ÖSS

Inanılmayacak derece kotu durumdayım kaydırmanın babasını yapmısım ne yazacagımı ne edecegımı bılmıoyurum dershane hocaları benı evden almaya gelıyorlar hıc bıse dıyemıyorum gozyaslarım yeterınce konusuyor

Burak,üzme kendini arkadaş.Durum çok kötüyse seneye girersin,seneye kazanma ihtimalin çok yüksek çünkü seneye liseler mezun vermeyecek.300 bin kişi sınava girmeyecek seneye.Geçmiş olsun ağlamaya değmez valla..

363,5 alıp,2381. oldum sayısalda.Puanım Boğaziçi İnşaat,İTÜ Endüstri,Elektronik,ve Telekomünikasyon için yeterli görünüyor.Benim için şu anda Endüstri ve İnşaat öne çıksa da kesin bir karar vermiş değilim.Bu bölümler ya da okullar hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız evinirim.

Burak üzüldüm.Sadece üzüldüm.Keşke elimden daha fazlası gelse...

Bu sınav Burak´ın son sınav hakkı değildi, yaşı da sınava tekrar hazırlanması için ilerlemiş filan asla değil. O zaman Burak için üzülmeye gerek yok. Tekrar sınava girdiğinde aç gözlülük yapmadan, bir soru daha fazla çözeyim demeden, sınavın son dakikalarını kaydırma yapmadığına emin olmak için ayırarak hakettiği başarıyı yakalayacak.

Arman ve Emre umarım gelecekte hayatın sizi yönlendirdiği bir bölümde değil kariyer yapmak istediğiniz bölüm okursunuz.

Sarp abi tebrikler öncelikle. :) Gsbasket tribünü bir kişi daha kazandı.
Burak abim olan olmuş,boşver fazla takma.Sınavın şekli itibariyle kaydırma ciddi bir olasılık zaten.Tek sebep kaydırma olsun,seneye rahat kazanırsın zaten.

Re:

Burak Barut' Alıntı:
Inanılmayacak derece kotu durumdayım kaydırmanın babasını yapmısım ne yazacagımı ne edecegımı bılmıoyurum dershane hocaları benı evden almaya gelıyorlar hıc bıse dıyemıyorum gozyaslarım yeterınce konusuyor
kendini mahvetme burak.
seneye kazanırsın.

HAyatımda cok koklu bi karar almak ıstıyorum sızı de aılemden olarak gordugm ıcın fıkrınızı almak ıstıyorum .
Seneye sınava Tm den gırmek ıstıyorum sızce dogru bı karar mı ?
Sayısal mı Tm mı ?
3.gırısım olacak :(

Ayrıca benı bu sıtede seven ya da ıyılıgımı ısteyen herkesın yorum yazmasını cok ısterım :(
Cok degısık duygulardayım kendımı toplayamıyorum:(
Seneye Marmara Ekonometrı cabası mı yoksa Muhendıslıklere ddevam mı etmelı :(

Re:

Burak Barut' Alıntı:
HAyatımda cok koklu bi karar almak ıstıyorum sızı de aılemden olarak gordugm ıcın fıkrınızı almak ıstıyorum .
Sayısal mı Tm mı ?
Abi seneye liseler mezun vermeyecek diye birşey yazıldı ama bizim okul verecek mesela.O mevzuyu anlamadım ben.O önemli bir faktör bu kararda.Giren aday sayısı az olursa sınav tecrübenle birlikte derece yaparsın seneye. :)
TM'nin Tarih,Edebiyat,Coğrafya gibi dersleri sayısalcılar için gereksiz oluyor ve haliyle çalışılmıyor.Onları yutarım,istediğim meslek de var diyorsan geç bence.Sayısalcılık sayesinde Matematiğin iyi seviyededir.Zaten Matematiği yaparsan TM'den bir yere girmek kolay.
İki faktör var bana göre.Karar tabi ki senin.

Re:

Burak Barut' Alıntı:
Sayısal mı Tm mı ?

Ayrıca benı bu sıtede seven ya da ıyılıgımı ısteyen herkesın yorum yazmasını cok ısterım :(

Pek anlamam bir yorum yapamayacağım ama beni sevenler yazsın dediğin için bu post u atıyorum :)

ilk bakışta ekonometri daha cazip geliyor insana. malum etraf işsiz mühendislerle dolu.. ama sen bilirsin elbet.. bu işle uğraşanlara danışmak ve öğretmenlerin fikrini almak lazım

Re:

Burak Barut' Alıntı:
Sayısal mı Tm mı ?

bence seneyede sayısalda deneyebilirsin çünkü 3yıllıktan 4yıllığa geçen liseler mezun vermicek ve sınava giren sayısı epey azalacak.Yani seneye kazanma şansın epey yüksek olur..bende 2.sene denicem gibi gözüküyo :( :(

Açık konuşmak lazım yalnız.Seneye aday sayısı azalacak olsa da sonuçta Anadolu ve Fen Liseleri mezun vermeye devam edecek.Üst sıralara oynayan adayların çoğunun bu okullardan çıktığını düşünürsek bu durumun sınava girecek olanlara sağladığı avantaj sıfıra yakın.

hayır herkes şunu unutuyor.. burak sayısalı yapamadığından değil,kaydırma yaptığından dolayı bu halde.. yani burak sayısalda zaten yeterince başarılı.sorunu rakiplerinin artması yada azalması değil..sorunu artık fen le uğraşmak istememesi.

Burak,tm den girersen puanın 0.8 yerine 0.3 ile çarpılmayacak mı? O zaman puanın daha da düşer.Sen kaydırdığın için kötü puan yaptın ,sanırım.Sonradan keşkelerin fazla olmaması için içinden gelen sese göre hareket etmelisin dostum.

Oncelıkle Dogum gunun Kutlu Olsun kardesım.
Isletme Ekonometrı vb bolumler ortak bolum oldguu ıcın katsayı sorunu olmuyor....

Burak abi en iyi kararı sen verirsin ama bence seneye de sayısaldan devam etmelisin. Sonuçta kaç yıl sayısal derslerin eğitimini gördün ve sınava da sayısaldan girdin. Ayrıca bu yıl başarılı olamamanın nedeni de sadece şanssızlık. Yaptığın kaydırma hatası olmasa iyi bir üniversitede iyi bir bölüme girecektin. Bence sayısaldan devam et önümüzdeki yıl da abi ama sen bilirsin tabi.

Evet Burak ben de yukarıdaki bir iletiye katılıyorum.Herhangi bir dershaneye gidip rehber öğretmenlere,danışmalısın.Kat sayısı problem olmamasına sevindim.Önünde uzun bir zaman var.İyice tart ölç.Belli öğretmenlere sorma,gördüğün bütün öğretmenlere sormalısın bence.Bir önceki iletimde dediğim gibi en sonunda içindeki sesi dinle,mühendis olacağım diyorsan mühendis ol.

Burak teşbihte hata olmaz, senin düşüncen: "Yıllarca basketbol oynadıktan sonra artık basketboldan sıkıldım geleceğimi futbol oynayarak belirlemek istiyorum, zaten kondisyonumun (sayısal derslerimin) iyi olması bana avantaj da sağlar" demeye benziyor. Yalnız gözden kaçırdığın bir nokta var; futbol ayakla basketbol elle oynanıyor.

Yıllarca elle oynamaya alıştığın oyunu ayakla oynamaya çalışırsan karşılaşacağın zorlukların faturası ağır olabilir.