Tenis

Shanghai Masters'ta ilk tur maçları devam ediyor ve programda Marsel'in maçı da görünüyor.. Eğer saat hesabını doğru yapıyorsam, tsi 10.00- 10.30 gibi başlar belluccci maçı.. Bu arada bir tenis blogunda herhalde kafa karışıklığı ile, ciddi ciddi, rakibi monica bellucci yazmışlar. Artık yazan arkadaşın kafası başka yerde miydi, şaka mı yapıyor bilmiyorum ama marsel, monica bellucci ile maçı olsa tenisi o maç sonrası bırakırdı herhalde.. Hep yazdık..Rakip toprak kort oyuncusu diye.. İyi bir Marsel bu maçı kazanır..İlk 100 e döner..

Nadal, Federer ve Djokovic henüz ilk tur maçlarını oynamadılar. Yarın oynayacaklar.. Fedex'in buraya çok iyi hazırlandığı, şehre çok erken gelip idmanlara başladığı falan yazılıyor.. Atp tamamen Nadal'ın boyunduruğu altında şu anda ve Federer diş göstermek zorunda.. İki tane adam akıllı turnuva var önünde.. Birincisi bu Shanghai Masters, öbürü de 20 Kasım'da Londra'da başlayacak yıl sonu kapanış turnuvası..
 
Maç gerçekten de saat tam 10 da başladı..

* İlk setin başında Marsel maalesef servisini krıdırdı ve şu anda 3-1 geri düşmüş durumda.. Servis Marsel'de.. Kendi oyunlarını kazanmak yetmiyor, servis de kırmak zorunda..

* İkinci set Marsel maça girdi..İki kere servis kırıp , seti 6-2 ile çaldı.. Hadi Marsel , final setini de kurtaralım.

*Üçüncü sette Marsel 2-0 öndeyken ve maç geliyorken, yaümur yüzünden ara verildi.. Tam havaya girmiş gidiyordu oysa ki.. Bakalım yağmur dönüşü ne olacak..

*Bundan sonrsı tam Çin işi oldu.. Maç programdan kalkmış görünüyor ama hiç bir açıklama yok.. Orada akşam olması ve havanın kararması ile maçın yarına kaldığını tahmin ediyorum.. Bir yerde Çinlilierin Çinli olduklarını belli etmeleri gerekiyordu, ettiler.. İnsan bir açıklama yapar..
 
Llodra-Ferrer maçını takip ediyorum da 6-5 Llodra önde ilk sette. Emre abinin verdiği bilgiler sonra maç uzasa ve Ferrer kazansa daha iyi olur sanırım.

Ekleme: 7-6 kazandı Ferrer ilk seti.
 
Kerem Seçer' Alıntı:
Ferrer ikinci seti de 6-1 kazandı ve tur atladı. Marsel kazanırsa onunla yapacak.

bence gayet iyi oldu.. sonuçta david ferrer bir ispanyol.. Bir efsaneye göre , oğlunun tenisçi olmasını isteyen ispanyol anneler, bebek doğduktan sonra onu toprak korta atarlar ve orada 2 gece aç susuz bırakırlarmış.. Nadal bile üstün yetenek ve gayretlerine rağmen toprak kort oyuncusu olarak parlayıp, diğer kortlara sonradan sıçradı.. Tüm ispanyollar için önce toprak kort gelir.. Çoğu da kariyerleri boyunca toprak kort oyuncuları olarak kalırlar..

ikincisi ferrer daha pazartesi akşamı pekin'de djokovic ile final oynayıp kaybetti.. salı akşamı da shanghai'da llodra'yı yendi.. perşembe marsel karşısına çıkınca yorgun olacağını hesaplıyorduk ama hesaplar biraz bozuldu.. marsel'in maçı yarına kaldı.. bugün kazanıp bitirse , kesinlikle çok daha dinç olurdu rakibine karşı..

yine de her türlü llodra'ya tercih edilir.. marsel önce şu bellucci işini halletsin..
 
Shangai'da yine yağmur programı bozmakta..
bazı maçlar ertelenmiş, bazıları durmuş.
Marsel, gün başında hemen maçını tamamlayacaktı ama olmuyor..
Program çorba..
Bugün tüm ağır topların maçları var ama oynanamayanlar olabilir..
Ayrıca turnuvanın yarı final ve finalleri, c.tesi ve pazar sabahı Ntvspor'da canlı..
 
Her günü Çinlilere küfür etmekle geçen biri için çok da sürpriz bir durum sayılmaz..
Ne live scores bölümünde, ne completed matches bölümünde görünmemesine rağmen, şimdi görüyorum ki birazdan belluci- ferrer maçı başlayacak..
order of play, bellucci-ferrer yazıyor.. ama öbür tarafta tamamlanan maçlar arasında belluci-ilhan yok.. çin işi işte.. sizde suç yok oğlum , size turnuvanın verenin ben ta gözünü seveyim..
son seti tie-break'te kaybetmiş marsel.. : ((
çok yazık.. yağmur arası olmasa dün o gazla maçı kesin bitirirdi..
her turnuvadan sonra böyle ahlar vahlar ama 2010 yılında bir arpa boyu yol alamadık.. neyse.. teniste güzel gelişmeler oluyor yine de.. tenis diye bir sporun olduğu anlaşıldı.. şu anda dünyanın en büyük tenis ülkesi olan ispanya'dan bir antrenör ve ekibiyle anlaştı federasyon.. uzun süreli bir proje başlıyor.. yavaş yavaş da olsa, olacak zamanla.. Belki Marsel böyle ilk 100 civarı tenisçisi olarak kalacak, yarın Muhsin diye biri çıkıp ilk 50 ye giricek, sonra birisi ilk 10 a.. Yavaş yavaş..
 
shanghai'da yağmurun müsade ettiği nispette maçlar ısınıyor..
bugün 3. tur maçları var, program güzel ;

murray - chardy
gasquet - djokovic
nadal- melzer
seppi - federer

Merkez kortun maç programı böyle. Zaten maçlar başladı ve Djokovic kazanmak üzere.. İçimden bir his Nadal elenecek diyor ama bilemiyorum. Bu arada Marsel için gözümüze kestirdiğimiz Ferrer de bugün Soderling ile oynayacak 3. turda.. Bir ilk 10 tenisçisinden bahsediyoruz.. Yorgunluk falan vız geldi..
 
linz'deki bayanlar turnuvasını Ana Ivanovic kazanabilir diye takip ediyorum biraz. İlk turda kendi kadar güzel Cristea'yı paramparça etti.. O golfçü heriften kurtulduktan sonra eski günlerine dönüyor hızla..

Aşkından leylaya dönen Jelena Jankovic'i ise görmüyorum sağda solda. Aşk böyle bir şey, normaldir..
 
Emre Yüksel' Alıntı:
İçimden bir his Nadal elenecek diyor ama bilemiyorum. .

Arada bir dediğimiz çıksın ya.. Ben, herkesten çok Federer-nadal finali izlemek istiyorum ama olmuyor işte.. Rafa bu ara çok fazla turnuva oynadı üst üste ve hep kazandı.. Bir yerde sürpriz olacaktı.. Melzer'de olması anormal değil. İyi bir oyuncu Jurgen Melzer ve 3 sette eledi Rafa'yı..

Djokovic tam gaz gidiyor..Murray gibi.. Federer de şu sıralar oynuyor.. İlk seti kazandı..Diğer taraftan Berdych, Ferrer de elendiler ve o süper kadrolu turnuvada ufak çaplı bir kıyım oldu..

Bayanlarda, Linz'de Ivanovic dümdüz gidiyor.. Bari bu turnuvayı kazan be kızım.. Orada da resmen güzellik yarışması yapılıyor.. Biraz baktım da Sorana Cristea, Julia Georges, Andrea Petkovic.. Hepsi oradalar. Ana zaten malum.
 
Geçen ki çuvallamadan sonra bir süre yazmama kararı almıştım :) ama baktım ki Nadal elenmiş o zaman başlığa iki satır yazmak lazım. Yalnız o çuvallamanın sebebi Federer, eğer o geçen sene olsaydı turnuvada ben o turnuvanın tarihini bile takır takır yazardım, yapacak birşey yok, "Federer'in olmadığı yıllar"da durum bu olacak.
İki satırı geçmişim ama olsun, son sözüm "favorim Federer değil". (artık bunu deneyelim) :)
 
Emel Dizili' Alıntı:
Geçen ki çuvallamadan sonra bir süre yazmama kararı almıştım :) ama baktım ki Nadal elenmiş o zaman başlığa iki satır yazmak lazım. Yalnız o çuvallamanın sebebi Federer, eğer o geçen sene olsaydı turnuvada ben o turnuvanın tarihini bile takır takır yazardım, yapacak birşey yok, "Federer'in olmadığı yıllar"da durum bu olacak.
İki satırı geçmişim ama olsun, son sözüm "favorim Federer değil". (artık bunu deneyelim) :)

Emel, seni ne zaman görsem ya Nadal o gün yenilmiştir, ya da bir önceki gün : )
Federer'e yavaş yavaş veda zamanı..
Artık Atp'yi domine etme şansı yok ama arada böyle masters falan kazanarak klasını konuşturabilir.
 
Ne yapalım yahu? 1. seçenek olan Federer'in kazanmasından yavaş yavaş ümidi kesmeye başladık, durum böyle olunca 2. seçenek olan Nadal'ın yenilmesi seçeneğine ağırlık vermeye başladık. Artık rastgele diyoruz. =)
 
Nadal gene mi elenmiş ya? Ben izlemiyorum diye yapıyor galiba. :) Sanki Serana vâri davranıyor, o grand slam dışında pek katılmıyor Nadal'da katılıyor ama antreman maçı olarak gibi görüp önemsemiyor gibi.
Yarı finaller başlamış, Murray önde gidiyor, diğerinde Novak, geçen maçın gazıyla Federer'i bir kez daha eve erken gönderir umarım. (Umut, fakirin ekmeği...)
 
abi gören de nadal her hafta eleniyor sanır..
daha geçen hafta malezya'da şampiyon oldu.
yapmayın böyle : )
bahsettiğiniz adam bu sene neredeyse takvim slam'i yapıyordu.
 
shanghai masters'da yarı finaller sürüyor;

andy murray, juan monaco'yu yenip ilk finalist oldu.. asıl yarı final tsi 15.00 de başlıyor.. djokovic-federer maçı .. ntvsporda naklen.. kadersiz nole'nin maceraları.. episode 3..

bayanlarda da bugün yarı finaller var linz'de..
ana ıvanovic- roberta vinci
andrea petkovic - p.scyhnder maçları oynanacak..

a.ıvanovic- a.petkovic finali olur.. wta'nın en güzel 5 kızına girer zaten bu ikisi..
bu maç izlenir.. kazanan da zor da olsa ana olur artık..
 
Emre Yüksel' Alıntı:
abi gören de nadal her hafta eleniyor sanır..
daha geçen hafta malezya'da şampiyon oldu.
yapmayın böyle : )
bahsettiğiniz adam bu sene neredeyse takvim slam'i yapıyordu.

Orası öyle Emre ama ne zaman vakit bulup adamı izlemeye kalksam elendiği âna rastladım. İkimizden birinde var bir terslik. :)
 
djokovic, federer'e direnmek için çok çabaladı ama olmadı..yarın federer -murray finali var..murray herhalde hiç direnemez..

linz'de ise ana ivanovic görevi tamamladı ama petkovic kaybetti schynder'e 3 sette..ana ivanovic artık 2010 un ilk şampiyonluğunu yaşayacak yarın.
 
Şöyle bir habere rastladım,

Roger Federer, şikeye karışmakla suçlanıyor. İsviçreli tenisçinin, 2007 Fransa Açık finali öncesi, kendi menajerlik şirketinin sahibine tüyo verdiği iddia ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir basım yayın şirketi, Roger Federer'in manajerlik şirketine dava açtı. TMZ web sitesinin haberine göre, davanın arkasında Federer'in şikeye karıştığı iddiası var. Buna bakılırsa Federer, 2007 Fransa Açık finali öncesinde, menajerlik şirketi IMG'nin sahibi Theodore Forstmann'a tüyo verdi. Forstmann da maça ayırdığı 10 bin dolarlık bahis tutarını 40 bine çıkardı. Agate adlı basım yayın şirketi, Forstmann'ın, aralarındaki bir iş anlaşmasını ihlal ettiği iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Söz konusu finalde Nadal'a yenilen Federer, Forstmann'a tüyo verdiği iddiasını reddediyor.

Pek ihtimal vermiyorum ama...
 

Üst