2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seibutis, gerçekten de önemli bir kazanç olur takımımız için, umarım haberler doğrudur. takımı için herşeyini vermesi, sorumluluk anlayışı dışında burada belirtilmeyen bir özelliği daha var ki o da sonderece sportmen oluşu. Abdi ipekçi'deki maçta yaptığı bazı sportmen-sempatik hareketlerden sonra bu adam nasıl olur da Erdal Bibo ile aynı takımda oynayabilir diye düşünmüştüm. Neyse ki geçici bir durummuş.

Kaukenas'in genc ve ham hali. Oktay hoca onu Kaukenas kivamina getirir. Bu tip oyuncularin savunulmasi cok zordur. misal Ömer Onan herkezi savunur bu tür adamlara hep zorlanir.

Geçen hafta foruma keşke Seibutis'i alsak diye yazmıştım. Dün gördüğüm haberden sonra çok sevindim. Ben pek fazla maçını izlemediğim için sadece istatistik yönünden olaya baktım ve adamın şut yüzdesi neredeyse %50'nin üstünde. Eğer gelecek sene de aynı istikrarı gösterirse hücumda Shumpert'tan farklı bir opsiyonumuz olacak. Benim görüşüm olarak seneye Rancik'in yerine sert bir 4 numara ve Jerry'nin yerine takımımızı hem iyi oynatacak hem de penetreleri ile rakibi dağıtacak bir guard bulursak euroleague'de de çok başarılı olacağımızı düşünüyorum.

Kaukenas benzetmesi yerinde olmuş ama o biraz daha delici bir oyuncu. Seibutis'in de ona göre artısı elbette ki savunması. Bu sene Olin'in skor gücünün neredeyse tamamını karşıladığı için savunmaya her zaman olduğu gibi konsantre olamadı ama, seneye takımımızla sözleşme imzalarsa Oktay Mahmudi'nin onun bu özelliğini daha fazla ortaya çıkaracağını düşünüyorum. Komple bir oyuncu alıyoruz gerçekten, gelirse daha fazla detaya gireriz.

SG pozisyonunda Evren tek kalıyordu. Bu bölgeye iyi bir transfer olur Seibutis. Ben beğeniyordum açıkçası, akıllı bir oyuncu. Shipp 3 numara oynadığı için onu etkilemez diye düşünüyorum. Kemp ve Serkan Erdoğanın olduğu BJK için manasız olur transfer edilmesi.

Seibutis 2005 gençler şampiyonasının mvp'siydi.Çok şeyler bekleniyordu.Draft edildi.O beklenen patlamayı yapamadı bu yıla kadar.Bu yıl nihayet gerçek Seibutisi gösterdi.Büyük potansiyel kaçırmamak lazım

Seibutis haberinin basına sızdırılması ve zamanlaması garibime gitti.

Teknik olarak oyuncu bazında bir sorun yok. Fakat transfere sg ile başlamazdım ben olsam. Normalde bulunması en kolay pozisyondur 2 numara. Guard savunmamızda bence sorun var. Kanatlarda Shipp, Caner, Haluk gibi iyi savunucular var ama rakip pg'yi savunacak sadece Evren var(Antalya'nın guardları gibi 1.90'lık çabuk adamları, Shipp, Caner, Haluk savunamaz.) Evren de zaman zaman yetersiz ve yalnız kalmakta bu konuda.

Bu nedenden ötürü pg ile sg transferini birlikte degerlendirmek lazım bence. Sg savunması ortalama birini alıyorsan, pg olarak savunması ust duzey birini alman gerekir diye dusunuyorum. Pg'a skorer ama savunması ortalama birini alıyorsan da sg olarak savunmacı birini alman gerekiyor yani. 2 numaraya Seibutis alınıyorsa, pg olarak misal Milano'yla sözleşmesi sona eren İbrahim Jaaber dusunulebilir, tamamlayıcı olur.

Ama zamanı değil şimdi bu konuların. Önce sezon bitsin, bu arada butce hedefler belli olsun, sonra bakılır herhalde.

Seibutis'i sezon başında önerseler gerçekten istemezdim. Litvanya Milli Takımı'nda zor süre bulan ortalama bir oyuncu gibiydi. Ama bu sene Olin Edirne'yi sırtlaması, takım arkadaşlarını bir üst seviyeye çıkarması inanılmazdı. Hücumda zaman zaman zorlanan bir takımız, Seibutis birebirleri ve ikili oyunlarıyla kendine ve takım arkadaşlarına çok rahat pozisyon hazırlayan bir isim. Bu tarz bir oyuncuya ihtiyacımız vardı kesinlikle, benim gönlümden geçen başka bir isimdi ama onu da Real Madrid almış zaten.

Guard savunması konusunda sorun yaşadığımızı düşünmüyorum. Adı çıkmış olayı vardır ya, o misal Tutku'nun savunmada hakkı yeniyor. Son oynadığımız Olin Edirne ve Beşiktaş maçlarına bakalım. Rakibin en skorerlri Seibutis ve Kemp'i en iyi durduran Tutku'ydu. Zaten çok iyi bir savunması olan Kerem Tunçeri de alınırsa bu konuda sıkıntı yaşayacağımızı sanmam. Bizim kısa savunmasında pek sorunumuz yok, uzun savunmasında zaman zaman yetersiz kaldığımız için içeri gömülüyoruz, bunun sonucunda dış atışları potamızda görüyoruz sadece.

Jasaitis'te Rytas'la yarım sezonluk anlaşmıştı yanılmıyorsam.Sezon sonu Seibutis ile beraber onuda görmek isteriz.Bu sezon zaman zaman ceza şutlarını bile sokmakta zorlandık.İlaç olur bu ikili. :)

Seibutisi bu sene belki en çok canlı izleyen kişi benimdir, olinin bütün iç saha maçlarını izlemiş olmamdan dolayı.. Taraftarı bayağı heyecanlandırmış gördüğüm kadarıyla, bir ben mi rahatsızım acaba seibutisten.. Özellikle bizle olan 2.maçta çirkeflik sınırlarını epey zorlayan bu oyuncuyu ben sevemiyorum bir türlü.. Teknik taktik vs. değerlendirmesi güzel yapılmış da ben alınmış olsa bile yüreğimde bir burukluğu hep taşıyacam bu oyuncuyla ilgili.. Çünkü öyle böyle nefret etmedim bu oyuncudan.. Kız gibi her pozisyonda faul almaya çalışması, şutunu attıktan sonra kendini sürekli yere atıp faul beklemesi falan bende acayip tiksinti yarattı.. Belki de çok küçük bir takımda böyle şeylere ihtiyaç duyulduğunu düşündüğünden böyle şeyler yapıyordur onu da bilmiyorum.. Ha bize gelir de bu pis özelliklerinden vazgeçip adam gibi oyununu oynarsa ve iyi katkı verirse tabiki alkışlarız o ayrı..

Bizle alakalı değil ama Maccabi 300 bin euro yıllık ücretle Shawn James'i kadorusa katmış.İsrail Liginde 13.1 sayı 10.6 ribaunt 3 blok 2 asist ortalaması var.Yüzde 75 serbest atış yüzdeside gayet makul.İçeriyi karartan inanılmaz sert bir uzun fiyatıda uygun.Keşke biz alsaydık.İstatistiklerine hayran kaldım.NCAA tarihinin en çok blok yapan 8. oyuncusu ayrıca

Bundan sonraki senelerde daha güçlü sponsoruyla her daim zirveye oynayacak,zirveye oynamakla yetinmeyip gerçek manada şampiyonluk hedefleyecek ve bunun için elinden ne gelirse yapacak bir Galatasaray beklediğimi söyleyerek başlayayım söze..

Hedefler büyüyecek ve bu ölçüde kurulacak takımlar da büyüyecek,farklılaşacak..

ve onun içinde eğer daha iyisi bulunabilecek ise kadrodaki bir çok oyuncudan vazgeçilebilir..Buna hazırlıklı olmak gerekir..

Bu takımı 1-2 gömlek yukarı çıkarmak istiyorsak,Şampiyonluk için en az ülker ve efes kadar şansı olsun istiyorsak bu takımı yeniden yapılandırmalıyız..Bu takımın iskeletini koruyarak bir iki takviyeyle bunu başaramayız..Çünkü bambaşka hedeflerimiz olacaksa,bambaşka nitelikteki oyuncularla anlaşmalıyız.Euroleague de eleme oynayacak isek şayet,bambaşka vizyonu olan,avrupa tecrübesi üst düzey oyunculardan bir takım kurmaya yönelmeliyiz.

KADROYU KORUYALIM ve 1-2 TAKVİYE YAPALIM TARZI BİR DÜŞÜNCEYLE şu an ki durumdan 2 gömlek üstte bir takım yaratamayız.Herşeyi düşünerek,en ufak şeyleri bile hesap ederek,BELİRGİN DEFOLARI OLMAYAN,SAHAYA DEZAVANTAJLI ÇIKMAYAN bir TAKIM yaratmalıyız..

yerli kadrosundan Ermal Kuqo,Tutku Açık kesinlikle elde tutularak,Caner-evren ikilisininden daha iyilerini bulamadığımız takdirde birisini tutarak,flaş yerli oyuncularla yerli kadrosunu oluşturmalıyız..Futbolda yaptığımız gibi basketbolda da yerli kadrosu için transfere PALDIR KÜLDÜR girmeliyiz..Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm tabi ki ilk fırsatta akla gelenler,İlkan kadroya katılacak,Furkan için girişimler olacaktır..

Yabancı kadrosunda ise ilk fırsatta tutacağım tek oyuncu yerli statüsüne geçeceğini de düşünürsek Preston Shumpert olur..Jerry Johson ve Radoslav Rancik kesinlikle gönderilmeli..Luksa Andric ve Josh Shipp ikilisinden daha iyisi bulunamadığı takdirde BİR tanesini elde tutabiliriz..Ama ikisinin yerine de daha iyi oyuncular bulabilirsek ikisi de gönderilebilir..

Konu burada konuşulduğuna göre buradan yanıt vermek daha doğru olur.

Arda, bu sezon zaman zaman skor bulmakta yaşadığımız sorunları düşünüp, ortalamanın üstünde bir savunma yapacağına inandığım (Mahmuti ile savunmasını daha da geliştireceğini düşünüyorum) Seibutis´e burun kıvırmam mümkün değil zaten. Litvanyalı, Türkiye şartlarını bilen, ülkeye uyum sağlamış hazır bir oyuncu.

Beni endişelendiren; yıllar sonra final oynamaya bu kadar yakınken, yapılan transfer haberlerinin oyuncuların kafasını karıştıracağı düşüncesi. Bu transfer kesinleştikten sonra aynı mevkide oynayan oyuncularda gelecek sene kaygısı başlar. Geçen sezon başarımıyla göz dolduran Jasaitis´in son anda boş kalmaktan kurtulduğunu düşününce oyunculara da hak veririm bu noktada.

Oyuncuların bu aşamadan sonra sergileyeceği başarımla takımda kalmaya çalışmalarını, öğrencilerin sene boyunca yatıp son yazılıdan iyi alarak sınıf geçmeye çalışmasına benzetirim. İyi bir eğitimci, öğrencinin son andaki çabalarından ziyade sene içerisindeki derse katılımını ön planda tutar.

Onur; süphene saygılıyım ama benim de çok beğendiğim Renaldas Seibutis gibi bir profesyonelin gelecek yıl Galatasaray' a transfer olduğu haberi takımı olumsuz değil de klüp tarafından el üzerinde tutulan büyük takım portfoyu çizmesi açısından olumlu bile etkileyebilir.

Gelecek yıl Euroleague' e katılım konusunda kararlı ve bu amaç doğrultusunda yol almak isteyen bir takımın parçası olarak kalmak isteyen mevcut oyuncular yarı final ve olası bir final sürecinde üst düzey performanslar sergilemeye çalışıp Oktay Mahmudi' nin gözüne girmeye çabalayacaklardır.

Klup tarafından resmi bir açıklama gelmemiş olsa da şahsım adına; özel seyircisi olan Seibutis transfer haberine çok sevindiğimi söylemek istiyorum.

Seibutis - Shipp - Evren

fena değil...

Shipp 2-3
Evren 1-2-3
Seibutis 1-2
Tutku 1
Caner 3

1 tane daha Tutku ile birlikte iş yapacak akıllı bir 1 numara bir tanede Haluk yerine 3 numara gelirse gelecek sezon için kısa rotasyon tamamlanır...

Seibutis - Shipp - Evren

fena değil...

Shipp 2-3
Evren 1-2-3
Seibutis 1-2
Tutku 1
Caner 3

1 tane daha Tutku ile birlikte iş yapacak akıllı bir 1 numara bir tanede Haluk yerine 3 numara gelirse gelecek sezon için kısa rotasyon tamamlanır...

Aslında gelecek sene İlkan geleceği için 4 numarada 1 tane fazla oyuncu olacağından 3 numaraya Shumpert da kayabilir. Böylece Haluk'un boşluğu böyle de dordurulabilir ki Shipp ve Caner de 3 numara oynayabildiğinden 3 alternatifimiz oluyor. Bizim için en önemlisi Rancik'in yerine Charles Gaines'in şut atanı olursa 3-4-5 numaralarda sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...