Tenis

Emre Yüksel' Alıntı:
http://1.bp.blogspot.com/_SIvzaHIG-84/TKjCC5knLZI/AAAAAAAAAsk/0h0pMqMsVNw/s1600/natalie.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_SIvzaHIG-84/T ... talie1.jpg

şu resimdeki insan ( tabii insansa ) bir tenisçi eşi.. srichapan diye eskiden ilk 10 a girmiş bir taylandlı tenisçinin eşi.. adam tenisi bırakmış.. en doğru kararı vermiş.. daha ne tenisi artık.. evine ve eşine daha fazla zaman ayırmalısın..

bu arada marco jaric ve sasha vujacic hala neden basketbol oynuyor, onu da anlamak zor..


Vay be:)) Para varsa elin kızı Taylandlı Meksikalı bakmıyor her yemeği yerim kocam yanımda olsun diyor işte:)
 
Veysel Kaya' Alıntı:
Emre Abi o ne ya :) Ayrıca bunları nerden buluyorsun bende araştırmak istiyorum böylelerini :)

Nadal Thailandda yarı finalde 52 numaralı(sanırsam) tenisçiye Garciaya yenildi.. Hemde ilk seti almasına rağmen..


ATP tour fedexin başka yolu yok.. peRFect..

bizim tenisten anladığımız bu Veysel.. Boşuna mı takip ediyoruz sanıyorsun.
Guilerme Garcia'ya elendi Nadal ama tarihi bir maç olmuştu o.
26 servis kırma puanından 6 tanesini değerlendirmiş galiba..
Tamamen tesadüfler.. Atp Tour'un Federer'indi ama artık değil.
O mücadele bitti artık.
 
bu hafta pekin'de karma bir turnuva var.. yani grand slamler gibi, erkek ve bayanlar aynı haftada, aynı turnuvadalar.. China Open turnuvanın adı. Çok da ilginç değil yani..

Bayanlarda 1 numaralı seribaşı olan Wozniacki, çeyrek finalden önce elenmez ise yeni açıklanacak sıralamada dünya 1 numarası olacak. Çok fazla turnuva oynmaya devam ediyor.. Pennetta, Stosur ve Rezai ilk turda elendiler.. 2. turda ise Jankovic vatandaşı Jovanovski'ye elendi.. Jankovic'in bir aşk mağduru olduğunu ve aşk acısı çektiği için aylardır 1-2 turdan öte geçemediğini duymayan kalmadı..Nadia Petrova,Kirilenko ve Andrea Petkovic şimdiden 3. tura çıktılar.. Bugün 2. tur maçları devam ediyor..

Erkeklerde 1. tur daha yeni başladı.. Djokovic ve Murray bu turnuvanın ilk seribaşları.. Daha turnuva başlar başlamaz Berdcyh ve Verdasco elenmişler bile..
 
Çin Açık'ta Petra Kvitova'yı yenip çeyrek finali gören Caroline Wozniacki, açıklanacak olan bir sonraki dünya sıralamasında 1 numara olacak.. C-Woz henüz 20 yaşında ve çok fazla turnuva oynadığı, hiç dinlenmediği için kendisine o tavşanlı reklamdan esinlenilerek ENERGIZER lakabı takıldı.. Aslında Polonya asıllı ama Danimarka vatandaşı.. Babası profesyonel futbolcu , annesi ise voleybolcu imiş.. Ağabeyi de futbol oynuyor..Ailede herkes profesyonel sporcu yani.. Antrenörlüğünü de babası yapıyor ve kızına çok yüklendiği için çok eleştiriliyor.. Biraz daha seçerek oynaması lazım. Bir de şu sarı ojeleri bırakması lazım..

http://2.bp.blogspot.com/_eJHSLDU4HTE/T ... ekin05.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_eJHSLDU4HTE/T ... ekin02.jpg
 
Yarı finalde Troicki karşısında çok zorlanan, maç puanları çeviren Nadal, finalde Monfils'i 6-1 ve 7-5 geçerek Tokyo turnuvasını kazandı. La Monf'un performansı iyi.. Nadal en az 2 vites aşağıdan oynuyor..

Pekinde ise bugün Djokovic- Ferrer finali var.. Nole, Pekin'de havanın çok kirli olduğunu ve spor yapmaya hiç müsait bir yer olmadığını falan söylemiş.. Tabii bu onun oraya 4. veya 5. gidişi.. Niye gidiyorsun o zaman demek lazım..

Bayanalarda ise yeni 1 numara C-Woz, büyük bir psikolojik dirence kavuşan Zvonareva ile oynuyor. Energizer'ın icraatları sürüyor..
 
Marsel;

Shanghai Masters turnuvasinda ana tabloda oynama hakki elde ederek 25 puan aldi bugun. ana tabloda bir de mac kazanabilirse toplam 70 puan alacak ve ilk 100'e geri donecek.

Shanghai Masters turnuvası 1. öneleme turunda fransız Eduard Roger Vasselin karşısında ilk seti 6-3 aldıkdan sonra 2. setin başında rakibinin çekilmesi sonucu 2. ön eleme turuna yükseldi ve burada dünya 59 numarası ispanyol daniel gimeno traver'ı 6-3 ve 7-6 sonuçlanan setlerle geçerek ana tabloya yükseldi.

Kaynak: Ekşi Sözlük (kutsal bilgi kaynağı) =)
 
yağmur nedeniyle 1 gün geç oynanan Atp Pekin turnuvasını, Ferrer'i yenen Djokovic kazandı.. Artık bir zahmet Nadalsız, Federersiz turnuvaları kaybetmesin.. Bayanlar finali ise bugün öğleden sonra oynanacak Wozniacki ve Zvonareva arasında..

bu arada grand slamler dışında kalan her turnuvaya, gitmemek için bir bahane bulan Serena Williams 2010 yılını kapatmış. Çok da üzüldük caanım ( Recep İvedik şivesi ile ).. Böylece 2010 büyük ihtimalle Wozniacki 1., Zvonareva 2. şeklinde kapanacak ve Serena 3. basamağa inecek
 
Bu hafta erkeklerde Shanghai'da çok mühim bir turnuva var.. Sponsor da Rolex.. Ne kadar mühim olduğunu buradan anlayabiliriz..

Marsel elemeyi geçip ilk turu gördü..Brezilyalı Bellucci ile oynayacak ki yenebilir düzgün oynarsa..Rakibi toprak kort dışında kaybolan bir isim.. Marsel, dişini sıkarsa kazanabilir bu maçı..

Turnuvada Federer, Djokovic ve Nadal da var ve üst üste 1654. defa Djokovic ile Federer aynı tarafa düştü. ( Emel kulakların çınlasın ). Geçekten Djokovic inanılmaz başarıyor.. Bu nasıl bir kura şanssızlığıdır.. Sadece toprak kortta Federer tarafına düşmüyor, çünkü sadece toprakta bir şansı olabilir.. Tüm çim ve sert kort turnuvalarında Federer tarafına düşüyor..

Sonuçta bir Masters turnuvası olduğu için ilgi büyük.. Sakatlığı olmayan bütün ağır toplar buradalar.. Dev bir turnuva olacak.. Umarım bir Federer - Nadal finali izleriz.. Nadal formda değil ama onlar karşı karşıya gelirse ikisi de canlanırlar..
 
Emre Yüksel' Alıntı:
Turnuvada Federer, Djokovic ve Nadal da var ve üst üste 1654. defa Djokovic ile Federer aynı tarafa düştü. ( Emel kulakların çınlasın ). Geçekten Djokovic inanılmaz başarıyor.. Bu nasıl bir kura şanssızlığıdır.. Sadece toprak kortta Federer tarafına düşmüyor, çünkü sadece toprakta bir şansı olabilir.. Tüm çim ve sert kort turnuvalarında Federer tarafına düşüyor..

Alıştık artık, ondaki şans, çölde kutup ayısı gören bahtsız bedevi sınırını aştı, yeni bir tanımlama gerek. =)

Bu turnuvada ilk sekizde yer alan isimler mücadele ediyordu, bir nevi Grand Slam havasında bir turnuva, geçen sene yalnış hatırlamıyorsam Federer ve Nadal katılmamıştı bu sene ilk sekizden katılmayacak isimler belli mi?
Birde Marsel kaç ön eleme oynayacak?
Sorularım şimdilik bu kadar. =)
 
Emelcim yanlış hatırlıyorsun;

O ilk 8 in katıldığı sezon sonu kapanış turnuvası Londra'da düzeleniyor erkeklerde.. Bayanlarda ise Doha'da.. O turnuvalara daha var ama Shanghai masters prestijli bir masters tunurvası.Katılım birinci sınıf..

Marsel ön elemeleri geçti ve 1. turu oynayacak ana tabloda.. Rakip Bellucci.. Bu maçı kazanıp 2. tura geçerse yeniden ilk 100 e dönecek..
 
Yalnış anons oldu o zaman, doğru yalnış hatırladım, zaten böyle hatırladığım için Marsel'in ön eleme oynamasını bir yere oturtamamıştım, ama Nadal ve Federer katılmadı kısmı doğru. :)
 
Veysel Kaya' Alıntı:
Bende bir soru soriyim o zaman :)

Federer ile Nadalın özel maçı vardı iptal olmadı değil mi? Yada oynanmadı değil mi :)

veysel, us open zamanı, eylül başında yardım amaçlı ufak bir gösteri maçı oynanmıştı.. ondan mı bahsediyorsun bilmiyorum. onun dışında bir maç oynanacaksa ben duymadım..

Kerem Seçer' Alıntı:
Emre abi peki Ferrer ya da Llodra'ya sürpriz yapabilir mi sonraki turda? :)

kerem, ferrer daha bugün djokovic ile final oynayıp kaybetti pekinde ve ilk tur maçını en geç çarşamba mutlaka oynaması gerekiyor.. turnuvadan çekilmesi de şaşırtıcı olmaz.. turnuvadan çekilse de çekilmese de bence llodra o turu geçer ver marsel için gayet sert ve zor bir rakip olur.. Olur da Ferrer kazanırsa, büyük bir yorgunlukla geleceği için ve aslında bir toprak kort oyuncusu olduğu için Marsel'in şansı fazla olur.. Bence Marsel, Bellucci'yi yenecek. Şu anda odaklanması gereken bu..

Emel Dizili' Alıntı:
"Teker teker gelin" sözünün devreye girmesi lazım burada. :)

bence memnun olunması gereken bir durum : )) eser atalay, saadet ünal ve halil ibrahim eskisi kadar yazmıyorlar, gelmiyorlar.. tenis konuşmayı, tartışmayı özledik..
 
Wozniacki gerçekten tam bir ruh hastası.. Bugün Zvonareva maçı 3. sete taşıdı ama orada tam anlamıyla jant oldu.. C-Woz'un kariyeri sanıyorum çok uzun sürmeyecek..Çok fazla yükleniyor kendine, vücuduna.. Baldırında çekme var diye maçta ağlıyor, sonra kalkıp devam ediyor. Zvonareva da 200 ibre ile 240 a dayandı, sırf 2 numarayı Serena'dan kurtarabilmek için.. Herhalde yılı 2. sırada kapatacak..Sonuçta Pekin'de de şampiyon Caroline Wozniacki .. Geçen hafta da şampiyondu.. Bu hafta Linz'de bir turnuva var.. Sanırım orayı pas geçiyor ki geçsin artık..Linz'e Serena gidecekti sözde ama aynı İstanbul gibi oldu. Sakatmış kraliçemiz.. O turnuvayı Ana Ivanovic kazansın artık. Geri döndü ve adam gibi oynuyor.. Böyle bir şampiyonluğu hak ediyor..
 
Wozniacki'nin bu kazanma hırsını takdir ediyorum şahsen.Benim kendisine hayran olma sebebim de budur yani.Pes etmeyen , ne olursa olsun kazanmak isteyen bir yapısı var.Kazanıyor da sonunda zaten..
 
Emre Yüksel' Alıntı:
eser atalay, saadet ünal ve halil ibrahim eskisi kadar yazmıyorlar, gelmiyorlar.. tenis konuşmayı, tartışmayı özledik..

Gözden kaçmamış, boşuna yönetici olmadık desene Emre. :) Bu sene ders programım daha yoğun geçen yıl olduğu kadar takip edemiyorum. Arada bir bakıyorum ama konulara baya bir fransız kalmışım. Şu ilk 8 dekilerin turnuvasıyla döneriz umarım geriye.
 

Üst