#10 Blake Schilb

Ne yaptığını bilerek oynama yüzdesi en yüksek adam. Zaman zaman laubali görüntü çiziyor gibi görünse de ki takım her maç laubali olunca bana normal gelen bir görüntü.
EL zaten bizim için bitti de ligde bir başarı sağlayacaksak bunun mimarlarından biri olacağı kesin.
Seneye EL'de olmayacağız nasıl olsa. Bu yüzden Pleiss ve Tyus ile birlikte Schilb'i de takımda tutmamız iyi olur, her ne kadar takım kimyası gereği sene başında tutulmasını yanlış olarak değerlendirenlerden biri olsam da düşüncem artık kalmasından yana.
 
Kendisi ilk 5 dk oynamadı.Daha sonra ki 15 dakika ise full oynadı.
İlk 5 dakikanın skoru 10-2 efes lehine.Sonraki 15 dakikanın skoru 18-38 bizim lehimize.
 
Kötü oynasaydı muhtemelen ilk taşlanacak kişi kendisi olurdu ama iyi olunca başlığına pek uğranmamış.. Mücadelesi için her daim teşekkürler..
 
Bugün 2.periyotta bir ara 4-5 dk falan Lebron-Durant karışımı değişik birşeye dönüşen adamdır.Havaya girdi mi izlemesi çok zevkli.
 
Kötü oynadığında bu doğrudan savunmasına da yansıyor(ki zaten normalde de iyi bir savunmacı değil, hepten izlemeye başlıyor) ve hiç çekilmiyor, ancak iyi oynadığında da resmen ziyafet sunuyor bu adam. İzlediğim en muhteşem derbi performanslarından biriydi, hele ki ilk yarı. Müthiş saygı duydum.
 
Son düzenleme:
Bence Galatasaray'daki en iyi maçıydı. Daha öncede iyi maçları vardı ama önemli maçlarda nedense siniyordu, ama bugün izlediğim Schilb harikaydı. Hep eleştiririm kendisini ama bugün sen neymişsin be abi dedirtti bana.
 
Schilb'in zaten yeteneği tartışılmaz. Hatta takımdaki en yetenekli oyuncu diyebilirim. Ama iş sadece yetenekte bitmiyor. Mental olarak da kendini geliştirmezsen basketbol yeteneğinin pek bir önemi kalmıyor. Schilb de özellikle son maçlarda iyi giden bir formu var. Maccabi maçından sonra dünkü Fb maçında da gayet iyi oynadı. Kendini maça verdiği zaman, az biraz mücadele ettiği zaman gerçekten izlemesi çok keyifli oyunculardan. Mesela Maccabi maçında bir asisti vardı, herkes topu oyun kurulması için geriye pas vereceğini düşünüyordu ama no-look pasla, bir el çabukluğuyla boştaki Diebler'i buldu ve 3 sayılık basketin asistini yaptı. Yani aslında yetenekli olduğu kadar zeki de bir oyuncu. Biraz hırs, mücadele onu başka bir boyuta taşıyor. Tabii mental eksiklikleri olduğu için sonraki maçta eski Schilb'den kesitler de sunabilir. O da ayrı. Ama şu sezon onun için büyük tecrübe sonraki kariyeri için.
 
Dünkü maçtaki istatistikleri
21 sayı 2 ribaunt 7 asist

Dün çok iyiydi ama geçen sene lig de özellikle 17 sayı ile kazandığımız maç da harika katkı vermişti.
Galatasaray 80 - 63 Fenerbahçe 18 sayı 4 ribaunt 8 asist
 
Blake Schilb!!

[video=youtube;K23ON_4qZoE]http://www.youtube.com/watch?v=K23ON_4qZoE[/video]

biraz konu dışı olacak ama şu kısmı tribün reisi edalarıyla demirlere tırmanıp önümü kapatan bir gereksiz yüzünden seyredemedim. kendisine defalarca inmesini söylememe rağmen inmemekte ısrar etti ve birden resmen maçla arama duvar ördü. ki tribünün ortasında falan da değildim ultraaslanın yeri değildi bulunduğum yer; bench arkasıydı. bu tip faydasız yaratıklar için idari bir yaptırım uygulanamıyor mu acaba, bilen var mı?
 
Gerçekten süper bi seri yapmıştı Schilb, salonda çıldırmıştık tv yayını da baya keyifliymiş. Eline sağlık, bu sezon takımın en iyisi.
 
Hakkı hiç verilmiyor, herkes 3 maymunu oynuyor. Blake'i geçen sezon 2. dönem çok eleştirdim, kalmasını da ahatalı buldum. Ama tüm bunlar şu ana kadar oynadığı oyuna tek söz etmemeyi gerektirmiyor. Bu kadar zor olmamalı bazı şeyler. Tamam, Blake Vlado Sinan önderliğindeki takım 16. sırada yer alıyor, savunma verimliliğimiz oldukça düşük. Ama Blake iyi oynarken çıt çıkmıyor. Savunmada aksadığı söyleniyor ki kendisi ortalama altı bir savunmacı ama diğer yandan Sinan olağanüstü pohpohlanıyor. Ne yani, Sinan'ın savunması iyi veya ortalamama mı? Savunma yapmak sadece kolları yukarı-sağa sola yapıp, el kol hareketlilliğini sağlamak değildir. Esas mesele, birincil şart, rakibin karşısında kalmaktır. Sinan olağanüstü deliniyor ama sorsan iyi savunmacı. Demek istediğim, Blake de Sinan kadar savunmacı.

Sezonun geri kalanında ne yapar bilmem, geçen sene olduğu gibi düşebilir, ihtimal dahilidir. Ama şu ana kadar yaptıklarıyla bu yıl takımın en iyi 2-3 isminden birisi.
 
Katılıyorum , iki şut kaçırdığında burası ana baba günü oluyordu. Eurolig topçusu olmayan adam :)


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Geçen sene takım iyiyken ve Eurocup şampiyonluğuna koşarken, Schilb yokları oynuyordu. Bu sene takım kötü ve Schilb'in performansı yükselmeye başladı? Takım ile birlikte bu performansları sergileyebilirse, kendisi hakkındaki düşüncelerim değişebilir. EL'de sonuncuyken Schilb her maç triple double yapmış, ne fayda?..
 

Üst