2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

A.Çağlar TORUN' Alıntı:
[quote="Arda Öztürk":1rqef13c]Arkadaşlar Telekom antrenörü Sertaç'ı kesinlikle bırakmayı düşünmüyorum dedi.Bu açıklamayıda Sertaçın bize transfer olduğu dedikodusu çıktıktan sonra yaptı.Bu döneme kadar da bir açıklama gelmediyse demek ki olmadı o iş.

Transfer işi ne durumda bilemiyorum, Sertaç Hırvatistan'da zaten şu anda ama o açıklamanın ardından koç Faruk Akagün'e sorduk Sertaç olayını. Kadroda istiyorum Sertaç'ı, ilk gün söyledim bunu fakat kafası karışık adam kaç yaşında olursa olsun benim takımıma giremez. Bakacağız artık duruma göre dedi. Sertaç, Hırvatistan'dan dönsün bi durum netleşir sanıyorum.[/quote:1rqef13c]

Çağlar bende sizin orda böyle okuduğumu hatırlıyorum.Zaten Oktay hoca Röportajda söylemiş netlik kazanmadı diye.

FAruk Akagün önce daha net takımda kalacak derken sonradan kalmak istemeyeni tutmayıza getirdi. Ayrıca Ümit,Adem,Rasim'i aldılar uzun rotasyonuna yerli ayrıca ABD'li oyuncuları 4 numara da oynayabilen oyuncular deniyordu.5. Yabancı da alacaklar o da pivot olacak şeklinde birşeyler daha okumuştum.Sonuç olarak Sertaç TT'de kalırsa bizde bulacağı kadar bile süre bulması şüpheli.

5 numara çok önemli kesinlikle sert ve ayak hareketlerini iyi yapan zeki bi oyuncu gelecektir bu illaki tanınmış isim olmaz diye düşünüyorum ama eminimki oktay hoca gelebilecek en iyi isimi getirecektir jasa da kesinlikle kalmalı

Jordi Trias takım arıyor!

İspanya ACB ligi ekiplerinden Regal Barcelona'da forma giyen Jordi Trias 'ın ayrılma ihtimali kuvvetlendi. 29 yaşındaki oyuncu, Barcelona ile sözleşmesi devam etmesine rağmen kendisine yeni bir takım arıyor.

1980 doğumlu 2.06 boyundaki oyuncu Kosta Perovic 'in takıma katılmasından sonra daha az süre alacağını düşünüyor. Geçen yıl Barcelona formasıyla ligde 30 maçta (ort 7.3 dak), 2.4 sayı, 2.2 ribaunt, % 55.1 iki sayı, % 30.8 üç sayı, % 62.5 serbest atış, Euroleague'de 12 maçta (ort 5.8 dak), 2.3 sayı, 1.3 ribaunt ortalama ile oynamıştı

Power forvet değil mi Trias Mike'ı tutmadığımıza göre biz 5 numara da oynayabilecek bir oyuncu arıyor olmalıyız.

Kutay Çamcı' Alıntı:
Power forvet değil mi Trias Mike'ı tutmadığımıza göre biz 5 numara da oynayabilecek bir oyuncu arıyor olmalıyız.

Oktay hoca röportajında "iki yabancı oyuncumuzda uzun pozisyonunda olacak" demiş bunlardan biri Trias olabilir.

İki yabancı oyuncumuz daha dememiş iki yabancı oyuncumuzda demiş malesef RAncik biri x oyuncu diğeri.

Şu an üç yabancımız var toplam 4 yabancı düşünüyorum demiş zaten bir yabancı daha alacağız o da uzun olacak Trias olursa sadece Trias olacak yani malesef

Laboral BAtiste-Hermann takası önermiş Fuenlabrada'ya Batiste'nin sözleşmesi devam ediyor. Bizim ismimizde ilgilenen klüpler arasında geçiyordur ama şansımız pek yok gibi.

4 yabancıyla yola cıkılması demek 3 numarayı 39 yaşındaki haluk la koca sezon gecicez anlamına geliyor. Gerektiğnde ship ve canerde 3 oynayabilirler fakat ne kadar yeterli olur tartışma konusu.

Bu arada bir diğer sorunda iki numarada olucak gibi gozukuyor cunku Melih bana gore vasat bir oyuncu. Penetresi yok, savunması cok ama cok zayıf, tek özelliği boş atışları atabilmesi ve yuksek faul yuzdesi. Burda evrenin gitmesi kendi tercihi olarak algılanabilir, fakat murat kayanın veya tufan nın neden tutulmadığı yada bunlar gidicekse muratcan güler gibi atletik ve savunma yonu guclu bir iki numaranın neden alınmadığını anlamakta gucluk cekiyorum. Keza uzun rotasyonu icin alınacak oyucu ile beraber 3 pota altı oyuncumuz oluyor ki buda ne derece yeterli olucak tartışma konusu ( ayrıca bu gelecek oyuncunun cok ust sevide atletik ozelliklere sahip olması gerekiyor).

Mevcut kadro:
1) Tutku, Rochestie
2) Ship, Melih, Göksenin
3) Haluk, Caner
4) Rancik, Yabancı
5) Ermal, ( Sertaç)

Sertaçın ne olucağı belli olmamışken onuda sayarsak anca 11 kişi ediyor kadro ve bu 11 adamın 3ü dökülen ümit milli takım oyuncuları ( ikisi nerdeyse hic sure almıyolar)

Mevcut görüntü hiç iç açıcı deil ne yazıkki. Hani bu kadro deil Mahmudi, koçluğa Mesinayı getirseniz bile en fazla beşincilik için trabzon ve ksk ile çekişiriz. Bana gore acı ama gercek.

Oktay Mahmudi nin basketbol bilgisini veya öngörüsünü tartışamam, fakat koç şunun farkında olmalı, bu kadronun başaralı olabilmesi için beş yabancı şart ve beşinci yabancı jasaitis gibi komple bir 3 numara olursa ( adamın penetresi var, rebound kovalar, pis işleri yapar, fena savunma yapmaz, haa bide %50 ye yakın üçlük atar) o zaman bi anda her şey değişebilir.

Temenni ederimki ben haksız cıkarım yukardaki coğu yazdıklarımda, fakat goruntu pek içaçıcı deil

5 yabancı kesinlikle gereklidir..5. yabancı oyuncunun joker tabir edilen bir oyuncu olması sana bir çok açıdan avantaj getirir..Ayrıca kimse 5 kişilik yabancı rotasyonu verimi düşürür demesin..evet bir nebze düşürür ama..olaylara maç maç bakmak lazım her maç bir oyuncu diğerinden daha fazla sorumluluk alarak süresini artırabilir..Onun içinde 5 yabancı oyuncununda birbirine yakın kalitede olması gerekir..

Ayrıca yerli rotasyonun yeterince geniş olur tamam 4 yabancıyla devam edecem dersin..ama bu şartlarda 4 yabancı olacak iş değil..

Bence de bu sezon hedefleri yeni bir yapılanma olan, zirveden ziyade belli bir kimya oluşturmaya çalışılan bir takımda kaldıki Avrupa kupaları da olmayacağına bütçenin belli bir limitte olduğu düşünülürse 4 yabancı cuk diye oturur. 5. oyuncu için hem federasyon hem de kendi maliyeti açısından ekstra bir gider olur bu sezonki tablo içinde...

3 numara tabiri caiz ise kör topal bir şekilde değişik varyasyonlarla idare edilecek ama 5 numarada da ''yeterli'' olduğumuzu söylemek güç, gelecek yabancıya rağmen...

4 yabancı en uygun olanı asıl sorun yerli kalitesi maalesef yeni temelleri atılan bir oluşum için bile yeterlilikten uzak...

Uluğ Kaçaniku düşünülebilirdi ama o da Pınar Karşıyaka'ya gitmiş. Tofaş'da kıpırdanma göstermişti...

1 numara dısında her pozisyonda zayıfız.3 numaraya iyi bir oyuncu sart.Almazsak cile bulbulum Haluk cile butun sezon cekilmez adam 40 yasında. Bu kadar bariz iken oraya transfer sart daha bu isin sakatlıgı var.Ya shipp sakatlanırsa gercekten dusunmek bıle istemıyorum.Bu kadro cok zayıf gercekten.Ben Haluk ,Melih gibi oyuncuların katkı yapacagına inanıyorum ama onların onu kalıteli biroyuncu sart.

Yapılan transferler açıkçası beni tatmin etmedi.Birde geçen sezon Cem hocayla yakalanan olumlu havanın bu sezon yakalanıp yakalanmayacağı belli değil.Gönül rahatlığıyla bu kadronun eskiği yok bir 5 numara alsak sezon'a hazır bir şekilde gireceğiz diyemiyoruz.Bir 5 numara alsak vede bir 3 numara alsak bile kadroda yinede eksikler olacak.Ermal ve Tutku ile başlayan yerli transferi tamamen hayal kırıklığı ile sonuçlandı,bu yaz aylarında kimlerin adı geçti ve sonuç alınamadı.Bu tablodan sonra bana göre ligde sıralamada 3'lük ve 6.lık arasında bir yerde olacağız.En iyi ihtimal ligi üçüncü bitiririz,en kötü ihtimalde altıncı.Yani açıkçası şampiyonluk için daha zamana ihtiyaç var belki 2 yıl,belki 3 yıl belkide doğru hamleler yapılmazsa çok daha uzun yıllar.

Cem Erzen' Alıntı:
Mevcut görüntü hiç iç açıcı deil ne yazıkki. Hani bu kadro deil Mahmudi, koçluğa Mesinayı getirseniz bile en fazla beşincilik için trabzon ve ksk ile çekişiriz. Bana gore acı ama gercek.

Temenni ederimki ben haksız cıkarım yukardaki coğu yazdıklarımda, fakat goruntu pek içaçıcı deil

Genel anlamda yazdıklarınıza katılmakla beraber BAnvit ve Beşiktaş'ın Kadro kalitesi açısından bizden daha iyi durumda olduğunu düşünmüyorum .Belki BAnvit'in organizasyon bağlamında bir üstünlüğü olabilir o kadar.

Sonuçta BJK elindeki en iyi yerli oyuncuyu kaybetti aldığı oyunculardan Serhat hariç oldukça yaşlı oyuncular Mustafa abi son iki sezon 2. lig'de geçirdi .Cüneyt bizde iken bile fiziksel anlamda sorunlar yaşayan sık sakatlanan bir oyuncu idi.Serhat 2 sezondur oynamıyor çıkışa geçer mi geçmez mi belli değil. Net katkı verebilecek bir tek Bekir'i aldılar.

YAbancı oyuncuları da şimdilik Chtman hariç fark yaratacak oyuncular değil aldıkları uzun gelecek vaad etse de ilk prof. sezonu olacak bir oyuncu oda bir bakıma kapalı kutu

Sonuç olarak kadro kalitesi açısından bizden üstün olduklarını düşünmüyorum en azından iki kadro arasında bariz bir fark olmayacak.

Ben kadro kalitemizin Banvit'den de iyi olduğunu düşünüyorum ama belki yanılıyorum nesnel bakamıyorum diyelim ama böyle bile olsa BAnvit'e rakip olmayacak durumda da değiliz.

Sonuç olarak güncel gelişmeler benimde canımı sıksa da durumumuz 3. mücadelesi dahi yapamayacak kadar kötü değil bence.

Umutlu olacaksak şöyle'de umutlu olabiliriz,durumumuz tofaş'tan,mersin belediye'den vs daha iyi.Ama biz kendimizi zirveye oynayanlarla kıyaslamalıyız onlarda F.Ülker ve Efes Pilsen'dir.Şu tabloda onlarla yarışabilecek bir kadromuz yok kiminle çekişeceğiz banvitle,beşiktaşla,trabzon'la bu takımlarla yarışıp bunların önünde bitirmek beni fazla tatmin etmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...