#11 Nathan Jawai

Jawai tarzı uzunların başarılı olması takımdaki gardlarla alakalıdır, eğer uygun yerde topla buluşursa kimse jawaiyi tutamaz...
 
Jawai tarzı uzunların başarılı olması takımdaki gardlarla alakalıdır, eğer uygun yerde topla buluşursa kimse jawaiyi tutamaz...

tam da bu sebepten ötürü guard olarak planinic'i görmeyi tercih ederdim.. pick and roll hücumlarında bolca alley oop izlerdik..

gerçi arroyo bonsu ile birlikte bunları yapıyordu ama bu yıl 1. Numaralı kupada gorecegiz esas meziyetlerini..
 
Planinicin alınamaması tercihten öte zorunluluk. Macvanın gönderilememesi ve koçun Marko ve Jamonttan vazgeçememesi nedeniyle alınamadı.
 
Katkı vermeyen yabancılardan biri ama ben çok güveniyorum yine de kendisine.Barcelona'da çok izledim sürekli üst düzey katkı veren bir isimdi.Domercant-Erceg'i 1 saniye beklemem de Jawai beklenir
 
Adamı potanın iki metre uzağında buluşturursan tabii ki etkili olamaz. Türkiye kupası maçlarında da aynı hikayeydi. Hata ya Ergin hocada ya da hocanın dediklerini yapamayan kısalarımızda.
 
Arroyo'ya ne oyun kurma konusunda ne de oyun içi skorerlik konusunda (Jamont ayrı takılıyor ondan oyun içinde bir skorerlik beklenemez) en ufak bir yardım gelmemesi halinde Jawai ile şu yaşına gelmiş Zaza Enden Tatü'nün bir farkı yok malesef. Jawai sakat da olsa , ayaklarına kum torbaları da bağlasan , topu potadibinde aldığı anda olay biter.
Fakat takım Jawai'ye sırtı dönük top indirmek gibi saçma işler yapıyor. Halbuki jawai'nin pick çıkışları , fiziğine göre oldukça iyi. Biz her kalın pivotu sırtı dönük olarak kabul ediyoruz. Ancak her aksakallı adam dedemiz değil. Ki pick çıkışında sırtında kalan savunmacısının jawai'yi tekrar yakalama şansı da pek olmuyor Jawai'nin sizeından dolayı. Anca çok uzun kollu bir savunmacı arkadan tokatlar ya da yardım savunmasında topa müdahale edilebilir. Nitekim dıştan aldığı topu tekrar dışa verme konusunda Jawai pek iyi değil malesef. Ancak Kazan takımı Jawai oyundayken kalan 3 oyuncusunu potaaltından izole edip Jawaiye rahat devrilme imkanları yaratıyordu. Biz bunu da yapamıyoruz. Üstelik şu an set tempomuz da düşük olduğu için Jawai'ye rahat rahat yardımlar gelebilir. Geçen seneki set tempomuz olsa Jawai çok ekmek yerdi.
Savunmada ise Jawai sizeına rağmen beklenenden daha hareketli . Yine Kazan takımı pick and roll'lerimizi hep çıkabildiği kadar tepeye çıkarak savunmuştu. Hatta üçlüğün bir metre gerisinden oynamak zorunda kalmıştık bazı pick and roll'leri. Bu konuda Jawai'yi aynı şekilde kullanabiliriz.
Son olarak da eğer Jawai'nin orta mesafesine güvenmeyeceksek (tartışılır?) mümkünse Jamont ile aynı anda oynatmamalıyız. jawai , onun savunmacısı ve her an yardıma gelecek diğer savunmacılar varken Jamont'u geçtim 2000 Carter bile potaaltını basamaz. Çünkü potaaltı salı pazarı gibi kalabalık oluyor.
Netice olarak Jawai'yi sadece size olarak ele alırsak ; elimizde patlar. Sistem oluştururken bu tarz şahsına münasır oyuncuların rolüne çok önem vermek gerekir. Umarım Ergin hoca vaziyetin farkındadır ve takım bunları uygulayabilir.
 
Uzun vadedekatkı vereceğini biliyorum kalitesine çok inandığım bir isim ama Euroleague de başlıyor.Kısa vadede de muhakkak katkı vermeli.Yoksa zorlanma ihtimalimiz yüksek güvenilecek bir 5. uzunumuzun olmadığı şu durumda
 
Geçen sezon şampiyon olan kadro ile bu sezonki kadronun yabancı uzunlarını kıyasladığımızda 4 numarada Erceg'in Macvan'dan çok daha fazla katkı sağlayacağı aşikar. Kendisi ligin ilk haftası itibariyle de bu katkıyı vermeye başladı , oynadıkça daha da açılacağına inanıyorum. Ama 5 numaradan alacağımız hücum ve savunma katkısı anlamında N'Dong ile Jawai arasında çok uçurum olacak. Bu düşüncem Jawai'nin bu dönemdeki performansıyla direkt alakalı bir şey de değil, onun genel oyun tarzıyla alakalı. N'Dong'suzluğa alışmak çok zor olacak.
 
Olumlu-olumsuz yorumlar için birkaç maç daha geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca takımın onla oynamasını öğrenmesi gerekiyor verim alabilmemiz için.
 
Onu doğru yerde topla buluşturmamız gerekiyor.
Şutu ve sırtı dönük oyunu çok iyi değil NDONG kadar.
Bu yüzden onu yapabileceği en iyi tarzda kullanmamız gerekecek.
İnşaAllah kendisine güvenenleri yanıltmaz...
 
Daha 1 ay civarı bir zamana ihtiyacı var gibi. Bir an önce devreye girer inşallah. Onun devreye girmesi pota altı sertliğimiz açısından çok önemli.
 
Dünün en fazla sırıtan ismiydi. Oyunda olduğu anlarda bir kişi eksik oynuyormuş gibiydik. Ne içeriyi kapattı ne bir ribaunt kovaladı ama bir iki maçta karar vermek çok yanlış.

Jawai´nin takıma uyum sağladıktan sonra Ataman´ın üst düzey katkı alacağı isimlerden biri olacaktır. Birazcık zaman...
 

Üst