#10 Blake Schilb

Ben Schilbb gibi zeki bir oyuncuyu her zaman takımda görmek isterim. İyi bir şutör, iyi bir pasör...Eksiklikleri var elbet ama dün o eleştirildiği savunmada muazzam oynadı. Tuttuğu 2 adam, belki çok skorer değiller ama sadece 8 sayı attı. Attığı sayılar bazen basit gelebilir ama o basit yerlere gidebilmekte akıl işi. Bence Micov, Lasme, Mccolumn ile birlikte kalması gerekenlerden. Tabi bütçe artıp daha iyisi alınabilecekse o zaman başka...

Dün 2 tane çok basit top kaybı yaptı. Ama ben kendisinde çok potansiyel olduğunu düşünüyorum. Sanırım konsantrasyon sorunu var. Sanki NBA'nin çok önemli bir oyuncusuymuşta burada mecburiyetten oynuyor gibi.

Dün bi topa atlamadı gibi geldi Lasme nin jump ball olduğu pozisyon iki üç yerde de saçma top kayıpları paslar attı EL kadrosunda güvenilecek bir isim değil bize ayda bir 30 sayı atıp en kritik maçta top elinden çıksın diye dua edeceğimiz adam lazım değil

Final maçında yanlış hatırlamıyorsam 38 dk'nın üzerinde süre aldı özellikle hücümda çok çeşitli roller de üsteliyor oyun daha çok onun üzerinden kuruluyor ,zaman zaman topu getiyor, hala takımın en yüzdeli üçlük atan oyuncusu, ayrıca zaman zaman da alçak posta savaşıyor.Bu kadar fazla yük fizyolojik olarak da yıpratıyor ve zaten var olan mental kırılganlığı artıyor.Kalmalı mı gitmeli mi emin değil bütçe ve kaç yabancımız olacağı da bu kararda önemli bence ama Ergin hoca finalinde finalinde nerede ise tüm maç parkede tuttuğu adamı göndermeyecek bana kalırsa soyunm odasındaki konuşmasından da kalmasını istedği oyuncular göndereceğinden fazla olacak gibi de bir hava vardı

Allah aşkına bu nasıl bir zeka ürünüdür ya :)
Zekasıyla taciz etmiş resmen :) :)

[video=youtube;NGPgOY-iHPQ]https://www.youtube.com/watch?v=NGPgOY-iHPQ[/video]

Asistleri ve oyun kurgusu konusunda her ne kadar çok yetkin de olsa. Şut yüzdesi çok kötü. 7 de 2 ler 8 de 1 ler filan yapıyor sürekli. Ona hiç yakışmıyor. Seneye onun yerine daha iyi bir dış atıcı alınmalı bence.

Geriye doğru bakıyorum da cidden oyuncularımıza tanımadan sadece wikipedia üzerinden yorum yapıldığını düşünüyorum. Euroleague tecrübesi yok denmiş.
Bakıyorum. 2 yıl boyunca Euroleague'de oynamış.

İlk kez Chalon'la 10 maçta 15.5 sayı, 4.6 ribaund 4.0 asist %51 ikilik %34 üçlük.
İkinci kez Kızılyıldız'la yine 10 maçta 12.0 sayı 3.5 ribaund 3.2 asist %57 ikilik %37 üçlük

Genel olarak Schilb'i yorumlamak gerekirse, takıma liderlik yapmayı seven, saha görüşü iyi. Gerektiğinde sırtı dönük oynayarak hücumda çeşitlilik yaratan bir oyuncu. İyi savunmacı değil ki, Schilb 21 yaşında bir oyuncu değil. Bu artık herkes tarafından bilinen bir şey.

Bakıyorum. Adamın sorumsuzluğu mu kalmış, vurduğumduymazlığı mı. Şaşırıyorum nasıl yapılıyor bu yorumlar diye.

Adım kadar eminim ki bu yorumlar Schilb'in Çek Cumhuriyeti'nde oynadığı oyuna bile bakılmadan yapılıyor.

Seneye kalır mı kalmaz mı bilemiyorum ama bugüne kadar yaptığı her şey için teşekkürler.

Ergin hoca Schilb'i önümüzdeki sene takımda tutacaktır.

Schilb in kalması bence tamamen eksik olan bölgelere alacağımız oyuncuların maliyetine bağlı olacak. 1 pg 1pf ve 1c kesin alacağız. Bunların sözleşmeleri nasıl olacak ona göre ya schilb kalır ya da daha iyisi alınmak için zorlanır. Eh tabi bunların hepsi boşa çıkacak oyunculara vs ye de bağlı. Ama bence devam etcez schilble. Chuck ve schilb 7 ve 8. yabancılarımız olur...

Schilb in kalması bence tamamen eksik olan bölgelere alacağımız oyuncuların maliyetine bağlı olacak. 1 pg 1pf ve 1c kesin alacağız. Bunların sözleşmeleri nasıl olacak ona göre ya schilb kalır ya da daha iyisi alınmak için zorlanır. Eh tabi bunların hepsi boşa çıkacak oyunculara vs ye de bağlı. Ama bence devam etcez schilble. Chuck ve schilb 7 ve 8. yabancılarımız olur...

Bahsettiğiniz 3 mevkinin yanına bir de türk swingman alırsak ve bu 3 mevkiye kaliteli isimler alırsak bence tamamdır Chuck ile Schilb çok güzel 7-8. yabancılarımız olur,ligde kadroya girme sorunu da yaşamayız.Şafak ile Ege nin kadroda duracağını varsayıyorum tabi en azından ligde sürelerinin artmasını da diliyorum.Ege nin süresi seneye artarsa bence Semih'e falan gerek kalmaz.Ekstradan bir de Şafak yerine Mehmet Yağmur'u koparabilsek hiç te fena olmaz aslında rotasyon.Tabi herşey alacağımız pg,pf ve pivot transferlerinden sonra netleşecektir diye düşünüyorum.