Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

Dursun Özbek'in koydurduğu haczin miktarı 20m € deniyor. Siz 2m €'luk takımın maaşından bahsediyorsunuz. Durum çok daha vahim yerlere gidebilir tüm şubeler açısından.
 
Geçen sene takım dağılma noktasına geldi. Sadece ağlayarak yöneticilik yapılmaz.

İnşallah sizleri bir gün yönetici, antrenör, sporcu olarak görürüz de öğretirsiniz cümle aleme bu işler nasıl yapılıyor. :)

İşin şaka kısmını geçersek; anlatmak istediğim durumun vehameti. Sadece basketbol da değil tüm branşlarda bu sıkıntı yaşanabilir ki futbol takımı için de haberler çıkmaya başladı. İyi kötü bir şekilde ödeme düzeni yakalamışken kötü oldu.

Bu yönetime gelince; yarın gitsinler gram üzülmem. Ama olmayan parayı harcayıp kulübü borca sokacaklar yerine 10 defa bu tarz adamları tercih ederim. yerlerine kim gelecekse da iyi bir sponsor bulup yiner gerçekçi bütçelerle yola devam etmeleri.
 
Galatasaray basketbol takımını 97 - 98 sezonundan itibaren takip etmeye başlamışım,8 yaşımdan beri takip ediyorum şubeyi.Selim Demir'i bilirim,yıldız adayıydı ama sakatlıklar ysşadı olamadı neyse Loyd Daniels'ı bilirim sanırım Ayhan Şahenk'te bir maçın ilk yarısında 30 sayı atmıştı.Burak Sezgin'i bilirim çok güçlü bir 4 numaraydı,sık sık üçlük kullanırdı.Gökhan Üçoklar mesela,soyadına uygun o da üçlükçüydü.Bir üçlükçü daha Yiğit Özmen.Patrick Durham'ı çok beğenirdim,formasının içine kırmızı t shirt giyerdi galiba.Richard Petruska efsane uzunlarımızdandı.Handlogten ve Lollis'in pota altında iyi ikili oldukları dönemide bilirim.Brian Tolbert İzmir'de Troy Pilsner'e karşı yıldızlaşmıştı o maçıda bilirim.Kalın kollarıyla dikkat çeken pivot Alexander Koul,Arda Vekiloğlu,Ersin Görkem ve tabi Fatih Solak ☺

O yıllardan bu yana sadece 1 şampiyonluk görebildim.Ve yine Ünal Aysal sayesinde euroleague'de bu takımı izlediğim yıllarda oldu,97 yılında başlayan bu sürecin en güzel yıllarıydı o yıllar.Ünal Aysal gidince şubenin eski vasat günlerine döneceği belliydi ve belli olan şey gerçek oldu.

Son 3 yıldır şube bende heyecan yaratmıyor,kendimi ait hissetmiyorum,Tv'de maçlar denk gelse bile 3 - 5 dakika izleyip kanal değiştiriyorum.Oysa bir zamanlar en basit bir maçı bile neredeyse TV'ye yapışarak izlerdim.Hedefsizliği,öylesine kurulan kadroları artık kaldıramıyorum galiba.

Bu şubeye değer vermeyip,hedefsizleştirenlerin hepsine yazıklar olsun.Euroleague o kadar zevkli ki biz o yarışın içinde olmalıydık.Bazen 14. bazen 10. bazen top 8 bazen final four ama devamlı orada olmalıydık.Ligde sürekli finalde olmalıydık.Ama olmadı ...

Ne diyebilirim ki ? Hayallerimizi kurutanlara,heyecanlarımızı yok edenlere bir kez daha yazıklar olsun !
 
Mustafa Cengiz daha önce olduğu gibi 35-40 milyon euro basketbola bütçe ayıramayız demiş. Gülsem mi kızsam mı şuna bilmiyorum. Arkadaş niye bu kadar pot kırıyorsun, bu kadar bihaber nasıl olursun durumdan. Doğrularını da savunamaz duruma getiriyorsun bizi. Biz ne zaman 40 milyon euro bütçe ayırdık. Bi de euro üstelik. Geçen on senede toplam 40 milyon euro harcamamışızdır belki. Ayrıca 40 değil 5 milyon euro olsun ona bile razıyım şu durumda.
 
Camia olarak ne yazık ki futbol dışı branşlara ki futbola da bulduğumuz tartışılır destek olacak sponsor bulamıyoruz. Camia içinden de katkı yapan kimse çıkmıyor. Maaşlar ödensin gelecek yıllara borç kalmasın bana yeter.
 
Dün akşamki 35-40 milyon euro lafı gerçekten skandal. Doğru bir şey söylemeye çalıştıysa bile çok yanlış söylemiş sayın başkan.

Euro kurunun şimdikinin üçte biri olduğu zamanlarda bile yıllık 3-4 milyonu geçmedi erkek takımın bütçesi, iki takımın beraber 6-7 milyon euro gördüğü sene sayılıdır. 35-40 milyon euro lafıyla ilgili birkaç fikir var kafamda.


Başkana şubeyle ilgilenenler tarafından verilmiş yanlış bir bilgi olabilir. İyi bir takım için bu miktarlar lazım diye. Bu ihtimal sosyal medyada özellikle çok dillendiriliyor. Bunun gerçek olmadığına inanmak istiyorum tüm samimiyetimle.


Yine sosyal medyada çok dillendirilen bir diğer olasılık, başkanın kamuoyunda şubeye tepki uyandırmak için söylediği bir laf olabilir. Bu da pek inanmak istemediğim ama yönetime geçtiklerinden beri yaşananları alt alta koyup düşününce çok sırıtmayan bir ihtimal.



Üçüncüsü ve benim de kendi fikrim, başkanın kendi döneminde geçmişten kalan borçlar ve fiba davalarıyla ilgili ödediği para olabilir. O zaman da başkan çıkıp şunu diyecek, senede 4-5 milyon bütçeyi güç bela harcayan şube nasıl 40 milyon euro borç yapmış? Hangi sporcuyla ne kadara anlaşıldığı çok ulu orta yazmasa da sır değil artık. Çıkıp anlatsınlar biz de bilelim nereden nereye çıkmış bu 40 milyon euro. Kim hangi transferden kaç para komisyon yemiş, kim tatilini kulübün sırtından bedavaya getirmiş, nasıl yenmiş bu paralar biri çıkıp anlatsın...

Bir de şu bahanenin ardına sığınmaktan vazgeçmesi lazım Galatasaray yönetimlerinin. Tribün gelirimiz yok, store gelirimiz yok,cepten para veremeyiz...

Kimse sizden cepten para vermenizi istemiyor zaten. Bugün tüm Avrupa'da müessese takımları var. Kulüp takımları da aslında müessese takımları. Yönetim müesseselerde oluyor, kulüpler de o takımlara bir arma, bir camia kazandırıyor. Fenerbahçe bugün o sebeple rekabetçi olabiliyor tüm looser karakterine rağmen. Çünkü Ülkerspor ile birleşti, o gelenek lobi altyapı ve idari konular Ülkerspor mirası. Efes zaten müessese takımı. Karşıyaka-Pınar birlikteliği de ilk bakışta öyle görünebilir ama orda olay tamamen Selçuk Yaşar'ın kişisel desteği, kulüp yönetiminde. Ona rağmen "lokomotif" futbol takımı amatörün eşiğindeyken basketbol takımı hep ligde belli bir seviyenin üzerinde...

Bugün iki ligin de sponsoru var. Kadınlar liginde belediye takımı ya da müessese takımı olmayan sponsorsuz tek takım Galatasaray. Erkeklerde de Doğa Sigorta ile anlaşmamız var, o da dönemlik bir anlaşma. Galatasaray erkek basketbol takımının bir, kadın basketbol takımının üç Avrupa kupası var. Özellikle kadınlarda ligde en çok şampiyon olan ikinci takımız. 2 sene önce kurulmuş 2 sene sonra ne olacağı meçhul takımlar sponsorluk üzerine sponsorluk imzalarken koskoca GALATASARAY markasına sponsor gelmemesinin sebeplerini yönetim kurulları şubenin içinde aramalı artık.

Bunun sebebi de basit aslında. Kimse yolunacak kaz ya da silkelenecek keriz değil. Kimse hesabını soramayacağı, takip edemeyeceği parayı size gözü kapalı vermez. Senelik 4-5 milyon euro bütçelerle 40 milyon euro borç yaratabilecek kadar hesapsız kitapsız ve karanlık yapılara dahil olmaz. Kimse sizin abiniz, amcanız, yeğeniniz, emmoğlunuz keyif sürsün diye de sponsor olmaz.

Madem kar-zarar, ekonomi bu kadar önemli tüccar ağzıyla konuşayım. Kadın basketbolda canını dişine takan pırlanta gibi bir takıma ve koça beginner level bir arazi mafyası dışında sponsorluk verecek kimse çıkmıyorsa bu ülkede; bu ülkenin değil yönetimin ayıbıdır. Galatasaray erkek takımı Ergin Ataman'ı, Oktay Mahmuti'yi mobbing yaparak kovabiliyorsa, üç senedir sokak turnuvasından toplanmış gibi kadrolar kurup bununla övünebiliyorsa bunun açıklaması maddi konulardan ötededir. Oktay Mahmuti'yi o perforansına rağmen tazminatıyla kovup yerine Erman Kunter'i getirbilecek bir yapıya kim niye para yatırsın?

Bu gerçeklerle bir an önce yüzleşin. Yüzleşecek yüreğiniz yoksa da yalan dolan laflarla milleti iyice galeyena getirmeyin...
Galatasaray'ın her kuruşunun peşindesiniz madem önce etrafınızdakilerden başlayın...
 
Başkana bu açıklamaları yaptıran sayın GM'miz olduğunu herkes tahmin ediyordur zaten. Şubeyi çiftliğine çevirmiş, istediğini getiriyor istemediğini getirmiyor. Tez zamanda kurtuluruz inşAllah bu GM'mizden 🙏
 
SON DAKİKA | Basketboldan sorumlu yöneticiler Erol Özmandıracı ve Ömer Cansever, şubedeki görevlerinden ayrıldığını açıkladı.

Çok şükür 🤲
 
Ömer Yalçınkaya'nın görevden alınmasını isteyen bu ikiliye yukarıdan olumsuz cevap gelince basketbol şubesinden çekildiler.

(via@GSbasket)

Kim bu yukarısı arkadaşlar?
ÖY'ı koruyan ve basket şubemize zarar veren bu yukarısı kim?
 
Bu sezon gösterdiği performansla Euroleague'e katılım hakkı kazanan Galatasaray kadın basketbol takımı, bu hakkından feragat etti. (@trwomenbasketb1)
 
Galatasaray'da GM Ömer Yalçınkaya'nın göreve devam etmesi konusunda yaşanan fikir ayrılıkları sonrası, yöneticiler Erol Özmandıracı & Ömer Cansever istifa etti. Koç Ertuğrul Erdoğan ile henüz sözleşme imzalanmadı. Can Korkmaz Türk Telekom'a gitti. Ege Arar'ın ayrılması bekleniyor

Kaynak Ismail senol
 
Galatasaray'da Dorukhan Acar, İlber Aydemir ve Oytun Özer'in Basketbol Şubesi'nde görev alacağı açıklandı.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20200619_182734.jpg
    IMG_20200619_182734.jpg
    95.6 KB · Görüntüleme: 2

Üst