#10 Blake Schilb

Transfer sezonun başından beri en kızdığımız, en çok eleştirdiğimiz oyuncu ama dün akşam bakınca, takımı ayakta tutmaya çalışan, oyunu aklıyla oynayan, uzunları besleyen yegane oyuncularımızdandı. Biz ne kadar kızsakta yine takımın kilit oyuncularından olacak gibi.

Kaan Bey görüşünüze saygı duyuyorum ancak tersini düşünüyorum. Dün üçüncü çeyrekte iki kere geri döner gibi olduk. İkisinde de (hatta fark sanırım 5'di birinde) top bizde ve hücum ederken top eline geldiği saniye Schilb kaldırıp el üstünden üçlük denedi. Daha hücum süresine de vardı, set hücumuna geçmeye de vakit vardı. Ama kendisi genelde süper yıldızların yaptığı gibi momentum bizdeyken, tam anlamıyla coşabilmek alabilmek için iki saçma atış denedi. İkisi de girmedi ve ikisinin dönüşünde sayı yedik fark yeniden açıldı.

Bunları süper yıldızlar deneyince bir şey diyemiyorsunuz, ama 2-3 pozisyon üst üste kaçırdığı Fridzon bomboş atışları attıktan, savunmada hiçbir şey yapmadıktan sonra bir yıldız edasıyla Schilb deneyince ben tv başında çıldırıyorum.

Sezon başlamadan önce, hatta geçen sezonun sonunda bile anladık Schilb'le üst seviyede başarılı olamayacağımızı. Eurocup maçlarında çeyrek finallerden itibaren ortada gözükmeyen bir oyuncu için Euroleague gibi bir yerde ne kadar fayda sağlar zor dedik. Ama Ergin hocanın sevmediğim bazı inatları var. Erceg gibi, sakat oyuncuları alıp kumar oynamak gibi, Schilb konusunda da inadını yenemedi maalesef. Bundan sonra gerçek Schilb'i artık görmeyiz umarım. Çünkü gelişip farklı bir seviyeye çıtayı çıkarması lazım. Yoksa gerçek Schilb ortada.

Sezon başlamadan önce, hatta geçen sezonun sonunda bile anladık Schilb'le üst seviyede başarılı olamayacağımızı. Eurocup maçlarında çeyrek finallerden itibaren ortada gözükmeyen bir oyuncu için Euroleague gibi bir yerde ne kadar fayda sağlar zor dedik. Ama Ergin hocanın sevmediğim bazı inatları var. Erceg gibi, sakat oyuncuları alıp kumar oynamak gibi, Schilb konusunda da inadını yenemedi maalesef. Bundan sonra gerçek Schilb'i artık görmeyiz umarım. Çünkü gelişip farklı bir seviyeye çıtayı çıkarması lazım. Yoksa gerçek Schilb ortada.
Devam edilmesi bence de hataydı ama Diebler'dan iyi oyuncu en azından.Ligde ikisinden biri seçilecekse gözü kapalı Schilb seçilir

Devam edilmesi bence de hataydı ama Diebler'dan iyi oyuncu en azından.Ligde ikisinden biri seçilecekse gözü kapalı Schilb seçilir

Diebler'in de transfer edilmesi hataydı bence. Kendi şutunu yaratamayan, yaratıcı olmayan, tamamen düz bir oyuncu. Boş şut hazırlayacağız da gününde olacak da öyle atacak. Bu tip oyuncuların artık günümüz basketbolunda yeri yok. Modern basketbolda all-around yani komple dominant oyuncular tercih ediliyor. Yani sadece bir işi yapmayıp birden çok işi yapanlar. Bu sezon kadro mühendisliğimizi kötü kurduk. Hani şöyle sağlam adam aldık sezon sonuna kadar sırtı yere gelmez dediğimiz Tyus ve belki Daye dışında bir oyuncu yok. Diğerleri hep kumar oyuncular maalesef. Henüz yolun başındayız ama olacakların belli olduğu gün gibi aşikar.

İkiside birbirinden farksız birinin kalması diğerininde alınması felaket,şöyle açıklayayım; Schilb'i üst düzey hedefleri olan hiç bir takım transfer etmez,EL'e katılım hakkı elde eden hiç bir kulüpte daha önce takımda varsada kadroda tutmaz,sırf top çeviriyor diye takımda tutmak artık eline verilen bütçeleri bu kadar kötü kullanan karşılığında içi tamamen boş olan hayalleri taraftara yutturan büyük hedeflerin sınırına gelip aşama kaydedemeyeceğini düşünmeye başladığım Ergin ATAMAN'a has bir saçma tercih olabilirdi,Can'ı koy sahaya çocuk oynadığı maçlarda korkmadan oynuyor oda top çevirir zor bir şey değil,Orhan diye bir oyuncu aldırdı yüzüne bakıp maça çıkarmıyor halbuki LİG'te süre alsa katkı verebilecek potansiyeli var ama hazırlık maçlarında bile oynatmadı adamı zaten onu hiç konuşmadık sıra bile gelmedi burada yazmaya düşünün artık,Diebler'e gelince Schilb'e nazaran ne iyi ne kötü çünkü bu adamın bir özelliğini bizden iyi biliyorken bu oyuncuya set,oyun hazırlamazsa nasıl katkı versin ? hoca fırsatçılığını ve ceza kesme özelliğiini kullanabilse EL'de bile farkını ortaya koyar ama kullanmasını bilmezse tabiiki 2.lig oyuncusundan farkı kalmaz ha alınmamalıydı Schilb ile beraber takım kimyasına uymayan oyuncular,bu kadroya Pleiss'de uymaz,bazı arkadaşlar yazmıştı koy Efes'in kadrosuna orada katkı verir ama onlarda kabül etmez ne yapsınlar 1 yıl top oynamamış çok geriye gitmiş oyuncuyu ? işte bu Krstic kumarıyla başlayan işgüzarlığın zararları.

Dentmon'a bir şekilde talip çıkarsa ve zarar etmeyeceksek gitmeli adam savunma yapmamaya kararlı demekki,kalmasını isterim takımda savunmacı oyuncuların varlığı çok olsa bu adam bize lazım onun yerine Russ gitsin isterdim buraya alışana kadar zaten iddiamız çoktan biter EL'de,toparlayacak olursak bu takım kısa zamanda düzelecekse ALLAH'ın inayeti acilen gelmeliki takım ve hoca istediğimiz kıvama gelsin ve biz şimdi EL'de varız diyebilelim takım vede taraftar olarak aksi taktirde imkansız umudum yok açıkçası.

Maçı açtıgım gibi hızlı hücumda Göksenin'e doğru pası vererek asistini yaptı. Bu adam her nerede oynanırsa oynansın kadroya ilk sırada yazılacak. Micov'la birlikte oyun aklı en yüksek oyuncularımızdan.

Yeni yetersizlerin yanında sadece basketbol aklıyla bile oynar, Diebler Russ Pleiss gibi kifayetsizler forma giyerken şu adama hala bir ton laf ediliyor, yazıktır, ayıptır...

Yeni yetersizlerin yanında sadece basketbol aklıyla bile oynar, Diebler Russ Pleiss gibi kifayetsizler forma giyerken şu adama hala bir ton laf ediliyor, yazıktır, ayıptır...

Laf edilmesi ne yazık nede ayıptır,hocanın sadece bir özelliği olduğunu bildiği halde getirttiği Diebler'i bile kulllanamadığı,hem kişisel hemde yabancı olduğu bir ülkeye neredeyse sıfırdan başlaması istenen ama kesinlikle kısa ve orta vadede alışamayacağı belli olan Russ, vede 1 yıldır top oynamayan dahası mevcut kadro kimyasına hiç uymadığı,onunda alışması çok uzun sürecek olan takımda müsaade edinde o kadarını yapsın görebileceğiniz en iyi performansını bu tip Lig maçlarında görürsünüz ama EL maçlarında sahada arayınki bulasınız bu zamana kadar olduğu gibi,bu oyuncu zorluk seviyesi arttıkça maçlarda kaçak oynar heleki denediği şutlarda girmezseki çoğu girmiyor girmedikçe zorluyor sonra başlıyor zırvalamaya ve sinmeye hepten çekilmez oluyor kaldıki sırf top çeviriyor diye onu iyi oyuncu yapmaz,sür sahaya Can'ı korkmadan oda çevirir topu anlayacağınız EL gibi arenada hedefleri olan bir takımda onun gibi EC seviyesinde olan oyuncuyu kadroda tutacak Ergin hocadan başka biri çıkmaz kötü kadro kurduğu kadar üstünde oyuncularla iletişimini en üst seviyede olmadığındanda şüpheleniyorum.

İstatistik okuyup yorum yapan bir cahil gibi yorum yapacağım;

Eurocup istatistikleri; 11s 4r 3a
Euroleague istatistikleri, 13s 4r 4a

Kritik maçlarda siniyor denen adamın Eurocup final maçlarındaki ortalaması; 11s 7r 2a
Kritik maçlarda siniyor denen adamın Eurocup çeyrek final ortalaması; 12s 7r 6a
Kritik maçlarda siniyor denen adamın Eurocup final8 ortalaması; 15s 2r 2a

İstatistik olarak etkili olamadıgı tek seri yarı final serisi. Onun dışında sezon boyunca kritik katkı verdi. Şampiyonlukta Lasme-Micov-Mccollum ile birlikte en tepeye yazarım adını. İstatistiki veriler dışında oyun aklıyla parkeye kattıklarını yazmıyorum dahi.

İstatistik okuyup yorum yapan bir cahil gibi yorum yapacağım;

Eurocup istatistikleri; 11s 4r 3a
Euroleague istatistikleri, 13s 4r 4a

Kritik maçlarda siniyor denen adamın Eurocup final maçlarındaki ortalaması; 11s 7r 2a
Kritik maçlarda siniyor denen adamın Eurocup çeyrek final ortalaması; 12s 7r 6a
Kritik maçlarda siniyor denen adamın Eurocup final8 ortalaması; 15s 2r 2a

İstatistik olarak etkili olamadıgı tek seri yarı final serisi. Onun dışında sezon boyunca kritik katkı verdi. Şampiyonlukta Lasme-Micov-Mccollum ile birlikte en tepeye yazarım adını. İstatistiki veriler dışında oyun aklıyla parkeye kattıklarını yazmıyorum dahi.

Öyle olduğu için çoğu maçta oyuna girince fark açılıyor değilmi,daha çok göreceğiz ortalarda görünmeyeceği,izleyenleri sinir edeceği maçları.

Anlamsız bir Schilb nefreti var. Maalesef adamın attığı her sayıda oynadığı her iyi maçta üzülenler var neredeyse. Çok komik bir durum bu. Tamam artık Schilb kaldı niye her maç onun üstüne kalıyor? Bu adam formamızı giyen oyunculardan biri, kesin gitmeliydi fakat şu an iyi oynadığında hakkını verememek nasıl bir garabet akıl alır gibi değil.

Oyuna girince fark açılıyor söylemi sadece bir fikir mi yoksa bununla ilgili elimizde objektif veriler var mı? Ek olarak Schilb +/- hanesi şeklinde bir veri varsa ve bu veri "-" ise hangi beşle sahada olduğu da anlamlılığı etkileyebilir. Şayet bench oyuncuları ile birlikte parkede ise (benim sübjektif görüşüm Micov-Sinan ve Mccollum'a nazaran daha çok benchtekilerle birlikte parkede idi) farkın açılmasını sadece Schilb'e bağlamak ne kadar doğru.

Son CSKA maçında ise illaki Schilb'e bir şey yazacaksak 2 tane el üstü şut zorladı ve Fridzon'dan 2 tane üçlük yedik, daha ne olsun derseniz de kusura bakmayın büyük maçları baz alacaksak koç dahil şu an kadrodaki herkes gitsin.

Ben büyük maçlarda ya da deplasmanlarda sadece Schilb'in değil tüm takımın sindiğini düşünüyorum ve Schilb günah keçisi ilan edildi ne yazık ki. Bu seneki takım kimyasına uygunluğu açısından kadroda istememek makul olabilir ama performans üzerinden eleştiri yapacaksak Schilb'ten önce saydırmamız gereken niceleri var.

Şu real maçında çok kritik ribaundlar aldı. Tamam ribaund alıyor, her maç asist yapıyor ama şu mental yapıyla buraların oyuncusu olmadığı çok açık. Neden bu kadar ısrar anlamış değilim. Maç 77-79 ve maçın bitimine 4.23 kalmışken çok kıymetli riboyu alıyorsun. Ah be bilader hangi akla hizmet bonus pas atıyorsun nasıl orda topu adamın eline veriyorsun.

Hiç konsantre değil. Cidden savunma çok sıkıntı. Sinan bir pozisyonda adamına gitsin diye itekledi böyle bir şey olabilir mi ya. Vallahi diyecek çok şey var, çok da söyledik ama koç oynatmaya devam edecek biz ne dersek diyelim :/

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir defans oyuncusu maç boyu çok iyi bir perfomans sergilerken bir pozisyonda penaltı yapıp kırmızı kart görerek oyunu mahveder yaa...Bir fark göremiyorum.

Her ne kadar iyi niyetli olduğunu düşünsemde, bencede Schilb seneye kadroda düşünülmemeli ve onun yerine o posizyonda Euroleauge ayarında o havayı solumuş bir oyuncu getirilmeli. Bayern ve Canaria gibi bir tık üst seviye takımlara karşı oynadığı maçlarda bunu açıkça gördük.

Daha öncede söylediğim gibi Schilb kesinlikle bu seviyelerin oyuncusu değil, kendisiyle bir an önce yollar ayrılmalı ve onun yerine ondan çok daha fazla verim alabileceğimiz, daha bu seviyeye yakın bir oyuncu almalıyız. Real'in boş döndüğü ve farkın iki sayı olduğu anda hücuma çıkarken belkide maçı bize getirecek hücumdu o hücum; Dentmon'a topu vereceğine Realli oyuncuya kaptırdı ve smacı yedik ondan sonra adamlarda moral kazandı zaten ve kaybettik.

Bugün yaptığı hata ne ilk ne de son olacak!! Adamın kalibresi bu kadar yazın defalarca yazdık buraların oyuncusu değil diye..Ayrıca buna benzer hataları Eurocup seviyesinde de yapıyordu buralarda yapması kadar doğal bir şey yok..Ben Russ, Schilbe falan bakmam onu alan, takımda tutan adama bakarım..