2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Doğan Aksu' Alıntı:
4 yabancıyla başlayacaksak rancik-taylor-shipp-uzun olacak yabancı rotasyonumuz.Uzunumuzun özellikle ribaund istatistikleri iyi olan en az 2.10 boyunda biri olması gerekiyor bence.
Bence'de uzun oyuncumuz en az 2.10 boyunda olmalı çünkü rakiplerimizde 2.10'un üzerinde pivotlar var ve eşleşme konusunda sıkıntılar yaşayabiliriz,pota altında rakiplerimize karşı kısa kaldığımız maçlar olabilir.Rancik 2.06 boyunda,Ermal 2.07 boyunda ikisininde ribauntlarda çok iyi olduğunu söyleyemeyiz bu yüzden alınacak pivot'un özellikle ribauntlarda çok etkili olması gerekiyor.Aldığımız oyuncular birbirini tamamlayacak şekilde olmalı şimdi gidip rancik veya ermal benzeri bir pivot alırsak yaptığımız transferin hiçbir anlamı kalmayacak bu yüzden alacağımız oyuncunun özellikleri rancik ve ermal'de olmayan özellikler olmalı,blok,ribaunt,pota altı savunması gibi özellikleri iyi olmalı alınacak uzunun.

ben anlamıyorum bu takımda ciddi bir 3numara sorunu var bunu hocamızda görmeli bence neden 4yabancıyla başlıyoruz anlamıyorum sahada 3ü bulunuyor ondan diyor ama ona göre ayarlanır bunlar 40dakika oynamayacak ya ! üzüldüm sezona hamlelerden sonra bu kadar sessiz kalınması yazık olur !

Bu transfer döneminde Ö.Aşık ve F.Aldemir'i transfer etmeye çalışırken onların yerini dolduramasa bile geniş yerli rotasyonumuzun oluşmasını sağlayacak bir çok oyuncuyu kaçırdık. O.Mahmuti Efes'le olan ilişkilerini kullanıp geçen sezon Karşıyaka altyapısında parlayan Efes'in bonservis ödeyerek aldığı Pertevniyal'e verdiği Ramazan Tekin'i kiralayalım. Genç milli takım oyuncusu Uzun rotasyonunda takıma katkısı olur.

Saim Karakuzu' Alıntı:
ben anlamıyorum bu takımda ciddi bir 3numara sorunu var bunu hocamızda görmeli bence neden 4yabancıyla başlıyoruz anlamıyorum sahada 3ü bulunuyor ondan diyor ama ona göre ayarlanır bunlar 40dakika oynamayacak ya ! üzüldüm sezona hamlelerden sonra bu kadar sessiz kalınması yazık olur !
%100 haklısın.Bu sezon husran olucak oyle gozukuyor.Ayrıca ben vasat bir 5 numara bulursak sanslıyız dıyorum.Oyle ribauntcu 2.10 ustu az cok sayı atabilen falan bir adam bulmak cok zor.Almak daha da zor.Keske Oktay hoca bu pozisyona bu kadar takmasa.Simas en ufak bir sansımız varsa sonuna kadar zorlanmalı bence.

arkadaşlar 4 yabancı ile başlayacaksak lige buda büyük düşünmediğimizi ve yine ilk 5'e girmek için mücadele edecek bir takım kurulduğunu anlarız. kimse boşuna ümitlenmesin. erkek basketbolda durum be ne yazkki

Hocanin aciklamalari acik ve net. Bu seneden hicbirsey beklememek lazim. Turk rotasyonu yine cok zayif.. Yabancilar da simdilik gecen seneden kotu. Son yabanci da shaq gelmeyecegine gore.. Bu senenin de sonu belli

Beyler bizim "karamsarligimizla" dalga gecenlerin cogu kundaktayken biz sampiyonluk kutluyor ya da pesinde kosuyorduk.

Bu kulup GS ve de yillardir sampiyonlugu yok en onemli ikinci bransinda.. Bunu degistirecek somut hamle de yok. Bir tek Mahmudiyi getirmek degildir olay. Tabii ki EL hayalleri kurariz, cunku bizim ayit oldugumuz yer orasi 23uncu sinif eurochallenge degil..

Kenan Sarioglu' Alıntı:
Beyler bizim "karamsarligimizla" dalga gecenlerin cogu kundaktayken biz sampiyonluk kutluyor ya da pesinde kosuyorduk.

Bu kulup GS ve de yillardir sampiyonlugu yok en onemli ikinci bransinda.. Bunu degistirecek somut hamle de yok. Bir tek Mahmudiyi getirmek degildir olay. Tabii ki EL hayalleri kurariz, cunku bizim ayit oldugumuz yer orasi 23uncu sinif eurochallenge degil..

Kenan abi kimsenin sizin karamsarlığınızla dalga geçtiği yok.Büyük beklentiler içine girenler sizsiniz,daha sonra beklediğiniz hamleler gelmeyince karamsar oluyorsunuz.

Oktay hoca geldiğinde ağzından şampiyonluk sözü duydunuz mu ? Yapılan röportajda ? Oktay hoca uzun ve sıkıntılı bir yola çıktığımızı belirtiyor.Galatasaray'a bir sistem oturtmaya geldi,geleceği kurtarmaya.

Şuan kadromuzda uzun rotasyonunda Rancik + Ermal ve gelecek yabancı Uzun bu oyuncuların birinin sakatlığında uzun rotasyonunda sıkıntı çekeriz yabancı uzun yanına yerli bir uzun takviyesi Hüseyin veya Fatih kalmalı 3 numarayada mutlaka takviye ya Jasaitis yada yabancı 3 numara mutlaka alınmalıdır. Gerekli takviyeleri yapmazsak sezon içinde yaşanabilecek sakatlıklarda çok sıkıntı çekeriz. Yerli 3 numara Reha Öz olmaz mı ? Şuan kimseyle anlaşmadı.

Kimsenin burada karamsarlıkla dalga geçtiği yok , aksine artık bu aşktan vazgeçin diye size yardım etmeye çalışıyoruz.Kimse size bu sene mükemmel bir kadro kurulacak , şampiyon olunacak demedi.Hepsi kendi inancınızdı.Oktay Mahmudi defalarca kez söyledi , 3 senelik bir plan bu diye.Önümüzdeki sene Avrupa kupalarıyla birlikte daha iyi ve iddialı bir kadro kurulacaktır.Tek yapmanız gereken şey sabretmek , bu kadar zor değildir sanırım?

Yardiminiz icin tesekkurler kardesim, yoksa biz polyanna gibi ruyadan uyanamayacaktik..

Siz hala beni anlayamadiniz. Biz yillardir ayni SABIR nakarityla kandiriliyoruz ama bir arpa boyu ilerleme gormedim.. Bazi seneler 4uncu, bazilari 10uncu oluyoruz ama ne tesaduftur ki ilk ikiye giremiyoruz.. Sabir tabii ki cok onemli ama eger birsey iyi yolda ise sabir gosterilir yoksa hergun ayni filme gidilip bugun filmin sonu acikli bitmeyecek demez sabir degil baska birseydir...

Benim karamsarligim bu yilla ilgili degil, genel anlamda degisen ve de gelecegin daha iyi olacagini gosteren bir endikator yok ortada. Insallah en kisa zaman da olur da biz de bu konularla birbirimizi yemeyi birakiriz.. Adamlarin yaptigi salon ortada, yani bize kac tur bindirdikleri gun gibi asikar.. Biz ise hala Aslantepede salon olur mu olmaz mi diye papatya fali aciyoruz..

Benim için karamsarlığı yok eden şeyler var.Oktay Mahmudi en başında.Bu kalkınmayı en iyi gerçekleştirebilecek adam var takımın başında.Önceki seneler sabır göstersek bile sonucunda birşeyin değişebileceğine olan inanç yoktu , bir plan yoktu çünkü en başında.Ama hem yöneticiler , hem koç defalarca kez söyledi "Bu 3 yıllık bir plan." diye.En başında bu sabır göstermek için yeterli.En azından benim için.

Neyse bende şöyle bir yorum yapayım.Hani biz 3 sene sonunda şampiyonluk bekliyoruz ya yani programlı bir şekilde geliyoruz,yavaş yavaş iradeli bir şekilde.

Şimdi soru şu?

Biz 3 sene sonra şampiyonluk hedeflerken bu arada Efes ile F.ülker ne yapacak bu işten vazmı geçecekler.Yani adamlar her sene kendilerini aşıyorlar 2 tarafında en az 10 milyon dolarlık bütceleri var.Bizim 1 Nisan şakası yaptığımız Lavrinoviç, 1 günde getiriliyor.Efes desen istese Nba'den bile kariyeli adamlar getirebilir.Kısacası biz 3 sene sonrayı düşlerken Efes ile Fener geri adım atarlar mı hiç?

Geçmişe değil geleceğe bakmalıyız.Ekonomimiz tam oalrka otursun merak etmeyelim gerekli hamleler gelir ileriki yıllarda. Şu anda hiçbirşey hakkında net konuşamayız.3 sen sonunda şampiyonluk beklerken bakmışsınız ilk senemizde şampiyonuz yada hiç şampiyon olamamışız.Bekleyip göreceğiz herşeyi.

Geri adım atmayacaklar ama biz hızlı adımlarla onlara yetişmeye çalışacağız.Geçtiğimiz sezon Efes Pilsen'in bizden yaklaşık 5 kat fazla bütçesi vardı.Ne oldu?EL başarısız , lig başarısız.En net örnek Partizan.Bizden bile düşük bütçeleri vardı.Adamlar EL'de Final 4 oynadı.İş sadece para değil , bunu anlamak lazım.

Eren Akın' Alıntı:
Geri adım atmayacaklar ama biz hızlı adımlarla onlara yetişmeye çalışacağız.Geçtiğimiz sezon Efes Pilsen'in bizden yaklaşık 5 kat fazla bütçesi vardı.Ne oldu?EL başarısız , lig başarısız.En net örnek Partizan.Bizden bile düşük bütçeleri vardı.Adamlar EL'de Final 4 oynadı.İş sadece para değil , bunu anlamak lazım.

Bunu anlamak lazım tabii de,gidip Almanya'dan 3. sınıf yabancı almakla,40 yaşında Haluk yıldırım'ı getirmekle ,her sene yabancıları başarılı olsalar bile değiştirerek o hızlı adımları nasıl atacağız bayağ merak konusu bu.Ama herşeye rağmen hayırlısı olacak inşallah.

@Sercan Karabıçak

Yaşa çok bakıyorsanız bir Damir Mrsic'e bakmanızı öneririm.

Taylor Rochestie'yi hiç izlediniz mi acaba da 3.sınıf oyuncu diyebiliyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...