Tenis

Emre Yuksel' Alıntı:
tabii serena yok.. çok ağır(!) sakatlığı var.. sakatlıkları sadece grand slamlerde oynamasına izin veriyor nasıl oluyorsa..

Emre, niye öyle diyorsun kıza? Bak ne hale gelmiş bacağı? :)

Bu bir ay öncek hali



Bu da şimdiki hali


İki resim arasındaki benzer yön ise davetlerden geri kalmaması...
 
us open'a hazırlık mahiyetindeki, amerika açık serileri denen sentetik kort turnuvaları devam ediyor hızlı bir şekilde..

dün akşam sharapova- radwanska maçı vardı..
sharapova, radwanska'yı yenmedi, resmen kortun ortasına gömdü..
ben hayatımda böyle görmemiştim onu, inanılmaz derin returnleri vardı..
çok formda çok.. biraz kura şansı olursa us open'da sonuna kadar gider..
artık o omuzundaki bandajı falan da çıkarmış, herhalde servis atarken de bir rahatsızlık hissetmiyor ki artık çift hata da yapmıyor fazla..
clijsters, pennatta ve ilginç şekilde ana ivanovic de yola devam ediyor cincinati'de.. çeyrek eşleşmeleri;

ana ivanovic - amanmuradova ( ivanovic artık bırakma kendini nolur)
clijsters-pennetta ( bir kadına saçlarını toplamak bu kadar yakışır. pennettacıyız)
vickmeayer- pavluchenkova
sharapova- bartoli.. (bence sharpova direkt finalde )

*********************

erkeklerde, toronto'da daha devler yıkılmaya başlaamadı.. dolayısıyla inanılmaz çeyrek final ve sonrası maçlar olacak.. nadal, djokovic ve federer devam diyor.. 15 aylık sakatlık sonrası dönen nalbandian, soderling'e " kenara çekil çocuk " demiş..murray ve berdych de elenmediler.. kıyamet kopacak önümüzdeki 2 gün..çeyrek final programı şöyle;

murray-nalbandian (nalbandian bu gazla murray'i indirmeli )
nadal-kohlschreiber
berdcyh- federer (bence federer, burada elenir )
chardy-djokovic
 
Emre Yuksel' Alıntı:
sharapova, radwanska'yı yenmedi, resmen kortun ortasına gömdü..
ben hayatımda böyle görmemiştim onu, inanılmaz derin returnleri vardı..
çok formda çok.. biraz kura şansı olursa us open'da sonuna kadar gider..

Emre abi, Sharapova için her Grand Slam öncesi böyle diyorsun, farkındasın değil mi? :)
 
Emel Dizili' Alıntı:
[quote="Emre Yuksel":1efwlp1e]sharapova, radwanska'yı yenmedi, resmen kortun ortasına gömdü..
ben hayatımda böyle görmemiştim onu, inanılmaz derin returnleri vardı..
çok formda çok.. biraz kura şansı olursa us open'da sonuna kadar gider..

Emre abi, Sharapova için her Grand Slam öncesi böyle diyorsun, farkındasın değil mi? :)[/quote:1efwlp1e]

emelcim öyle de , grand slamlede bu sene elendiği isimlere bakarmısın.. hadi avustralya'da formsuzdu,ilk turda Kirilenko'ya yenildi. Ok. Ama Roland Garros'da Justine Henin'e, Wimbledon'da Serena'ya, iki maçta da 3 sette kaybetti ki o zamanlar bu kadar formda değildi.. Buna rağmen Serena'ya kök söktürmüştü..Kötü bir kura çekmez, ilk 2-3 turda bunlardan birinin karşısına düşmezse kupaya kadar gidebilir.. Bu sefer çok formda.. İstersen iddaaya girelim : )
 
Açıkcası son 4 aydır bende çok formda görüyorum Şarapova'yı. Wimbledon'da da resmen kendi kabahati ile verdi maçı Serena'ya. Ben çok iyi bir geri dönüş yapacağını düşünüyorum onun.

Not: Kalbimin onunla olduğunu belirteyim. Gelinimiz sayılır (Lakers Taraftarlarının :p)
 
Son zamanlarda Yılmaz Büyükerşen'i. :)

Hem ben iddaaya girmem dedim yahu, hele de Son Grand Slamlerdeki performansımdan sonra katiyen girmem =)
 
Federer, intikamını aldı zor da olsa. Güzel maç izledik gece gece. Son sette 5-2 den gelip maçı aldı. Tabii seyircilerin verdiği inanılmaz desteği unutmamak gerekir.

Yarı finalde Novak olacak rakibi. Zorlanmadan geçeceğini düşünüyorum yenilmesi sürpriz olur benim için.

Nadal'da 3 setle geçti rakibini, yarı finalde onun rakibi Murray. Sağlam bir Nadal karşısında şansı yok, beklenen final ufukta belirdi.
 
Halil İbrahim' Alıntı:
Federer, intikamını aldı zor da olsa. Güzel maç izledik gece gece. Son sette 5-2 den gelip maçı aldı. Tabii seyircilerin verdiği inanılmaz desteği unutmamak gerekir.

Yarı finalde Novak olacak rakibi. Zorlanmadan geçeceğini düşünüyorum yenilmesi sürpriz olur benim için.

Nadal'da 3 setle geçti rakibini, yarı finalde onun rakibi Murray. Sağlam bir Nadal karşısında şansı yok, beklenen final ufukta belirdi.

ben berdych'in kazanacağını düşünüyordum, kazanamadı ama kazanmış kadar oldu.. yarı finaller ntvspor'dan takip edilebilir..

bayanlarda ise sharapova dozer gibi gitmeye devam ediyor.. Dün de Bartoli'yi kum torbası gibi yerden yere vurdu.. Özellikle de ilk sette.. Penneta - Clijsters maçının da 2. setine denk geldim.O da çok çekişmeliydi.. Ana Ivanovic de moraline moral katıyor.. Eşleşmeler şöyle

Sharapova- Pavluchenkova
A.Ivanovıc- Clijsters..
 
Nadal eve erken döndü diğerlerinden daha fazla zamanı olacak artık hazırlanmak için. İyi tarafından bakıyorum. :) Federer, bu saatten sonra finali alamazsa Amerika'ya hiç gelmesin. :p
 
Halil İbrahim' Alıntı:
beklenen final ufukta belirdi.

Bunu okuyunca, böyle denildi ya kesin biri napar yapar yarı finalde elenir demiştim, Nadal beni yanıltmadı,o olmasaydı da Federer yapardı.

Dün Federer'in maçına biraz baktım, gördüğüm ya da bayadır göremediğim şey Federer'in "belkide tüm zamanların en iyi forehandi" denilen o öldürücü forehandleri. Sanki Backhandlerini geliştireceğim derken Forehandini ihmal etmiş, köreltmiş. =) Eskisi gibi korkusuzca köşelere vurduğu toplarla yaptığı winnerları daha fazla görmek istiyoruz.
 
ndal, dün gece hiç servis atamadı.. açıp istatistiklere bakmadım ama herhalde ilk servisin oyuna giriş oranı çok düşüktür.ikinci servisleri de murray çok içeride forehand ine alarak derin returnlere çevirdi ve böyle böyle servis kırarak maçı kurtardı.. murray çok daha konsantreydi.. geçen sene de bu turnuvayı kazanmış.. tabii bu ikili us open'da karşılaşırsa nadal dümdüz eder, orası ayrı..

ikinci maç süper oldu gerçekten..djokovic ilk sette kortta değildi.. onu saymıyorum.. sonrasında müthiş bir ritme oturdu ve 2. seti kazandı. maçı da kazanıyordu ama her zamanki djokovic.. 15 dakika süper oynuyor, 10 dakika kayboluyor ortadan.. us open'da yine çeyrekte veya yarıda kalacak bu yüzden.. federer bence eski haliyle alakasız bir durumda.. tabii bu eksik halibile yetiyor.. rakipleri 5 vites bir arabayken, federer 6 vites.. 6. vitese atabildiği zaman herkes yavaş kalıyor.. federer-murray finali bu gece..

sharapova cincinatide tam gaz devam ediyor.. ana ivanovic maalesef sakatlanınca clijsters finale çıktı direkt.. ana'nın durumu ciddiymiş. çok yazık oluyor kıza.. sharapova-clijsters finali bu akşam.. maç eurosport'ta tsi 21.00 de yayın akışında görünüyor.. hayatta kaçmaz.. sharapova'ya tam destek..
 
İnadına yapıyor galiba bu adamlar. Önceden her finalde bu ikiliyi izlerdik şimdi ayda yılda bir. Değerimizi anlayın diye yapıyorlar galiba.

Nadal'ın maçı bittikten sonra gitmeyip Federer'in maçındaydı. Finale kalacak mı bakalım.
 
Dün gece Fed'in maçını izledim ilk sette müthişti Djokoviçte kötü olunca 6-1 le 1-0 öne geçti..

İkinci sette djokoviç yine aynı başladı ama 2-0 da sonra 3. oyundu sanırım son puanla kendine geldi ve oyuna ortak oldu.. 3-3tü sanırsam federer servis kırmaya çok yaklamışken oyun gitti ve sonra Djokoviç servis kırdı ve set 6-3 bitti..

3. sette ise her iki oyuncuda elinden geleni yaptı ama Djokoviç dengesizliği ile kaybetti..

Bu maçın ilk setinde özlediğim Federeri izlemekten gerçekten güzeldi :)
 
Yağmur molaları Federer'e yaramıyor anlaşılan. Murray, kankalara aynı tarifeyi uyguladı. Bu gazla Amerika'da yarı finale kadar gelir. Federer, toparlanamayacak gibi geliyor bana. Bu günleri de mi görecektik diyeceğimiz günler giderek yaklaşıyor...
 
clijsters-sharapova maçı ise inanılmazdı.. bir insan bu kadar şanssız olamaz.. sharapova ilk 2 seti süper oynadı.. clijsters servis atıyor, sharapova ise maç puanı bekliyor.. birinci maç puanı döndü.. yağmur arası.. yağmurdan sonra da tamamen ritmini, havasını kaybetmiş bir sharapova.. oyunun soğumasını fırsat bilmiş bir clijsters... clijsters'ı severim ama gerçekten çok şanslıydı dün gece.. oyun olarak ezilmesine rağmen yağmur yüzünden maç bitmeyince şartlar değişti.. yine de fikrim aynı.. sharapova'yı us open'da yenmek hiç kolay olmayacak..

murray en sevdiği kortta, bu seneki ilk 1.liğini aldı.. Federer vasat tabii ki..
 
hazırlık turnuvaları bu hafta bayanlar için montreal'de..
sharapova ve ana ivanovic daha önce geleceklerini açıklamalarına rağmen cincinati'de sakatlanmış oldukları için katılamıyorlar.. sharapova'nın ki çok önemli değil ama ana ivanovic'in tam işleri toplamaya başlamışken us open'ı kaçırma riski doğdu..

jankovic, wozniacki, pennetta, dementieva, radwanska, zvonareva , bartoli gibi top-class tenisçiler buradalar.. seri başları ilk turu bye geçtiler. hafta sonuna doğru ortalık kızışır..

erkekler ise kadınların boşalttığı cincinati'ye geçtiler.. nadal, djokovic, federer , murray, bedrcyh, davydenko, soderling, roddick.. kısacası herkes burada.. geçen hafta olduğu gibi müthiş eşleşmeler var bu turnuvada da..
 

Üst