2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

abe bence uçmuşsunuz ya sonuçta bizim de belli bütçemiz var o kadar adam nasıl alacaz? seneye kerem gönlüm ve kerem tunçeriyi alırsak mükemmel olur ve yeter yani evren ve ship varken 2 numaraya sinan transferi çok mantıklı olmaz! taylor ve andric giderse seneye: kerem-tutku guard 2 numarada evren-ship 3 numarada jasaitis-shumpert-caner 4 numara kerem-rancik-ilkan 5te ermal ve iyi bir uzun süper olur. 12.adam da gençlerden biri olur bu kadro ligde iş yapar...

önümüzdeki sene ;taylor ın yerine çok iyi bir guard yerli olacaksa kerem tunçeri olsun yoksa çok kaliteli bir yabancı + tutku ,2 numarada shipp ten ben memnunun kalmasını çok isterim + evren + alabilirsek sinan güler yoksa melihle devam edilebilir çünkü ben önümüzdeki sezona kadar kendini çok daha geliştireceğini düşünüyorum ,3 numarada tekrardan jasaitis i görsek müthiş olur + haluk gönderilip yerli olarak rotasyonda mert shumpert + caner ,4 numarada ilkan karaman + alacağımızı düşündüğüm kerem gönlüm ,5 numarada ermal kuqo + çok iyi bir yabancı veya cemal nalga... + en az bi 10 sene daha takımın başında görmek istediğim Oktay Mahmuti :)
Ben böyle bir kadronun hayalini kuruyorum önümüzdeki sene için.bu benim forumdaki ilk mesajım umarim hayal olarak bu mesaj :)

Olmuşu yok olacağı supheli onumuzdeki seneyi tartışmak abes ama fikir jimnastiği yapılır tabi. Açıkcası Efes dagılırsa, oyuncuların bir kısmı yurtdısına, bir kısmı da Beşiktaş gibi içteki diğer takımlara da gidebilir. Hadi becerdik, istedigimiz oyuncularla anlaşma sansı dogdu diyelim. Efes'in agırlıkta oldugu, bu yılki kadromuzdan 2-3 oyuncunun bulundugu bir takım görmek istemem dogrusu. Forma ve isim değiştirmekten başka bir anlamı kalır mı? İyi kötü Tufan'la başlayan Cemal, Evren belki Göksenin'le gidecek bizimle beraber yukselen kendi oyuncularımız varken, 1-2 dogru ilave dısında oyuncuya gerek kalmaz bence.

Hem sırf oyuncuların kaliteleri ya da geçmişleri buyuk diye iyi bir takım olacagımızı hiç sanmam olsa Efes şimdi niye surunuyor? Hayır son 2-3 yıldır boyle. Futbol takımızın hali meydanda.

Uzun rotasyonlarında 5 uzun fazla bile gelebilir, sure dagıtması oldukça zor olabilir. Yazılan rotasyonlardan bazıları oldukça yumuşak. Efes'in şimdiki uzun rotasyonu oyleyse niye sorunlu? En sert oyuncu en az yeteneklileri olan Cemal. :) Efes'in dagılması, eger bir de Efes'ten yanlış yerli seçimlerinde bulunursak, en çok Beşiktaş ve diğer takımlara (F.Bahçe hariç tabi) yarar. Beşiktaş, Banvit ve diğerlerinin seneye yerli kalitesinde bizi yakalaması bugun için oldukça zor. Bu yuzden Efes dagılmasın. Dagılacaksa da bizim için en onemli oyuncu K.Tunçeri olur diye dusunuyorum. Çunku paranda olsa ust duzey bir pg bulmak oldukça zor. Diger pozisyonlarda butçen musaitse yabancı oyuncu bulabiliyorsun.

Onumuzdeki seneyi konuşacaksak, yerli kadrosunu değil asıl yabancıları konuşmak lazım. Açık yazayım, eldeki yabancılardan bir tık daha yukarı gidip, EL'de iş yapacak oyuncularımız su an için sadece Shipp. (Shumpert zaten yerli statusune geçiyor) Yabancı seçimlerimiz Eurocup ve ligde başaltını oynamak için yeterli ama daha yukarısını kaldıracak gibi gozukmuyorlar. Hayır bari daha genç umit veren oyuncular alsaydık, 24-25 yaşında kapasite sınırına gelmiş, artıları ve eksileriyle bilinen bir Andric ve iyi bosman ama tamamlayıcı bir oyuncunun otesine geçemeyecek, çok yonlu bir oyuncu olamayan Rancik'te ekstra işler yapacak oyuncular değil. Taylor için durum farklı, uzun bulabilirsin ama pg bulmak çok zor. Taylor çok iyi değil ama ondan kesin iyidir diyebileceğin oyuncular az sayıda ve almak kolay değil. Kolejden yeni çıkmış adamı alıp denemeden tam olarak bilemezsin.

Zaten nba'in bir sınıf altı parlak kolej geçmişi olanları Çin ligi toplamaya başladı. Arada bir Jasaitis gibi adamlar dustugunde de elde tutmayı bileceksin, Beşiktaş Chatman'ı tutmayı başardı. Kuban gitti Massey-Wilkinson ikilisini tekrar birleştirdi ve bunu mayıs ayında yaptı. Sen ise daha mayıs ayında koça karar vermemiştin.

skytürk de murat hoca
galatasaray shumpert i türk yapabilseydi
4-5 arası ribauntcu blok cu bir uzun alacaktı ama olmayınca oktay hoca nın planları değişti dedi... shumpert türk olmuş ama geç kalındı....
o da taylor için galatasaray ın oyuncusu değil daha çok sahneye çıkması gerek dedi...

Madem gelecek senenin kadroları yapılmaya başlanmış. İlk önce şunu söyleyerek başlamak istiyorum. Bu sene Şampiyon olsakta, Uleb'de başarılı olup Euroleague gitsekte kimse bomba transferler beklemesin. Oktay hoca sezon başı sitemizle yaptığı röportajda her sene değişikliklere gitmeyi sevmediğini, istikrardan yana olduğunu açık açık belirtti. Bir sakatlık veya sakatlıklar olmassa ben Rancik haric tüm yabancıların takımda kalacağına inanıyorum. Rancik hepimizinde hatırladığı gibi Oktay hoca gelmeden önce sözleşme yeniledi, yani ortada koç tarafından gelen hiç bir onay yoktu. Sezon sonu büyük ihtimalle 1 senelik tazminatı ödenir ve teşekkür edilir. Taylor, Andric ve Shipp zaten kalıcı, Shumpert de yerli statüsüne gececek. Benim asıl senaryom 2 yerli 2 yabancı ile beraber 4 transfer olur. Haluk Yıldırım, Oktay hocanın yanına çekilir (ki röportajda da bu izlenimi aldım). Diziliş olarak vermek gerekirse ;

C Ermal,Cemal,Andric
PF C.Davis,İlkan
SF Yabancı,Mert,Caner
SF Shipp,Evren,Göksenin
PG Taylor,Tutku

Coach:Oktay Mahmuti
Yardımcısı:Haluk Yıldırım

Cemal ve İlkan pek transferden sayılmaz :).Neticede Türkiye'de oynadıkları taktirde ikiside Galatasaray'ın oyuncusudur. Yabancılara gelince 4 numara pozisyonuna orta mesafe veya dış şut tehditi olan, savunmacı, ribauntlara ciddi katkı veren ve blok tehditi olan bir uzun alınmalı. Yukarıda yazdığım gibi bu isim Chuck Davis olabilir. Hem bütçeden fazla yemez hemde yaşı iyi. 3 numara içinse oyun stili Kenny Gregory tarzı, içeriye drive eden, atletik bir oyuncu olabilir. Simas Jasaitis mantıklı olmaz çünkü zaten o tip bir oyuncumuz var(Mert). Böylece 3 numara pozisyonunda 3 iyi savunmacı, biri içeriye drive eden, biri keskin şütör, biride sadece savunmacı, oyuncularla birbirini tamamlayan rotasyon oluşturulmuş olur.

Bu takımdan bir kaç sene içerisinde Euroleague'de başarı bekleniyorsa kadronun mutlaka birbirini tamamlıyor olması ve uzun süredir birbirleri ile çalışıyor olması gerekir. Başarının yolu bence Kerem Tunceri, Kerem Gönlüm tarzında oyunculardan geçmez. O zaman 39'luk Haluk Yıldırım'a her sene biraz yükleme yapılsın 5 sene oynasın nasıl olur :)

Not: Kerem Gönlüm içinde iki çift sözüm var. Saha içindeki mücadelesine asla lafım yok ama yıllardır kendisi için Galatasaray'da oynamayı çok istiyor, deli Galatasaray'lı tarzı söylentiler çıkıyor. Bir keresinde böyle bir oyuncu sahiden anlatıldığı gibiyse ne yapıp edip 1 sene bile olsa Galatasaray forması giyebilirdi. Ama o Efes'de kalmayı tercih etti ve gelecekte de edecektirde. Bence Kerem'ler içinde bu kadar hevesli olmayalım genç ve yetenekli oyunculara yönelelim(ki Mahmuti'de bunu yapacaktır) :) .

C Ermal,Furkan,Andric
PF M.Mavcan,Ilkan
SF ,Bogdanovic,Mert Shumpert,Caner
SG Domercant,Evren,Melih
PG Marko Popovic,Tutku,Goksenin

2011/2010 den boyle bir kadro bekliyorum.

Emir Kalyoncu' Alıntı:
C Ermal,Furkan,Andric
PF M.Mavcan,Ilkan
SG Domercant,Evren,Melih

Emir Kalyoncu ve hayal dünyası...

Ferhat Karakoç' Alıntı:
abe bence uçmuşsunuz ya sonuçta bizim de belli bütçemiz var o kadar adam nasıl alacaz?
bence bu sayılan transferleri yapabiliriz çünkü her sene takım baştan yaratılıyordu bizde ama önümüzdeki sene öyle olmayacak.kadronun çoğu kalacak bi kaç kişi gönderilip üstüne de o transferler gayet te yapılabilir.tabi herşeyin en doğrusunu oktay hoca bilir.onun verdiği her kararın arkasındayım :p

Emir Kalyoncu' Alıntı:
C Ermal,Furkan,Andric
PF M.Mavcan,Ilkan
SG Domercant,Evren,Melih

Allah hepimize sabır versin.

uzun zaman sonra bu kadar iyi, umut veren bir takım yakaladık...
geçen sezonki takım ve Gaines, Hite, Owens'lı takımda çokiyilerdi ama bu seneki takım onlardan da bir iki gömlek üstün durumda...

benim çözemediğim neden bunu keyfini çıkarmıyoruzda önümüzdeki sene için kendimizi yoruyoruz?
bırakın arkadaşlar bu sezonun tadını çıkaralım önce...

Antonio Daniels'i izliyorum. Sahane oynuyor. Takim arkadaslarina abilik yapiyor. Oyunculari assist ile besliyor. Tamamen assiste yonelik oynuyor.Antonio Daniels en kritik an basket faul yaptirdi. Buyuk oyuncu. Nba'de de begenirdim. 17 sayi, 12 assist 3 ribaund ile maci tamamladi Antonio Daniels.

Walker Russell: Mad Ants'in oyun kurucusu.En kritik anlarda iceri drive ederek sayilar buldu. Sorumluluk almaktan cekinmedi. ilk 3 periyod sadece 8 sayi ile oynarken, 4. periyot 14 sayi bulmus. Dedigim gibi iceri drive etti siklikla. Darius'u hatirladim. Darius'da gecen sene ne zaman bizim sayiya ihtiyacimiz oldugu vakit iceri drive ederek sayilar bulurdu. Walker Russell maci 22 sayi 6 assist ile tamamladi.

Darnell Lazare: Mad Ants'in uzunu. Atletik, ribaund cekebilen,blok tehditi olan, sayi uretebilen oyuncu. Maci 24 sayi 10 ribaund ile tamamladi.

Umut Gokgoz' Alıntı:
geçen sezonki takım ve Gaines, Hite, Owens'lı takımda çokiyilerdi ama bu seneki takım onlardan da bir iki gömlek üstün durumda...

benim çözemediğim neden bunu keyfini çıkarmıyoruzda önümüzdeki sene için kendimizi yoruyoruz?

Kelimesi kelimesine haklı. :)

Umut Gokgoz' Alıntı:

Bende forward ediyorum :)

Emir Kalyoncu' Alıntı:
C Ermal,Furkan,Andric
PF M.Mavcan,Ilkan
SG Domercant,Evren,Melih

Furkan-Macvan-Bogdanovic-Domercant-Popovic..

Hmm..

Moskova'ya bir girişimiz vardı, Allah Allah diyerek..

Salih Gozmen' Alıntı:
Stephane Lasme bosta hala. . Caliskan, defansi olan bir uzun. Atletik olmasi, ribaund alabilmesi, bizim kriterlerimize uymasi artisi. Ustelik piyasada bosta olan en iyi oyuncularin basinda gelir kendileri. Euroleague tecrubesi olan, Partizan taraftarinin sevgilisi haline gelmis bir oyuncu. Sezon oncesi Boston ile sezon oncesi maclarina cikan, Doc Rivers'in takdirini kazanan bir oyuncu. Barniagni'yi ekarte edip vurdugu smac ise gorulmeye deger.

[youtube:2so17qmv]http://www.youtube.com/watch?v=vzs0hplXa7A[/youtube:2so17qmv]

Partizan taraftarlari kendisine geri don cagrilari bulunuyor. Lasme hamlesi cok guzel bir hamle olabilir. Kendisi bildigim kadariyla sorunlu bir oyuncu degil.

College kariyerinde 2006-2007 sezonunda, 1 sezonda triple double rekoru kirmis. Bunu yapan diger oyuncular ise ncaa kariyerinde Jason Kidd 1994 ve Michael Anderson 1986. Iste Lasme'nin yaptigi 4 triple double.

vs. St. Francis on 22 November (19 pts, 10 reb, 11 blocks);
vs. George Washington on 10 January (23 pts, 15 reb, 11 blocks);
vs. Rhode Island (18 pts, 12 reb, 11 blocks) on 8 February and
vs. La Salle on 28 February (17 pts, 10 reb, 10 blocks).

Ve oynadigi college'in blok rekorunu kirmis ( 399 ) 1 sezonda (168) blok vurmus, ve bir macta (11) blok vurma basarisi ile, Marcus Camby'i ekarte etmis

Partizan kariyerine bakarsak, 2008-2009 sezonunda Euroleague'de 3 mac oynadiktan sonra, o sezonun blok ve ribaund siralamasinda 3 macinin ardindan ikinci olmus. Partizan ile 1 sezonunu tamamladiktan sonra, 10.7 sayi, 6.6 ribaund ve 1.48 blok ortalamasi ile sezonu tamamlamis.

Baktigimiz zaman Tolliver ve Hosley hamlesine benzemiyecegine benziyor eger Lasme icin transfer girisimlerine baslarsak. O sezona gore daha oturmus bir takimiz ve Lasme transferi kimyamiza uyuyor. Tolliver gibi disardian oynayan oyuncu degil Lasme. Daha cok iceriden oynayan bir oyuncu.

Bizim sorunumuz ribaund cekebilecek ve vuracagi bloklar ile rakiplerinin korkulu ruyasi olabilecek bir oyuncu. Bu ozellikler Lasme'da varmi ? yukarida verdigim bilgilere bakarsaniz evet. Peki bu durumda Lasme aradigimiz oyuncu oluyor mu ? evet. Baska bir takim ile imzalamadan elimizi hizli tutmamiz lazim zira teknik ekibin transfer dusuncesi varsa.

İyi bir transfer olur gibi gözüküyor gerçekten...
Partizan'dan beri takip ettiğim,beğendim kaliteli bir oyuncu,umarım kadroya dahil olur...

Timur Saglam' Alıntı:
Efes çekilirse dengeler ciddi şekilde değişir. Beşiktaş'ı pek hesaba katan yok ama Beşiktaş, Banvit, Trabzon ya da başka bir takımda kaliteli yerlileri toplayarak on plana cıkabilir. Telekom'dan sonra Efes'in de çekilmesi benim açımdan olumlu gelişmeler değil.

Neyse, seneyi dusunmeden once bu yılı dusunmek lazım. Efes bir iyilik yapacaksa, asıl bu sezon ihtiyacımız var.

Seneye Efes dağılmasa bile sorun yok. Hatta dağılmaz inşallah, Shumpert yerli statusunde Cemal'in cezası doluyor, İlkan geliyor yani bizim açımızdan sorun yok, aslında Efes'in yerlilerine o kadar ihtiyaç da yok seneye. Ama kotu senaryo Efes'in dağılıp, oyuncularının diğer takımlara giderek, en az bizim kadar guclu hatta belki daha guclu rakiplerimizin oluşma ihtimali. Gerçi ligin basketbol kalitesi açısından iyi olur, bencil dusunmezsek.

Abi niye moraliizi bozuyorsun yahu :) ne güzel hayal kuruyoruz işte ne var bunda :p

Sühan Cem' Alıntı:
İçinden çıkamadığım için soruyorum. Farz-ı misal Kerem T, Kerem G., Sinan güler, Furkan ,İlkan ve Cemal geldi diyelim. Takım kadrosu nasıl şekillenir? Tutku, Ermal, Evren ve Caner ve Mert'in kalacağınıda düşünerek söylüyorum bunu.

Kaç bilinmeyenli denklem bu yahu :)

Gerçekten çok zor bir tercih :)

Tugay Eren' Alıntı:
PG:Kerem Tunçeri-Tutku Açık
SG:Josh Shipp-Evren Büker-Melih Mahmutoğlu
SF:Mert Shumpert-Caner Topaloğlu
PF:Kerem Gönlüm-Furkan Aldemir-İlkan Karaman
C:Luksa Andric-Ermal Kurtoğlu-Cemal Nalga
baya iyi bir kadromuz oluyor.

Hala mı Luksa yahu :oops:

Paraya kıyılıp MACVAN alınmalı bence...

Sühan Cem' Alıntı:
Yok bunun matematiğini yaptım. Çünkü takım ısrarla transfer yapmıyorsa, demektir ki "beklentiyi yükseltmeyin önümüzdeki sezona hazırlanıyoruz" mesajı vermek olabilir.

İnşallah dediğin gibidir Sühan abi,çok mutlu oluruz valla :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...