2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seibutis Olympiakos'un yatırım yaptığı bir oyuncu ve euroleague tecrübesi var daha büyük bir yıldız olması bekleniyordu ama Arthuras Karnishovas, Ramunas Siskauskas gibi bir oyuncu olması düşüncesi ağır geld ve beklenen çıkışı yakalamadı. Buraya gelmesi ona yaradı ve hücumdaki özgven sorununu aştı zaten topla pozisyon yaratabilen, gerektiğinde top getirebilme özelliği olan (i bu genelde bütün Litvanyalı swingmanlerde olan bir özellik) 1,2,3 numarada oynayabilen çok yönlü bir oyuncu.

Seibutis gelirse sevinirim açıkçası.Olin Edirne'de oynuyor diye ön yargıyla bakmamak gerekir.Gary Neal,Bo McCalebb gibi isimlerinde nereden çıkış yaptığını unutmayalım.Bence Shipp'te takımda kalmalı.Oktay Hoca'nın en sevdiği isimlerin başındadır şu an.Takımın en çok ribaund çeken oyuncusu ve yeterli görmesekte bu takımın en çok skor üreten isimlerinden biri.Bu sezona bakarsak gitmeyi hak eden Shipp değil Evren'dir bana göre.

Seibutis gelirse çok iyi bir transfer olur bence de.

Bu sezon Evren'den verim alamamamız çok etkiledi bizi birçok maçta. Bir de Caner ile Shipp'in yakın zamanlarda sakatlanmışlardı. İçeriden zaten zayıfken, dışarıdan da çökmüştük resmen. Beşiktaş maçında çok zorlanıp, evimizde Olin Edirne'ye yenilmiştik bu sırada. Kısa rotasyonumuz şu hâliyle yeterli değil. 1 ve 2 numaralarda oynayabilecek toplam 5 oyuncumuz olması gerek. Bizim şu hâlde 4 oyuncumuz var. Biri formsuz Evren, biri sabır sınavı Johnson. O yüzden çok iyi bir seçim bence Seibutis. Skorer sıkıntısı çektiğimizde Shumpert'tan başkasının eline bakamıyoruz çoğu zaman. O yüzden çölde vaha gibi gelecektir. Bir de iyi bir oyun kurucu alınırsa kısa rotasyonumuz büyük hedefler için daha uygun bir konuma gelecek.

Takım yıllar sonra final yolunda yürürken, gazetelerin çıkardığı maksadının ne olduğu açıkça belli olan haberler ve taraftarın maçları bir kenara alıp önceliği bu dedikodulara vermesi gerçekten üzüntü verici.

Seibutis fena oyuncu değil, tam Oktay Hoca'nın tarzında, ondan büyük bir yılız yaratabilir Oktay Mahmuti.

Ayrıca Seibutis gelecek değil Shipp gitmez. Zaten bu tarz bir kısaya ihtiyacımız vardı, o da Seibutis olur işte.

Biz finale odaklanalım boşverelim transferi lig bitince zaten yeteri kadar konuşuruz..1 kişi fazla nasıl getiririz önümüzdeki 2 maça onu düşünelim bence..

sabah gazetesinin, galatasaray spor klubü amatör branşlarına dair haberleri bir süredir mehmet (belgarath) giriyor, eğer haberde onun imzası varsa, bu transfer doğrudur. fakat bizim forumumuz adına böyle bir transferin değerlendirmesini yapmak için daha önümüzde bolca vakit olacak, şu an itibariyle konsantre olmamız gereken bir maç mevcut önümüzde.
transfer söylentileri keyifli oluyor farkındayım, fakat bir süre daha dayanalım hep beraber..

Konuya girmeden önce global bir başlığın kilitlenmesine karşı olduğumu söylemek istiyorum. Bugün yazılı basında çıkan bir transfer haberinin bu başlık altında konuşulmasından daha doğal bir sonuç göremiyorum. İnsanlar bu haberi nerede konuşup yorum yapacak? Bağımsız açılan başlık da bu başlığa yönlendirme yapılıp kapatılmış. E insanlar nereye gidip yazacak? Burası Türkiye Cumhuriyeti' nde Atatürk' ün izinde yürüyen insanların ayakta tuttuğu demokratik bir platform. Lütfen yani :)

Konuya dönersek; süphelerinize saygılıyım ama benim de çok beğendiğim Renaldas Seibutis gibi bir profesyonelin gelecek yıl Galatasaray' a transfer olduğu haberi takımı olumsuz değil de klüp tarafından el üzerinde tutulan büyük takım portfoyu çizmesi açısından olumlu bile etkileyebilir.

Gelecek yıl Euroleague' e katılım konusunda kararlı ve bu amaç doğrultusunda yol almak isteyen bir takımın parçası olarak kalmak isteyen mevcut oyuncular yarı final ve olası bir final sürecinde üst düzey performanslar sergilemeye çalışıp Oktay Mahmudi' nin gözüne girmeye çabalayacaklardır.

Klup tarafından resmi bir açıklama gelmemiş olsa da şahsım adına; özel seyircisi olan Seibutis transfer haberine çok sevindiğimi söylemek istiyorum.

Ayrıca lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım. Yukarıda şimdi adını hatırlayamadığım bir arkadaşın belirttiği gibi Renaldas kısa süre önce Avrupa Basketbolu' nun yükselen değeri olarak lanse edilip Yunan ekolü Olympiakos tarafından çokça yatırım yapılan bir isimdi. Ancak geçirdiği ağır bir sakatlığın sonucu tüm sezonu kaçırmasıyla duraklama hatta gerileme dönemine girmişti. Bir dönem Kaleşnikof lakaplı Arvydas Macijauskas' ın veliathı olarak gösterilen Renaldas Seibutis' in bu sezonki performansıyla Avrupa Şampiyonası için Litvanya Milli Takımı aday kadrosuna, hiç olmadı gelecek yıl Galatasaray gibi büyük hedeflere sahip bir takım ile göstereceği aynı seviyedeki bir performansla yeniden Litvanya Milli Takımı' na seçileceğini düşünüyorum.

Bu arada; wikipedia' daki bilgilere göre adam çoktan Galatasaray' a gelmiş bile :)

From Wikipedia, the free encyclopedia
Renaldas Seibutis (born July 23, 1985 in Mažeikiai, Lithuania, is a Lithuanian professional basketball player. He is currently with the Turkish Basketball League club Galatasaray Café Crown.

In the 2007 NBA Draft Seibutis was drafted in the second round with the 50th overall pick by the Dallas Mavericks. He played with the Mavericks' NBA Summer League team in Las Vegas, U.S., in 2007, averaging 6 points, 1 rebound, 1.6 assists and shot over 47% in 13 minutes per game over 5 games.[1] He also played again in 2008, and averaged 2 points and 0.8 rebounds in 10.8 minutes per game over 5 games.[2] He was ultimately dropped from the 2008 roster because of his underperforming.[3] In 2010-11 season he played for Olin Edirne Basketbol where he has become one of the leaders of Olin, averaging 18.6 ppg, 3.5 rpg, 4.5 apg and 1.6 spg. In May 2011 he signed with Galatasaray Café Crown in Turkey for the 2011-12 season.[4]

Pro clubs2002-03: Palangos Naglis (Lithuanian league)
2003-05: Vilnius Sakalai (Lithuanian league)
2005-06: Olympiacos (Greek league)
2006-07: Maroussi (Greek league) (*on loan)
2007-08: Olympiacos (Greek league)
2008-10: Iurbentia Bilbao (Spanish league)
2010–11: Olin Edirne Basketbol (Turkish Basketball League)
2011–present: Galatasaray Café Crown (Turkish Basketball League)

Bir de Furkan Aldemir haberi çıktı,sakatlıktan sonraki performansı pek iyi olmasa da gerçekten isterim gelmesini.

Bu aralar konuşulan Kerem Gönlüm-Kerem Tunçeri-Seibutis-Furkan transferleri.Hepsinin olacağını sanmıyorum fakat bu oyuncularla ilgilenilmesi bile önemli bir olay.

Koç ben olsaydım Olin için lig bittiği anda yapacağım ilk hamle Renaldas Seibutis transferi olurdu..Eğer sonuçlanmış bişey var ise ya da bu yönde bir girişimimiz var ise hakan üstünberk'i tebrik etmek gerekir..

Diğer yandan seibutis bir istatistik basketbolcusu değildir.Yani vasat veya vasatın üstü bir takımda bütün topları potaya fırlatarak bu rakamlara ulaşan bir oyuncu değildir..Sahada hep doğruları yapmaya gayret eden,oyun zekası oldukça iyi,kendi şutunu yaratabilen ve bunları kendisi için değil,takımı için yapan bir takım oyuncusu.Bire bir savunması üst düzey olmasa da savunma yapmaya elverişli bir oyuncu,çünkü iyi diyebileceğimiz bir atletizme sahip..Yani takım savunmasında sırıtmayacağı gibi,Oktay Mahmudi gibi bir koçun elinde iyi bir bireysel savunmacı da olabilir..

Onun dışında takımı için sahada elinden geleni yapan,olayı sahiplenen bir oyuncu..

Biraz iddialı olacak belki başı çeken ilk dört beş takım dışındaki takımlardan takımıma almak isteyeceğim tek yabancı Renaldas Seibutis..
(Mesela bir çok kişinin hayran olduğu marcelus kempi ben takımımda istemezdim)

Koç ben olsaydım Olin için lig bittiği anda yapacağım ilk hamle Renaldas Seibutis transferi olurdu..Eğer sonuçlanmış bişey var ise ya da bu yönde bir girişimimiz var ise hakan üstünberk'i tebrik etmek gerekir..

Diğer yandan seibutis bir istatistik basketbolcusu değildir.Yani vasat veya vasatın üstü bir takımda bütün topları potaya fırlatarak bu rakamlara ulaşan bir oyuncu değildir..Sahada hep doğruları yapmaya gayret eden,oyun zekası oldukça iyi,kendi şutunu yaratabilen ve bunları kendisi için değil,takımı için yapan bir takım oyuncusu.Bire bir savunması üst düzey olmasa da savunma yapmaya elverişli bir oyuncu,çünkü iyi diyebileceğimiz bir atletizme sahip..Yani takım savunmasında sırıtmayacağı gibi,Oktay Mahmudi gibi bir koçun elinde iyi bir bireysel savunmacı da olabilir..

Onun dışında takımı için sahada elinden geleni yapan,olayı sahiplenen bir oyuncu..

Biraz iddialı olacak belki başı çeken ilk dört beş takım dışındaki takımlardan takımıma almak isteyeceğim tek yabancı Renaldas Seibutis..
(Mesela bir çok kişinin hayran olduğu marcelus kempi ben takımımda istemezdim)

Yoruma katılıyorum. Örneklemek gerekirse; Montepaschi Siena' lı Rimantas Kaukenas (Ki bildiğimiz gibi Kaukenas da Litvanyalı' dır.) tarzında bir basketbolcu desek çok da yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...