#10 Blake Schilb

Yine çıktı küçük maçların büyük oyuncusu. "Ancak kendi evimizde dokuz maçtır yendiğimiz takıma" böyle oynar zaten. Yarın "Euroleague seviyesinde" bir takımla oynarsak görürüz performansını.

Gercekten enteresan yorumlar yapiliyor.Anlayabilmek benim acimdan mumkun degil.Takimin guardinin 2 numaraya ve 3 numaraya 1 tane bile poziyon hazirlayan bir takimimiz var. McColumu'un Schilb´e veya Micov´a sut atmalari icin poziyonlar hazirladigini dusunuyormusunuz. Bunun olmamasindan dolayida schilb agirlikli olara Micov´da dogaclama oynamaya calisip bazen islerini kendileri yapmak zorunda kaliyolar. Ki Schilb takimi oynatma konusunda bu sene takima en cok katki saglayan adamdir. Buyuk macta oynamiyor, Euroleague oyuncusu degil yorumlarina gelince. Schilb'in lig donemindeki ilk Efes maci haric 2 FB maci ve diger Efes maci performanslari super. Seneye daha iyisi alinabilir ama bu fiyata daha iyisi de olmaz ve onun gibi cok yonlu oyuncularinda her takimda olmasi lazim.Biz burda oyuncuya Euroleague oynucusu degil seneye gitsin falan derken,fbliler bu adam cok iyi cok farlettiriyor diye konusuyorlar durmadan.

Erzeg bile daha iyi savunmacı hiç olmazsa numaradan da olsa adamın arkasında duruyordu.Üstüne hücumdaki berbatlığı da cabası.

Çok ama çok seviyorum kendisini ama o kadar istikrarsız oynuyor ki kendisiyle devam etmemeliyiz. Emeklerin için çok teşekkürler aslan karakterli Izak!

Bugün kendisi oyundan çıkarken maçın bitmesine 8 dakika vardı ve 3 sayıyla öndeydik. Kendisi oyuna döndüğünde ise 8 sayı farkla gerideydik. Belki göksenin gibi el kol sallamıyor, belki sinan güler gibi en iyi türk savunmacı! sıfatına sahip değil ama herhalde dua okuyarak bu difference'i sağlamadı. Kendisine karakteri, duruşu ve emekleri için teşekkür ediyorum.

Yaptığı müthiş fedakarlık unutulacak gibi değil. Müthiş karakter ama faydalı olamadı malesef. Seneye yok, emekleri için teşekkürler.

Üç sene önce Marko dan önce adı geçtiğinde sanıyorum Chalon da oynuyordu ve gelmesini hiç istemiyordum ama bu sene geldiğinde sevinmiş, olumlu karşılamıştım. Tam da beklediğim gibi oynadı, o paraya alabileceğimiz verimi aldık. McCollum ya da Schilb den biri gitmeli ve bu da kesinlikle Schilb. McCollum gitmezse yedinci yabancı olsun derdim ama şu maç oynayıp şunu verir diyemiyorsun, o yüzden ihtiyacımız olan alanlara daha fazla katkı yapacak bir oyuncu almamız daha mantıklı.

Çok iyi hatırlayacağım oyunculardan olacak, orası kesin.

Benim sevdiğim oyunculardandı. Bu seneki eurocupın kazanılmasında diğer oyuncular kadar onun da payı vardır. Emekleri için teşekkürler. Ama seneye bizimle olmamalı. Schilbin en iyi performansı ile en kötü performansı arasında çok büyük uçurum var ve maalesef zorluk düzeyi maçların büyük çoğunluğunda kötü performans gösterdi. Seneye euroligde de aynı sorunları yaşarız büyük olasılıkla. Son bir not olarak umarım seneye schilbi arayacak bir kadro kurmayız.( bu yönetime hiç ama hiç güvenemiyorum.)

Öyle bir adam ki iyi oynadığında seviye atıyoruz Micov'dan yararlanamadığımiz macta Fb'yi yendik.Ama istikrar sorunu çok fazla muazzam yetenekli ama baskı altında siniyor zaten eurolig oyuncusu olamamasının en büyük etkenide bu .Güle güle schlib.

Belki çok büyük oyuncu olmayabilir ama çok büyük karakter,çok büyük yürek,çok büyük adam olduğu kesin.Çok sevdim kendisini o da bizi sevdi.Faydalı olduğu maçlar oldu zarar verdiği maçlar oldu,sindi ve ya sinmedi.Ama schilb denince benim aklıma fedakarlığı ve adamlığı gelecek bu net.

Ayrıca o kadar seviyorum ki bu seneki takımı yani Caleb gittiğinde bile bir burukluk olacak bende.Hani deseler seneye aynı kadro oynayacak eurolig de ama başarısız olacaksınız kabul edebilirim yani öyle içten seviyorum ki bu kadronun büyük kısmını.Ama tabi profesyonel baktığımızda schilbin gitmesi gerekiyor.Umarım kariyerinin sonuna kadar gittiği takımlarda başarılı olur.

Aldığı ücrete göre gayet iyi katkı verdi.Aklımda da düzgün karakteri ve kardeşiyle ilgili yaptığı fedakarlıkla kalacak.
Yolun açık olsun Blake

Belki çok büyük oyuncu olmayabilir ama çok büyük karakter,çok büyük yürek,çok büyük adam olduğu kesin.Çok sevdim kendisini o da bizi sevdi.Faydalı olduğu maçlar oldu zarar verdiği maçlar oldu,sindi ve ya sinmedi.Ama schilb denince benim aklıma fedakarlığı ve adamlığı gelecek bu net.

Ayrıca o kadar seviyorum ki bu seneki takımı yani Caleb gittiğinde bile bir burukluk olacak bende.Hani deseler seneye aynı kadro oynayacak eurolig de ama başarısız olacaksınız kabul edebilirim yani öyle içten seviyorum ki bu kadronun büyük kısmını.Ama tabi profesyonel baktığımızda schilbin gitmesi gerekiyor.Umarım kariyerinin sonuna kadar gittiği takımlarda başarılı olur.
Bu sezonki kadronun en büyük özelliği düzgün karakterli oyunculardan oluşan çok iyi bir takım olmalarıydı.Takım olmak basketbolda çok önemli ve bu ekip gerçek manada bir ekip iyi bir takım oldukları için de yakaladıkları sinerjiyle avrupa şampiyonu oldular.