2008-2009 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mithat Duran' Alıntı:
Geçen sene takımımıza katılan erdem türetkenle sözleşme uzatıldı her iki taraf için hayırlı olmasını dilerim
Hayırlı olsun... Süper yetenekler Fatih ve Cemalinde sözleşmelerini uzatalım :)
Anim allah elimizden kaçırırız falan .!

Sona kalan dona kalır...
 
Mithat Duran' Alıntı:
Geçen sene takımımıza katılan erdem türetkenle sözleşme uzatıldı her iki taraf için hayırlı olmasını dilerim
mithat abi bundan baska yerli yabancı transfer haberi varmı , hocanın durumu ile ilgili durum nedir . erdem haberi süper
 
Geçen Seneki Türkiye Kupası faciasından ders alınmadığı o kadar net belli oluyor ki ?

Cemal Fatih ne kadar uğraşırsan uğraş emek kısmı evet ama yetenek olarak kısıtlı insanlar oldukları da bir gerçek Bu seneden de pek ümidim yok.
 
Belirsizlik devam ediyor..
Ve görüyorum ki bizim bu umutlu bekleyişimizde devam ediyor hala iyi niyetimizle birilerinin gelmesini istiyoruz takıma ..
Hayırlısı olsun bizim için Bu taraftar herşeyi hak ediyor ...
 
Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Belirsizlik devam ediyor..
Ve görüyorum ki bizim bu umutlu bekleyişimizde devam ediyor hala iyi niyetimizle birilerinin gelmesini istiyoruz takıma ..
Hayırlısı olsun bizim için Bu taraftar herşeyi hak ediyor ...



Benim beklentim transfer falan değil.Benim beklentim sorularım cevap bulmasıdır.Hatta burada sorayım yönetimdekiler birazcık insan vasıfları varsa biraz onurları varsa Fenerbahçe Ülker arkasında bu kadar ezilmelerinin sebebini araştırırlar.Ben başlayayım sorularıma yürekli yöneticilerimiz cevap versinler.


1-Alpella Takımı neden Fener'in küçük takımı gibi ilerlemesine seyirci kalınıyor.Madem böyle bir yapılanma oluşturuldu Neden orada Bjkli ve Gsli fazla süre alamayan ya da altyapıda gelecek vaadeden oyuncular orada yer almıyorlar ?

2-Fenerbahçe Ülker'e yapılan para yardımlarıyla oyuncu transferiyle her sene kaçıncı olursa olsun Eurolig'e giderken diğer iki ülker takımı neden Uleb Cup'a girmek için bu kadar çaba sarfediyor.

3-Fenerbahçe Ülker rahatça oyuncularını Türk yapabiliyorsa ve neden bu kimse 'Hop Kardeşim Ne oluyor ' diyemiyor.

4-Fenerbahçe Ülker Yöneticisi bile itiraz konusunda Solomon'a sayarken neden hakemler seyirci kalıyor?

5-Fenerbahçe Ülker seyircisi oyuncumuza ana avrat küfrederken tüm yönetim neden basın toplantısı yapmıyor ?

Arkadaşlar sponsor deyip duruyoruz fakat adamlar sponsoru tekeline almış gidiyorlar bizler ne yapıyoruz sadece ve sadece seyrediyoruz.Ben Fb Ülker'in kupa töreninde sinirden deli oldum.Çifte standartlara dur diyebilecek onurlu yönetimimiz nerede ?

Ya da Herşeye Galatasaray Duruşumuz var diye boyun mu eğecez !
 
Fb bayan basketbol takımı kaç yıldır sürekli şampiyon oluyor ... Erkek takımı 2 sezondur herkesin büyük desteğini alarak şampiyon oluyor ve böyle giderse bu 3,4 olarak devam eder ki edicektir ... Bizde sessiz kalarak alkış tutmuş oluyoruz yapılan haksızlığa .. Oysa bu yaşananlardan sonra kıyametleri koparmamız lazımdı .. Fark almış başını gidiyor biz hala bir sene sonra daha iyi kadro hedef yarı final olursa final bumudur Galatasaray Rakipler Şampiyonluk peşinde biz ne zaman kükreyecez ..
 
Arkadaşlar Selamlar,

Hergün takımımızla ilgili yeni bir haber var yok mu diyerek internet sayfalarını aşındırdım.Umarım bu sezon iyi transferler yaparak, geçen sezonki şanssızlıklarımızı tekrarlamayız.
Bu sezon tüm maçlarımızı takip ettim ve birçok maçı çok iyi oynadık ancak kritik dakikalarda yaptığımız hatalar bizim play-off un hemen başında elenmemize neden oldu.

Diğer bir durum; Bu sezon takımın formalarını, özellikle sarı ve beyaz ağırlıklı olan şortları çok beğendim.
Çok araştırdım en son Lescon ile irtibata geçtim ancak ellerinde size olarak sadece XXXXL olduğunu söylediler.

1.90 boy ve 90 kiloyum ancak o şort heralde Gaines, Hüseyin ya da Fatih için falan üretilmiştir :)

Sizden ricam; bana bu forma ve şortlardan bulabilmem için yardımcı olmanız, en azında içinizde mutlaka basketbol şortu koleksiyonu olanlar vardır benim gibi :)

Bilgi ve yönlendirmelerinizi bekliyorum.

çok teşekkürler.
 
Bu arada yerli oyuncu yokluğunda bu sezon türk statüsüne geçecek olan (gerçi yılan hikayesine döndü ama) drobnjak düşünülemez mi ? Görünen BJK'nin küçülmekte olduğu çünkü
 
drobnjak gayet iyi olur ama bi milwakuee kampı patlatmadan transfer yapmayalım ya
 
Şimdi eğri oturup, doğru konuşmakta fayda var. Transfer ne yazik ki geç kalıyoruz özellikle yerli transferinde. Yabancı her şekilde bulunur, Murat hoca gibi lig başlamadan 1 hafta önce de bulunur, Ergin Ataman gibi sezon başlamadan 2 ay öncede bulunur. Ama bunun tabiki de artı ve eksileri vardır. Özellikle geç trransferde eksiler ağır basar. Bunu acı bir şekilde gördük.

Ama burada kilit nokta ne kadar sağlam yabancılar getirirsen getir, elinde kaliteli en az 4 Türk olmayınca işler, işlerden kasıtım şampiyonluk zora giriyor. Bunu bu sene Beşiktaş bize öğretti. Daha kaliteli yerlilere sahip olan Telekom, Beşiktaş'ı geçmeyi bildi. Ne yaparsan yap, nasıl adamlar alırsan al 3+2 sistemi takımların belini büküyor. Böyle olduğu içinde yerli piyasanın fiyatı tavan yapıyor. 100 lük adam 250 alıyor, 500 adam 700 oluyor. Ama şartlar böyle oluşturuldu. Sana iki seçenek bırakıyorlar. Ya alma ve koyduğun hedefe gideme, yada al biraz şartları zorlayıp hedefine ulaşman daha kolay olsun diyorlar.

Ama Türkten de Türke fark ediyor ne yazik ki. Ersin Görkemler, Ümit Sonkollar, Barış Ermişler, İnanç Koçlar bunlar genelde hedefi playoff olan takımların tercih ettiği oyuncular ve sınıflandırmak gerekirse 2. sınıf oyuncular. Büyük ve hedefi şampiyonluk olan takımlar pek bunlarla ilgilenmiyorlar. Mirsad Türkcan, Ömer Onan, Bekir Yarangüme, Hüseyin Beşok, Kaya Peker gibi oyuncularda 1. sınıf oyuncular. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Kilit nokra bu 1. sıınıf oyunculardan kaçını takımına katabileceğin. Ufak bir örnek verirsek bunların en çok olduğu takım olan Fenerbahçe-Ülker şampiyon oldu ki rahat rahat oldu.

Olaylara tuttuğumuz takım Galatasaray'ın penceresinden bakarsak şuan için bu kategoride olan 2 oyuncu piyasada boşta gözükyor. Kerem tunçeri ve Kaya Peker. Kerem Gönlüm'üm Efes'e imza attğını varsayarsak. Bu iki oyuncudan en kötü ihtimalle biri alınmalıdır ki bence KAya alınacaktır. Ne kadar da para istese de onun gibi bir uzun Türkiye de çok az. Kerem Gönlümden de daha kaliteli bu da bir gerçek. Ama yanına Kerem Tunçeriyi de koyarsak işte ozaman büyük balık biz oluruz. Tabii bu işler kolay değil özellikle Kerem'in peşine çok önemli takımlar var ve zaten Kaya ile Kerem'in ikisinin alınması demek bütçeden en az 1.5 milyon doların çıkarılması demek. Bu da biraz yüzümüzü ekşitmemize neden oluyor. Ama dedim ya Türk piyasası inanılmaz yükseldi böyle kaliteli adamlar ateş pahası. Ancak bizim gelecek sezon için şampiyoluk hedei var ise bu ikisi de kesinlikle alınlaıdır. Ne koşulda olursa olsun parayı basıp almalıyız gerekirse 1 eksik yabancı almayız ama bu ikisi kesinlikle şart. En az 1'i ama 2 si olursak muhteşem olur.

Kerem Tunçeri ve Kaya Peker'in Galatasaraylı olduklarını söylemeye gerek yok. Onlara biraz iyi yaklaşım, biraz değrli olduklarını göstermek ve biraz da parayı ortaya koyaraktan ki onların bu konuda biraz olsun fedakarlık yapacaklarına eminim bu işi halledebilir. Hüseyin'i nasıl getirebildiysek buraya o ikisini de öyle getirebilriiz. İkili ilişkileri iyi kullanmak büyük oynamamızı sağlar.

Bu iyi senaryo idi, şahet bu ikisi alınamazsa çok açık ve net söylüyorum. Bu fikri siteden bir arkadaş söyledi bana ki çok mantıklı geldi. Eğer ikisi de alınamazsa bence hedef bariz olarak küçültülmelidir. Getir başa Halil hocayı yada ne bilim Yücel hocayı bütçeden de harca 2 milyon dolar sezonu da playoff yarışı için harca. Başka yolu da olmaz. Basit işlem kalitesi düşük Türkler ile ne kadar iyi yabancı getirsen de bu iş şu seviyeye gelmiş takımlar ile olmaz, baş edemezsin, parana da yazık olur. Gerekiyorsa sık 1 yıl dişini, diğer yıl en büyük bombaları patlat. Bunu yazarken içim acımakta ama başka yolu yok bunun. Ne yazik ki şuan için önümüzde ki tablo bu dostlar.

Yabancı transferine gelirsek. Takımda kalması gereken illa ki kalsın diyebileceğim bir oyuncu yok. Hite istikrarsız ve maç içinde kopuyor, Gaines çok savaşçı, ribauntcı ama daha iyisi kesinlikle bulunabilir, aynı fikirlerim Owens ve Dee için de geçerli. Britton'ı saymıyorum bile hayalkırıklığı. Aslında eğer iyi searyo ortaya çıkar ise bence 5 yabancı transfer edilmesine de lüzüm yok. Kalitesiz 5 adam geleceğine, kaliteli 3 en fazla 4 yabancı gelsin bence yeter. KAdro çok şişkin olunca da kontrol etmesi zor oluyor. Bunu da bu sena acı şekilde gördük. Kerem ve KAya'nın gelişi ile düşündüğümzde bana göre sağlam bir saf 3 numara, sağlam bir 5 numara ki Hüseyin'i benchten getirmek en akıllısı bu sene ve Chris Williams gibi yedekten gelip skor üretebilecek ki şutu olamsı en kritik nokta bir 4 numara alınmalıdır. Ayrı yeten eğer bütçe yeterse 2 numara da alınabilir, sakatlıklar malum ne yazik ki Tufan'a sadece güvenemeyiz Murat Kaya ile. Bu kadroda 4 tane sağlam hatta tufanı da sayarsak 5 tane çok sağlam Türk oluyor. Bu da bizim için kapının anahtarı demek...

1- Kerem- Cüneyt
2-Yabancı Murat
3-Yabancı Tufan Erdem
4-Kaya Yabancı Cemal
5-Yabancı Hüseyin

Zaten 11 kişi hazır duruyor ki belki bir tane de ucuz 5 yedeği bulunabilir 4 5 oynayabilecek. Mesela Eren Beyaz, mesela Umut Yenice, Nedim dal. Faul sıkıntısına karşı yani pek süre alacağından değil. En azından oturup sadece 350 bin değil 100 alacak biri.

Şuan için tablo bu gözüküyor. Umarım doğru tercihler yapılr ve güzel bir yaz sonunda iyi bir sezon startı veririz.
 
Yalçın dümer'in bugünki fanatikteki yazısı
http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/Defau ... uthorid=72


Murat Özyer

11.6.2008

Murat Özyer, Galatasaray?ın basketbolda 2 senedir başında bulunan isim. Şimdi gönderilmek isteniyor. Olabilir, hiç kimse kulübün tapulu malı değildir. Ama Özyer, bakalım bugüne kadar neler yapmış, kararı siz verin.
Galatasaray?a ayak bastığı yıl, sorunlu oyuncu Gerald Fitch?e rağmen sezonu ilk dörtte bitirdi. İkinci sene bütün rakiplerini en az bir defa yenip, üstelik 10 senedir vize alamayan Galatasaray?ı Avrupa arenasına sokup, ULEB denen zorlu turnavada Final-Four oynattı. Eğer sezon başında istediği oyuncuları alabilseydi, kupayı alması bile işten değildi. Fakat Galatasaray?ın basketbolda Edirne dışındaki vizyonsuzluğu bütün planları alt-üst etmişti. Tam işler yoluna girmiş, gelecek sezon için kollar sıvanmışti ki, bu sefer de Tuğrul Demir ortaya çıktı. Bu büyüğümüz asla Murat hocayı istemiyormuş. Hatta Adnan Polat?a, ?Murat?ı göndermezseniz, olayı Genel Kurul?a taşırım? demiş. Bu arada günah almayalım, Özyer?in arkasında duran tek kişi; Adnan Polat. Tuğrul Bey?i yakından tanırsınız... Basket takımının Play-Out?la kümede kaldığı en başarısız dönemde çalışan üstat. Hani bir maçta hakeme yumruk atmıştı!
İşte bu duayenimizin baskısı sonucu, Ahmet Dedehayır iki gün önce, Aydın Örs?e gidip, ?Bizi çalıştır? ricasında bulunmuş. Örs?ün söylediği açık ve net: ?Murat, Türkiye?nin en yetenekli ve çalışkan coachu. Ona destek olursanız, başarısız olmanıza imkân yok. Beni unutun!? Üstelik sponsor firma Ülker, Murat kalırsa 7 milyon, giderse 3.5 milyon Euro?luk bütçe ayırmış.
İşte böyle... Adnan Polat, saçma baskılara dayanabilecek mi, yoksa istikrar ve başarıdan mı yana olacak? Yigit Şardan?ı yakında şubenin başına getirecek olan Adnan Başkan, kararını çoktan vererek, statükoculara tokadı yapıştırmış. Bir tokat da, cuma günü, ?Murat hocayla devam? diyecek Şardan?dan. Bekliyoruz...


Sabah Fanatik gazetesinde okuduğum bir haber bu. Yazının en ilginç yanı Murat Özyer kalırsa 7 milyon Euro giderse 3.5 milyon Euro vercekmiş Ülker. Ymnetimin 7 milyon Nurat Hocaya değil 7 milyon Euro ya evet diyeceğini düşünüyorum hem bu saatten sonra Murat Özyerden başka bi koç gelirse ne kadar faydalı olur istediği Türk oyuncuların ne kadarı alınabilir ki piyasada oyuncu kalmadı gibi. Ayrıca Yiğit Şardan'ın şube başına gelmesine sevindim ama Ahmet Dedehayıra ne olcak anlamadım
 
Yok ya yiğit şardanın şubenin başına geleceğini hiç sanmıyorum Ama Bu fb finalin son maçındaki olaylar yüzünden azize inat şube başına geçebilir ki geçersede ahmet dedehayırla beraber olurlar ahmet dedehayır bu güne kadarki basket şubesinin başındaki en iyi yöneticilerimizden
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst