Tenis

Emre Yüksel' Alıntı:
Jankovic resmen paramparça oldu.. Diyas diye birine 6-1 / 6-2 ile elenmiş..
Bu turnuvayı kendisine ayırdığım Kirilenko ise Bondarenko gibi önemli bir rakibi 6-0 / 6-0 ile dümdüz yapmış.. haydi makiri..
Bir ara denk gelmiştim bu maça. Servisleri 0'a karşı kırdırıyordu. Nerdeyse hiç birşey oynayamadan yenildi.
 
Bağdat KAYNAK' Alıntı:
[quote="Emre Yüksel":3piplur9]Jankovic resmen paramparça oldu.. Diyas diye birine 6-1 / 6-2 ile elenmiş..
Bu turnuvayı kendisine ayırdığım Kirilenko ise Bondarenko gibi önemli bir rakibi 6-0 / 6-0 ile dümdüz yapmış.. haydi makiri..
Bir ara denk gelmiştim bu maça. Servisleri 0'a karşı kırdırıyordu. Nerdeyse hiç birşey oynayamadan yenildi.[/quote:3piplur9]

aşkın gücü diyelim biz ona : )) artık nasıl bir adama çarpıldıysa jankovic , aylardır her turnuvada ilk turda eleniyor.. ipek şenoğlu yazmıştı, maçtan önce cep telefonu ile uzun uzun konuşuyor, konuşurken ağlıyor falan diye.. sıfır konsantrasyon..
 
Stockholm'de çekirge Soderling çeyrek finalde 2-0 la kaybetmiş. Yarı finalin ilk maçını Florian Mayer aldı. Federer'in maçı şimdi başladı. Finale yükselirse daha önce hiç yenilmediği bir rakibe karşı oynayacak.
 
Pazar günü finalleri;

Stockholm : Federer - Mayer
Luxembourg : Görges -Vinci
Moscow: Kirilenko- Azarenka
Moscow: Baghdatis - Troicki..

Bir haftadır Kirilenko kazanacak diyordum.. Haydi Makiri, son maç..
 
Emre Yüksel' Alıntı:
Pazar günü finalleri;

Stockholm : Federer - Mayer
Luxembourg : Görges -Vinci
Moscow: Kirilenko- Azarenka
Moscow: Baghdatis - Troicki..

İsviçreli tenisçi Roger Federer, Alman Florian Mayer'i 6-4 ve 6-3'le geçerek, Stockholm Açık'ta şampiyonluğa ulaştı. 64. şampiyonlukla Sampras'ı yakaladı.
En çok turnuva kazananlar sırasında 4. sıraya yükselmiş.
............
Belaruslu raket Victoria Azarenka, zaman zaman çiftlerde birlikte mücadele ettiği Maria Kirilenko'yu 6-3 ve 6-4'le yenerek Rusya'da şampiyon oldu.

Diğerleri beni ilgilendirmez. =)
 
Diğerleri;

Troicki- Baghdatis: 3-6 / 6-4 / 6-3
Vinci - Görges : 6-3 / 6-4

Trociki ve Görges diğer şampiyonlar..

Federer, Kasım sonunda oynanacak sezon sonu turnuvasına formda gitmek için böyle düşük profilli bir turnuvaya katılmıştı.. İstediğini aldı.. Hem maç ritmini korudu , hem dev bir kupa alıp, şampiyon oldu.. Bu arada Hürriyet gazetesinin bombaları da sürüyor..
----------------------------------------------------------

Kendi evinde şampiyon

25 Ekim 2010 Stockholm Açık'ta İsviçreli tenisçi Federer, Alman rakibi Mayer'i yenerek İsviçre'de şampiyonluğu elde etti.

Shanghai Masters finalisti Roger Federer, Avrupa turnuvalarına İsveç'te başladı. Federer, İsveç'te şampiyon oldu...

İsviçreli tenisçi Roger Federer, Alman Florian Mayer'i 6-4 ve 6-3'le geçerek, Stockholm Açık'ta şampiyonluğa ulaştı.

Dünyanın 47 numarasına karşın kolay bir galibiyet alan İsviçreli tenisçi, turnuvayı kolay bir şekilde kazanırken, ilk sette kırdırdığı servisten sonra maçı koparmasını bildi.

Mayer kariyerinde ilk kez bir ATP finali oynadı fakat Federer'in 64. şampiyonluğuna engel olamadı

---------------------------------------------------

Bu Hürriyet Gazetsinin haberi.Federer'e İsviçreli yazmışlar ama Stockholm'ün İsveç'te olduğunu çözememişler.. İsviçreli tenisçi İsveçte şampiyon oldu diyor ,manşet "kendi evinde şampiyon ".. Ne içiriyor bunlara Ercan bilmiyorum.. Kılavuz karga..Bir de utanmamış manşet atmışlar kendi evinde diye.. Başlarındaki adam Ercan Saatçi ,Galatasaraya laf yetiştireceğine bebelerine bak.. Türk basınının amiral gemisi dimi bu : ) Hürriyet'ten paçavra bile olmaz..

Maria Kirilenko ise üzdü bizi.. 4-0 dan set mi verilir ya.. Güzel olduğun kadar çekicisin de Makiri.. Yapma böyle..
 
Federer - Nadal Yardım Maçları;

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaş sormuştu.. O maçlar ne oldu diye, ben de haberim yok demiştim.. Şimdi haberim oldu.. Zürih'te , 21 Aralık'ta böyle bir maç oynanacakmış.. Biletleri nette satışa çıkmış ve 2 dakika içinde bitmiş..

Madrid'de de bir yardım maçı oynanacakmış..O da bir gün sonra olacak değişmezse.. 22 Aralıkta.. 11.000 kişilk bir salonmuş..
 
WTA sezon sonu kapanış turnuvası

Bu turnuva Türkiye için çok önemli..Çünkü önümüzdeki seneden itibaren Sinan Erdem Spor Salonunda oynanacak ve 3 sene boyunca böyle devam edecek.. Öyle Istanbul Cup gibi düşük profilli bir turnuva değil bu.. Sağlam olan, dünyanın ilk 8 kadın tenisçisi katılıyor.. Seneye burada Serena W, Venus W., Clijsters, Henin , Sharapova, Ivanovic gibi bir kadro da olabilir.. Çok mühim bir turnuva..

Oyuncular dörderli iki grupta lig usulu oynuyor.. İlk iki sırayı alanlar yarı finale kalıyor.. Bu sene sakatlıkları nedeniyle Williams kardeşler yoklar.. Katar, Doha'da maçlar ve Katar bayrağını atfen kestane ve beyaz renk gruplar var..

Kestane Grup;

Wozniacki, Schiavone, Stosur, Dementieva

Burada Schiavone ve Stosur formsuz.. Hatta Stosur formsuz bile değil.. Daha kötü bir şey.. Dementieva sakat ve çekilme ihtimali var.. C-Woz ezer geçer, sakat değilse Dementieva iki olur..

Beyaz Grup;

Zvonareva, Clijsters, Jankovic ve Azarenka..

Clijsters ayak tabından ufak bir operasyon geçirdi ve kısa bir ara verdi.. Jankovic o aşk lafları çıktığından beri paramparça.. Maç kazanmayı unuttu.. Azarenka daha dün Moskova'da şampiyon oldu.. Zvonareva süper durumda ve yılı dünya 2 numarası olarak kapatacak.. Zvonareva kesin çıkar.. Clijsters sakat değilse iki olur, sakatsa Azarenka iki olur.

Maçlar Eurosport'ta naklen..

http://4.bp.blogspot.com/_SIvzaHIG-84/T ... tatour.jpg

Açılış partisinden bir resim.. Azarenka, Moskova'da olduğu için yok resimde.. En sağdaki Stosur.. Kadın olduğunu hatırlamış da biz unutmuşuz.
 
Emre Yüksel' Alıntı:
Federer - Nadal Yardım Maçları;

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaş sormuştu.. O maçlar ne oldu diye, ben de haberim yok demiştim.. Şimdi haberim oldu.. Zürih'te , 21 Aralık'ta böyle bir maç oynanacakmış.. Biletleri nette satışa çıkmış ve 2 dakika içinde bitmiş..

Madrid'de de bir yardım maçı oynanacakmış..O da bir gün sonra olacak değişmezse.. 22 Aralıkta.. 11.000 kişilk bir salonmuş..

Bendim Abi soran.. Ben 21 Kasım diye biliyordum sen oynandı deyince başka maç için bende 21 Eylül sanmıştım..

Neyse her halikarda Federer-Nadal maçı izlemek zevkli olacak..
 
Federer 64. kez bir ATP turnuvası kazanarak Sampras'ın elinden rekoru almış. Bu sene duyduğum en iyi tenis haberi desem şaşırtıcı olmaz. En kötüsü de Nadal GrandSlam yaptı diye düşünürken Sharapova'nın nişan haberi oldu:))
 
Kerem Seçer' Alıntı:
Marsel'in şu anda Bank Austria Tennis Trophy'de (ATP 250) Andreas Haider-Maurer ile maçı var. İlk seti 6-3 kazanmış, ikinci sette de 3-0 önde.

http://www.atpworldtour.com/Tennis/Tour ... ienna.aspx

Rakibi maçı bırakmış, bir üst tura yükseldi Marsel.

250 lik viyana turnuvasında oynayan ve 3 . ön elemeyi de geçen marsel, ana tabloda zemlja diye bir vatandaşla eşleşti.. kendisi 126. sırada olan ve daha ziyade toprak kortta başarılı olan bir isimmiş.. marsel'in kurasının iyi olduğu, çeyrekten önce elenmeyeceği falan söyleniyor ama marsel iyi veya kötü anlamda şaşırtmaya alışkındır bizi.. belli olmaz..
 
Turu geçerse 41. sıradaki Chela ile eşleşecek sanırım.

Bir sonraki turda ise 16. sıradaki Almagro, 60. sıradaki Malisse, 69. sıradaki Giraldo gelebilir.
 
son set 5-7 gitti..elendi marsel..
artık net olarak anlaşıldı ki marsel budur..
başarısını kesinilikle küçümsemiyorum, türk tenisinde yapılmadık bir şey yaptı ama budur hepsi..
marsel'den ileri bir adım beklemiyorum artık..
her turnuvada aynı şey..
olmadık birine elen, bitsin..
 
Ve kaybetti. Bu eşiği bir türlü geçemiyor. Bu tür maçları kaybetmese ve üstündeki yenebileceği isimleri yense şimdi 80'lerdeydi sırası.
 
Beklenen bayanlar, sezonu sonu turnuvası Doha'da başladı..

İlk maçta Zvonareva, Jankovic'i dümdüz etti.. Jankovic de sıktı artık.. Aylardır aynı tablo.. Jelena, dünya 1 numarası görmüş bir tenisçi. Geçen hafta 200 küsür numara olan 17 yaşında bir kıza 6-1 / 6-2 yenilmişti.. Burada boşuna oynuyor.. Kapatsın sezonu.. Avustralya Açık'a odaklansın.. Zvonareva'nın da kariyer sezonu oldu.. 2 numara bitirecek seneyi..

Wozniacki, Dementieva maçı daha beterdi.. Dementieva sakatlıktan çıkıp geliyor ve yine çok kötü servis atıyor..Caroline -The Energizer - Wozniacki için bunlar çıtır çerez artık.. 1 numara maçı 6-1 / 6-1 kazanmış..

Ben sadece son maçı izledim ki günün tek gerçek maçıydı.. Stosur, Schiavone karşısında 0-4 den gelip seti 6-4 çaldı.. Son set de dengedeyken servis kırıp 6-4 kazandı ve işi bitirdi Sam.. Roland Garros finalinin rövanşını almış oldu denilemese de ufak bir tesellidir..

Tribünde Gisela Dulko ve Pennetta'yı gördüm dün akşam.. Çiftlerde beraber oynuyorlar.. Pennetta bir başka güzel gerçekten.. Asla kare asımın dışında kalmaz..

Bugün de maçlar tsi 17.00 de başlayacak ve arka arkaya gidecek. program ;

zvonareva- azarenka
clijsters - jankovic
wozniacki - stosur..
 
doha'da yarı final oynayacaklar belli ama eşleşmeler bugün belli olacak..
stosur, c-woz , vera zvonareva ve clijsters..
hepsi de çok iyi sezonlar geçirdiler..
stosur ilk defa bir grand slam finali gördü ve kazanmasının imkansız olmadığını anladı..
c-woz çok turnuva oynamasına rağmen hiç geri düşmedi ve dünya 1 numarası oldu..
zvonareva mental olarak gelişti. us open da final gördü ve 2 numara kapatacak yılı..
clijsters ise sakatlıklarına rağmen sonlara doğru yine form tutup, üst üste 2. kez us open kazandı..önümüzdeki sene 1 numara olacak sakatlanmaza.. çünkü en iyisi o..
 

Üst