#10 Blake Schilb

Yaptığın fedakarlıktan dolayı Teşekkürler Blake Schilb, yolun açık olsun, Eurocup Şampiyonu olan kadronun önemli bir parçası olarak hep kalbimizdesin.

Teşekkürler Blake Schilb. Bugün eğer Avrupa şampiyonasıysak seninde bunda payın ve emeğin var. Herşey için teşekküler. Ama seneye bizimle mevcut şartlar altında olmamalısın.

Seneye Büyükçekmecemiz'de görmek isterim kendisini baskının olmadığı ortamda verimi de artacaktır ayrıca sistemimize de oldukça uygun meziyetleri itibari ile

İstenilen katkıyı veremedin ama elinden geleni yaptın sende eurocup kupasıyla efsane oldun. Yaptığın fedakarlığı asla unutmayacağım. Büyük karaktersin. Yolun açık olsun.

Çok sevdim ben bu adamı. Kızılyıldız zamanlarından beri takip ettiğim için her transfer döneminde kafamda kurduğum kadrolarda hep ona yer verirdim. Bu sezon alındığında çok sevinmiştim ancak bence yanlış kullandık onu. Her neyse bunlar şimdinin konuları değil.

3 aydır performansı düşük olmasına rağmen dün ilk kez ekran başında "yeter be Schilb" diye bağırdım. Ama şimdi ayrılık haberlerinden sonra ondan özür diliyorum. Keşke performansını Kasım-Şubat arasındaki seviyede tutsaydı da gelecek sezonda beraber devam edebilseydik.

Umarım her şey gönlünce olur Blake. Çok büyük adamsın. Inşallah kariyerine buralarda veya Avrupa'nın orta üst seviye takımlarından birine devam edersin de bizde seni izlemeye devam ederiz.

Güle güle

1 Numaraaaaa

Blakeee Schilb

Blake Galatasaray'da 400 bin dolara oynadı. Fiyat/performans olarak bence takımdaki pek çok oyuncudan daha verimli oldu. Sert maçlarda ortadan kaybolduğu doğrudur. Yalnız bu tip oyuncuları zaten en fazla 10-15 dakika oynatmak lazım hedefler yüksek ise... Kadro darlığından adam 35 dakika oynuyordu, haliyle düşüyordu performansı. Tamamlayıcı oyuncu olarak kalırsa niye kaldı demem, daha yukarı seviyede bir oyuncu gelmeli mi? Gelmeli, evet...

Blake Galatasaray'da 400 bin dolara oynadı. Fiyat/performans olarak bence takımdaki pek çok oyuncudan daha verimli oldu. Sert maçlarda ortadan kaybolduğu doğrudur. Yalnız bu tip oyuncuları zaten en fazla 10-15 dakika oynatmak lazım hedefler yüksek ise... Kadro darlığından adam 35 dakika oynuyordu, haliyle düşüyordu performansı. Tamamlayıcı oyuncu olarak kalırsa niye kaldı demem, daha yukarı seviyede bir oyuncu gelmeli mi? Gelmeli, evet...

Aynen öyle daha iyi bir kadroda tamamlayıcı oyuncu olarak çok daha fazla verimli olabilir,öyle bir kadroda kalması benim için de kötü bir fikir olmaz.Çünkü fiyat/performans açısından takımın iyi oyuncularından.400 bin dolara oynayan oyuncudan çoğu zaman en fazla bu kadar verim alırsın zaten.f/p konusu önemli oyuncu seçimi yaparken de buna daha fazla dikkat etmek lazım derim.Mesela Sinan iyi bir oyuncu bize elbette büyük katkıları da oldu ama 900 bin dolar ücreti çok yüksek,bu da biraz da iyi yerli oyuncu sayısının azlığından kaynaklanıyor ve eskisi kadar olmasa da hala elinde iyi yerli oyuncu bulundurmak rotasyon derinliği açısından önemli.

Bana göre, Schilb tamamlayıcı parça olarak çok kötü bir tercih olur.İlk 5 ve 30+ dakika oynarken bile psikolojisi çok inişli çıkışlı.Yedekten ve tamamlayıcı parça olarak geldiğinde , çok daha kırılgan hale geleceğini düşünüyorum.Sezon başında yedekten gelirken gösterdiği vücut diline dayanarak söylüyorum biraz da bunu.

Bence asla EL yabancısı olarak kalmamalı. Çünkü öyle 10 dakika oynayıp kendi işini yapıp çıkabilecek tipte bir oyuncu değil. Havasını bulması , topu eline alması gibi bir sürü etken gerekiyor verim vermesi için. O yüzden kalacaksa net rotasyonda olarak kalmalı bence. Kalırsa da dış savunmada yine perişan oluruz malesef.

David Pick â€￾@IAmDPick <small class="time" style="font-size: 13px; color: rgb(136, 153, 166);"> 49 dk.49 dakika önce</small><button type="button" class="btn-link js-translate-tweet translate-button expand-stream-item" data-nav="translate_tweet" style="color: rgb(136, 153, 166); font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 12px; line-height: 12px; font-family: inherit; margin: 3px -2px -2px 0px; overflow: visible; cursor: pointer; border: 0px; padding: 0px; border-radius: 0px; box-shadow: none; display: block; text-align: left; float: right; background-image: none; background-attachment: initial; background-size: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">Çeviriyi görüntüle</button>
Source: Galatasaray and Blake Schilb in dialogue to re-sign extension for Euroleague.

Bu 8. yabancı şeklinde bir durum mu onu anlamadım...David Pick Türkiye'deki yabancı kısıtlamasını düşünerek Eurolegue için ifadesini ayrı olarak kullanmaz sanırım.

Tahminim 8 yabanci ile giricez sezona, 7 ligde donerek rotasyon yapacak, bir oyuncu ise sadece euroleague oyniyacak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Soru şu: Yönetim Schilb'le Ergin Hoca'nın isteği doğrultusunda mı görüşüyor yoksa kendi kafasına göre mi hareket ediyor ? Bunun cevabı diğer başlıklarda konuştuğumuz sorunların da cevabı bence ..

Kalbim kalmalı, mantığım gitmeli diyor. Ne kadar istikrarsız olsa da çok büyük katkısı oldu ve çok büyük bir karakterdi. Bakalım Ergin Hoca ne karar verecek? Ama bence gitse de kalsa da yanlış bir karar olmayacak.

Yıllardır eurocup seviyesindeki takimların ana rotasyon oyuncusu oldu bir tek Kızılyıldız ile EL gördü diye biliyorum eğer kalırsa alışık olmadığı bir rolde olacak yaşı da ilerledi acaba bu yüzden artık farklı bir role bürünmek mi istiyor bana kalırsa gitmesi tercihimdir çünkü savunma defoları çok fazla. Ama kalırsa da takımı ve koçu iyi tanıyor ,oyun zekası üst düzey olan ve 2 posizyonu rahatlıkla oynayan bir oyuncumuz kalmış olacak bekleyip görelim en iyisi .

Kendisini seviyorum ama kesinlikle EL seviyesinde bu savunmayla kaybolur gider hatta bize zarar verir. İstikrar sorunundan bahsetmiyorum bile. Sezon başı kötü performansından sonra bir ara çok üstün oyun oynadı özellikle ofansta ama sonrasında sürekli indi çıktı. Fiziksel olarak da sağlam bir oyuncu değil. Belki de düşüş sebebi buydu. Sonuçta dar rotasyonda çok uzun süreler oynadı. Yaşı da 33 oldu.

Bence kalırsa bize zarar verir.