ÖSS

Ne istiyorsan onu yap kardeşim.Eminim en doğru kararı verirsin sen...

Re:

Onur Yavuz' Alıntı:
Burak teşbihte hata olmaz, senin düşüncen: "Yıllarca basketbol oynadıktan sonra artık basketboldan sıkıldım geleceğimi futbol oynayarak belirlemek istiyorum, zaten kondisyonumun (sayısal derslerimin) iyi olması bana avantaj da sağlar" demeye benziyor. Yalnız gözden kaçırdığın bir nokta var; futbol ayakla basketbol elle oynanıyor.

Yıllarca elle oynamaya alıştığın oyunu ayakla oynamaya çalışırsan karşılaşacağın zorlukların faturası ağır olabilir.

Onur abi benzetmen cok hos bir noktayı sormak ıstıyorum .
Baskette sıradan olmaktansa Futbolda Kral olmayı ıstemez mısın ?
Emre bu arada bende Anadolu Lısesı cıkıslıyım :?

Abim bu arada bende bi tesbih yapmak ısterım :) Sımdıden agzımı Edebı sozcuklere alıstırmak amaclı :)
Allah gostermesın arabayla gıderken bı kaza yapsan belkı suclu sen degılsındır belkı kaderdır ama o kaza olmustur ve etkılerı kolay sılınmez.
Bı daha o arabaya bınmek asla ıstemezsın :(

Bu ornekte en az senın kı kadar dusunulmesı gereken bır hıkaye dıye dusunuyorum abi.

Ekonometri bölümü çok zor bir bölüm arkadaşlardan duyduğum.Ea tercihi yap bence bu tarafa yoğunlaş ama ekonometri olmasın hedefin.Matematiğin iyiyse zaten kıvırırsın Ea puanını.Türkçe ve tarih,sosyal bilg,felsefen iyiyse. Ekonometri yerine ingilizce işletme gibi hedefler koymak daha güzel bence.Hakkaten çok soğuyan var bu ekonometriden.Geçen sene bi arkadaş vardı marmarada okuyan 2. öğretimdi adamın 1. sınıfta 10 civarı dersi vardı.İstatistik,Makro Ekonomi gibi baba dersleri 1. sınıftan itibaren gösteriyor bu bölüm.

Adaşım bilmiyorum ama bence sen sayısaldan girsen daha iyi olur.Ben gireli 3 sene oldu bu sene tam anlamıyla sorulara baktım ikinci bölüm soruları nerdeyse tamamen değişmiş.Sayısal olduğundan dolayı şu anki sosyal ve edebiyat bilgin ne durumda sen daha iyi bilirsin.Ama coğrafya özellikle bana zor geldi belki sen 1 yılda çalışmayla yapabilirsin.Mesela tarih falan yine az çok bazı soruları yorumla da yapabilirsin ama coğrafya cidden bana zor geldi.Ayrıca edebiyatta bilgiye dönmüş nerede o eski paragraf soruları ve cümle anlamı soruları :) Yani eşit ağılık bölümü için kasman şart :) Ayrıca sayısalın iyiyse kaydırmadan dolayı yaptıysan bence umudunu yitirme güvendiğin yerden devam et...

Tabi sadece bunlar bir tavsiye yine de son karar sana ait.Neyse hayırlısı o olsun...

Re: Re:

Burak Barut' Alıntı:
Emre bu arada bende Anadolu Lısesı cıkıslıyım :?

Biliyorum abi de sayısalcıydın ya onu demek istedim. Bir sayısal öğrencisi olarak bence yine sayısaldan devam etmelisin abi ama yine söylüyorum bizler ne desek boş, en doğru kararı sen vereceksindir.

Oncelıkle cevap yazan herkese cok tesekkur ederim.
Kararım verdim derslere basladım bile :?
Insanları var eden hayallerıdır , onları onurlandıran ıse hayallerıne kavusmaktır.
Ben hayalımden vazgecmeme kararı aldım.
Zaten belli hedefe gıtmek ıcın belli rıskler almak gerekır, korkuları yenmek gerekır 2 Ekımde baslayan dershaneye kadar bu korkulardan arınıp ustune hedefleri daha da uste tasımakla bırlıkte Sayısal devam :)

Arkadaşlarım tercih için bankaya para yatırmak gerekiyormu? Acil cevap bekliyorum. İki senelik turizm düşünüyorum. Zaten okul puanım kesilmiş olduğundan dolayı başka birşey seçemiyorum. Eğer para yatırmak gerekiyorsa hangi bankaya yatacağını ve hesap numarasını yazarmısınız ?

İTÜ yü kazandım.MutluyumSevinçliyim.Özellikle orta okul yıllarımda bana senden ancak "pompacı" olur diyen anneme bir tokat daha atmak beni mutlu etti.

Ayrıca sınavda önümde oturan kıza da teşekkür ederim.O görmese de, bilmese de sayesinde 3 soruyu doğru yaptım. :D