Tribünlerin durumu ve sıkıntılar..

Cevap için teşekkür ederim Atilla, bende Erdal gibi düşündüğümden merak ettim kimdir, necidir diye. Açıklamaları falan bana olumlu geliyor.. uA için son zamanlarda görüşlerin değiştiği, imajının sarsıldığını kimse inkar edemez herhalde. Kimle konuşursam konuşayım Alpaslan Abi'den sonra gözle görülür bir düşüş olduğu biliniyor, bu algıları düzeltecek gibi bir duruş sergiliyor şu anda Oğuz Altay. Açıkcası uA'ya bakışımda bu üstte dediğim bakış gibiydi, biraz çeki düzen verilmesi gerekiyordu.

Tribünler dendiği zaman hep Şamil'in tribün, amigolar ve rant sağlayıcılar için söyledikleri aklıma geliyor. İlk anlattığında meraklı gözlerle dinlemiştim.. :)

Bu arada Gazanfer'in dediği olaylar içinde hep Ömer Haliloğlu'nun ismi geçiyor bazı platformlarda. Gazanfer bu dediklerini yapan Ömer Haliloğlu muydu?

Haftaya tribünler;
Başkan Servet, diye tempo tutsunlar. Sonrada I love you Servet.
Sonra Servet bizleri bu ligden düşür diye tempo tutsunlar.
Belki o zaman başkan efsaneliğini elinden alır ( en kötü yönetici ödülü) diye Serveti kovalar klüpden.

Yeni beste yapılmış sanırım.Sözler şöyle;

Söyleyin nerede o eski günler,
Nerde Taffarel'ler, nerde Hagi'ler,
Sahada gezinen ruhsuz yürekler,
100 yıllık kulübü rezil ettiler.

Adnan Sezgin bu takım senin eserin,
İş işten geçmeden bırakıp gidin,
Yeter artık daha zarar vermeyin,
Bize eski Galatasaray'ı verin.

Sözler güzel,uyumlu ama şu söz benim dikkatimi çekti "Adnan Sezgin bu takım senin eserin"

Galatasaray'ın taraftar grubu mu yapmış bu besteyi ?

Bu beste olası bir Beşiktaş puan kaybından sonra söylenecek büyük ihtimalle.

Adnan Sezgin hedef gösterilecek, Adnan Polat da Adnan Sezgin'i gönderdim diyip kendini kurtaracak.

Adnan Sezgin bu takım senin eserin,adama sormazlarmı Adnan Sezgin sen kimin eserisin...Orasını karıştırmayalımmı yoksa?Burnuma yine alışıldık pis kokular geliyor ya neyse...

Seçilmiş kişi dururken memur ile uğraşmak...

Neyse nasıl olsa Adnan Sezgin'i yarı yolda bırakmaz Syn.başkan dolayısıyla yine aynı kapıya çıkar...En azından ben öyle umut ediyorum,yoksa Adnan Sezgin gider,Adnan Bezgin gelir,değişen ne olurki?Baş değişmedikten sonra banane kollardan,banane ayaklardan...

Adnan Sezgin giderse Polat'ta çok duramaz diye düşünüyorlardır belki, yani keşke. Malum her yerde canım cicim Sezgin'im yol arkadaşım deyip duruyor. Duramaz onsuz fazla. Ayrılık girmesin araya yazık.

Yahu burda bir kaçınızı ultrAslandan birileri dövdü sanırım bir maç öncesi. Ya da yolda yürürken önünüzü kesip paranızı çaldılar. Bu nedir anlamış değilim. Ne olsa ultrAslandan biliyorsunuz. Tutturmuşsunuz bık bık bık aşağı ultrAslan bık bıık bık bık yukarı ultrAslan.

Abicim ultrAslan da beste yapan adamlar kimler? Sen ben biz siz onlar. Adnan Sezgin varmış Adnan Polat ypokmuş bla bla bla. Yahu onu o besteyi yapan adama soracaksın. Cılkını çıkardınız eleştirmenin. Besteyi ben yapmışım Sebahattine ne Yılmaza ne? Ne zaman duracaksınız diye bekliyorum bende bakalım.

Son maçta Adnan Polat istifa diye kim bağırmış? Servet'i kim ıslıklamış? Size söyliyeyim Tayfa diye bilinen ultrAslan'ın esas grubunun bulunduğu kapalının ortası bağırdı. Ben kapalı da değildim Emre Yüksel okursa burayı o günü detaylı anlatsın Adna Polat istifa diye bağıran başlatan kimmiş? Başkaları başlattıysa onuda öğrenelim. Ya da engellemeye kalktılarsa. Böylelikle bende öğrenirim. İşkembe-i kübra dan salamayayım bende sizler gibi.

Eski Açıkta ise bir kaç işgüzar'ın protestoları bastırma triplerine girmesini yeğ tutuyorsunuz done olarak önümüze onu koyuyorsunuz. E eski açık polat aleyhine bağırsa bu kezde ama ultrAslan'ın esas yeri kapalının ortası diyecektiniz.

Bir şekilde taraftar protesto yapma hazırlıklaır yapıyor. Nasıl GS taraftarına yakışır şekilde protesto edebiliriz'in arayışı içinde. Kesinlikle protesto olacak. Ha o zamanda sizinm gibilerin lafı hazır olacak. Muhalefet satın aldı bunları o yüzden Adnan Polat aleyhine bağırıyorlar dersiniz.

Çoğunuzun yaşı yetmez. Sebahattin ile Adnan Polat'ın arası hiç bir zaman iyi olmamıştır. 92 de sezon açılışında Adnan Polat Kosecki'yi gönderdiği için ve Yurdeşen Karahan (taraftarın yanındaki tek yöneticiydi o zamanlar) klüpten atılması yüzünden Açılışta sadece Adnan Polat'a küfür etmiştik. O günden beri Sebo ile aralar iyi dğeildir. Siz kafanıza göre konuşun abicim. Buyrun gelin protesto edin desek etmezsniz. Bildiğiniz tek protesto biçimi maçlara gitmemek.

Sonuç olarak bu taraftarda protesto etmek için çaba içerisinde. GS taraftarı hayata hep olumlu bakmaya çalışıyor. En kötü andan bile ayağa kalkacağına dair umudu içinde taşır. İşte o umut yüzünden sabrını korudu. Ama artık o umudun kalmadığını herkes gördü ve ortak tepki göstermeye çalışıyor. Forumlarda nasıl daha düzeyli protesto ederizi tartışıyor. Böyle oturduğu yerden o gitsin bu gelsin bu şuraya otursun derdinde dğeil. ultrAslan'ın liderleri dediğimiz adamalrın zaten o anlamda derdi olmaz. Eğer bir satılmışlık varsa Adnan Polat gider Adnan Öztürk gelir gene onlar o tribünün ortasında olur.

Peki güzel kardeşim Eski Açık'ta niye böyle birşey olmadı? Niye "Adnan Polat İstifa" demeye çalışanlar "Adnan Sezgin İstifa", "Kral Hakan Şükür" ve "Abdülkader Keita" diye susturulmaya çalışıldılar?

Ya da neden Kapalı'da herkes "Adnan Polat İstifa" diye bağırmak için bekledi, birileri bağırınca bağırmaya başladı?

Sonuç olarak kimse kimseye iftira filan atmıyor. Gönül ister ki tribünden küstürülen insanlar dönsün, herkes birlik olsun, insanlar yine hevesle tribüne gelsinler ama şu organizasyonla çok zor bu olay, imkansıza yakın hatta...[/quote]

Sühan Abi'nin de dediği gibi eski açığın tamamı adnan polat istifa diye bağırsa kapalı bağırmasaydı söylenecek laf şuydu:
ultrAslanın ana kadrosu kapalıdaydı orası niye bağırmadı.Eski Açık bağırmayınca da ne yazık ki ultrAslan bağırmadı oluyor.Bu da nerden baksan büyük bir çelişkidir.
ultrAslan'ın atar damarı Kapalı tribündür.Bunu da burda herkes bilmektedir.Ki "Adnan Sezgin İstifa", "Kral Hakan Şükür" ve "Abdülkader Keita" diye bağırmak yönetime karşı yapılan bir protesto değil midir? Ve de Adnan Polat bu yönetimin başı değil midir?Protesto da zaten 2.golden hemen sonra başladı.Takım 1-0 yenikken bağırmak herhalde herkese göre mantıklı bir şey değildir.
Yani çok zeki olmaya gerek yok mantıklı olmak yeter..

Saygılarımla

Geçen hafta ultrAslan satılmış bir gruptur dediniz sanırım,şimdiye kadar ultrAslan için daha ağır cümle kuruldumu,sanmıyorum...
Şimdi ultrAslan sizi dövdümü diyorsun,bizim bunları dememiz için böyle birşey yaşanması gerekiyorsa,sizin söylediğinizin yaşanmışlığı nedir merak ettim doğrusu...Ne geçti aranızda?
Mantık buysa buyur yani...

Ayrıca bık bık bık nedir yahu...Lütfen yani...

Kerem, yazılarıma bak bakalım, ben burada oluşan genel yargıyı anlatıyorum. ultrAslan satılmış bir grup dememin mantığı yok. Yazıları tam okursan görürsün. Dünyanın dört bir yanına yayılmış hayatında Ali Sami Yen'i görmemiş görememiş insanlar var ultrAslan'ın bünyesinde mücadele eden. Bu durumda nasıl ultrAslan satılıktır derim. Eski yazılarımı karıştıracağım. Bakalım öyle bişi demişmiyim.

ultrAslan içinde evet kendini ruhunu satanlar var bunu inkar eden yok ki. O adamlara söylesen yüzsüz yüzsüz evet diye yanıtlar bile belki. Arda'ya yapıldığı söylenen o protesto günü olanları da anlattım ben. Burda epey sertte konuştum. Bizim allaha şükür kimseye eyvallahımız ya da karın bağımız yok. Ama doğru neyse onun peşinde koşuyoruz. Objektif değerlendirme yapıyoruz. Sinema peşinde tezahuratının yapıldığı gün, kitlelerin bir telefonla nasıl tezahuratı kestiğini de biliyorum. Bunu da anlattım burada. Ama sen şimdi hiç bir şey bilmeyip kafana göre bir yorumlandırmaya gidip idefix bir şekilde aynı cümleleri edersen bık bık bık etmiş olursun. işte bık bık bık ın tanımı budur. Bense gördüğümü söylüyorum. Binlerce insanın hayatın her alanında aynı istikrarda olacağını hayal etmen güzel bir hayal ama gerçek hayatta öyle olmaz. Bugün böyle diyen yaırn başka bişi der. Mesela Rijkaard için kıvırcık saçlarına diye bağıran adam 1 sene sonra Rijkaard'a bela da anabilir. 3 ay önce yönetimin yanında yer alan adam bugün yönetime protesto da edebilir. Ama sen aynı adamların bir filozoflarmış gibi kararlarında sabit olduklarını düşünüyorsun. 3 ay önce Adnan polat oleeey diyen adam gayet rahat Adnan Polat istifa diye bağırabilir.

Nitekim biraz bilgin olsa daha iyi anlarsın Ali Sami Yende protestoların Kapalı tribünden başladığını. O sırada ultrAslandan reel anlamda hiç bir grubun olmadığı yeni açık tribünde cimbombomum benim tezahuratları yapılıyordu. Kapalı çıktı penaltı esnası penaltı yaptırmasına rağmen Lorik Cana diye bağırdı. Hakem penaltı veridğinde bile hala Lorik Cana diye bağırıyordu ultrAslan, ardından da Adnan Polat istifa diye bağırmaya başladı. Kapalı Adnan Polat diye bağırmaya başladı ya hemen gözler Eski Açıka çevrildi. Eski Açıkta evet Adnan Polat istifa diye bağırıldı ve susturulmaya çalışıldı işgüzarlar tarafından. Hatta sana söylliyeyim Milan Baros diye bağıranlar bile susturulmaya çalışıldı. Adnan Sezgin ve Keita diye bağırıldı. Bunları biliyorum. Ama ultrAslan diye bir grubu baz alacaksan o grubun sözcüleri şu an için kapalının göbeğinde konuşlandığını bilmen gerekiyor.

Öncelikle saplantılarından kurtul Kerem. Bir laf söyleyip bunun peşinde koşma. Kimse dansöz demez sana korkma. Dansözlük farklı durumlarda söylenir. ultrAslan'a eleştiri yapma demiyorum öyle bir ne düşüncem var ne haddim ama eleştiri yapacaksan yer zaman ve nesnellik üçgenine bağlı kal. Bir ultrAslan berbat bir oluşum dedin tükürdün bir daha da yalamam moduna geçtin. iyi yapana iyi yaptın diyeceksin kötü yapanı eleştireceksin. Geçen hafta ultrAslan yapması gerekeni yapmıştır. Bunu yaptığı için eleştirecek değilim onları. Yapması gerekenleri yapmadıkları günde eleştireceğim. ultrAslan çok büyük bir oluşum. Bu büyüklüğün farkındadeğilsin. Tribündeki 1000-2000 kişi ile döndüğünü sanıyorsun bunların. Ayağınız takılsa tribünde ultrAslandan bileceksiniz. Ki ben ultrAslan'ın parçası değilim ama onalrın yanında olan biriyim her zamanda olacağım. Orada tribün emekçileri var. Gazanfer daha iyi anlatır. Sınav zamanı gece ders çalışmak yerine pankart boyayanlar afiş hazırlayan insanlar var. Sende çayını içerken ultrAslan bık bık bık (bıkbıkbıkın tanımını anlamış olduğunu sanıyorum) diyorsun sadece. Emeğe saygı önemli bir duruştur.

Sühan Abi ben seni anlayamıyorum gerçekten.

Çok değişken konuşuyorsun.

Eminim sen de benim kadar hatta benden fazla tribünümüzde ne dümenlerin döndüğünü biliyorsundur.

Mesela aldığımız bir uA ürününün parasının kimlerin cebine gittiğini, uA-Adnan Polat ilişkisini, bazı tribüncülerin ve alt oluşumların, bazı insanlar yüzünden sindiğini, bu insanlardan çok sıkıldığını, bilerek bağırmadığını, koreografi yapmadığını vs vs vs..

Şuan hani uA nın Tayfa'sını düşünüyorum da. Bu adamlardan bir tanesi bile Sebo Reis onay vermese öyle bağırabilir miydi? Evet tepki verildi sayılır ama bu tepkide çok geç kalındı ki muhtemelen haftaya Beşiktaş maçında "Adnan Polat İstifa" diye bağırmaya çalışanlar susturulacaklar, bunu da adım gibi biliyorum.

Ayrıca Manisa maçı yönetime protestoyu başlatan taraf da Kapalı'nın Eski Açık tarafında duran gruptu, bu grubu tribünle ilgilenenler insanlar bilir zaten.

Hani tribünümüzün ne olduğunu bilmesek, tribüne hava atmak, fotoğraf çekilmek için gelen insanlar olduğunu bilmesek iyi tribünümüz var sanacağım.

Daha dün Fenerbahçe maçında milyarlarca parayı cebe indiren adam "Evet karaborsa yapıyorum, bundan sonra daha da fazla yapıcam, daha pahalıya satıcam, siz isterseniz de daha da pahalıya satıcam" diyorsa böyle adamların bulunduğu tribünden hiçbir ... olmaz.

Şuan alternatifimiz var mı derseniz yok. Ümidim uA'nın yavaş yavaş gittiği bataklığa iyice gömülmesi ve yepyeni bir yapılanmayla küllerinden doğması. Belki o zaman Galatasaray için karşılıksız çaba harcayan insanlar geri döner de eskiden olduğu gibi herkesin imrendiği tribünlerimiz olur.

Gazanfer değişken konulşmuyorum. Olanı analtıyorum ben. Sabit fikirlerim yok. Dün ultrAslan yanlış yapmışsa yanlış derim. Bugün doğru yaparsa doğru derim. Bu sana değişken geliyor olabilir. Ama gerçek budur. Tezahuratı başlattı dediğin sol tarafta kimler oturuyor? ultrAslan'ın en kafa adamalrı. Suat ve diğerleri o bölgede oturmuyormu? Ayrıca hadi o adamalr tezahurat başlattı. Seninde dediğin gibi Sebo'dan işaret almadan bağırmayacağüını söylediğin o adamlar nasıl bağırdı? Sebo susturamazmıydı diyorsun yani? Yani tribün sonuçta bir reaksiyon verdi. Bunu da devamını getirecek. Getirmek de zorunda. Şimdi ultrAslan böyle reaksiyon veriyor ya yakında burada söylenecek sözleri ben sana söyliyeyim. Haldun reis satın aldı ultrAslan'ı olmadı muhalefet satın aldı denir. Bir şekilde hep satıcı tipler bunlar ya.

Alttaki mesajımı tam okumadan ayzmışsın bir daha oku derim.

arkadaşlar yazılarınızı ibretle okuyorum... 30 yaşındayım ve 15 senedir tribünlerdeyim... memlekette tribün grupları içinde karaborsa yapmayan var mı??? bundan 20 sene önce de vardı 20 sene sonrada olacak... çünkü bu adamların geçim kaynağı bu, işi mesleği yok.. fenerli sefa nasıl x5 e biniyor yada alen nasıl kebapçı açıyor??? bu beğenmediğiniz insanlar olmasa inanın fenerlisi beşiktaşlısı bursalısı size samiyende bile maç izletmez.... tamam şuan organizasyon olarak eksiklik var, bu da tribünlerin açık ve kapalı diye bölünmesi ki inşallah aslan tepede bu bitecek... ben daha öncede yazdım adnan polat ile sebahattin abi arasında bir yakınlık her zaman vardı, bu şimdi olan birşey değil. farun süren başkan ken bile adnan polat diye bağırırdık ama bıçağın kemiğe dayandığı yerde adnan polat da nasibini alır.... bu yüzden rahat olun arkadaşlar. ultraslan gereken yerde gereken reaksiyonu gösterecektir...

İlk önce hayatında hiç tanımadığın insanlar hakkında bazı yargılara varmamalısın...Ne demek uzaktan bir göz,ne demek içinde olmamak...Nerden biliyorsun benim nerde olduğumu ve bu işlere ne kadar uzak olduğumu...İlk önce bu problemi çözelim sonra devam edelim tartışmaya...Bu siz bilmessiniz tavrınızı son zamanlarda sıkça görmeye başladım ve göz tırmalıyor...

Ayrıca orda bir benzetme yapmıssın sabit fikirli olmakla ilgili,bilmem birini desteklerken ondan desteğini çekebilirsin diye...Satılmışlıktan bahsediyoruz,bu kelimeyi kullanmak bu kadar kolay olmamalı,sonrada pardon ben sarhoştum aydım,bu işten caydım ayaklarına yatılmamalı...Bu büyük bir ithamdır...Ne demek değişmek,verdiğin örnekle bu durumun ne alakası var...İyi işleri övmek,kötü işleri eleştirmek ne alaka,Satılmış damgası vurmak ne zamandan beri eleştiri sınıfına giriyor?
UltrAslan kendini satmış diyorsan bu ruhunu satmış anlamına gelir,bağımsız taraftar oluşumu ultrAslan'ın çıkıp sonra neyini savunacaksın...Birine satılmış damgası vuracaksın sonra methiyeler düzeceksin,bu yapılana kendini yenileyebilme,benim yaptığıma sabit fikirli olma diyeceksin ölemi...

Son olarak öneri sunmak güzeldir ancak bunu yaparken karşıdaki insanın kim olduğunu bilmiyorsan kelime seçerken biraz hassas olman gerekir...Baba öğütü verirmiş gibi bir tarzın var ve bu beni rahatsız ediyor açıkcası...Bık bık bık olayınada benle konuşurken girme nolur,bunu bir rica olarakta düşünebilirsin..

Bu sıkıntıları giderirsen uzun uzun bu konuyu konuşabiliriz tabikide ancak yok ben böyleyim diyorsan sadece yorumlarımızı yapalım,olmazmı?

Peki Kerem.

ultrAslan için satılmış demediğimi hala söylüyorum. Dünyanın 4 bir yanında bu oluşuma destek veren insanlar var. Onlara satılmış demek mantıksız. Ama geçtim ultrAslan liderlerini, geçen sene FB maçı gibi bazı maçlarda aldıkalrı beleş biletleri kombinelerini ona buna satan, bir şekilde amatör veya profesyonel analmda karaborsacılığa batmış insanalr var satılmış lafım onalr içni geçerli.

Ama ultrAslan'ın genel profil olarak hiç de düşündüğünüz gibi yönetimlerin maşası olduğu yok. Misal Canaydın döneminde 2004'den itibaren düzenli bir ultrAslan protestosu vardır. İlk zamanalr maçların başında 5 dakikalık alkış protestosu ile başlayan zamanla şiddeti azalan veya dahada artan. İlla bu adamalr yönetimlerin uşağıysa Canaydın döneminde tasfiye olması da gerekirdi. Kedi sevenler derneği kursan üye sayın 200'ü geçtiği an üyelerin karakteri konusunda garanti veremezsin. Her yer ordu gibi değildir. Ordunun yüzyılalrdır gelen bir geleneği istihbaratı ve ciddi disiplini vardır. Buan rağmen orduda görevli askerler arasında bile iyi niytliler kadar kötü niyetlilerde bulunmakta. Ki ultrAslan gibi direk üyelik kaydı olmayan, daha önemlisi gönüllülük bağı ile yürüyen bir oluşumda insan karakterinin tanımıda daha farklı olacaktır. En basiti Misimoviç'in kadro dışı bırakılmasına büyük tepki gösteren insanalr olduğu gibi, ne verdi zaten GS'a diyende var geç bile kalındı diyende. Her olay hakkında farklı düşünlere sahip insanlrın sesi olurken genel duruşa göre hareket etmek gerekir. Burda aslolan abzen çoğunluğun sesi olmak lazım bazen azınlıkta bile oslan doğrunun sesi olman lazım. ultrAslan'ın bu anlamda bir çok defa yanlışlara düştüğünü düşünüyorum. Ama pazar günü o anlamda iyi iş yapmışalrdır. Daha önce eleştirdiğim gibi bu ekzde arkasında yer alırım. Eğer yönetimin istifasını istemiyorsan sen karşı olabilirsin. Ama bildiğim gibi sende yönetimin istifasını istiyorsun. O zaman ultrAslan'ın tepkisine en azından saygı duyman gerekir.

Beste olayına gelince. Neden adnan sEzgin var da Adnan polat yok sorusunun sorulacağı kişi ultrAslan değil besteyi yapan kişi olmalı. ultrAslan'ın duyurduğu yeni beste ve sözleri ise şunlar

Senin sevginle çoşar taraftar
Adınla inliyor bütün stadlar
Sarı kırmızıya aşık milyonlar
Peşindeyiz yine GALATASARAY

Olmasın ne para ne de sevgili
Hiçbişey tutamaz senin yerini
Sensiz geçen ömür ne işe yarar
Hayatın anlamı GALATASARAY

Link: http://www.ultraslan.com/videoGoster.as ... =988#video

Ki sözünü ettiğin beste ultrAslan tarafından yapılmış bir beste olsaydı zaten aynen bu şekilde foruma hatta ana sayfaya koyarlardı. Bildiğin gibi Arda turan'ı üzdüğü söylenen beste ultrAslan ana sayfada yayınlanmıştı mesela.

Şu an ultrAslan'ı koruyor olmam yarın onları savunacağım anlamına gelmez. Bu arada sarhoştum gibi kelimeler ben hiç etmedim. Ki beni yakından tanıyanlar bilir çok iyi içki içerim sarhoş olduğumu gören daha olmamıştır. Ki sarhoştuım hatırlamıyorum gibi şeyler diyeyim.

Gazanfer'in iletisine ise kısa yanıt vermek zorunda kaldım. Merak ettiği bir konu varsa detaya inebilirim. Ki onunda bildiğini düşünüyorum.

Deniz, Aklı selim derken ne demek istiyorsun?

Ultraslan içinde mutlaka yönetim tarafından kumanda edilen kişiler var.Bu görünen bir şey.Kapalıda çıkan kavgalardan belli zaten.O yüzden bir çok kaliteli insan o bölgeden uzak duruyor.Numaralıda,VIP'de konuşulan muhabetleri görseniz aklınız şaşar.Resmen serserilikle itham ediliyor o taraf.