Yardım Sayfası

Bana dönem ödevi için istiklal marşı'nı açıklamış bir şair adı veya edebi kişilik lazım .Yani bir siteden buldum yaptım ama hoca kaynak site olamaz dedi illa isim istiyor ve bende bulamadım.Yardım ederseniz çok sevinirim.

Kardeşim var 10 yaşında.Basketbol oynuyor İstanbul Üni'nin altyapısında ama oradaki çalışmaları yeterli bulmuyorum.İstanbul'da Avrupa yakasında bildiğiniz, biraz ciddi çalışan, ücreti de fazla astronomik olmayan basketbol okulları-kursları var mıdır?Bilgisi olanlar yardım ederse çok sevinirim.

Erdem Yazıcı' Alıntı:
Kardeşim var 10 yaşında.Basketbol oynuyor İstanbul Üni'nin altyapısında ama oradaki çalışmaları yeterli bulmuyorum.İstanbul'da Avrupa yakasında bildiğiniz, biraz ciddi çalışan, ücreti de fazla astronomik olmayan basketbol okulları-kursları var mıdır?Bilgisi olanlar yardım ederse çok sevinirim.

Karşı yakayı çok bilmiyorum Anadolu yakası olsaydı yardımcı olmaya çalışırdım yine de ilk aklıma gelen Maslak'ta İTÜ var.Fena değil diye biliyorum.

Doruk Ünlü' Alıntı:
[quote="Erdem Yazıcı":28b96kzw]Kardeşim var 10 yaşında.Basketbol oynuyor İstanbul Üni'nin altyapısında ama oradaki çalışmaları yeterli bulmuyorum.İstanbul'da Avrupa yakasında bildiğiniz, biraz ciddi çalışan, ücreti de fazla astronomik olmayan basketbol okulları-kursları var mıdır?Bilgisi olanlar yardım ederse çok sevinirim.

Karşı yakayı çok bilmiyorum Anadolu yakası olsaydı yardımcı olmaya çalışırdım yine de ilk aklıma gelen Maslak'ta İTÜ var.Fena değil diye biliyorum.[/quote:28b96kzw]

Doruk, benim bildiğim karşı yaka bir Galatasaraylı için herzaman Anadolu yakasıdır. :)

Şimdi ben Nisan 1992 doğumluyum.. Össyi kazanamadığımdan sigortam yok mu? İşsiz statüsünde sayılıyorum galiba :)

Devlet hastanesine gidersem ne kadar ücret veririm?? Birde ameliyat olmam lazım o nasıl olcak?? Tahliller falan hepsi ücrete dahil midir?

Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.. Teşekkürler..

Veysel Kaya' Alıntı:
Şimdi ben Nisan 1992 doğumluyum.. Össyi kazanamadığımdan sigortam yok mu? İşsiz statüsünde sayılıyorum galiba :)

Devlet hastanesine gidersem ne kadar ücret veririm?? Birde ameliyat olmam lazım o nasıl olcak?? Tahliller falan hepsi ücrete dahil midir?

Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.. Teşekkürler..

Veysel , eğer annen veya baban bir yerde çalışıyorsa onların sayesinde sigorta'dan faydalanabilirsin.Ama şu da var her devlet dairesinde çalışan anne ve babaların okumayan çocukları sigortalı görünemez.Yani önemli olan aile'nin nerde çalıştığı.

Eğer sigortalı görünüyor isen devlet hastanesinde herhangi bir ücret almıyorlar.Bildiğim kadarıyla ameliyat durumlarında bir miktar ücret alınıyor.

Babam Dsi de çalışıyor.. Yani devlet dairseinde.. Birde 18i bitirip 19a geçince mi direk 18e geçince mi kesiliyor onu öğrenmek istiyorum.. Birde dershanede okumak bir şeye yaramıyor değil mi :)

Öğrenci belgen ile 25 yaşına dek ailenin sigortasından yararlanabiliyorsun Veysel. Sigorta müdürlüğüne gidip onaylatman yeterli.

Veysel Kaya' Alıntı:
Babam Dsi de çalışıyor.. Yani devlet dairseinde.. Birde 18i bitirip 19a geçince mi direk 18e geçince mi kesiliyor onu öğrenmek istiyorum.. Birde dershanede okumak bir şeye yaramıyor değil mi :)

Veysel okuyormusun sen? okuyorsan babanın Sigorta hakalrından yararlanabilrisin.

Veysel, maalesef özel kurslardan alınan belgeler geçerli değil devlet nezdinde.

Madem böyle bir durum (ameliyat) vardı, keşke AÖF yazsaydın. Puanın da düşmezdi, böylece babanın sağlık haklarından faydalanmaya devam ederdin.

Yalnız 18´e girdikten sonra mı bitirdikten sonra mı hakların kayboluyor onu net bilmiyorum.

Veysel Nisan 2010 itibarı ile sen artık 19 yaşındasın. 18'ini bitirdin. 18'ini geçtiğin ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna dahil olamdığın için Muhtardan gidip fakirlik kağıdı alacaksın. Onunla gidiyorsun. TC numaranı verip Hastahanelerde tedavi oluyorsun. Gene de 20-30 arası bir muayene ücreti vereceksin. Ameliyat için prosedürleri zaten hastanede sana anlatırlar.

Abi ameliyat önemli değil zaten sonradan öyle birden karar verdim seneye de ertelerimde zaten bademcik ameliyatı ama şimdi olsaydım kışa rahat rahat girseydim güzel olurdu..

Bu arada yokmuş sosyal güvencem 18 yaşına girinceymiş..Sühan Abi 19 yaşına girmedim 18i bitirdim 19dan gün alıyorum ama 18 kabul ediliyorum bu tartışma her yerde var :)

Neyse artık sadece muayene ücreti ile bir kadriyolojiye gidelim yeter KBB sonra kalsın :)

Veysel Kaya' Alıntı:
Abi ameliyat önemli değil zaten sonradan öyle birden karar verdim seneye de ertelerimde zaten bademcik ameliyatı ama şimdi olsaydım kışa rahat rahat girseydim güzel olurdu..

Bu arada yokmuş sosyal güvencem 18 yaşına girinceymiş..Sühan Abi 19 yaşına girmedim 18i bitirdim 19dan gün alıyorum ama 18 kabul ediliyorum bu tartışma her yerde var :)

Neyse artık sadece muayene ücreti ile bir kadriyolojiye gidelim yeter KBB sonra kalsın :)

Devletin gözünde sen 18 yaşını bitirmiş sayılıyorsun Veysel Yaş oalyıana girmeyeceğim Şu an 19 yaşındasın devlet gözünde. Sen kaç yaşındayım dersin bilemem:)

Kardiyoloji dedin geçmiş olsun umarım sorun büyük değildir. İhmal edilecek bir durum değil.

Ya Abi öyle abartılacak bir şey değil.. Küçüklükten bir kaç sorun varda öyle önemli değil ama bu aralar elim biraz fazla titriyor bir görüneyim dedim :)

Devlet baba ne diyorsa odur Abi :)

Yok zaten tansiyondandır dedim dediler görünelim yinede dedim tamam siz bilirsiniz :)

Ben ameliyat olmayı çok istiyordum aslında bademcikten.. Çünkü dershane tam başlamadan olup bitirseydim kışa rahat girerdim.. Her sene bu bademcik yüzünden 10 gün falan kaçırıyorum zaten.. Neyse yardım sayfasına verdiğim geçici rahatsızlıktan dolayı özür dilerim :)

Benim durumunda olanlara öneri.. Yeşil karta başvurun.. Üzerinizde ev araba arsa falan yoksa 1 ayda çıkarıyorlar.. 1 ay çok geç diyorsanız onunda çözümü var.. Gidiyorsunuz hastanede size borç tutanağı hazırlıyorlar 3 ay içinde yeşil kartınızı getiriyorsunuz borç kapanıyor..