Tribünlerin durumu ve sıkıntılar..

Hep birlikte küfüre son verelim!

Büyük Galatasaray Taraftarı ,

Son haftalarda oynadığımız maçlarda, ezeli rakiplerimizden biri olan Beşiktaş JK ve taraftarlarına ithaf en söylenmeye başlayan küfürlü besteden ultrAslan yönetimi olarak ciddi rahatsızlık duymaktayız.

Tribünde maç öncesi veya esnasında rakip takımlara ve tribünlerine göndermeler elbette olacaktır. Ancak bizler bu işi Galatasaraylılık kültürüne ve bizlere yakışır şekilde yapmalıyız. Tribünlerimizde yer alan bayan taraftarları hedef alan küfürlü göndermeleri nasıl kabul edemeyeceksek, bizde bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeliyiz.

Tribünlerden küfür denen illeti en azından toplu edilen küfürü kaldırmak bizlerin elinde, bizler bu işin öncüsü olmalıyız. Söz konusu beste ile başlamak üzere tribünlerimizde küfürlü bestelere son verelim.

Hepinizin konuya bir Galatasaraylı duyarlılığı içinde yaklaşacağınızı umuyor ve çaba göstereceğinize inanıyorum.

Oğuz ALTAY
ultrAslan Genel Koordinatörü

Hep aynı açıklamalar, her sezon başında da uA.com'dan deklarasyon yayınlıyorlar ama sezonun ilk maçında tribünlerden küfür yükseliyor. Artık inanmıyorum ben uA'nın bu tür açıklamalarına.

Ayrıca bizim yaptığımız kontra da Beşiktaş'ın kontrasıda berbat. Hele, Sen Varya Sen'e yaptıkları kontrayı 10 yaşındaki çocuk yapmaz, o derece kötü ama her şeye rağmen eğer bunu başarabilirse uA çok güzel olacak..

Hele, Sen Varya Sen'e yaptıkları kontrayı 10 yaşındaki çocuk yapmaz, o derece kötü ama her şeye rağmen eğer bunu başarabilirse uA çok güzel olacak..

0-6 yaş grubu yapmış olmalı o besteyi.

Bu arada böyle bir açıklama geçen sene de yapılmıştı diye hatırlıyorum.

Son zamanlarda en nefret ettiğim şey şu bestenin söylenmesi !
Beşiktaş'tan belkide herkesten fazla nefret eden biri olarak duymaktan utanıyorum resmen bunu..
Dünkü maçta tribünler ne güzel diyordum hatta bir ara "Seninleyiz" söylendi mest oldum..Sonra gelen ses Beşiktaşş... Ne gerek var yani noluyo bunları söyleyince..
Küfür tabiki tamamen kaldırılamaz , bunun hayali güzel ama kendisi olmaz gibi geliyor bana. Ama şu beste kadar kötü bi beste duymamıştım uzun süredir heleki dakikalarca söylenmesi !
Önümüzdeki Bjk maçında büyük ihtimalle sürekli söylenicek.Sami Yen'deki son derbi , anlamı büyük.. Bence hiç yakışmıyor..

O beste bana da saçma geliyor. Anaları işe karıştırmanın manası ne? Vildan'ı ele alalım. Her futbol ve basket maçına giden biri kendisi. Ama oğlu beşiktaşlı. Şimdi beşiktaş'a diye yapılan beste direk Vildana söyleniyor. İşin garip yanı Adnan Polat'a da gidiyor o küfür. Ailesinin nerdeyse tamamı beşiktaşlı bizim başkanın.

Hayır küfür etceksende yaparsın kendi besteni ne diyorsan dersin, adamların yaptığı mis gibi bestenin sözleri ile oynayarak herkes bir şeyler yapabilir.

Kontra adı altında yapılan bu tarz tezahüratlardan nefret ediyorum, taraftarsan yap kendi besteni de hep beraber söyleyelim. Öyle milletin emeği ile uğraşı ile yaptığı bestenin sözünü değiştirip yapmak en basiti.

Oğuz abinin tribün konusunda ki davranışları beni bir hayli umutlandırdı.Fakat bu küfürü azaltmak için bir hayli çalışmamız lazım.En basitinden direk bayanlar hedef alınıyor o kontrada ama gelin görün ki önümde ki bayanlar sanki ne dediklerinin farkında olmadan kendinden geçerek tezahüratlara katılıyorlar.
Bayanların tribün de sayısı artarken küfürün azalmasını beklerken gün geçtikçe küfürler artıyor.(Küfürün artmasının nedeni kadınlar olduğu sanılmasın. :) )

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Hayır küfür etceksende yaparsın kendi besteni ne diyorsan dersin, adamların yaptığı mis gibi bestenin sözleri ile oynayarak herkes bir şeyler yapabilir.

Kontra adı altında yapılan bu tarz tezahüratlardan nefret ediyorum, taraftarsan yap kendi besteni de hep beraber söyleyelim. Öyle milletin emeği ile uğraşı ile yaptığı bestenin sözünü değiştirip yapmak en basiti.

Sözünü değiştiripte "Gücüne güç katmaya geldik" diye bağırılıyor sanki...

Niye belirsiz bir kaynaktan çıkacak ürün bekleniyor sürekli, "Taraftarsan" demişsin Şamil, sende aynı tabiri üstüne alınıyorsan buyur koy bir şeyler insanlar feyz alsın.

Diğer türlü konuşmaksa olay, eksik kalsan da olur, o işe gönül vermiş binlerce adam var zaten.

Oğuzhan şakamısın sen kardeşim, beni tanımazsın etmezsin. Amacın, derdin ne senin.

Benim orada ne demek istediğimi anlamıyorsan gerçi anlaman çok önemli değil de genede ağzına geleni yazamazsın burada. Sen mi belirliyorsun, yada senin kriterlerin mi belirliyor kimin taraftar olduğunu vs.

Seninle kıyaslanamayacak kadar tribünlerin tozunu yutmuş insanlar var bir senmi biliyosunda hemen her şeyin ortasına fütursuzca dalıyosun, Saygısızlık etme, daha dikkatli ol.

Çok konuşma beni de çok konuşturma işine bak canım kardeşim benim olurmu.

Benim burada geçmişte yazdığım taraftar ile, tribün ile, yada rakip tribünler ile ilgili yazıların bir tanesini okumadan burada ne demeye atıp tutuyosun, beni tanıyan bilen herkes ne niyetle yazdığımı biliyor.

Söyle inleyen nağmeleri ne değiştiriyosun adamların tezahüratlarını, ne gerek var. Sana mı soracağım, ne yani benim tribünüm de yapılan tezahüratı eleştirmem için ille beste mi yapmam gerekiyor bu mudur yani, bu kadar basit mi?

Önce kendinden büyük insanlarla nasıl konuşacağına biraz dikkat et sonra gelip burada bana laf söyle. Bu mu senin Galatasaray tribünlerinden aldığın duruş.

Bu forumda her şey belli saygı sevgi çerçevesinde yürür bunun aksi bir duruma müsade etmem, bilesin.

Aynı düzeyde bir besteyi (!) ben de yapabilirm gayet oturup biraz mırıldansam. Onu yapmak bir iş değil ki. Bunu anlatmaya çalışıyor insanlar. Yani böyle şeyler olacağına hiç olmasın isterse. Oturup beste yapabilen yapar, benim öyle bir iddaam yok. İki satır şiir falan yazamam sabaha kadar uğraşsamda. Zaten her önüne gelen taraftar beste yapabilmeli diye bir kaide de yok ortada. Öyle olsaydı her maç ayrı şeyler dönerdi herhalde dilden dile...

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Oğuzhan şakamısın sen kardeşim, beni tanımazsın etmezsin. Amacın, derdin ne senin.

Benim orada ne demek istediğimi anlamıyorsan gerçi anlaman çok önemli değil de genede ağzına geleni yazamazsın burada. Sen mi belirliyorsun, yada senin kriterlerin mi belirliyor kimin taraftar olduğunu vs.

Seninle kıyaslanamayacak kadar tribünlerin tozunu yutmuş insanlar var bir senmi biliyosunda hemen her şeyin ortasına fütursuzca dalıyosun, Saygısızlık etme, daha dikkatli ol.

Çok konuşma beni de çok konuşturma işine bak canım kardeşim benim olurmu.

Benim burada geçmişte yazdığım taraftar ile, tribün ile, yada rakip tribünler ile ilgili yazıların bir tanesini okumadan burada ne demeye atıp tutuyosun, beni tanıyan bilen herkes ne niyetle yazdığımı biliyor.

Söyle inleyen nağmeleri ne değiştiriyosun adamların tezahüratlarını, ne gerek var. Sana mı soracağım, ne yani benim tribünüm de yapılan tezahüratı eleştirmem için ille beste mi yapmam gerekiyor bu mudur yani, bu kadar basit mi?

Önce kendinden büyük insanlarla nasıl konuşacağına biraz dikkat et sonra gelip burada bana laf söyle. Bu mu senin Galatasaray tribünlerinden aldığın duruş.

Bu forumda her şey belli saygı sevgi çerçevesinde yürür bunun aksi bir duruma müsade etmem, bilesin.

Uzun uzun yazmanın alemi yok kendi açımdan, Yunus'ta bahsettiği zaman diliminde "Abi ama öyle değil" derken şimdi vatandaş demeye başlamış, o da güzel.

Kendi cümleniz buyrun "Taraftarsan yap kendi besteni de hep beraber söyleyelim."

Bende bunun üstüne bu tabiri kendi üstünüzde de yüklüyorsanız sizde bir şeyler koyun dedim, ortada olmayan bir şeyden mi çıkarım yapmışım acaba?

Atıp, tutmak için yazdığım da oldu, hak edene. De, ne amaçla yazdığınızı daha önce gördüm, okudum, neticede ilk gün bilmem kaçıncı mesaj ile söylediğim bir şey değil bu. Öyle Onur Yavuz'un da özel mesaj ile taraftar sorgulama gibi bir şeyler söylemeside hatırımdan geçmedi ama öyle anlaşıldıysa özür dileyeyim, demek istemediğim halde.

Birde, göz kırpma olunca gözlerde "Vay be ne konuştu" etkisi kalmıyor Yunusçuğum, mutlu oluyorsan koy tabi bol bol göz kırpma kendi tasarrufun.

Oğuzhan insanları tanımadan yazıyorsun, beni tanımıyorsun ne kadar emeğim geçti tribünlere, kimlerle muabbetim var, kimlerle yakın ilişkilerim var bilmezsin. Beni bilmediğin için bir şeyi her hangi biri söylemiş gibi çıkarım yapamazsın ki yanlış olur bu.

Aç oku bakalım, iletilerimi arat genel taraftarımız için ne demişim benim "taraftarsan" dememden "siz nasıl taraftarsınız anlamını" çıkarıyorsan beni tanımıyorsun demektir ki tanımadığın bana karşı kullandığın üsluptan belli zaten. Şu kadarını bil senin tribünde saydığın, sevdiğin karşısına geçip iki kelime ederken heyecanlandığın insanların çoğu ile birebir muhabbetim vardır. Hani bazı kelimeler söyleyen insanına göre anlam farklılıkları gösterir, sen beni tanımadığın için bu garip davranışlar içine giriyosun. Gerçi tanımaman normal ara ara insanlara ayar vermeye geliyosun sadece. Az dikkatli davran, ille ben veya bi büyüğün olması gerekmez senden küçük insanlar olur bilmez vs. Rahmetli Alpaslan abi herkesle oturur konuşurdu herkesin fikrini alırdı herkesin fikrine saygı duyardı, sen bu hareketleri kimden görüyorsun anlamayorum.

Ayrıca yıllarca tozunu yuttuğum, bir şekilde emek harcadığım tribünde tezahüart eleştirisi yapmam için illede oturup tezahürat yazmama gerek yok. Bu kadarına hakkım olduğunu düşünüyorum

Inanir misiniz ben bunu senelerdir icimden geciriyordum, ama söylemeye cesaret edemiyordum. UltrAslan diye birsey yok.