbolculara el,kol hareketi çekmeleri gelecek sene görecekmiyiz bakalım görelim.cana'nın ilk toplara girişini ve orta sahaya kattığı sertliği görmeyenlerede şaşıyorum.belliki kondisyon ve maç eksiği var,bunlarıda çalışıp kapattığında,cana hakkında tekrar burda yorum yapalım.mustafa sarp'ın refakatçi gibi alex'in yanında ormanda kros yapanların temposuyla koştuğunu hala unutmuş değilim.işte cana varken bunları görmeyeceğiz.öyle sahilde yürür gibi adamlar orta sahada rahat top yapamayacaklar.bekleyip zaman verelim ve öyle eleştirelim.saygılar.

Kimi eleştiriyo kimi kolluyo filan ama bence yapılan yanlış Cana'nın futbolculuğunu tartışmak. Tartışacağımız şey kalitesi değil , kalitesini Marsilya'da olduğu gibi yansıtıp yansıtamayacağı olmalı

Rijkaard Cana'yı Türkiye'de fiziğe dayalı futbol oynandığı için alındığını söyledi.Cana defansif orta saha oyuncusu yani DMF.Topla haşır neşir tipte değil.Biz top nereye giderse oraya bakıyoruz.Cana pek görünmemiş gibi oluyor.Ama maç içinde çok koşup mücadele ediyor.Barış'tan Ayhan'dan farkı daha sert olması.Zaten Lugano'nun orta sahadaki versiyonu.Barış ve Ayhan onun kadar psikopat olamazlar.Yanına 2 tane oyuncu alınırsa çok rahat eder.Tabii bu oyuncuların topla arasının iyi olması lazım.Ayrıca defansa da en az 1 tanesinin de yarım etmesi lazım.

Re: 19 # Lorik Cana

Kosova'da Cana fırtınası!
Lorik Cana'nın formalarını satın alabilmek için Kosova'da futbolseverler can atıyor.
Kosova asılı olan futbolcu Lorik Cana'nın Galatasaray'a transfer olması Kosova'da büyük sevinç yaratmıştı.

Aynı zamanda Dünya Kupası'nda adından söz ettiren ve ardından Real Madrid'e transfer olan Mesut Özil, Kosova'da da en çok sevilen futbolcular arasında. Durumun böyle olması nedeniyle Kosovalı futbolseverler, özellikle de çocuklar Cana'nın ve Özil'in formalarını satın almak için can atıyor. Ancak Kosova'daki spor mağaza sahipleri bu futbolcuların orjinal formalarını sipariş etikleri halde Kosova'ya hala gelmedi.

Bu talebi fırsat bilen Priştine pazarındaki tekstilciler, İstanbul'dan orjinal olmayan Cana'nın ve Özil'in binlerce formasını getirerek Priştine pazarında satmaya başladılar. Priştine pazarındaki forma satış standlarının önlerinde ise Cana ve Özil formaları sergilendi. Bu formaları satan esnaflardan biri formaların satışıyla ilgli şunları söyledi:

"Ramazan'ın başlangıcında tekstil satışlarında büyük durgunluk vardı. Pazara gelenler Cana'nın ve Özil'in formlarını satın almak istediler. Ancak bizde yoktu. Bende acele bir şekilde İstanbul'a gidip 30 bine yakın forma satın aldım ve formaları 10 Euro'dan satmıya başladım . 20 gün içinde 25 bin forma sattım. Bu satışlarla krizden ve iflastan kurtuldum.

Yanımdaki esnaf arkadaşlarım da bu formaları Türkiye'den getirmeye başladılar ama yine satışlar çok iyi gidiyor. Buradan bütün Kosova'ya da toptan satışlar yapıyoruz. Tek sözle bu futbolcuların formaları burada yok satmakta.

Ugradigimiz zarara bakin 50 bin forma satilsa 100'er liradan 5 milyon Lira bunun yarisi kar olsa 2.5 milyon Lira zarara ugradik.

Re: 19 # Lorik Cana

Müstehak bize.Yurtdışı kampına gidiyorlar, orada hala geçen yılın formaları satıyor.Yav arkadaş çıkar arslanı mercanı sezon bitiminde, gittiğin yerlerde bak nasıl forma satılıyor.