Seibutis gelirse Shipp gitmeli.
Seibutis gelirse Shipp gitmeli.
From Wikipedia, the free encyclopedia
Renaldas Seibutis (born July 23, 1985 in Mažeikiai, Lithuania, is a Lithuanian professional basketball player. He is currently with the Turkish Basketball League club Galatasaray Café Crown.
In the 2007 NBA Draft Seibutis was drafted in the second round with the 50th overall pick by the Dallas Mavericks. He played with the Mavericks' NBA Summer League team in Las Vegas, U.S., in 2007, averaging 6 points, 1 rebound, 1.6 assists and shot over 47% in 13 minutes per game over 5 games.[1] He also played again in 2008, and averaged 2 points and 0.8 rebounds in 10.8 minutes per game over 5 games.[2] He was ultimately dropped from the 2008 roster because of his underperforming.[3] In 2010-11 season he played for Olin Edirne Basketbol where he has become one of the leaders of Olin, averaging 18.6 ppg, 3.5 rpg, 4.5 apg and 1.6 spg. In May 2011 he signed with Galatasaray Café Crown in Turkey for the 2011-12 season.[4]
Pro clubs2002-03: Palangos Naglis (Lithuanian league)
2003-05: Vilnius Sakalai (Lithuanian league)
2005-06: Olympiacos (Greek league)
2006-07: Maroussi (Greek league) (*on loan)
2007-08: Olympiacos (Greek league)
2008-10: Iurbentia Bilbao (Spanish league)
2010–11: Olin Edirne Basketbol (Turkish Basketball League)
2011–present: Galatasaray Café Crown (Turkish Basketball League)
Koç ben olsaydım Olin için lig bittiği anda yapacağım ilk hamle Renaldas Seibutis transferi olurdu..Eğer sonuçlanmış bişey var ise ya da bu yönde bir girişimimiz var ise hakan üstünberk'i tebrik etmek gerekir..
Diğer yandan seibutis bir istatistik basketbolcusu değildir.Yani vasat veya vasatın üstü bir takımda bütün topları potaya fırlatarak bu rakamlara ulaşan bir oyuncu değildir..Sahada hep doğruları yapmaya gayret eden,oyun zekası oldukça iyi,kendi şutunu yaratabilen ve bunları kendisi için değil,takımı için yapan bir takım oyuncusu.Bire bir savunması üst düzey olmasa da savunma yapmaya elverişli bir oyuncu,çünkü iyi diyebileceğimiz bir atletizme sahip..Yani takım savunmasında sırıtmayacağı gibi,Oktay Mahmudi gibi bir koçun elinde iyi bir bireysel savunmacı da olabilir..
Onun dışında takımı için sahada elinden geleni yapan,olayı sahiplenen bir oyuncu..
Biraz iddialı olacak belki başı çeken ilk dört beş takım dışındaki takımlardan takımıma almak isteyeceğim tek yabancı Renaldas Seibutis..
(Mesela bir çok kişinin hayran olduğu marcelus kempi ben takımımda istemezdim)