2008-2009 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Emin Doğanca' Alıntı:
hedeflerimiz büyük diyipte alacağın PG strickland ise yönetime binlerce kez yazıklar olsun



BAYRAM winner guard alacağız dediğin bu değildir herhalde
Değil tabiki arkadaşlar strickland diyiyorlar bende şuan'da şaşırmış durumdayım benim öğrendiğim isim strickland değil ama demek ki birşeyler varki arkadaşlar bu ismi yineliyor bakalım hayırlısı diyorum ... benim şahsi görüşüm strickland'ın gelmesi şampiyonluğa inanan taraftarlar için büyük hayal kırıklığı olacağı yönünde ki nereden bakarsan bak strickland transferi anlamsız geliyor bütün yabancılar neden gönderildi daha iyileri gelecek diye yöneticilerimiz bunu sık sık söylemedi mi söylediler ... şimdi soruyorum strickland mı iyi oyuncu robert hite'mı ? yani ben inanmıyorum strickland'ın geleceğine bunu strickland'ın geleceğini söyleyen arkadaşları yalanlamak için söylemiyorum ama hem gelmesini istemiyorum hemde geleceğine inanmıyorum daha büyük isimler gelmeli veee gelecekte ;)
 
Cevabınız için teşekkürler.

Ben de anlayamıyorum heleki yıldız alacağız deyip Strickland gibi oyuncuların adı geçmesi çok kötü.

Videnov tarzı fazla uçuk paralara da gelmeyecek oyuncular varken ve en büyük açıklarımızdan birisini kapatabilecekken Özyer önceki yıllardan kalma alışkanlıklarına devam edecekmiş gibi gözüküyor.
 
Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
[quote="Emin Doğanca":13zdfjy5]hedeflerimiz büyük diyipte alacağın PG strickland ise yönetime binlerce kez yazıklar olsun



BAYRAM winner guard alacağız dediğin bu değildir herhalde
Değil tabiki arkadaşlar strickland diyiyorlar bende şuan'da şaşırmış durumdayım benim öğrendiğim isim strickland değil ama demek ki birşeyler varki arkadaşlar bu ismi yineliyor bakalım hayırlısı diyorum ... benim şahsi görüşüm strickland'ın gelmesi şampiyonluğa inanan taraftarlar için büyük hayal kırıklığı olacağı yönünde ki nereden bakarsan bak strickland transferi anlamsız geliyor bütün yabancılar neden gönderildi daha iyileri gelecek diye yöneticilerimiz bunu sık sık söylemedi mi söylediler ... şimdi soruyorum strickland mı iyi oyuncu robert hite'mı ? yani ben inanmıyorum strickland'ın geleceğine bunu strickland'ın geleceğini söyleyen arkadaşları yalanlamak için söylemiyorum ama hem gelmesini istemiyorum hemde geleceğine inanmıyorum daha büyük isimler gelmeli veee gelecekte ;)[/quote:13zdfjy5]
abi ağzından bal damlıyo tabiri caizse :) :p
 
Ayrıca ben bu yıl buradaki arkadaşlarımı büyük oyuncuların geleceği konusunda biraz umutsuz biraz inançsız görüyorum .Kariyerli oyuncuların gelmesini istiyorlar ama pek ihtimal veremiyorlar Galatasaray'a geleceğine bunu zaman zaman söylüyorum yeri geldiğinde yine tekrarlayacağım Galatasaray'a gerçekten kaliteli isimler gelecek ...
 
Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Ayrıca ben bu yıl buradaki arkadaşlarımı büyük oyuncuların geleceği konusunda biraz umutsuz biraz inançsız görüyorum .Kariyerli oyuncuların gelmesini istiyorlar ama pek ihtimal veremiyorlar Galatasaray'a geleceğine bunu zaman zaman söylüyorum yeri geldiğinde yine tekrarlayacağım Galatasaray'a gerçekten kaliteli isimler gelecek ...
inş abi
 
Ahmet Dedehayır Zizic dışında üç tane flaş oyuncu daha alınacağını söyledi. Bunlardan biri M. Strickland ise Dedehayır alınacak oyuncuyu tanımıyor demektir. Strickland, belki iyi işler yapabilir. Fakat flaş transfer olarak nitelendirilmesini bırakın, bilâkis birçok kişide ister-istemez hayâl kırıklığı oluşturur.

Eğri oturup, doğru konuşmak lazım. Geçen seneki tüm yabancılarımız (B. Johnsen'de dahil) Strickland'dan çok daha kariyerli oyunculardı. Gaines hariç hepsinin NBA görmüşlüğü vardı. Gaines'de Euroleague'de oynayıp, Joventut'tan gelmişti.

Hedef zirveye oynamaksa ve Marshall'ı getireceklerse yanına çok çok kaliteli, kimsenin tartışmayacağı bir guard daha getirmeliler ki bünyeyi dengelesin.

Ayrıca, bu 4 numara kimmiş ki Strickland'ı almak zorunda bırakıyor?

Hem parasal sıkıntımız yok diye beyânât veriyorlar, hem de Strickland gibi oyuncular üzerinde durarak macera arıyorlar... Enteresan doğrusu!

***

Murat hoca iki sene içinde 3 numara pozisyonuna sadece Denham Brown'u getirdi.

3 numara üzerine pek oyun kurmuyor... Yaptığı trasferlere bakınca, diğer pozisyonlara kıyasla kısa forvetlere daha az önem verdiği kanısı oluştu...

Esasında şu an piyasada alınabilecek çok kaliteli 3 numaralar var...

Fakat besbelli kararlar verilmiş...
 
İsterseniz yarın ve oteki gunku gazete ve sitelere malzeme bulalım. Tahmin toto başlatalım... İkinci Bora Sancar vakası lazım bu medyaya... Akıllansınlar biraz, bir derse ihtiyaçları var. Aramızda organize deriz. Ozelden bazı balon isimler uzerine anlaşalım, zaten sitenin haber getiren uyeleri belli, abilerden de birkaç destek yorumu, genç uyelerden de işin polemigi geldi mi tamamdır bu iş :)

Not: Hem para sıkıntımız yok diyip hem de kaynak aktarmak için Strickland'ı almak ne kadar tutarlı. Butcemiz belliyken bu tur sasırtıcı soylemlere gerek var mı ki?
 
Murat İnal' Alıntı:
Belki de Strickland da tamamen böyle bir haberdir. Turkbasket ve niceleride zokayı yutmuştur.

(Keşke diyenler var biliyorum :) )


Forum yüzünden gözlerim görmez oldu, senin yazıların yüzünden paranoya oldum abi :) Benim iyi bir tatile ihtiyacım var :p
 
Koç Özyer Tufan'ı 3 düşünüyor, Erdem de varken 3'e adam alınmaz ki Tufan ilk 5'teki Hüseyin ile beraber 2 Türk'ten biri olacaktır.
Basketbolde şöyle derler ki bu altın kuraldır: "Gardın kadar konuş."
Yönetici Dedehayır'ın dediğine göre 1 ve 2 numaralardaki yabancılar hemen hemen belli imiş, 4 numaraya da yine ünlü bir oyuncu alınacakmış. Flaş oyuncular derken sanırım bu 4 numarayı kastetti. Eğer Strickland'ı düşünüyorlarsa gerçekten yazık ki bu adam yaptığı 1 asist başına 1 top kaybı ile oynuyor ki bu çok çok kötü bir gard için, sg için de aynı şekilde ki zaten adam Hite'dan bile kısa ki Hite gibi müthiş bir atlet olma şansı pek yok.
Bütün bu rakamları bir kenara bırakalım; FÜlker'in altyapı takımı gibi gençlerini oynattığı bu takımdaki Strcikland dururken FÜlker neden M.Green'i alsın ki? Üstelik bizden daha fazla para verebilecekken...Sırf bu bile Strickland hamlesi doğruysa bile ne kadar yanlış olduğunu açıklamaya yeter.
Fatih-Polat ikilemine gelirsek... Koç Özyer röportajında Fatih'in rotasyonda yer alacak kalitede olmadığını ima etmişti geçen sene sonunda. Halbuki o eksik kadroyla çıktığımız ikinci devredeki FÜlker maçında 20 sayı geriden beraberliği sağlarken Fatih'in Fülker kulelerine nasıl pota altını kararttığı hala gözümün önünde. Bence Özyer Fatih'in değerini bilemedi. Özellikle FÜlker'de bu uzunlar varken defansta muhakkak Fatih lazımdı diye düşünüyorum ama şut ve oyun zekası olarak Polat Kocaoğlu'nun Fatih'ten üst düzey olduğu bir gerçek. Özyer'in dar rotasyonla oynamayı sevdiğini (her ne kadar bu playof sertliğinde başımıza bela olsa da) düşünürsek zaten Polat'ın fazla süre alacağını sanmıyorum. Geçen sene de Hüseyin, Owens ve Gaines üçlüsü 80 dakikayı paylaşmışlardı Johnsen gelinceye dek. Bu sene de Polat oynasa oynasa ancak Johnsen kadar oynar hele Cemal'in hiç mi hiç oynayabileceğini sanmıyorum bu gelişim hızıyla normal sezonda ama playof sertliğinde faul problemlerinde umarım Özyer pişman olmaz dar rotasyondan.
2 numara için ben de bir isim ortaya atiyim: Dahntay Jones
Şu anda Denver ile yaz liginde. Çok yetenekli ve atlet bir oyuncu, şutundan çok içeriye penetreleri ve deliciliği ön planda. 1,98 ve hem 2 hem 3 oynayabiliyor ama genelde 2 geçiyor. Keşge düşünse yöneticiler diyorum.
 
Dedikleriniz doğru fakat hipotezinizi bir soruyla yıkayım.

Madem Guardın kadar konuş.Sconie Penn ile Efes Pilsen ne yaptı bu sene diye sormak geliyor aklıma ?

Ayrıca Dee Brown çok ses getiren şaşalı guarddı da ne oldu ? Oynamadan oyuncuları bu kadar eleştirmeyin.

Hele de Polat'a harbi artık ayıp ediliyor. !
 
Burak Barut' Alıntı:
Dedikleriniz doğru fakat hipotezinizi bir soruyla yıkayım.
Madem Guardın kadar konuş.Sconie Penn ile Efes Pilsen ne yaptı bu sene diye sormak geliyor aklıma ?
Ayrıca Dee Brown çok ses getiren şaşalı guarddı da ne oldu ? Oynamadan oyuncuları bu kadar eleştirmeyin.
Hele de Polat'a harbi artık ayıp ediliyor. !

Dee kolejde ün yapmış ama özellikle bireysel yeteneğiyle bilinen bir oyuncu, biliyorsunuz lakabı da "tek kişilik fast break" aslında bu bir oyun kurucuyu yücelten bir lakap değil. Daha çok sokak basketboluna daha doğru bir ifade ile Amerikan oyun tarzınza sahip ki bu normal ama ilk sezonunda Avrupa'daki çok farklı olan oyun sistemine uyum sağlayamadı, bunun hem Özyer'den hem de takım arkadaşlarından duyduk. Diğer taraftan zaten Jazz koçu Sloan da onu tutmadı takımda ve ilk yılının ardından gönderdi ki bu onun NBA oyun yapısında da vasatın altında kaldığını gösteriyordu(Belki Wizards'ın açık alan basketbolunda kendini daha fazla gösterebilir). Açık alanda çok hızlı olmak Avrupa basketbolunda pek birşey ifade etmiyor. Yani sözün özü Dee buraya gelirken zaten bir soru işareti idi, kolejdeki şöhreti onun Avrupa'da güvenilir bir gard olduğunu hiç mi hiç göstermez göstermedi de.

Penn'in performansı ise daha bir sürpriz oldu, geldiğinde herkes iyi bir transfer diyordu benim duyduğum kadarıyla ama Efes'te geçen sene olanları düşünürsek bunda her ne kadar Penn'in de sorumluluğu düşünülse de koçundan yönetime takım içindeki huzursuzluktan Amerikalıların tavrına kadar herşey kötüydü.

Ben diyorum ki "Kötü bir gardla başarılı olunamaz" ama bunun tersini söylersen doğru olmaz. Yani "İyi bir gardla başarıya ulaşılır", yok böyle bir garanti tabi ki. Aklıma şimdi söyle bir örnek geldi, arabayla yola çıkıyorsan tekerlerin sağlam olmalı. Müthiş bir motorun olsa bile kötü lastikle yolda kalman olasıdır. Ancak iyi lastiğin de her zaman patlama olasılığı vardır. Bence lastik (oyun kurucu) burada aracın geri kalan aksamlarının (motor, şasi...vb.) amaca (varılacak yer ya da hedef) ulaşmasını sağlar, tekerin yola iyi tutunmuyorsa yolda kaza yapılması muhtemeldir, 300 beygirlik motor işe yaramaz.
 
ntvspor.net te ziziç haberinin yorumunda gördüm hakan adında bi arkadaş yazmış "o yıldız uzun oyuncunun porto riko lu Daniel Santiago olduuna dair iddaya bile girerim" die. nasıl bi oyuncu acaba gerçekten ilgileniyomuyuz???
 
santiago 2.16 boyunda 4 numara ıcın uzun agırdır.zaten 5 numaradır.ıtalya ıspanya ve nba'de oynamıs kalıtelı oyuncıdur.olımpıyat elemlerınde grup maclarında eskı göruntusu aratmıs olmasına karsın,bugun slovenya karsısnda slokar ve nesterovic karsısında benım ızledıgım kadarıyla etkılıydı....
 
Santiago kariyerli ve iyi bir oyuncu.Ama AhmetDedehayırın bahsettiği sükse yaratacak 4 numaranın o olduğunu sanmıyorum.Zaten özellikleri doğrultusunda daha çok 5 numara gibi oynuyor.Eskiden beri Porto Rikoda çok katkı sağlayan bir oyuncu ki olimpiyat elemelerinde çok etkisiz göründü ama bunda hem yorgunluk hemde sakatlıkların payı vardır.


Bende Ahmet Bey doğrultusunda düşünüyorum.Bir takımın guardı ne kadar iyiyse takım o kadar başarılıdır.Bu sene Telekom örneğinde olduğu gibi.Yalnız bir başka hipotezde ben sunayım:Bir takıma maç kazandıran hatta uzun vadede başarı sağlayan 1 ve 5 numaralarıdır.

Bide geçen yıl ulebteki rakibiz Grand Canarianın bi oyuncusu vardı.English diye.Galiba Kanada milli takımında da oynuyor.Nasıl bir oyuncu olduğu hakkında bilgi verebilecek olan varmı?.Bildiğim kadarıyla iyi bir üçlükcü ama Galatasaray karşılaşmalarında çokta etkili gözükmemişti.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst