Tenis

İstanbul Cup önümüzdeki hafta oynanacak..Bilboradlarda "tenisin başkenti" falan gibi iddaalı söylemlerde bulunuluyor ama neyse artık..

Serena'nın beklenen satışı sonrası organizssyon kimseyi bulamamış.. Pazartesi başlayacak bir turnuvaya önceki pazartesi kimseyi bulamazsınız.. Ancak yolunu kaybeden biri gelebilir.. Bu programlar çok önceden yapılıyor..

Flavia Pennetta ( ancak onun için bir bilete 125 lira veririm ), Na Li ve Jankovic Amerika'da oldukları için gelmemişler.. US Open'a bir ay kala hemen hemen bütün tenisçiler ABD nin dört bir yanına dağılmış turnuva oynamakta, idman yapmaktalar..Zaten Istanbul Cup'la çakışan başka turnuvalar da var malum..

Geçen sene Zvonareva, Schnyder ve A.Rezai falan vardı.. Bu sene 1 numarali seri başı, son Roland Garros şampiyonu F.Schiavone olacak.


MERAKLISINA NOT: Bu arada US OPEN turnuvasının sonu bizim ramazan bayramı tatilinin içine düşüyormuş.. Ertesi gün işe gitme derdi olmaksızın çeyrek finaller ve sonrasını izleyebileceğiz gibi görünüyor..İyi haber.
 


Başak Eraydın, 16 yaşındaki bu kızımız A.Gençler Şamp.'da çeyrek finale yükseldi. Bugün S.Garcia Jimenez'le yarı final mücadesi verecek.

Bizim de ufaklığımız var artık. :) Bütün aksaklıklara rağmen yeni nesil iyi geliyor.
 
Roger Federer, Facebook hayran sayfasından yayınladığı mesajda, ikiz bebekleri Charlene Riva ve Myla Rose'un 1 yaşına ayak bastığını duyurdu.

Federer aşağıdaki fotoğrafla birlikte yayınladığı mesajda, şu sözlere yer verdi:

"Charlene Riva ve Myla Rose'un ilk yaş günlerini kutluyoruz. İsviçre'de çok mutluyuz. Bugün bebeklerimiz için bir parti vereceğiz.

Bize yolladığınız hediyeler, kartlar için tüm sevenlerime ve dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Sizlerin desteğini görmekten çok mutluyum. "

38802_417198624940_64760994940_4420875_7140733_n.jpg


...........
 
ABD Açık Tenis Turnuvası'nda geçen yılın şampiyonu Arjantinli tenisçi Juan Martin Del Potro'nun iyileştiği ve turnuvada mücadele edebileceği bildirildi.

ABD Tenis Federasyonundan (USTA) yapılan açıklamaya göre, bu yılın başında bileğinden ameliyat olan ve beklenenden daha kısa sürede iyileşen Del Potro, 30 Ağustos'ta başlayacak ABD Açık Tenis Turnuvası'na katılacak sporcular listesinde yer aldı.

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na katılan Del Potro, ilkbaharda ameliyat olmuş, Fransa Açık (Roland Garros) ve Wimbledon'a katılamamıştı.
 
Istanbul Cup gerçek anlamda bugün başlıyor..
maçları trt-3 ve trt-1 dönüşümlü verecek ama tipik trt işte..
hangi maçın, hangi saatte, hangi kanalda olacağı ile ilgili bir bilgi yok sitede..
bir tarafta meclis tv gerçeği var zaten..
ben evde olduğum saatlerde ara ara bakacağım artık, tesadüf eder belki..

1 numaralı seribaşı schiavone bugün sahada olacak..
turnuvadaki favorim akgul ammanmuradova bu arada..
bakalım bizim Türkler ne yapacak..
 
Tenis dünyasının yaşayan efsanesi Roger Federer'in 16 Grand Slam şampiyonluğu var. Dünya sıralamasının zirvesini yıllarca rakiplerine kaptırmadı. Hem sert hem çim hem de toprak zeminde en üst seviyede oyayabilen birkaç tenisçiden biri. Fakat son aylarda, eski parlak günlerini mumla arıyor.

İsviçreli yıldız 2010 sezonuna iyi de başladı. Sezonun ilk Grand Slam'i Avsutralya Açık'ta şampiyon oldu. Ancak bundan sonra tek turnuva dahi kazanamadı. Fransa Açık ve Wimbledon'dan çeyrek finalede elendi ve dünya sıralamasında üçüncülüğe geriledi.

Federer bu tutukluğa son vermek için, nadiren başvurduğu bir yöntemi denemeye karar verdi. 28 yaşındaki yıldız oyuncu, çalışamalarına bir süre antrenör gözetiminde devam edecek.

Federer'e bu deneme süresinde daha önce Pete Sampras ve Tim Henman gibi büyük oyuncuları çalıştıran Paul Annacone yardımcı olacak. İsviçreli raket, Amerikalı antrenörün, kendi takımına ekleneceğini duyurdu. Annacone, Kasım ayına kadar İngiltere Tenis Federasyonu'nda erkek tenisçilere baş antrenörlük yapmaya devam edecek, Federer ile bundan sonra bir araya gelecek.

Federer, Annacone ile buluşuncaya kadar turnuvalara katılmayı sürdürecek. Yıdlız tenisçinin takvimindeki ilk turnuva Toronto'da 9 Ağustos'ta başlayacak Rogers kupası.
 
istanbul cup başladı ama pazartesi yağan yağmurlar sonrasında program çorbaya döndü. schiavone'nin maçı da bügüne kaldı.. bugün çok yoğun bir program var ve maçlar başladı.. turnuvayı akgul ammanmuradova'nın kazanmasını beklediğimi bir daha yineliyorum. şu anda kendisi sorana cirstea'yı alt etmeye çalışıyor ama dur bakalım.
 
Emel Dizili' Alıntı:
ABD Açık Tenis Turnuvası'nda geçen yılın şampiyonu Arjantinli tenisçi Juan Martin Del Potro'nun iyileştiği ve turnuvada mücadele edebileceği bildirildi.
Ş.Saadet Ünal' Alıntı:
Del Potro adına çok sevindim. Severim ben kendisini umarım en iyi şekilde döner..

Sakatlıklarla boğuşan Amerika Açık'ın son şampiyonu Juan Martin Del Potro'nun, şimdi de ABD Açık'a yetişemeyeceği açıklandı...
 
istanbul cup'ta ilk tur sonunda bütün türkler elendi.. en azından 1 tur geçseydik diyeceğim ama set bile kazanamadık.. Yaroslava Shvedova , P. Schnyder, K.Zakapalova ve Petra Kitova elenen seribaşları oldular ki hepi topu 8 tane seribaşı vardı zaten. Dördü elendiler..
 
istanbul cup için yarı final günü..

pavlyuchenkova - jarmila groth
andrea petkovic- vesnina..

Bu arada bu andrea petkovic kimse, tüm görenler kendisine aşık olmuş.. her yerde ondan bahsediliyor.. hemen takibe alıyorum kendisini..
 
* Pavlyuchenkova, Vesnina'yı 3 saatte yenip İstanbul Cup'ı kazanmış.. Zaten Vesnina nasıl finale geldi, ben onu da anlamadım. Büyük mental kırıklıkları var..

* Stanford'da dün akşam Sharapova- Azarenka finali vardı. Sharapova gerçekten sorunlu.. 4 oyun arka arkaya alıyor, sonra 3 kere üst üste servis falan kırdırıyor.. Artık ben de, bir daha Grand Slam falan kazanamayacağına inandım.. Azarenka kolay kazandı..

* Erkeklerde de Hırvatistan'da bir toprak kort turnuvası vardı.. Ferrero kazandı.. Sezonun bu zamanında ondan başkası toprakta oynamaz zaten. US OPEN a 3 hafta kalmış, Ferrero hala kumdan kale yapıyor..
 
*kuznetsova, aylar sonra bir turnuva kazandı.. amerika açık öncesi güzel prova oldu..

* wozniacki de kendi evindeki, kopenhag'daki turnuvayı kolay kazanmış..

* bu hafta asıl turnuva atp'de..toronto'da rogers cup var.. federer, djokovic, nadal, murray, roddick, berdchy, davydenko.. sakat olan del potro hariç bütün ağır toplar burada.. müthiş turnuva olacak.. söylemeye gerek yok, djokovic federer tarafına düşmüş.. çiftlerde ise nadal ve djokovic eş olmuşlar birbirlerine..

* bu hafta wta turnuvası ise cincinati'de.. kuznetsova, clijsters , sharapova, ivanovic, jakovic, dementieva, pennetta, radwanska ve na li başta olmak üzere hemen herkes katılıyor.. tabii serena yok.. çok ağır(!) sakatlığı var.. sakatlıkları sadece grand slamlerde oynamasına izin veriyor nasıl oluyorsa.. gerçekten sakat olan venus ve henin ise normal olarak yoklar.. çeyrek final ve sonrası eurosport ve eurosport 2 de olacakmış.

us open yaklaştıkça , hazırlık turnuvalarına katılan isimler büyüyor..
 
Federer Toronto'da 2.turda galip gelerek Masters turnuvalarında 210.galibiyetini alıp rekor kırmış.Kırmadık rekor kaldı mı ki?
 
Eren Akın' Alıntı:
Federer Toronto'da 2.turda galip gelerek Masters turnuvalarında 210.galibiyetini alıp rekor kırmış.Kırmadık rekor kaldı mı ki?

Son son kırsın rekorları. Federer devri bence artık sona erecek. Alttan gelenler Federer´den çok daha iyi. Bunun en iyi örneği Tomas Berdych´dir.
 

Üst