Yardım Sayfası

Diz üstü bilgisayar kullananlara bir sorum olacak.

Bilgisayarınızı pilini çıkartıp mı kullanıyorsunuz; yoksa çıkarmadan mı? Bazı kaynaklardan okuduğuma göre pili çıkarmak, pilin ömrünü uzatmak için mantıklı; ancak bu zamanda şarj edip kullanmak gerekiyor ve ters bir elektrik akımında ya da elektiriğin kesilmesinden dolayı bilgisayar zarar görebiliyor. Her kaynak başka söylerken, sizin görüşleriniz nedir acaba? Pilin ömrü nasıl uzar?

Yiğit, bilgisayarı kullanırken pili takılı olursa, pili doldurup pilden alıyor enerji ihtiyacını. Pil dolup dolup boşaldığı için de kullanım ömrü kısalıyor.

Ancak HP´nin yeni modellerinde pilin çıkarılmaması tavsiye ediliyor. Pil dolduktan sonra, pili devre dışı bırakan bir teknoloji kullanmaya başlamış HP. Markadan kmarkaya, hatta modelden modele değişiklik söz konusu olduğu için, en sağlıklı yanıtı teknik servis verir bence.

Bir de pilin uzun süreli kullanımı için ekran parlaklığını düşürürsen iyi olur.

Batarya dolunca fişten çekmek de bir çözüm. Sadece bataryayı kullanmış olursun. Ömrü uzayabilir.
Söz bilgisayardan açılmışken. Bir netbook almak istiyorum. Genel olarak Word Excel falan bir de internet kullanaağım. Film izlemek de vazgeçilmez. Yavaş olmayacak beni idare edecek ve çok pahalı olmayacak(en fazla 650) bir netbook tavsiyesi olan var mı? Notebook tavsiye etmeyin çünkü zaten var.

Bağdat KAYNAK' Alıntı:
Batarya dolunca fişten çekmek de bir çözüm. Sadece bataryayı kullanmış olursun. Ömrü uzayabilir.
Söz bilgisayardan açılmışken. Bir netbook almak istiyorum. Genel olarak Word Excel falan bir de internet kullanaağım. Film izlemek de vazgeçilmez. Yavaş olmayacak beni idare edecek ve çok pahalı olmayacak(en fazla 650) bir netbook tavsiyesi olan var mı? Notebook tavsiye etmeyin çünkü zaten var.

ben lg aldım bundan yaklasık 2 ay önce.
525 lira fiyatı..

3g'si var,bluetooth özelligi var,70 gb hard disc'i var. 1 gb ram'i var falan..
gayet memnunum,önerebilirim..

Teşekkür ederim, Onur abi ve Bağdat abla. Ben de zaten batarya dolunca fişten çekiyorum. En mantıklısı o gibi. Ama, Onur abinin de dediği gibi daha iyi bir yolu var mı, öğrenmek için teknik servise de sorup öğrenmek gerek.

Bağdat Hanım,

http://www.exa.com.tr/samsung/netbook/s ... 12227.html

Buradaki fiyata bakmayın, Bonus Card'a 12 taksit 600 TL'ye alabilirsiniz.

Bir de burada Packard Bell satılıyordu ama şu anda yok. Onu da önerebilirim. Kız arkadaşıma aldık.

Yalnız bunlarda Windows 7 Starter yüklü, onun yerine Windows 7 Ultimate kurarsanız çok güzel performans alırsınız.

Kerem Seçer' Alıntı:
Bağdat Hanım,

http://www.exa.com.tr/samsung/netbook/s ... 12227.html

Buradaki fiyata bakmayın, Bonus Card'a 12 taksit 600 TL'ye alabilirsiniz.

Bir de burada Packard Bell satılıyordu ama şu anda yok. Onu da önerebilirim. Kız arkadaşıma aldık.

Yalnız bunlarda Windows 7 Starter yüklü, onun yerine Windows 7 Ultimate kurarsanız çok güzel performans alırsınız.
Çok teşekkür ederim. Ama benim sadece World kartım var. 600'e alabilsem bu bilgisayar gayet iyiymiş.
Bir de ön bellek mi işlemci belleği mi neyse işte. Onun 2 gb ya da 1 gb olması ne farkeder. 2 gb olmasına takmış durumdayım da.

Tolga Kaplan' Alıntı:
[quote="Bağdat KAYNAK":35qgxzjg]Batarya dolunca fişten çekmek de bir çözüm. Sadece bataryayı kullanmış olursun. Ömrü uzayabilir.

ben lg aldım bundan yaklasık 2 ay önce.
525 lira fiyatı..

3g'si var,bluetooth özelligi var,70 gb hard disc'i var. 1 gb ram'i var falan..
gayet memnunum,önerebilirim..[/quote:35qgxzjg]
@Tolga teşekkür ederim. Ben 3g ve bluetooth istemiyorum. benim için biraz hızlı çalışıp yazı yazarken ya da film izlerken beni kanser etmemesi önemli açıkçası.

Ukalalık yapmak istemem ama az-çok bu işlerin içinde bulundum ve bununla beraber yeteri kadar bilgiye de sahip olduğumu düşünüyorum.

Netbook alacak kişilere yegane önerim Samsung olur. Fiyat konusunda tatmin olmayabilirsiniz ama kullandıkça kuruş kuruş helal edeceksiniz verdiğiniz paraları.

Naçizane önerim...

Önlisans mezunları için puan türü Tugay. Yani önlisanstan sınava girenlerin puanı bu adla anılıyor. Lise mezunları da KPSSP94. Lisans mezunları da yüzde 50 Genel Kültür, yüzde 50 Genel Yetenek oranı alınırsa KPPSP3 oluyor. Lisans mezunları için alandan girenlere onlarca puan türü var.

Kerem Seçer' Alıntı:
Önlisans mezunları için puan türü Tugay. Yani önlisanstan sınava girenlerin puanı bu adla anılıyor. Lise mezunları da KPSSP94. Lisans mezunları da yüzde 50 Genel Kültür, yüzde 50 Genel Yetenek oranı alınırsa KPPSP3 oluyor. Lisans mezunları için alandan girenlere onlarca puan türü var.

Teşekkür ederim Kerem Abi.

Bu benim bilgisayar geceleri cok ses yapiyor, neden acaba? Yani gercekten sirf geceleri böyle ses cikartiyor dikkatle takip ettim.

Windows 7de oyunları hatta basit programları bile açarken sorun çıkartma işi tam bir felaket. Yani bu 7 ota boka karışıyor. Bilgisayar'a zarar verebilir diyip kapatıveriyor. Yahu sanane kardeşim aletin parasını ben verdim hatta senin bu aleti çalıştırman için para veriyorum zarar görüyorsa kapat de yanına da boşver seçeneğini ekleyiver zahmet edip. Bırak paramı ben düşüneyim. Soruma gelirsek önerdiğiniz işletim sistemi ya da bu dengesizlikleri kapatacak bir yol var mıdır ?
Salih gündüz açıp yatana kadar açık tutuyorsan ondandır başka bir şey bulamadım.

Hayir mesela bugün aksama kadar kapaliydi bilgisayar. Öyle 90 model birsey de degilki artik yoruluyor diyelim, yeni sayilir daha.

Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Arkadaşlar bana Türkçe movie maker lazım yanlız internet'ten indirdiklerim çalışmıyor nedeni nedir ?

Bayram, Movie Maker benim bildiğim kadarı ile Windowsun içinde olan bir program. Yani sistemle birlikte yükleniyor. Kullandığın sistemin dili ne ise Movie Maker da o dilde çalışıyor. Tabii farklı dilde paketler olabilir ve yüklenebilir ama tam randıman alınabilir mi soru işareti...