TBF, GS 76-72 FB maçında G.Saray'ı hükmen yenik saydı

Haberi yapan basketdergisi... Onlardan da bu beklenirdi zaten. Adamların sitesi FB forumu gibi...

TAHKİM, GALATASARAY’IN BAŞVURUSUNU KABUL ETMEDİ! 03 Aralık 2015

Türkiye Basketbol Federasyonu ile Galatasaray arasındaki Kizer krizinde yeni bir gelişme daha ortaya çıktı.
Galatasaray Yönetimi, Türkiye Basketbol Federayonu Yönetim Kurulu’nun verdiği hükmen mağlubiyet cezasına itiraz için Tahkim Kurulu’na başvuruda bulundu.
Ancak Tahkim Kurulu, Sarı-Kırmızılılar’ın başvurusunu kabul etmedi.
Tahkim Kurulu, Galatasaray Yönetimi’nin başvurusunda eksik belge olduğu gerekçesiyle başvuruyu geri çevirirken Galatasaray cephesinden eksik evrakların tamamlanması istendi.

Bu başvuruyu zamanında ve doğru yapmalarını bekliyor muyduk?

Yalan haberleri 5 dakika yaşayamadı,5 dakika. Yönetime güvensizliği anlıyorum da 2011'den beri içinde Fenerbahçe olan ihtilaflara dair üretilen manipulasyonları hiç mi takip etmediniz diye de sormak geliyor içimden. Yönetim bir güvenilmezse hali hazırdaki spor medyası beş kat güvenilmez ve bağımlı.

Galatasaray'ın en saygın başkanlarından Prof. Dr. Ali Uras'ın yeğeni, yıllarca Galatasaray basket takımı kaptanı Turgay Demirel'in Galatasaray'a duyduğu kin, nefret ve öfke dinmiyor. Sebep.. İlk aday olduğu seçimde, Galatasaray'ın onu değil, bir başka Galatasaray kaptanı Lütfi Arıboğan'ı desteklemesi..
Demirel kazandı ve o gün, bu gün Galatasaray'a kötülük yapmak için her fırsatı kullanıyor. Bunun yolu da Aziz Yıldırım'ın dümen suyuna girmek..
Şimdi o FİBA'ya gitti ya.. Nefret devam ediyor. Çünkü yerine Harun Erdenay'ı bıraktı. Efsane Kemal Erdenay'ın oğlu ama o soyadına yakışmıyor. Çünkü Demirel'in "Evet efendimci"si olduğu için oraya tayin edildi Harun, güya yapılan seçimle..
İşte bu Harun, sahada Galatasaray'ın kazandığı kız maçını masa başında Fenerbahçe lehine tescil etti.
Gerekçe..
Federasyon resmi sitesinden aynen naklediyorum..
"28 Kasım 2015 tarihinde oynanan Galatasaray- Fenerbahçe (KBSL) müsabakasında Fenerbahçe kulübü tarafından yapılan itirazın incelenmesi sonucunda. Galatasaray takımının sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı anlaşılmakla hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.."
Hepsi bu.
Peki saygın kamuoyu, siz bundan bir şey anladınız mı?.
Burası devletin resmi sitesi.. Bilgi almak isteyen her vatandaşın başvuru yeri..
Fenerbahçe neye itiraz etmiş?. Nasıl etmiş?. Bu itiraz Basketbol Müsabaka Yönetmeliği'nin hangi maddesine göre uygun görülmüş de kabul edilmiş?.
Gazete haberlerine baktım. Bir Galatasaraylı basketbolcunun çifte vatandaşlığı varmış. Amerika ve Bosna Hersek.. Federasyon bu kıza önce Bosna vatandaşı diye lisans vermiş. Sonra da Amerikan vatandaşı diye.. Oysa çifte vatandaşlığı olanlar, bir sezonda sadece bir vatanları adına lisans çıkarabilirlermiş.
İtiraz buna.. Buna da, iki lisansı da veren Harun Erdenay Federasyonu.. Bir yanlış varsa, Federasyona ait.. Herşey bilgisayarında kayıtlı. Vermesene..
Galatasaray sahte evrak sunmamış, yalan söylememiş. Yaptığı her şey doğru ve belgeli. Federasyon kendi yanlışının cezasını Galatasaray'a veriyor. Niye?. Çünkü başta dedik ya.. Demirel artık, Aziz Yıldırım'ın emir kulu.. Galatasaray nefretini yeni ortağı üzerinden yürütüyor.
Basketbol Müsabaka Talimatnamesi'ni açtım.
"Hükmen Yenik Sayılma" başlıklı 22'inci madde, bu kararın ne zaman verilebileceğini, açık ve net ifadelerle alt alta sıralıyor.
Lisansla ilgili fıkra aynen şöyle..
"22.1.5: Başkasına ait lisansla veya sahte lisansla sporcu oynatmak!."
Galatasaraylı kızın lisansı kime ait?. Kendisine.. O lisans sahte mi?. Hayır.. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun verdiği resmi lisans..
Anayasa ne diyor?.
"Kanunsuz suç ve ceza olmaz.."
Peki, müsabaka yönetmeliğinin hangi maddesine göre verilmiş o zaman bu "Hükmen yenilgi kararı?."
Kamuya yapılan açıklamada yok. Çünkü öyle bir madde yok.
Karar tamamen keyfi..
Kimin keyfi?. Galatasaray düşmanı Turgay Demirel'in..
Hata yok mu?.
Var!..
Kimin hatası var?. İkinci lisansı veren Federasyonun..
Peki federasyonun kendi hatasını Galatasaray'a yükleyip, onu hükmen yenik sayması hukuka uygun mu?.
"Uygun" diyen hukukçu bana gelsin!.....(Seversiniz yada sevmezsiniz, Hıncal Uluç'un bugünkü yazısı)

Yemin ediyorum şu foruma yazan insanların emeği kadar emek harcasın yönetim, araştırsın, savunsun sonuna kadar arkalarındayım ama cidden şu yazılanlar için harcanan emeğin onda birini harcamayacak bi şey yapmayacaklar. Basın toplantısında bile bir şey diyemediler. Dostlar biz takipcisi olmaya devam edelim olayın..

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA: Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'nun TBF tarafından verilen hükmen mağlubiyet kararıyla ilgili başvuruyu geri çevirip Galatasaray Spor Kulübü’nden ek belge istediği iddiası asılsızdır.
Galatasaray Spor Kulübü’nün TBF’nin Galatasaray-Fenerbahçe kadın basketbol takımları arasındaki maç sonrasında verdiği kararı Tahkim’e taşımak için 10 günlük yasal süresi bulunmaktadır.
Henüz TBF’nin gerekçeli kararı bile kulübümüze ulaşmamış ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’na herhangi bir başvuru yapılmamışken ortaya atılan “Galatasaray’ın başvurusu geri çevrildi” iddiası, malum çevrelerin suçluluk psikolojisiyle sarıldığı bir manipülasyon çabasından ibarettir.
Galatasaray Spor Kulübü

Kesin olan tek bir şey var; o da, susarsak bu pisliğe ortak olacağımız.. İstediğimiz ve hakettiğimiz sonucu alıncaya dek bu işin peşini bırakmamalıyız. "Sen kimsin Harun?" demek yeterli değil..

Quanitra, Quigley, Lavender, Coleman.

Yolunu bulmuşlar 4 Amerikalı oynatıyorlar, biz ikincisini oynattık diye ne hale geldik. Böyle saçma sapan bir kural olamaz.

İsterlerse 12 Amerikalı oynatsınlar,
gelecek hafta kendi sahalarında dünyayı dar edeceğiz onlara, başta Koç Ekrem Memnun ve TAKIM'ımız gerekeni yapacak, o şeref yoksunu vekil harun ve avanesi de görecekler
yürüyedur SARAYIN SULTANLARI

Hidayet Türkoğlu: TBF ile Galatasaray arasındaki sorun inşallah en kısa zamanda tatlıya bağlanır | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları

Hidayet'in bu açıklamasını ve gelecekte yapacağı açıklamarı dikkatli izleyelim. Zira yaşadığımız skandal olayın kaynağı, TBF içindeki taht oyunları olabilir.

Şahsen, Hidayet'in amacının, Harun'un altında 2. adam olmak olduğunu hiç zannetmiyorum. Onun hedefi Kirilenko gibi 1. adam olmak... Hido'nun başkanlığını Demirel destekler, iktidar destekler, FB destekler... Geriye kaldı Harun'un başını yemek... Eh, bu da çok zor olmasa gerek...

Harun batırır, Hido çıkartır. Bizi izlemeye devam edin.

Hidayet Türkoğlu: TBF ile Galatasaray arasındaki sorun inşallah en kısa zamanda tatlıya bağlanır | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları

Hidayet'in bu açıklamasını ve gelecekte yapacağı açıklamarı dikkatli izleyelim. Zira yaşadığımız skandal olayın kaynağı, TBF içindeki taht oyunları olabilir.

Şahsen, Hidayet'in amacının, Harun'un altında 2. adam olmak olduğunu hiç zannetmiyorum. Onun hedefi Kirilenko gibi 1. adam olmak... Hido'nun başkanlığını Demirel destekler, iktidar destekler, FB destekler... Geriye kaldı Harun'un başını yemek... Eh, bu da çok zor olmasa gerek...

Harun batırır, Hido çıkartır. Bizi izlemeye devam edin.

Onların taht oyunlari batsın.
Oyuncularımızin ve mücadelelerinin suçu ne ?
Bizi kendi iktidar oyunlarına karıştirmasinlar.

Bu Ahmet Kurt denen zat bizi menfaat düzeni kurmakla itam etmiş. Hemde kavgalı olduğumuz federasyonla. Tabiki elinde hiçbirşey yok, büyük ihtimal Aziz eline yazı verdi o da yayınladı. Zaten dün sitesi de takimden döndü haberini yapıp basına yayan siteydi. Dostu düşmanı tanısın herkes...

Böyle zamanlar medyadaki masa altı çalışanlarının ortaya çıkmasını sağlıyor. Bizim idarecilerimiz de bunlara "özel röportaj" verip, ekmeğine yağ sürmeye devam etsin.

Turgay Ahmet Kurt için ''Sabri Bey''di uzun zamanlar. Galatasaray'ın ''Masa altı oyunu'' neymiş, uzunca bir açıklasaydı keşke. Tırnak işareti ima bildiriyor da bir fikir ortaya atılacakken işareti kullanmak kolaycılıktan manipulasyona kadar türlü yollara çıkabiliyor ve argüman değeri taşımıyor. Harun'un ayağını el birliğiyle kaydıracaklardan başka bir şey anlamadım ben o yazıdan, kulüp başkanlarının da bilfiil bu işin içinde olduğunu söylüyor.

Arif Kızılyalın GS TV'de uzun süre programlara çıktı. Galatasaray tekrarı kurtarabilir falan demiş de Raşit Akın'ın kim olduğunu biliyor mu acaba? Etikten dem vuran yazarımız Didem Akın'ı dersine iyi çalışan menajer olarak betimlemiş. :) Gazetecilik etiği dahilinde 2011'den beri Cumhuriyet Gazetesi'nin spor servisinin bilfiil yaptığı Fenerbahçe yalamalığı ortadayken; sporu bitiren şike suçunun spor hukuku boyutuna dair yazabildikleri bir doğru düzgün haber yokken kendisinin bu konudaki etik,ahlak bekçiliği nereden geliyor merak ettim.

Bir çocuk da kendisi türetmiş. Basketbola dair az bilgi çok laga luga yapan herkesin çocuğu var bu aralar. O çocuğun subjektif yorumu nasıl objektiflik iddia eden bir yazının bağlam cümlesi olabiliyor?

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA: Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'nun TBF tarafından verilen hükmen mağlubiyet kararıyla ilgili başvuruyu geri çevirip Galatasaray Spor Kulübü’nden ek belge istediği iddiası asılsızdır.
Galatasaray Spor Kulübü’nün TBF’nin Galatasaray-Fenerbahçe kadın basketbol takımları arasındaki maç sonrasında verdiği kararı Tahkim’e taşımak için 10 günlük yasal süresi bulunmaktadır.
Henüz TBF’nin gerekçeli kararı bile kulübümüze ulaşmamış ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’na herhangi bir başvuru yapılmamışken ortaya atılan “Galatasaray’ın başvurusu geri çevrildi” iddiası, malum çevrelerin suçluluk psikolojisiyle sarıldığı bir manipülasyon çabasından ibarettir.
Galatasaray Spor Kulübü

Peki TBF neden verdiği kararın gerekçesini kulübe iletmemiş diye sorası geliyor İnsanın,yoksa kulübün 10 gün olan itiraz hakkının dolmasına sayılı saatler kala kulübü sıkıştırmak için bekleyip son gün gerekçeli kararı belirtip tahkim kurulunda hakkını savunamaması için komplo hazırlamıyorlardır umarız ben

şüpheleniyorum doğrusu.H.Erdenay'dan yazılı belge alınmalıydı diyen arkadaşlara hak veriyorum çünkü aynısını bende düşündüm,tamam TBF'nin kendi çıkardığı lisans var ama o belgenin asıl amacı ve değeri bizzat Harun'dan kendi imzasıyla alıp noterden onaylatıp terslik çıktığında kamuoyuna gösterip

istifa etmeye zorlanmalıydı bunun için alınmalıydı o imzalı belge vede mecburen istifa etmek zorunda kalacaktı ama hem acemi hemde iş bilmez başkan,yönetim sürüsü olunca ortaya özensiz iş çıkıyor maalesef.

Dün Darüşşafaka Doğuş'un Euroleague maçında saha içindeki ön sırayı dikkate alırsak ''haklı davasında zarar gören Harun'' Ahmet Kurt'a göre ''ayağını kaydırmaya çalışanlar''la cümbür cemaat maç izliyordu. Ortada politik denge adımları varsa koltuğa bu yolla oturan Harun cidden mağdur ve güzel bir çocuk. Hayır Ahmet abilerini yanlarına almıyorlar, sonra Kizer davası Harun'un haklı davası oluyor. Sen ne zaman oradan bir koltuk yakalayacaksın be Ahmet Kurt? :)