Tribünlerin durumu ve sıkıntılar..

yalnız ben enerji bakanı taner yıldız a fena uyuz oldum
yok çocuklarımla konuştuk biz artık galatasaray lı değiliz.
yaa sülalen artık galatasaray lı olmasa kaç yazar yaa
sen kimsin.............
bende çok haksız buldum
evimize misafirliğe gelen birine kim olursa olsun bu şekilde davranmamalıydık ama
açıklamalarda insanı çileden çıkarıyor....

Mert Karahan' Alıntı:
yalnız ben enerji bakanı taner yıldız a fena uyuz oldum
yok çocuklarımla konuştuk biz artık galatasaray lı değiliz.
yaa sülalen artık galatasaray lı olmasa kaç yazar yaa
sen kimsin.............
bende çok haksız buldum
evimize misafirliğe gelen birine kim olursa olsun bu şekilde davranmamalıydık ama
açıklamalarda insanı çileden çıkarıyor....

Sevgili Mert , bir tepki koyulmuşsa ilk başta nedenine bakarsın. Adamlar sistemli bir biçimde gelip senin değerlerine laf ediyorsa burda tepki verilir. Böyle çirkin bir olaya tepkisiz kalmak Galatasaray taraftarına yakışmaz.

İsminin içinde ultras geçiyor diye ultras olamazsın zaten o iş öyle basit olmadı hiç bir zaman o duruşu sergilemek her babayiğidin harcı değil. Türkiye'de ultras kavramına yakın bir grup bile yok.

Eser Atalay' Alıntı:
http://ohabeprekazi.blogspot.com/2011/01/sefil-tiyatro.html
Son yıllarda okuduğum en güzel yazı.Kafamdan geçen,forumda yazmak isteyip sonra vazgeçtiğim her şey var yazının içinde.Galatasaray taraftarının hiçbir şey için özür dilemesine gerek yoktur.Olaya siyaset bulaştıran Galatasaray taraftarı değildir.Siyasi gayeleri olanlara tepki verilmiştir sadece.

Sevgili Galatasaraylı Kardeşlerim

Stad açılışından beri yaşanan protesto olayları ve sonrasında gelişen olaylara sadece Galatasaray'ımızın zarar görmemesi için son derece sağduyulu ve aklıselim davranmaya çalıştık.

Günlerdir bu konuda şahsıma ve ultrAslan'a çok büyük tepkiler oldu, bütün şartları göz önüne aldığımızda ne taraftarımızın demokratik hakları ne de siyasi görüşürünü sorgulamak haddime değil ancak benim de Galatasaraylılığımı kimse sorgulayamaz ve sorgulatmam da...

Bir önceki yazımda Toki Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın kaba, tahrik edici ve sevimsiz konuşmalarına olan tepkimizi açıklamış bunuda çok ahlaklı biçimde yapmıştım.

Buraya kadar herşey tamam.

Ancak dün öğrendiğim İ.B.B. Spor A.Ş Genel Müdür Tardımcısı Selim Terzi'nin açıklamaları bu işin şeklini ve boyutunu fazlasıyla değiştirmiştir.

Hep kan kusup kızılcık şerbeti dedim ama taraftarımıza bunu dedirtmem mümkün değildir.

Ey Selim Terzi biz senin Galatasaray taraftarının babalarına söylediğini sana söyleyecek kadar şerefsiz değiliz.

Senin bilmen gereken, ilgili makama yalakalık yapmak için bu sözleri sana yedirtmesini biliriz, aklı selim davranıyoruz ama sende akıllı olacaksın, bu konuda çık ve bütün Galatasaray Taraftarından özür dile ne başka çaren var ne de seçeneğin...

Beklerdim ki bizlerin bu sağduyulu yaklaşımı herkes tarafından gösterilsin...

unutulmasın ki TÜRKİYEDİR GALATASARAY !

Oğuz ALTAY
ultrAslan Genel Koordinatörü

Sevgili Galatasaraylılar,

2001 yılında arma aşkı ile kurduğumuz ultrAslan Bağımsız Taraftar oluşumu, kurulduğu günden bu yana gücünü, büyüklüğünü ve neler yapabileceğini dünya âleme göstermiştir. Her geçen gün büyüyerek göstermeye devam edeceğinden de kimsenin şüphesi olmasın.

Galatasaray camiası zor günler geçiriyor. Bu zor ve sıkıntılı dönem bizim de gündemimizin sık sık değişmesine ve projelerimizin ertelenmesine sebep olabilmektedir. Her şeye rağmen bu sıkıntılı dönemde ne çizgimizden ne de duruşumuzdan taviz vermedik, vermeyeceğiz de! Safımızda olan herkesten de bunu bekledik. Zor zamanlar kimileri için bir son kabul edilirken, bizim mücadelemizde yeni bir motivasyon unsurudur?

Tekrar göreve geldiğimde belirlemiş olduğum proje takvimi doğrultusunda önümüzdeki ay tüm Türkiye?de Kampüslerin Efendisi ultrAslan-UNI ve ultrAslan Şehir Temsilcilikleri, Mart ayı içerisinde ise yurtdışında ultrAslan Avrupa ile toplantılarımız olacaktır. Bu toplantılar neticesinde onayımız beklenen yeni temsilcilikler kurulacak, hazırlamış olduğumuz projeler bir bir hayata geçirilecek ve dünyanın en büyük taraftar oluşumu olan ultrAslan, zor ve sıkıntılı günleri arkada bırakarak faaliyetlerine eskisinden daha büyük bir aşk ve istek ile devam edecektir!

Zaman içerisinde bizlere gelen talepler doğrultusunda çeşitli alt gruplar ve çalışma grupları kurmalarına izin verilmişti. Bu güne kadar da bu gruplarımız Galatasaray?a hizmet şuuru içinde çalışmalarda emek verip ter akıtmışlardır. Tüm tribün fertlerinde olabileceği gibi değişen hayat koşulları (özel hayat, iş hayatı, evlilik vb.) nedeni ile faaliyetleri yavaşlamış, hatta durmuş ve doğan zorunluluk karşısında kendi istekleri ile faaliyetlerine son vermişlerdir. Bizlerle birlikte şanlı armamıza ve tribünlerimize emek veren tüm kardeşlerimize emekleri için tek tek teşekkür ederiz.

Yaşasın Galatasaray!
Yaşasın ultrAslan!

Oğuz ALTAY
ultrAslan Genel Koordinatörü

---------

Yaşasın Bağımsız Ultraslan yerine, yaşasın ultraslan yazılması belki kendileri farkında olmadan yapmış olsalar bile beni mutlu eden bir gelişme oldu.

Bir de eskiden kötü gidince takımın revizyona ihtiyacı var derdik. Artık bu değişti. Tüm camianın revizyona ihtiyacı var. Yönetim-Futbolcu-Taraftar...

bu kadar sinir bozucu bir haftadan sonra biraz da tebessüm iyi olur. Kimse alınmasın sadece gülün geçin.

...bir kardesimden alinti: "TT Arena reklam filmi şifreleri: Cem Yılmaz ne dedi bize? Stadın akustiği çok iyi, 300 kişi bağırır siz 30.000 zannedersiniz.. Cem Yılmaz ne dedi? Zemin hafif hafif alttan ısınıyor, kendinize dikkat edin... Cem Yılmaz başka ne dedi? Çizginizi bozmayın, düzgün gidin.. Ha bir de çıkarken ampulleri söndürün demedi mi? Dedi.. Şimdi herkesin aklında bir soru .. Peki ya köşe gönderi ne oldu?"

Aynen Gazanfer. Büyük puntolar ile belirtme amacım da bu zaten. Şimdi kendini fesheden gruplara büyük bir iş düşüyor bence. Umarım bütün gerçekler aydınlanır.

önlerine arkalarına birşey konulmadı. Adamlar biz artık Ultraslan değiliz dedi. Olayın özeti bu. SultanS, Karşı, Parçalı, Hell en etkili ve aklı başında insanların bulunduğu gruplardı. Geriye bir Tayfa kaldı ki onları bu gruplarla aynı kefeye koymak zor.

Bu gruplardaki kişiler hala tribunlerde ama artık başlarında bir takı yok dolayısıyla kimseye biat etmek durumunda değiller. Yeni grup kurma cabalarının olmamasının nedeni iki başlılık yaratmamak. Ama Ultraslan ya kabuk değiştirecek yada zaten yitirmiş olduğu gücü iyi zayıflayıp yok olacak.

Bu arada Sebo'nun maçta çektirmeye çalıştığı 3lü tam bir komediydi.

Hell in veda meajından bir alıntı:

Galatasarayımız için bir taş koyanı bile takdir etmek gerekliliğinin bilincinde olarak eski başkanlarımız ve idarecilerimiz ile bugüne kadar sahip çıktığımız değerlerimize vefa göstermek gerekliliği bu kararımızı kesinleştirmemizde etkili olmuştur.

Gayet açık aslında söyledikleri...

Zaman ayrılık zamanı..

Bu zamana kadar herşey düzelir ümidi ile bekledik. 90'lı yıllarda başlayan birlikteliğimiz, başladığındaki gibi olur tekrar diye düşündük. Hep birşeylerin düzelmesi ümiti ile devam ettik olmadı,gördük ama yine de durduk,hep bizi bağlayan birşeyler vardı.

Son 1-2 senedir aramızdan kopanlar oldu. Gidenlere üzüldük ama Galatasaray için varız dedik, kenetlendik.

Hep bir ümitle bekledik.

Tribün adına ümitlerimiz tükenmeye başlamıştı ki bir taş parçasına ümit bağlar olduk, yeni stad yeni heyecan olur belki düzeliriz dedik, hep 2001'in hayaliyle yaşadık.

Galatasaray'a ve tribününe hizmet etmekten hiçbir zaman birşey beklemedik. Çünkü, sevgimizin karşılıksız ve tarifsiz olduğunu biliyorduk.

Ama, son yaşanan 3-4 olay sonrası boşuna beklediğimizi anladık. Bizim sevdiğimiz aşık olduğumuz Galatasarayın ve Galatasaraylılığının bu olmadığını, Galatasaray sevgisi ile hipnotize olmuş zihinlerimizin bile bunu anladığı yerde durmamızın bir manası olmadığını yaşadık ve gördük.

İçimizdeki Galatasaray aşkı elbette bitmez Galatasaray var oldukça ama artık tribünsel olarak yokuz.

Son kez de olsa "Yine düştük yollara" ama bu kez bu yolun dönüşü yok.

SultanS

buda karşının veda mesajı...

Nedeni niçini sorgulanmayacak bir yolculuk bu, bir sabah hiç uyanamadık.

Öldük sandılar, halbuki en sıcak güneşimizdi..

Harçlıklarından, derslerinden ailelerinden Galatasaray'a hayatlarını ayıran, hayatlarının baharında Galatasaray'a sevdalanmış binlerce gencecik beden..

Galatasaray'ı; Sadece Galatasaray için ve sadece Galatasaray'la sevin.

Unutmayın ki tellerin ardından ona bakmak umuda sarılmaktır.

Eyvallah...