2008-2009 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yani şuan yerli transferinde çok fazla seçenek hakkımız olmadığı için Cenk Akyol bencede mantıklı.Şu haliyle Cenk'i herhangi bir avrupa takımının almayacağı belli nba lafı ise komik o yüzden Cenk'ten en azından biz faydalanabiliriz.Başka seçenek yok çünkü.Tufan,Cenk,Murat Gibi yerli oyunculardan faydalanmalıyız.

Ben şuan takımı 2 transfer yapmış olarak kabul ediyorum.Polat ve Zizic resmi sitede açıklanmayan transferlerin gerçekliğine haklı olarak inanmam mümkün değil.Şuan 4 yabancı alma hakkımız daha var bakalım kimler gelecek.
 
Ahmed Bey,

Bu sözlerinizin kaynağını öğrenebilir miyim ?

Ahmed Salih' Alıntı:
Cenk'i hergeçen gün daha olgun görüyorum. Başarılı olması için çalışması gerektiğini anladığını söylüyor. Geçmişteki hatalarını kabül ediyor. Şımarık tavırlarını bir kenarı bırakmış...
 
Transferin tamamlanması için önceden ifade edilen bu ay sonu tarifi geçerli mi ? Yoksa yeni bir tarih öngörülüyor mu bilgisi olan var mı?
 
Kendi gözlemlerim...

Cenk, olumlu yönde değişiyor... Dört sene evvelki Cenk ile şu an ki Cenk arasında önemli farklar var. Bu olağan, çünkü hâlâ 21 yaşında... İhtiyacı olan şey daha fazla süre ve sorumluluk...
 
Bn Cenkte olgunluk hariç hiç bir değişme görmedim 4 senede.4 sene önceki Cenkin italyada kazandırdığı maçı unutmadım tek başına aldı ondan bu yana acaba maç almış mıdır?
İnşallah bu yaz patlama yaşar artık ne diyelim
 
Üzgünüm ama katılmıyorum Cenk'in gelişimine. Verdiği demeçlerle,verdiği demeçte ki imajıyla sergilediği davranışlar çok farklı çünkü.
 
Sakatlığı düzelmiş ama sakatlık sürecinde oluşan güçsüzlenme yüzünden kendisine ve Hüseyin'e güçlendirme yapılıyormuş.
 
Kerem SEÇER' Alıntı:
Sakatlığı düzelmiş ama sakatlık sürecinde oluşan güçsüzlenme yüzünden kendisine ve Hüseyin'e güçlendirme yapılıyormuş.

T.ederim cevap için işte bu güzel haber...İnş. bidaha böle birşey yaşamaz,bu yerli oyuncu kıtlığında ona çok ihtiyacımız olacak...
 
Cenk'in kiralanması mantıklı dururken, su an için gercekleşme olasılıgını dusuk buluyorum. Efes ve Ataman, Cenk'ten faydalanamayacaklarından emin olmadan, rakiplerine vermez. Bu da yine muhtemelen devre arasına kaldı demek. Efes ve Ataman sorun cıkarır yani. Yoksa kesinlikle kiralayalım.

Kerem'in 5 yabancı konusunda dediklerine katılıyorum. Karsı olanlar ortalama 2 yabancı yerine kaliteli bir yabancı gelsin diyorlar haklılar. Ama son iki sezonumuza bakarsak, butcemiz ne olursa olsun 5. yabancıyı alıyoruz. Bu sene de 4 numaraya Owens da gelse alınacaktır, Herrmann da :)... Sezon ortasında aldıgımız oyuncuların adaptasyon sorunu ve daha vahimi diger yabancıların dıslaması soz konusu olabiliyor. Kuma misali... Bu acıdan sezon bası almak daha mantıklı gibi...

Diger bir nokta, son iki sezondaki yabancı isabet oranlarımız*,

İlkinde 3/6 (Mitchell, Fitch, Graves // Mitchell, Fitch, McGowan, Holman, D.Brown, Graves),

İkincisinde (3,5)/6 (Gaines, Hite, Owens, 1/2** Dee // Gaines, Avery, Hite, Britton, Owens, Dee)

**Dee her seye ragmen Britton, Denham vb. daha basarılı olmuştur. Ama beklentinin altında kalması vb. nedenlerden de Gaines, Owens kadar basarılı oldugunu soyleyemeyiz. Bu yuzden Dee'yi 1/2 sayıyorum. :) Aslında Greene'i ekleyip eklememekte kararsız kaldım. Oyuncu gelmedi, vazgeçtik ama Alman liginde basarılı oldu :)

Yukarıdaki istatisikleri goz onune aldıgımızda iki sonuç çıkarıyorum:

- Sezon başı ister 4 ister 5 yabancı alalım. Bunlardan 1 ya da 2 si tutmayacak.
- Strickland'ın seciminde aslan payı, teknik ekibinde bu istatistiligin farkında olmasında.

***Strickland gibi maliyeti 200bin$ civarı olan ve az cok ne oynadıgını bildigimiz, ligimizi tanıyan bir guard var. Diger taraftan yabancı isabet oranı guven vermeyen bir ekip tarafından getirilecek 300bin$'ı aşmayan, kapalı kutu bir guard. Kaliteli yabancı seçimlerimiz 4 ve 5 numara olarak belirlenmiş. Bunu sorgulamak, Strickland'tan bagımsız bir konu sanırım.
 
İki transferde resmi siteye koyuldu. Strickland için Fenerbahçe-Ülker de araya girmeye çalıştı ama sözünde durdu Strickland.

Hayırlı olsun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst