2008-2009 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Can Akan' Alıntı:
Ante Tomic Bence aralarında alabileceğimiz en iyi isim tabi esteban batistadan sonra ama bana 2 sinden birini seç derseniz Tomic gelsin derim


Bende Nate Tomic'in gelmesini çok isterim.Batista bildiğim kadarıyla Triumph ile anlaştı.Eğer Tomic olmazsa Adeleke bence iyi bir isim.Geçen sene Banvitteyken çok iyi maçlar çıkardı.Bu senede Bulgaristan'da iyi oynuyordu .
 
Adriatik Ligi'nde aldığı ceza nedeniyle çok iyi bir grafik çizmesine karşın Cibona'dan gönderilen Rawle Marshall, Rostov'a transfer oldu.

Cibona Zagreb formasıyla Euroleague'de bu sezon çok iyi bir performans gösteren Rawle Marshall'ın yeni takımı belli oldu. Agresif tavırları nedeniyle Adriatik Ligi'nde ceza alan ve Hırvat takımı tarafından gönderilen ABD'li forvet Rusya'nın Lokomotiv Rostov takımıyla anlaştı. Euroleague'de MVP de seçilen Marshall 13.1 sayı, 3.6 ribaunt ve 1.3 asist ortalamalarıyla forma giymişti. Rostov Rusya Ligi'nde 4 galibiyetle 6. sırada yer alıyor ve Eurochallenge'da mücadele ediyor.

Kaynak:Basketdergisi
 
Emin Doğanca' Alıntı:
20 sayı 10 ribaunt 5 blok ortalaması olan arkadaş , Josh Powell , Mario Austin , Loren Woods , Chuck Davis , Esteban Batista

Bu arkadaşlardan biri kesinlikle gelmeli !!!

Bu sitede kulübe yakın olan bir abimiz varsa ondan bu isimlerden birini kulübe önermesini şiddetle tavsiye ediyorum !!
Mario Austin bence çok iyi bir oyuncu onun alınması bizi çok daha güçlü bir takım haline getirir . Loren Woods benim hiç sevmediğim oyuncuların başında geliyor.
 
İlla eskilere uzanış yapacaksak Gaines değil Owens gelsin isterim. Owens da en az Gaines kadar mücadele eden bunun yanında Gaines'ten kat kat potansiyelli bir oyuncuydu. Ama istikrar olarak Gaines kadar istikrarlı değildi.
Loren Woods benim çok beğenmediğim bir oyuncu. Zaten Efes'de iken beklenen performansı göstermemişti. Milo'nun döndüğünü, Cemal ve Hüseyin'in etkilerini sayarsak dışardan istikrarlı şut atabilen, atletik ve pozisyonuna göre undersize kalmayan bir 4 numara gerekli...
 
Ben eski oyuncumuz A.Bonner gibi savunmada çarptımmı hastanelik edecek, hücumda topu verdin mi içerisini kevgire çevirecek bir oyuncu istiyorum ama bu dönemde zor gerçi kendisi de o dönemde sonradan gelmişti ama umarım bu tip bir adam buluruz.

Bize bir yanları eksik oyuncu gerekmiyor, Gaines savaşçı ama hücum yönünde sıfır, ribauntlardan sayı bulan bir eleman, Owens istikrarsızlık abidesi, Woods forumda bu zamana kadar yapılmış en şamata oyuncu önerisi. Ziziç burada yapamamışken bu basketbolun gezgini ne yapar :)
 
Daha evvel ismini yazdığım Justin Williams'ı Beşiktaş beğenmemiş. Fiziksel durumu iyi değilmiş. Zaten sorunlu bir oyuncuydu...

Bu arada NBA'den ayrılan ve NBDL'de oynayan birkaç oyuncu ismini paylaşayım...

Geçtiğimiz günlerde LA Clippers'ten ayrılan Paul Davis hücum yönü çok iyi bir oyuncudur. Ribauntlarda etkilidir. Bu sezon NBA'de iyi maçlar çıkarttı. 2.11 boyunda fizik olarak güçlü.

Birkaç kez değindiğimiz Joey Dorsey, Houston Rockets'ten NBDL'e gönderildi. Hücum yönü hemen hemen hiç yok, yalnız aldığı hücum ribauntlarında ve boş pozisyonlarda sayı üretebiliyor. Ancak savunma özellikleri çok iyi. Çok kuvvetli ve son derece atletik bir oyuncu.

Forumda adı sıkça geçen Courtney Sims şuan NBDL'de verimlilik puanı en yüksek oyuncu. İnce ve uzun. Bilekleri düzgün, hücum özellikleri iyi. Blok tehdidi oluşturabiliyor. Sanıyorum ki Courtney Sims NBA'in de takibinde...

NBDL'de iyi bir sezon geçiren Jermareo Davidson, hareketli ve birçok özelliği barındıran bir oyuncu. Açık sahada daha etkili... Courtney Sims gibi o da ince ve uzun.

Richard Hendrix NBDL'de öne çıkan oyunculardan... Oyun tarzı Michael Wright'e benziyor. Ancak Wright'la arasındaki en önemli fark ondan daha yavaş ve daha güçlü olması. Hücumu iyi, savunması zayıf.

Daha evvel transfer edilirse iyi olur dediğimiz Josh Powell'ın LA Lakers'taki durumu net değil. Vladimir Radmanovic'in iyileşmesiyle daha az süre alacağı, yahut hiç oynamayacağı düşünülüyordu ama, oynadığı sürede verdiği katkıyla kalıcı olma ihtimali arttı. Şu an itibariyle oynadığı son maçta da iyi bir performans göstermiş.

LA Lakers'tan ayrılma ihtimali bulunan bir diğer oyuncu Didier Mbenga bu sezon sadece bir maçta oynayabildi. 4-5 oynayabilen bir oyuncu değil, yani forvet özellikleri yok... Tam olarak 5 numara... Fiziksel olarak çok güçlü.

***

Bunların dışında geçen sezon takımımızdaki -bana göre en verimli- oyuncu olan Charles Gaines'te NBDL'de kendi ortalamalarını yakalamış durumda. Onun gibi savaşçı bir oyuncuya ihtiyaç duyduğumuz aşikar. Serbest atış stili çok eleştirilmiş olsada, -ki Chris Owens'tan daha iyi yüzdeyle kullanıyordu- hem geçen sezon bıraktığı olumlu izlenim, hem de takım oyununa uygun özellikleriyle iyi bir seçim olabilir.
 
Uzun zamandır pivot oyuncu arayışlarını sürdüren Beşiktaş CT, Justin Williams`tan vazgeçince, Amerika`lı K`zel Wesson ile anlaştı. Geçen sene Yunanistan`ın Paok takımında oynayan 2,01 lik oyuncu bu kulübün mali sıkıntılar yaşamasından dolayı 2008 Aralık ayında Paok`tan ayrıldı. Wesson`un kısa bir zaman içinde İstanbul`da olması bekleniyor.

HABER1903
 
Kutay Çamcı' Alıntı:
Uzun zamandır pivot oyuncu arayışlarını sürdüren Beşiktaş CT, Justin Williams`tan vazgeçince, Amerika`lı K`zel Wesson ile anlaştı. Geçen sene Yunanistan`ın Paok takımında oynayan 2,01 lik oyuncu bu kulübün mali sıkıntılar yaşamasından dolayı 2008 Aralık ayında Paok`tan ayrıldı. Wesson`un kısa bir zaman içinde İstanbul`da olması bekleniyor.
HABER1903

Gerçi bu bölüm Galatasaray başlığı ama konu açıldığı için cevaplayayım. Daha öncede dediğim gibi bu aşamadan sonra alınacak oyuncu ülkemizde forma giymiş ve lige çabuk uyum sağlayabilecek birisi olmalıydı ve K'zell Wesson'da karar kılındı. 2000-2001 sezonunda Büyük Kolej forması giymiş bir oyuncu. Fakat pivot için biraz kısa, çünkü boyu 2.01 ve en fazla 4 numarada verim alınabilir. Bu arada Yunan Liginin ilk 8 haftasında forma giydi ve 26.3 sayı, 8.4 ribaund ortalamaları yakalamıştı..
 
Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
[quote="Kutay Çamcı":36e4g2g2]Uzun zamandır pivot oyuncu arayışlarını sürdüren Beşiktaş CT, Justin Williams`tan vazgeçince, Amerika`lı K`zel Wesson ile anlaştı. Geçen sene Yunanistan`ın Paok takımında oynayan 2,01 lik oyuncu bu kulübün mali sıkıntılar yaşamasından dolayı 2008 Aralık ayında Paok`tan ayrıldı. Wesson`un kısa bir zaman içinde İstanbul`da olması bekleniyor.
HABER1903

Gerçi bu bölüm Galatasaray başlığı ama konu açıldığı için cevaplayayım. Daha öncede dediğim gibi bu aşamadan sonra alınacak oyuncu ülkemizde forma giymiş ve lige çabuk uyum sağlayabilecek birisi olmalıydı ve K'zell Wesson'da karar kılındı. 2000-2001 sezonunda Büyük Kolej forması giymiş bir oyuncu. Fakat pivot için biraz kısa, çünkü boyu 2.01 ve en fazla 4 numarada verim alınabilir. Bu arada Yunan Liginin ilk 8 haftasında forma giydi ve 26.3 sayı, 8.4 ribaund ortalamaları yakalamıştı..[/quote:36e4g2g2]


Çaktırmayın Ferhat bey lütfen. Arada kaynardı :oops:
 
Evet hemen geçelim o zaman. :) Bir isim varmı şu sıralar Galatasaray'ın gündeminde? Kulübe yakın arkadaşların duyumları vardır mutlaka, bence geç kalınmadan yapılmalı bir takviye hemen..
 
Dexia Mons takımıjda 4 numarada oynayan ve bize karsı ilk macta baya iyi bir performans gosteren Julian Sensley adında bir oyuncu var. Maliyetinin yuksek olmayacağını ve takıma katkı verebileceğini dusundugum bir isim. Bildiğim kadarı ile Dexia ile sozlesmesi karsılıklı olarak fes edildi. Su anki durumu hakkında cok bilgi sahibi deilim ama iyi bir oyuncu.
 
Bence bize sırf 5 numara bir oyuncu lazım değil , 4-5 oynayabilen bir oyuncu gerek . Çünkü Hüseyin ve Cemal 5 numarayı çözecekler gibi görünüyor . 4 numarada is Polat ve Milojevic in . Biz alacağımız bir 4,5 numara ile hem 4 e hemde 5 e katkı yapabiliriz .
 
Mincinözlü: Tercihimiz bir ABD'li olacak
Galatasaray Cafe Crown'un antrenörü Koray Mincinözlü, pota altını güçlendirmek için bir oyuncu daha transfer edeceklerini ve tercihlerini ABD'li bir oyuncudan yana kullanacaklarını söyledi.

Hırvat yıldız Andrija Zizic'in takımdan ayrılmasıyla pota altında önemli güç kaybeden Galatasaray Cafe Crown, boyalı alana bir uzun daha katmak için çalışmalara başlıyor.

2 hafta önce takımın başına geçen Koray Mincinözlü hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ve kadroyu bu gayede güçlendireceklerini söyledi.

Mincinözlü, "Zizic çok önemli bir oyuncuydu ve maalesef bazı sebeplerden dolayı aramızdan ayrıldı. Kimsenin beklediği bir gelişme değildi. Ama onun yerini dolduracağız. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Mincinözlü, tercihinin de takımı ateşleyecek, hem Hüseyin Beşok'u dinlendirebilecek hem de savunma ve hücumda savaşack atlet bir uzun almayı düşündüğünü ifade etti.

kaynak ntvspor.net
 
Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Evet hemen geçelim o zaman. :) Bir isim varmı şu sıralar Galatasaray'ın gündeminde? Kulübe yakın arkadaşların duyumları vardır mutlaka, bence geç kalınmadan yapılmalı bir takviye hemen..
Kerem bir şekilde o veya bu sebeplerden ötürü forumdan soğutulmasaydı (bir şey bildiğimden değilde öyle olduğunu düşünüyorum) şu an duyumlar olabilirdi ama o uğraşmayınca kimse uğraşmıyor sanırım bu tür şeylerle.
Bu vesile ile Kerem'in emeklerinin gsbasket için ciddi manada önemli olduğunuda ben kendi adıma farkettim.
 
Sarı - Kırmızılılar, Zizic'in ardından boyalı alanda yeni bir isim için transfer yapmaya karar verdi.

Galatasaray Cafe Crown'un büyük umutlarla renklerine bağladığı ancak DKV Joventut'tan aldığı teklif sonrası aklı karışan ve bir aydır parasını alamadığı için sözleşmesini fesheden Andrija Zizic'in yerine Sarı - Kırmızılılar oyuncu aramaya başladı. Hırvat oyuncunun boşluğunu doldurmak isteyen Galatasaray Cafe Crown'un acele etmediği ve iyi bir oyuncuyu renklerine bağlayacağı öğrenildi. Sarı - Kırmızılı yönetimin de bu haftaiçinde bir toplantı yaparak yeni transferin bütçesini belirleyeceği ve büyük ihtimalle haftasonuna kadar bir isimle anlaşılacağı vurgulandı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst