Lorik Cana (Yolun Açık Olsun, Koyduğun Yürek İçin, Her Şey İçin teşekkürler)

Re: Lorik Cana Galatasarayda

Ulan şu fotoğraftaki karizmaya bak,bu kadar karizmasını görmemiştim hakikaten...
Bu fotoğraf kullanılmalı tribünlere asılmalı...Altınada birşeyler yazılmalı,5 kişi arkadaşının üzerine giderken su içmeye giden geçen yılki takımın oyuncuları birşeyler anlar belki,anlarlarmı acaba?
Birdaha baktımda film afişi gibi yahu...Hakikaten çok özel bir fotoğraf...Keşke transferi duyrulduğunda bu fotoğraf konsaydı...

Sercan Özbek' Alıntı:
lorik-cana-samir-nasri.jpg

Harika bir fotoğraf

yok böyle bir asalet :shock: ;)

Orada ağlayan oyuncu kim acaba ? Nasri falan mı. Bu arada gerçekten çok güzel bir fotoğraf, büyük kaptan...

1 haftalık ayrılığın ardından döndük geri.

Lorik Cana benim uzun süredir takip ettiğim ve gerçekten beğendiğim bir oyuncuydu bu transfere en çok sevinen kişilerden biri benimdir.

Bir transfer yapmak yine neyse ama Adnan Sezgin'in yaptığı ayıptır gerçekten,sahtekarlıktır(!) Böyle 27 yaşına yeni girmiş,istenen bir adam İngiltre'den koparılıp getirilirken 4,5 milyon avro bonservise 2 yıl vade ile mi alınır?Gerçekten Sunderland'i dolandırdı adamcağız :p

Mehmet Topal'la aralarında 3 yaş olan ve tecrübesi ondan 10 yıl fazla sayılabilecek bir adam Lorik Cana.Yetenek olarakta Topal'dan üstün olmanın yanı sıra rakibi yıpratmaya yönelik futbolu bize çok daha artı şeyler katacaktır.Böyle bir değiş tokuşta 1 milyon avro karda kalıyorsak buda başarıdır.

Takımımıza hayırlı uğurlu olsun.

İngilizler vergi ödüyor bonservis bedellerine. Vergiler icinde 6 milyon ? ödemişiz kendilerine, vergiler hariç 4,5 milyon ?.
Sonuçta bizim kasamızdan çıkan para 6 milyon euro oluyor.

Scoutgs Admini

?Türk vatandaşlığı alabilir?
Lorik Cana konusunda merak edilen bir diğer konu da yerli statüsünde oynama şansının olup olmadığı. Babası Agim Cana?nın Türk vatandaşlığı bulunduğu için Lorik?in de Türk pasaportu alma hakkı var. Adnan Sezgin, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Cana?yı yerli statüsünde oynatmak için girişimlerimiz olacak. Bu sezon bunu başarmamız zor ancak gelecek sezon amacımıza ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu konuda sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum? dedi.

Çok önemli bir etken bu...

Eğer yerli statüye geçerse avrupa ve Türkiye'deki başarı için 1-2 adım öne geçmiş oluruz.

Cana nın Türk vatandaşı olma yolunda en büyük engeli Türkçe dir.Türkçe yi öğrendimi rahatlıkla vatandaş olabilir.Bunun içinde zaman lazım.İnsallah 1 yıl içinde öğrenirde 2011-2012 sezonundan itibaren yerli statüsünde oynar.

Türk vatandaşı olmak için Türkçe konuşmak şart olsaydı selam vermeyi bile bilmeyen Wederson Türk olamazdı... :) Bahsettiğin şey engel filan değil,en azından pratik anlamda...Türk statüsüne geçmiş hiçbir oyuncunun Türkçe bildiğine veya konuştuğuna şimdiye kadar şahit olmadım...

Doğan SAĞLAM' Alıntı:
?Türk vatandaşlığı alabilir?
Lorik Cana konusunda merak edilen bir diğer konu da yerli statüsünde oynama şansının olup olmadığı. Babası Agim Cana?nın Türk vatandaşlığı bulunduğu için Lorik?in de Türk pasaportu alma hakkı var. Adnan Sezgin, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ?Cana?yı yerli statüsünde oynatmak için girişimlerimiz olacak. Bu sezon bunu başarmamız zor ancak gelecek sezon amacımıza ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu konuda sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum? dedi.

Çok önemli bir etken bu...

Eğer yerli statüye geçerse avrupa ve Türkiye'deki başarı için 1-2 adım öne geçmiş oluruz.

Tamam buldum.

http://www.spor3.com/lorik-cana-tas-gibi-590475h.htm

Wederson hangi kulupte vatandaş oldu?Ankaraspor

Ankarasporun başkanı kimdi o zaman Melih Gökçek?

Wederson,Melih Gökçek in siyasi gücü sayesinde vatandaş oldu.Boşuna Gökçek wederson değil adı.

Wederson Ankaraspor değilde baska bir takımda olsaydı türkçe bilmeden vatandaş olamazdı.

Yattara hala Türk vatandaşı olabilmiş değil.Vatandaş olmayı çok istediği halde. 4-5 yıldır burda.

Gana lı Kingston 18 yasında geldi buraya.Türkçeyi öğrendi 1-2 yıl içinde vatandaş oldu.Faruk Gürsoy adını aldı.Türkçeyi de senden benden iyi konuşur. :)

Türkçe ile alakası olduğunu sanmıyorum.Mert Nobre örneği var.Tek kelime Türkçe konuştuğunu görmedim.

Vatandaşlığa başvuru için aranan şartlar

MADDE 11- (1) Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılarda;
a) Kendi milli kanununa, vatansız ise Türk kanunlarına göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak,
b) Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye?de kesintisiz beş yıl ikamet etmek,
c) Türkiye?de yerleşmeye karar verdiğini davranışları ile teyit etmek,
ç) Genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden bir hastalığı bulunmamak,
d) İyi ahlak sahibi olmak,
e) Yeteri kadar Türkçe konuşabilmek,
f) Türkiye?de kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin geçimini sağlayacak gelire veya mesleğe sahip olmak,
g) Milli güvenlik ve kamu düzeni bakımından engel teşkil edecek bir hali bulunmamak,şartları aranır.

Bu sene olmasa dahi önümüzdeki sene bu iş halledilir eğer istenilirse.Kurallar farklı işler bilirsiniz.

Ozan Deniz' Alıntı:
Wederson hangi kulupte vatandaş oldu?Ankaraspor

Ankarasporun başkanı kimdi o zaman Melih Gökçek?

Wederson,Melih Gökçek in siyasi gücü sayesinde vatandaş oldu.Boşuna Gökçek wederson değil adı.

Wederson Ankaraspor değilde baska bir takımda olsaydı türkçe bilmeden vatandaş olamazdı.

Yattara hala Türk vatandaşı olabilmiş değil.Vatandaş olmayı çok istediği halde. 4-5 yıldır burda.

Gana lı Kingston 18 yasında geldi buraya.Türkçeyi öğrendi 1-2 yıl içinde vatandaş oldu.Faruk Gürsoy adını aldı.Türkçeyi de senden benden iyi konuşur. :)

Hocam yazdığınız şeyleri biliyorum,zaten pratikte yok öyle birşey diyede ekledim,ayrıca Wederson tek bir örnek değilki kaideleri bozmaz diyelim...

Dudley,Nobre,Nevin bunların hiçbirisi Türkçe konuşamıyor,bu örnekler dahada çoğaltılabilir...Yani pratikte dil kısmı sorun olmuyor örneklerdende göreceğiniz gibi...

Sorun dilden ziyade ikamet sorunu ve siyasi yaptırım gücüdür.

Bizim ikamet olayına girmeden babasının vatandaşlığı yolundan bir açık gedip bulmamaz lazım.Yoksa o iş yatar.İş sadece dil bilmeye kalırsa 6 ayda öğrenir Lorik Türkçe'yi.Zira hali hazırda 3-4 dili son derece iyi bilen bir oyuncu.

Bir arkadaşımız sormuştu Müslüman mı diye;

Arnavut futbolcu, kariyerinin başlangıcında 19 yaşında olduğunu ve o günden bu yana 19 numaralı formayı giydiğini belirterek, ''Bu formayla başladığım için bu formayla devam ediyorum. Çok özel bir anlamı yok. Ancak Kuran-ı Kerim'de 19 ile ilgili bazı yorumlardan etkilendim'' dedi.