#10 Blake Schilb

Kendisine ilk geldiği günden beri soğuğum bir türlü ısınamadım,beğenmiyorum oyunu gözüme hoş gelmiyor aynısı Mccollum içinde geçerli.

Ben geçen sene kendisini Eurocup maçında(Ya Ksk'ye ya Bjk ye karşı tam hatırlamıyorum) izlemiş ve hayran olmuştum. Hatta bu adamın burda ne iş var neden bir Eurolig takımı almazki demiştim . Şimdi anlıyorum neden olduğunu.

Dün resmen hasta etti beni. Bukadar vurdum duymazlık olmaz ya. Micov yanında bomboş ona pas vereceğine salladı diğer köşeye topu, sonra çok gereksiz top kaybı oldu.

Schilb vurdumduymaz değil ama oldukça farklı bir karakter öyle tanımadan etmeden çözülecek bir insan değil hatta belki her tanıyan dahi çözemez.

Eurocup resmi sitesinde blog yazmış.Üçlük atışlarda sıfır çektiği tüm maçlarda (son dönemde) Lasme 5 faülle oyundan atılmış.Mesela ben hiç fark etmemiştim ama Schilb fark etmiş biraz şaka yolluda olsa bir illiyet kurmuş ama güzel bir deyimimiz derki her şakada gerçek payı vardır

Beni en çok sinir eden özelliği en olmaz yerlerde yaptığı top kayıpları ile takımın ritmini bozması, bende bir türlü ısınamadım kendisine.

Ne olursa olsun sezon sonu kadroda görmek istemiyorum, kafayı maça vermeyince inanılmaz derecede çekilmez bir oyuncu oluyor, resmen takımı sabote etti.

Şutları girmeyince çekilmez bir oyuncu olabiliyor falan ama ben nedense kendisine fazlasıyla güveniyorum.

Topla çok oynadığı zamanlarda ya top kaybı yaşıyoruz ya da zorlama atışa kalıp arkasından hızlı hücuma maruz kalıyoruz. Büyük maçların adamı değil izlenimi veriyor. İnşallah toparlar.

Savunmada hiç hata yapmıyor ve rebo konusunda çok iyi. Hücum performansı en kötü günde dahi bunları söylemek mümkün.

Hücumdaki fundamentalını ise seviyorum. Ayrıca şut soktuğunda gerçekten mutlu oluyor adam. Savunmacısını sırtına aldığında da kolayca itebiliyor.

Sahadaki bizi yansıtan tek oyuncu sanırım...

Yani bu sadece benim gözlemim.

Şöyle ki; Sezon başında hepimiz hatırlıyoruz, bir kaç maç tutuktu ama kendini bulması uzun sürmedi, saha görüşü muazzam, Lasme oynadıkları iki oyunlar, saha aklı gerçekten takdire şayan şayet ki içinde bulunduğumuz durum onu da şaşırtmışa benziyor. Nasıl mı hepimiz diyorduk ki evet biz bu takımı Eurocup kazanmak için kurduk, ama hepimizde biliyorduk bu söylediğimiz gibi kolay olmayacaktı, o da bu şaşkınlıkta, içinde bulunduğu durum sanırım bir takımla yaşayacağı en büyük zafer olacak.

Şut kaçırdığında gözlerini kısması, o şutları soktuktan sonra potayla sanki pota ona gıcıklık yapıyormuş da o da buna cevap veriyormuş gibi münakaşa etmesi.

Bu sezon gerçekten çok özel bir takımımız var, ve bir tanesini bile eleştirilmesini içime sindiremiyorum.

We love you Blake.

Savunmada hiç hata yapmıyor ve rebo konusunda çok iyi. Hücum performansı en kötü günde dahi bunları söylemek mümkün.

Hücumdaki fundamentalını ise seviyorum. Ayrıca şut soktuğunda gerçekten mutlu oluyor adam. Savunmacısını sırtına aldığında da kolayca itebiliyor.

Savunmada her pozisyon geçildiğinden dolayı gülmekle bile uğraşmadım. Hani pas kanallarını okuyan bir oyuncu olsa acaba filan derdim ama o da yok. Hücum performansı kötü olduğunda bir de ayrıca fast break ten sayı yiyoruz, o da ekstrası.

Memnun muyum, evet; orası ayrı. Seneye bütçe artarsa farklı bir oyuncuyu tercih ederim, orası da ayrı :)

Savunmada her pozisyon geçildiğinden dolayı gülmekle bile uğraşmadım. Hani pas kanallarını okuyan bir oyuncu olsa acaba filan derdim ama o da yok. Hücum performansı kötü olduğunda bir de ayrıca fast break ten sayı yiyoruz, o da ekstrası.

Memnun muyum, evet; orası ayrı. Seneye bütçe artarsa farklı bir oyuncuyu tercih ederim, orası da ayrı :)

Ben de alıntı yapıp yanıt vermekle dahi uğraşmayacagım. Üslup izan bilmeyenle basketbol konuşmaya gerek yok. Bu adamın kötü savunma yaptığını düşünen biri o topu alıp parkeye hiç inmemiş, o havayı solumamıştır.

Schilb gercek bir eurocup ilk 5 oyuncusu. Euroleague icin ancak bench oyuncusu olur. ( 7. yabanci rolunde ). Seneye euroleague'de , bu ligi oynamis isimler gerekiyor. Eurocup ekibine( butce-verimlilik) tesekkur edilip, daha tecrubeli isimlerle bazi bolgeleri takviye etmemiz gerekir bence. Takim'da Lasme olmasa pivot yok cidden. Dusan ve diger yabanci arkadas,ikiside yabanci takima cidden. Toplasan Lasme'nin verdigi performansin % 5 ini veremiyorlar. Oyun kurucu,pivot,sutor guard ve bir 4 numara.... 4 dogru yabanci transferi ile euroleague'de deplasmanda mac kazaniriz kesinlikle.!

Schilb gercek bir eurocup ilk 5 oyuncusu. Euroleague icin ancak bench oyuncusu olur. ( 7. yabanci rolunde ). Seneye euroleague'de , bu ligi oynamis isimler gerekiyor. Eurocup ekibine( butce-verimlilik) tesekkur edilip, daha tecrubeli isimlerle bazi bolgeleri takviye etmemiz gerekir bence. Takim'da Lasme olmasa pivot yok cidden. Dusan ve diger yabanci arkadas,ikiside yabanci takima cidden. Toplasan Lasme'nin verdigi performansin % 5 ini veremiyorlar. Oyun kurucu,pivot,sutor guard ve bir 4 numara.... 4 dogru yabanci transferi ile euroleague'de deplasmanda mac kazaniriz kesinlikle.!

Her ne kadar iyi niyetli olduğunu düşünsemde, bencede Schilb seneye kadroda düşünülmemeli ve onun yerine o posizyonda Euroleauge ayarında o havayı solumuş bir oyuncu getirilmeli. Bayern ve Canaria gibi bir tık üst seviye takımlara karşı oynadığı maçlarda bunu açıkça gördük.

Evet benim de iyi niyetinden hiç şüphem yok ancak bizi seneye daha büyük hedeflere taşıyacak bir oyuncu olduğunu da düşünmüyorum. Bu yetenek eksikliğinden değil (adam konsantreyken inanılmaz işler çıkartıyor özellikle hücumda pas dağıtımında) mental eksiklikten dolayı... Dün maçta bunu bazı toplarda hissettim, hele hızlı hücuma çıkarken Göksenin'e atamadığı o pas çok yordu beni.

Yine havuza düşen rebolar ondaydı, uzun kısa demeden savunmasını da yaptı. Hücumda da kaldırdı attı, döndü attı. Micovla çok uyumluydu üstelik. Bu adam seneye EL oynamayı hakediyor.

(Tarz olarak biraz Shipp'e benzetiyorum. Hey gidi günler!)