Tribünlerin durumu ve sıkıntılar..

Bunlar dansöz işte.Bizler cemiyette bu tarz kişilere dansöz deriz.Çocuklarımada söyleyeceğim Galatasaray konusunda uyaracağım vs. demesi yok mu. İşte yaş,zeka seviyesi düşük insanlar bu ülkede başa geliyor.

Tek diyeceğim şudur..Takıma,yönetime tepki amaçlı her zaman ben bile protesto ederim,gerekirse maça gitmem,ama yok hayat boyu Galatasaraylılığımı bırakacağım,bu işi gözden geçireceğim diyen varsa,onlara tavsiyem başbakanın takımını tutmaları.

Semih Ural' Alıntı:
Yeni gruplara gerek yok. Galatasaray taraftarı olup birlik olmak çok daha önemli.
Bence açılması gerek. uA'ya alternatif açılsın hatta.Tribünde tatlı bir rekabet olur hem.
Öteki türlü açılmassa malesef kimse bğaırmz.Son maçta bağıran tek kısım ultrAslandı yinede.

Semih Ural' Alıntı:
Yeni gruplara gerek yok. Galatasaray taraftarı olup birlik olmak çok daha önemli.

Abi birlik beraberlik isteğin çok doğruda.Sadece okadarla kalmıyor biliyorsun.Orada en azından taraftara hakim olacak '300-500' kişilik tribün gurupları olmalı.Benim düşünceme göre buda uA dışından olmalı ama dediğim gibi bu sadece benim görüşüm.

Şahsen ben kendimi çok iyi bir taraftar olarak görüyorum açılış maçındada bağırmaktan boğazım hala acıyor ama bir süre sonra bende sustum çünkü tribün evet GS'lı ama yok yani hareket.Stad okadar güzel,rahat ki millet oturdumu maça kitlenip kalıyor.Bende ikinci yarıdan sonra 2 sıra yanımda oturan kızla nasıl iletişim kurabilirim acaba diye bir uğraşa girdim :p

Stadın belirli noktalarına provakatörler koyalım, onlar halleder herşeyi. 300 kişi yeter 52.000 kişi için. Provakatörlere Allah tarafından verilmiş bir güç var tabi, belirli mesafede stada serpiştirince arada kalan tüm insanlar onların dediklerini yapıyor. Bundan bizde faydalanalım, boşa gitmesin.

Bir çok grubun olduğu tribünlerdeki durumu görmek çok zor değil. Beşiktaş tribününde sürekli Çarşı ile Asya arasında kavga var. Bu da tribünde çift sesliliği getirir.

Taraftarı tek bir çatı altında toplamak Alpaslan Abi'nin en büyük gayesiydi. Eğer ultrAslan fesh edilecekse, ki ben zannetmiyorum, yine Galatasaray taraftarını kucaklayan yeni bir grup altında toplanılacaktır. Parça parça gruplara bölünmenin kimseye bir faydası olmaz.

Tribün grupları kolay kurulmuyor. Kurulsa bile oluşacak yeni grubun tribünlere hakim olması çok zaman alacaktır. Ve uzunca bir süre de ultrAslan'ın gücü kadar güce sahip olamayacaktır. ultrAslan şu anda dünyanın dört bir yanında insanları toplamış durumda. Logosuyla kulübe para kazandıran bir oluşum. Bunu savunmak için değil, gerçekleri belirtmek için söylüyorum.

Kolay değil bu işler, allah yardımcımız olsun.

Valla en azından tribünde uygun demogratik ortam sağlanırsa yeni oluşacak grupların başları ile uA her hafta görüşür gündem tartışır oy biliği olan konuşarda tepki verilir diğerleri için beklenir.

Yada biz illaki karşıyız buna tepki vereceğiz denirse infial yaratmayacak bir protesto şekli karar verilir.Bunlar yapılmayacak olmayacak şeyler değil.

Can Altay' Alıntı:
Bir çok grubun olduğu tribünlerdeki durumu görmek çok zor değil. Beşiktaş tribününde sürekli Çarşı ile Asya arasında kavga var. Bu da tribünde çift sesliliği getirir.

Taraftarı tek bir çatı altında toplamak Alpaslan Abi'nin en büyük gayesiydi. Eğer ultrAslan fesh edilecekse, ki ben zannetmiyorum, yine Galatasaray taraftarını kucaklayan yeni bir grup altında toplanılacaktır. Parça parça gruplara bölünmenin kimseye bir faydası olmaz.

Tribün grupları kolay kurulmuyor. Kurulsa bile oluşacak yeni grubun tribünlere hakim olması çok zaman alacaktır. Ve uzunca bir süre de ultrAslan'ın gücü kadar güce sahip olamayacaktır. ultrAslan şu anda dünyanın dört bir yanında insanları toplamış durumda. Logosuyla kulübe para kazandıran bir oluşum. Bunu savunmak için değil, gerçekleri belirtmek için söylüyorum.

Kolay değil bu işler, allah yardımcımız olsun.

Bildiğim kadarıyla tribünü yakından ediyorsun ve Alpaslan Abi sayesinde ultrAslan'ı her daim savunuyorsun.

Yalnız işler oradan görüldüğü gibi değil gerçekten.

Şu an insanlar o kadar bıkmış ki ultrAslan'dan, 10 yaşındaki 5 çocuk bir araya gelse şu grubu kurduk deseler katılacak 10 binlerce insan var. uA'nın en büyük gücü Avrupa ve Anadolu'daki temsilcilikleri ama bu temsilcilikler sayesinde paraya boğulup, rant elde eden, kendini bozan da uA. Hal böyle olunca bu temsilcilikler olmasa da olur, Galatasaray tribününün iyi olması için illa taraftar grubuna da gerek yok.

Bu grupların kendilerini fesh etmesinin nedeni daha sonra uA'nın başka bir alt grubu olarak çıkmak istemeleri değil. Burada büyük bir yanlışın var. Bu dinazorlar diyebileceğimiz Galatasaraylı insanlar, artık uA'nın bu çarpık düzeninde yer almak istemiyor, uA var oldukça tribüne gerçekten değer katan, tribünümüzü renklendiren bu insanlar da olmayacak artık.

Sonumuz ne olur dersen, Güney ve Doğu Üst tribününde benzer şekilde uA'dan soğuyan insanlar bu insanlarla birlikte olur, tribünün alasını yapar. uA da Pegasus'ta küçücük bir topluluk olarak, stadın hiçbir yerine hakimiyet kuramayarak kalır öyle, sonunda değişime gider ama yine bu insanlar ikna olmaz, sonunda eyvallah deyip çekilirler belki, ben de buna pek inanmasam da...

Doğan, Okan;

Farklı farklı gruplar kurmanın çok da bir faydası olmadıgını gördük. Son 2 haftadır kendini fesheden gruplar var. Bu gruplardaki insanların mesela karsı kale arkasında toplanıp önlerine "Galatasaray" yazan bir pankart koyup arkalarında bagırmaları çok mu zor bir olay sizce?

Yıllarını tribüne vermiş ama grupçuluk yüzünden tribünden ayrı kalan çok da insan var. Hersey grup değil. Bence çok da gerekli değil. Bir süre sonra grup ismi "Galatasaray" isminin önüne geçecekse eğer hiç gerek yok.

Ayrı grup kurmak pek bir şey ifade etmiyor..
Eskiler bilir, 90 lı yıllarda kapalıda Aslan Tribünü diye bir şey vardı..
Kapalının sağ köşesinde, kombinesi olmayan , genellikle tayfa buraya gelirdi..
Aynı zamanlarda solda Kadıköylü Aslanlar diye bir grup çıktı alternatif olarak..
Her maça forma ile geldiler, bando kurdular, öne davul koydular, büyük bayraklar salladılar v.s.
Sonrasında onlar da tayfa ile birleşti ve Ultraslan kazanında eriyip gitti..
Yürüyedur'un başına gelenler de malum..
Bu tribünde tayfa başka oluşumların sivrilmesine izin vermiyor..
Biraz ön plana çıkanı ya kanatlarının altına alıyor ya da döverek kapı dışarı ediyor.
O insanlar sanıldığından çok daha güçlüler.. Öyle biz grup kuralım demekle olmaz..
Leeds olaylarından içeride yatanı var, firarisi var...
Derin kökleri var..
Ben hayatım boyunca Sebahattin Şirin'in olmadığı bir maça gitmedim..
Deplasmanlar da dahil..
Bu yüzden alrernatif grup kurma gibi söylemler bana hayal geliyor..

Gazanfer, biz de bir Avrupa temsilciliği olarak büyük sorunlar yaşadık, hala da yaşıyoruz. Hem de aklın hayalin almayacak sorunlar bunlar. Kısacası ultrAslan ile ilgili sorunların çoğunu yakından biliyorum ve yaşıyorum. Ama bu yine de üye sayısını, gücünü ve ulaştığı noktayı görmemize engel olmamalı. 2001 yılında kurulan bu topluluk, on yıl içinde bu noktaya geldiyse yeni bir grup kurmanın zorluklarını yeterince gösteriyor olmalıyım.

Yazımı dikkatle okursan savunmak için değil, gerçekleri belirtmek için yazdığımı söylemiştim zaten. Sonuçta ben ultrAslan'ım diyorum kendime ama her şeyden önemlisi Galatasaraylıyım, Galatasaray taraftarıyım. Eğer ultrAslan miadını doldurursa ve bu işi üstlenecek yürekli yeni bir oluşum ortaya çıkarsa, onun da peşinden gideriz. Sonuçta üst kimliğimiz Galatasaraylılık.

Ama yine de Alpaslan Abi'nin zamanındaki ultrAslan'ı çok özlüyorum.

Semih Ural' Alıntı:
Doğan, Okan;

Farklı farklı gruplar kurmanın çok da bir faydası olmadıgını gördük. Son 2 haftadır kendini fesheden gruplar var. Bu gruplardaki insanların mesela karsı kale arkasında toplanıp önlerine "Galatasaray" yazan bir pankart koyup arkalarında bagırmaları çok mu zor bir olay sizce?

Yıllarını tribüne vermiş ama grupçuluk yüzünden tribünden ayrı kalan çok da insan var. Hersey grup değil. Bence çok da gerekli değil. Bir süre sonra grup ismi "Galatasaray" isminin önüne geçecekse eğer hiç gerek yok.

Ya abi benim derdim zaten milyonları peşinden götüren bir grup olsun değil.Dediğin fikir çok güzel iştede orada tezahüratları başlatan yada başladımı oradaki insanları biraz kımıldatacak insanların olmasından behsediyorum.Başka derdim yok.

Bu yaşanan olaylardan sonra ilk başta Adnan Polat istifa etmek zorundadır. Galatasaray Kulübü başkanlığına yakışmayacak tavırlar içindedir. Tribün için söylenecek çok söz var ama kısaca 2000 senesi öncesine nasıl dönebiliriz bunun çalışmalarını yapmamız lazım. Aslantepe bizim için büyük bir fırsat. Askere gitmeden önceki tribünü her zaman özlüyorum. İnşallah bu büyük taraftar eski günlerine dönecektir.

Yeni grup kurma vs. bunlar önemli değil..Bağımsız Galatasaraylılar diye geçersin bir kale arkasına isteyende gelip oturur yanına...Birsüre sonra zaten orda kemik bir tayfa oluşacaktır....Eğer dert edilen kemik tayfa ise...

Yani yola biz grup kuruyoruz kardeşim diye çıkarsan bu işleri toparlayamassın malum küçümsenmeyecek bir güç var karşında...Ancak söylemin bu değilde yukarıdaki olursa hem fazla tepki ile karşılaşmassın hemde ileriki bir süreçte belirli hedeflere varmış olursun...

Amaç zikretmeye gerek yok,rant paylaşımı için size rakip oluyoruz demeyede gerek yok,zira kurulacak yeni bir grubun karşısındaki muhataplarının ilk dikkat edeceği nokta bu olacaktır...Ben Galatasaray'lıyım Galatasaray'ı desteklemeye geldim,isteyenlerde buyursun gelsinler,hepsi bu kadar...Buda basit değil ancak olabilirliği diğer seçeneğe göre çok yüksek....

Ayrıca korku imparatorluğu oluşturmanında gereği yok,yani bu işler imkansız be demenin ne manası var,kolay değil ama tarihteki değişimlerin hiçbiri kolay değildi,sonuçta değişti...Ama öyle ama böyle ufak veya büyük birsürü değişim oldu,olacaktırda bunlar olmaz be,imkansız kardeşime getirmeyelim olayı...Her değişim her yenilik yanında sancılı bir sürecide getirir,sancı çekilir değişim tamamlanır...Ben demiyorum tarih diyor...

Öncelikle şunu bir ortaya koyalım. ultrAslan kuruldu kurulalı GS tribünleri hiç bir zaman güzel olmadı. Ama görsel güzellik anlamında zirve yaptı o ayrı konu. Tabi var olan modernleşme sürecinin tribüne yansımalarının sonucu da olabilir bu görsel şölenler. Biz 80lerin sonunda annemizin ördüğü veya yurtdışından gelen atkılarla ve daha çokda bayraklarla sevinirdik. 90'ların başında atkı tribüne geldi insanlara atkı alın dememize rağmen gram yol katedemedik. Şu an ise atkısı olmayan GS'lı yok nerdeyse.
Neyse konuyu bölmeden anlatayım. GS tribünü 2000 yışından sonra çöküş sürecine girdi. Belki de rastlantıdır ama o esnada da ultrAslan kuruldu. Ben GS tribünlerinin samimiyetine inanmadığım için ultrAslanım diyen insanlara daha çok güveniyorum tribünde yapabileceğimiz ses anlamında. Ama onlara da başka konulardan dolayı güvenmediğimden hayatımda hiç ultrAslan olmadım. 2001 den bugüne hiç ultrAslanım demedim ama tribünde benim kadar çok maça gitmiş adam sayısının (yaşı benden büyükler dahil) 10'u geçmeyeceğine de eminim. ultrAslan diye bir oluşum hiç olmadı. Bir gün yüzyüze görüştüğümüzde isteyenlere bunun detayını anlatırım. GS tribünleri hiç birleşmedi biat altına alındı ultrAslan ile. Adamın adı sahmetti tayfa oldu tayfaydı ultrAslan oldu ne farkeder. Şimdi eminim GS taraftarı bir grup kursa adını misal Galas koysa 3 ay sonra Galas'ın öndrleri arasında hemen tamamının aşina yüzler olduğunu görürüz.

Bazı arkadaşlar demişki oturup onlarla konuşalım :)) Ya arkadaşlar karşınızda socratesmi var sanıyorsunuz da oturup konuşacaksınız? Konuşacaklarını, konuşabileceklerinimi sanıyorsunuz. Biz Kartal tayfası 90'ların başında bunu yaptık öyle olmuyor o işler işte. Bir şeyleri değiştirmek dönüştürmek istiyorsanız bunu reformlarla dğeil ancak devrimlerle değiştirebilirsiniz. Ve bildiğiniz gibi her devrim kanlı olur. Aramızda kaçımızın vakti var bunlarla uğraşmaya? Benim GS'dan yana en ufak bir maddi beklentim yok. Bunu ultrAslandaki insanalrda bilir ama bir grup kursam akıllarına gelecek ilk şey maddi çıkarım olduğu düşüncesi olacaktır. Ki 32 seneye geliyor maçlara giderim hayatımda iki defa maça beleş tabir edilen şekilde girdim. Biri 90'ların başı Bursa maçı (ki öznel durumları vardı) diğeri de bu sene efes pilsen basket maçı.

Tribün koşturmak farklı bir şeydir. Öyle sadece atkını bayrağını alıp maça gitmek değildir. Sorumlulukların vardır. Bazı şeyler için bedelde ödersin bunuda bilmek gerekir. Misal ultrAslan yaptığı bu son açıklamayı yapmak zorunda kaldığı için yapmıştır. Bugün emin olun ultrAslan kendini feshetse emniyet en başta izin vermez buna. Çünkü devlet her zaman tribünde yönlendirebileceği bir kalabalık ister. Bugün ultrAslan'ı sadece yönetim değil devlette yönetmekte bazı zamanlar. 80ler öncesi türk futbolu tarihini okursanız yada öğrenirseniz süreci daha iyi analrsınız. Neden emniyetin taraftar grupları içinde adamları olduğunu veya taraftar gruplarını yönlendirdiğini. Bu yüzden ben ultrAslana da üzülüyorum. Artık kendi gibi davranmaktan çıkmak zorunda kaldılar. Çıakrıldılar çünkü. Bugün emin olun aramızda en sıkılan adam Sebahattin Şirindir kesin. Çünkü her an için birileri ona ne yapması gerektiğini anlatıyor. Bu bugün Adnan polat olur yarın Emniyetten biri olur hatta vali olur.

Öte yandan tribün koştururken seninle gelen, senden olan veya olmayan herkesdende sorumlusun. Çakalın biri deplasmana gittiğinizde hırsızlık yapmışsa gene senin başın ağırır. Seninle gelen ultrAslan olmasa da sonuçta GS'lı olan kişilerin de koruması sendedir. Sİz hiç deplasmana gittiniz mi? Gittiyseniz veya deplasmanda oturuyorsanız GS şehrinize geldiğinde başınıza bir şey gelmeden maça girip çıkıyorsanız bu biraz da gene ultrAslan sayesindedir. ultrAslan bu toplumun en büyük sivil toplum kuruluşlarından olabilirdi. Çünkü yaş ortalaması düşük, genç ve dinamik bir kitleye başkanlık ediyordu. Ama ne yazıkki bugücü heba ettiler ettirildiler. Bundan sonra GS'dan ultrAslan sadece tek bir şekilde ayrılabilir. O da GS yönetiminin (2. mahmut gibi) bunları izole etmesi yöntemi ile. Diğer türlü önünüze polisde çıkar apaçilerde. Belki yeni stada özel ufak oluşumlar kurulabilir ama bilirsiniz ki o ufak oluşumlar ikinci üyeyi almadan kendini feshedecektir.

Uzun yazılar pek okunmaz. Bİr gün maçdan hariç olarak oturup konuştuğumuzda bir mekanda, bunların detayını da anlatırım size. Ben GS tribününden umudumu kestim. Kendi başıma bağırıyorum tribünde, tepkimi de doğal olarak veriyorum. Ötesinden yana umudum yok. Çünkü kıçı koltuk gören kendini LORD sanar olmuş tribünde. İki maç seyreden teknik direktör havalarında. Allahı var yeni stadımız herkesi teknik direktör yapacak kadar güzel. Çünkü gerçekten maçı net izliyorsun. Diğer kalede olan ince ofsaytı bile yakalayabiliyorsun. Artık gün sessiz taraftarın günü. Doya doya 3 tribünde sessiz oturabilirsiniz. Hatta Pegasus üstte bile sessiz kalabilirsiniz. Ben tek kişilik bağımsız taraftar topluluğu olarak takımım için ses vermeye devam edeceğim. Derdim ultrAslan değil derdim takımına destek vermeyip rahatlıkla GS forması giyen adama küfür edebilen ıslıklayan ama gram tezahurat yapmayan adamlar.

GS tribünü için önümüzdeki 1-2 sezon hiçde iyi geçmeyecek. ultrAslan'ın kendini feshetme ihtimali zaten yok. Feshetselerde aynı yerlerden rantlarını alırlar ama feshettirmezler. Şu an Sebahattin Şirin tribünü bıraktım bile diyemez. Yazık oalcak Türkiye'nin en dinamik geliştirilebilir değerlerine.

Yalnız ultrAslanda nötr sürece gececekse en uygun zaman bu zamandır. Hem onurlu bir duruş olur hem de aslantepe sürecine geçen tribünlerde yeni oluşabilecek yapılanmanın kurulması için önümüze 4 aylık bir zaman bırakılmış olur.