#10 Blake Schilb

Bu adamı tolere edebilecek bir rotasyona sahip değiliz. Kesinlikle gitmeli! Küçük maçlarda iyi oynayacak diye kritik maçlarda ve EL'de her maçta sinir krizi geçiremeyiz. Eurocup'ta devam etsin hayalet Casper.

Uzun zaman sonra ilk defa bu kadar etkili bir Schilb izledik. Umarım Fener serisinde de bu performansı devam eder. En azından her maç 2-3 üçlük bekliyorum ondan. Bize gelmeden önce Paris'te çok yönlü bir skorerdi. Bizde sene başında iyiydi, sonra tepe taklak gitti. Devam etmesi lazım.

Ne zaman baskı kalktı Schilb iyi oynamaya başladı. Aslında %100 olarak bu yoruma katılamıyorum şüphelerim var form düşüklüğü mü vardı yoksa başka durumlar mı? Umuyorum ki form düşüklüğüdür bu maç itibari ile o form yükselmeye başlar ve fenerbahce serisinde çok ihtiyacımız olacak.

Geçtigimiz maç yorumunda Green'in sakatligindan beri Schilb'in formunun dustugunu yazmistim. Bugun Green olmasa da bazi donemler sanki oyundaymis gibi hizli oynadik, o donemlerde Schilb 8 sayi uretti. Sahadaki 5'e gore hizli hucum aleyhimize de olabiliyor ama kesinlikle yari saha hucumumuz bir maçi rahat tamamlayacak kadar çesitli degil, hizli hucum riskini ara sira almak zorundayiz. Bu donemde de Schilb parlayacaktir diye dusnuyorum.

Gule gule. Sorumluluk almalisin goksenin bile az surede ondan daha fazla sut kullanmistir.

GT-I8200Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Schilb ile olmayacağını söylemekten yoruldum gerçekten..Bu adam sorumluluk almaktan kaçıyor bunu Canaria maçında da yaptı diğer bazı önemli maçlarda da..

En iyi oynadığı 2 maç telekom maçları.Düşmüş takıma iki maçta da 20 üstü attı.İhtiyaç olduğunda ortalarda hiç olmadı.Ksk maçında da dikkat ettiyseniz fark açılmaya başlayınca oynamaya başladı.Bye bye istikrarsız adam

Bu kadar yüklenmeye gerek yok. Seneye gider zaten. Her şeye rağmen Eurocup'ı kazanmamız da iyi katkısı olduğunu ve yıllardır cılkı çıkan ''TBL Avrupa'nın en iyi ligi''nin artık gerçeğe dönüştüğünü ve doğrusunu söylemek gerekirse ligimizin Eurocup'tan çok daha zorlu olduğunu unutmamak gerek. Evet, bu yıl Efes de, Fenerbahçe de gitse Eurocup'ı rahat alırdı. Bunu tabii ki başarımızı küçümsemek için söylemiyorum. Şu an Türk basketbol takımlarının en büyük kupasının müzemizde bulunduğunu ve Schilb'in de bunda büyük katkısı olduğunu belirtmek istiyorum. Oyunculuk özellikleri bakımından çok zengin bir adam olsa da 3 sene önceki formuyla uzaktan yakından alakası olmadığını söylebiliriz. Artık insanlarla kötü ayrılmaktan, günah çıkartmaktan vazgeçmek lazım. Hele de daha 1 ay önce Eurocup'ı kazanıp sezon bitmeye yaklaşmışken. Zaten bize yakın gözlerle izleyen Ataman da sene sonu Schilb'in kalmasını istemeyecektir. Ne yazık ki tam Ataman'ın sistemine yakın özelliklerde bir oyuncuyu yanlış bir zamanda transfer ettik.

Bu maçtan sonra bu kadar eleştirilmeyi hak ettiğini düşünmüyorum. Bence de seneye hiçbir şekilde takımda kalmamalı ama bugün neyi o kadar kötü yaptı anlayabilmiş değilim. Savunmada gayet istekli başladı. İlk 2 şutunu da zor olmalarına rağmen soktu. Bence bugün Schilb kenarda unutuldu. Bugün eleştirilecek çok isim var ve belki bunlardan biri Schilb. Ama kesinlikle ilk sıralarda değil.