Harun Erdenay'a hangi düzeyde hormon yüklediler acaba? Yasal sorumluluğunu bilmiyor, iki olay arasında neden-sonuç ilişkisi kuramıyor, çok konuşursa kafa karıştırabileceğini zannediyor.
Yapılan açıklamaları okudukça aklımı kaçıracakmış gibi hissediyorum. TBF'nin yayınladığı duyuru hem gereksiz uzun, hem de satır aralarındaki "Ama kulüp de, oyuncu da yönetmeliği bilmiyormuş. Onlar da bize Bosna Hersek pasaportu ile başvurdu, kimse bizi uyarmadı" vurguları olabildiğince mide bulandırıcı. Acizlik, başka bir şey değil. Eğer TBF otoriteyse, eğer oyuncu TBF'nin verdiği lisans olmadan oynayamıyorsa, o zaman tüm sorumluluk da TBF'ye ait demektir. Bu kadar basit, bu kadar net.
Harun Erdenay'ın bir diğer açıklamasında geçen "TBF’nin çalışanı arkadaşımız bizim onayımız olmadan ikinci lisansı vermiş." cümlesini ise gerçekten nasıl değerlendireceğimi bilemiyorum. Yok yani, herhangi bir mantığa sığmıyor şu yaşananlar sonrası TBF'nin takındığı tavır. Tek adama bütün suçu atıp, kenara geçip, sanki başka bir kurum bu skandala imza atmış gibi davranmak tam da bu ülkede yapılabilecek bir şey aslında. Ne kadar acı, ne kadar yazık... Bütün yapılan yatırıma, verilen emeklere, insanların vaktine yazık... O lisans çıkmadan önce kimlerin değerlendirmesinden, hangi departmanların/çalışanların onayından geçiyor? Herkes mi hata yaptı? Kimse mi farkına varmadı? Sormaya korkuyorum ama bu hata bu kadar rahat, bu kadar basit yapılabiliyorsa o zaman bugüne kadar kaç tane hatalı lisans çıktı da farkına varılmadı?
Şu yaşananlar Avrupa ya da Amerika'da olsa, önce lisansı çıkaranların istifası istenir, sonra da federasyon başkanı indirilirdi. Bakıyorum, kimse koltuğunu terk etme derdinde değil; her zaman olduğu gibi. İstifaları geçtim, kimse hatayı kabul etme niyetinde değil; herkes haklı, Galatasaray hatalı. Takımlar üstü olması gereken kurum TBF, lisansı 2 kere hatalı şekilde çıkaran TBF ama suçsuz olan yine TBF. Ne güzel...
2 gün öncesinden FB itiraz edeceğini ve durumu bangır bangır bağırdı. Soru şu "Federasyon hatalı olarak çıkarılan 2. lisansı (kaldı ki ilkini de FIBA'ya sormadan hatalı çıkarmışlar) maç başlamadan askıya almadı, dondurmadı. Maç başlarken ibraz edilen takım lisanslarına neden izin verdi? Maç sonrası nasıl ışık hızıyla hükmen yenilgi kararı çıkardı? Harun Erdenay'a bu soruyu soracak kimse yok mu?
Abi aslında herkes atladı ben de dahil lakin tarihin en hızlı hükmen mağlubiyetidir her halde. Sanki bir tuzak kurulmuş gibi. Yarım kalmış maçların tescilini bile ancak 2 ay da yapan federasyon kurullarımız ışık hızıyla karar verdi.
Gelelim bu duruma. FİBA daha önce defalarca verdiği bir lisansı neden bu kez vermiyor? Emir Prelzdic hatırladığım kadarıyla Slovenya milli takımın oyuncusuydu. Emir Preldzic | U20 European Championship Men (2006) | FIBA Europe bu nasıl oldu. ABD ve Bosna federasyonları anlaşmışken neden FİBA lisans vermiyor?