2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Muratcan Köseoğlu' Alıntı:
Furkan la Jasaitisle anlassak bide mike la yenilesek bu sene sampiyonluga oynarız .Bakalım neler olucak sabır edelim.

Furkan konusunda hala umut olduğuna dair içerden bir bilginiz mi var ?

KSK net bir biçimde satmıyoruz dedi çünki .

Furkan konusu bu sene için temenniden öteye geçemez karar net ve kesin.

Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Muratcan Köseoğlu":2wlqs42p]Furkan la Jasaitisle anlassak bide mike la yenilesek bu sene sampiyonluga oynarız .Bakalım neler olucak sabır edelim.

Furkan konusunda hala umut olduğuna dair içerden bir bilginiz mi var ?

KSK net bir biçimde satmıyoruz dedi çünki .[/quote:2wlqs42p]
Bol Basket programında Hakan Demir in sozlerine ve konusma seklıne bakarak bunu yazdım.Henuz kesin birsey yok.Ama zor tabi ki cok cok zor.Ama sampıyonluktan soz ediceksek zor olmalı zaten Banvit le cekismek veya Bjk yı gecmek beni kesmez.Jasa da zor.Zor oglu zor.

Jasa'yı unutsak iyi olur.4 yabancı ile sezona başlanacağını söylemiş açık açık Oktay hoca.Yani bir uzun alınacak.

Ama bu 4 yabancılı dönemin çok uzun olacağını düşünmüyorum.Özellikle 3 numarada çok zayıf olduğumuz aşikar.O yüzden gerekli hamleler yapılacaktır.

Oktay Hoca, altyapımızdan bahsederken olumlu gelişmelerin olduğunu ve iyi bir jenarasyonun geldiğinden bahsetmiş. Göksen'in dışında 2-3 oyuncuyuda altyapıdan A Takım kadrosuna alabilir. Sadece Yabancı uzun alacaksak ve yerli transferi yapmayacaksak Altyapıdan 2-3 oyuncu kadroda yer bulur. Oktay Hoca bu seneyi geçiş yılı olarak görüyor.

Oktay Hoca ile yapılan röpartaj bana şu izlenimi verdi."Bu sene şampiyonluk kimse beklemesin,biz mücadele edicez ama kadro itibarıyla zor"
3 numarada yetersiziz, herkesle hemfikirim bu konuda. Shipp elbet 3 numara oynar ama bu sefer 2'de yetersiz kalırız.
5 Numarada öyle, en azından Ermal var diyelim ama tek başına nereye kadar ??
Mevcut durumda şampiyonluktan söz edebilmemiz iyi bir 5 numara Tutku ve Ermal'in 3-4 sene önceki formlarını bulmaları, Melih'in savunmasını geliştirip, takım oyunu oynaması ve Caner'in yıllardır yapamadığı patlamayı yapmasına bağlı.
Piyasa da yerli oyuncu yok, eğer Jasa ile anlaşılamazsa en azından Barış Hersek'i kadromuza katalım derim, sonuçta Oktay Hoca Efesteyken saman alevi gibi bir dönem parlamıştı.Belki yine parlar :)
İşimiz belkilere kaldı kısaca...

Dipnot : Wilkinson ve Jasa kalırsa görüşlerim değişir elbet...

Ben çoğu kişinin aksine uzun rotasyonunda eksik kalacağımızı düşünmüyorum.

Tabi bu düşüncem Ermal-Rancik-Yabancı-Sertaç rotasyonu için. Telekom Wesson'la anlaşmış sanırım Sertaç yaklaştı yine bize.

Sonuçta 4 ve 5 pozisyonları için paylaşılacak 80 dakika var. Sertaç'ı genç oyuncu olarak sayarsak kadromuzda 3 güvenebileceğimiz uzun olacak. Ermal, Rancik ve yeni yabancımız ortalama 27'şer dakika oynayarak çok rahat götürebilir orayı bir sakatlık olmazsa. Bu düşüncem hafta içi Avrupa maçımızın olmaması ile de orantılı. Fazla yoğun bir tempo olmayacak, bu üç oyuncu ana rotasyon için yeterli ama bir de Sertaç'ı alırsak, zaman zaman Oktay Hoca ona şans verirse rotasyon iyice oturur.

Jasaitis olursa olacak, olmazsa yerine transfer yapılmayacak düşüncesi ise yanlış bana göre. 3 numaraya da Jasaitis ya da iyi bir yabancı alırsak kadromuz eksiksiz olacak. Shipp ve Melih 2 numarayı götürecektir ama 3 numarada Caner ve Haluk'a güvenmek çok doğru olmaz. Caner şutlarını geliştirirse savunmacı kimliğiyle ceza atışlarıyla faydalı olabilir ama.

Kısaca Sertaç-3 numara-5 numara transferleriyle her takımı yenebilecek potansiyelimizin olduğu düşünüyorum.

Yalnız Avrupa'da yer alacağımız şu senede yıldız yabancılar beklemek hüsrana yol açar. O yüzden Jasaitis ve Wilkinson'dan iyisini zor buluruz gibime geliyor.

2 yabancı transferiyle iyice iddialı konuma geliriz , fakat sezona 4 yabancı ile gireceğimizden şu an için biraz geri planda kaldığımız düşünüyorum.Ama bu çok uzun sürmeyecektir.

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Ben çoğu kişinin aksine uzun rotasyonunda eksik kalacağımızı düşünmüyorum.

Tabi bu düşüncem Ermal-Rancik-Yabancı-Sertaç rotasyonu için. Telekom Wesson'la anlaşmış sanırım Sertaç yaklaştı yine bize.

Sonuçta 4 ve 5 pozisyonları için paylaşılacak 80 dakika var. Sertaç'ı genç oyuncu olarak sayarsak kadromuzda 3 güvenebileceğimiz uzun olacak. Ermal, Rancik ve yeni yabancımız ortalama 27'şer dakika oynayarak çok rahat götürebilir orayı bir sakatlık olmazsa. Bu düşüncem hafta içi Avrupa maçımızın olmaması ile de orantılı. Fazla yoğun bir tempo olmayacak, bu üç oyuncu ana rotasyon için yeterli ama bir de Sertaç'ı alırsak, zaman zaman Oktay Hoca ona şans verirse rotasyon iyice oturur.

Jasaitis olursa olacak, olmazsa yerine transfer yapılmayacak düşüncesi ise yanlış bana göre. 3 numaraya da Jasaitis ya da iyi bir yabancı alırsak kadromuz eksiksiz olacak. Shipp ve Melih 2 numarayı götürecektir ama 3 numarada Caner ve Haluk'a güvenmek çok doğru olmaz. Caner şutlarını geliştirirse savunmacı kimliğiyle ceza atışlarıyla faydalı olabilir ama.

Kısaca Sertaç-3 numara-5 numara transferleriyle her takımı yenebilecek potansiyelimizin olduğu düşünüyorum.

Yalnız Avrupa'da yer alacağımız şu senede yıldız yabancılar beklemek hüsrana yol açar. O yüzden Jasaitis ve Wilkinson'dan iyisini zor buluruz gibime geliyor.
Abi Jasaitis ile Wılkınson kalsın canımız feda zaten .Onlardan iyisini bekleyen oldugunu sanmıyorum.Ayrıca sana katılıyorum Jasa olmasada o pozısyona 1 yabancı alınmalı

Bu durumda benim görüşüm,hüseyin'in takıma kazandırılması ve fatihin'de takımda tutulması mantıklı duruyor.jasa ve 2-3 oynayabilecek kaliteli bir yabancıyla rotasyonu tamamlarsak iyi olur diye düşünüyorum.hayırlısı artık.bakalım oktay hoca ne düşünüyor.göreceğiz.

Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Cem Erzen":27v5jueb]
Mevcut görüntü hiç iç açıcı deil ne yazıkki. Hani bu kadro deil Mahmudi, koçluğa Mesinayı getirseniz bile en fazla beşincilik için trabzon ve ksk ile çekişiriz. Bana gore acı ama gercek.

Temenni ederimki ben haksız cıkarım yukardaki coğu yazdıklarımda, fakat goruntu pek içaçıcı deil

Genel anlamda yazdıklarınıza katılmakla beraber BAnvit ve Beşiktaş'ın Kadro kalitesi açısından bizden daha iyi durumda olduğunu düşünmüyorum .Belki BAnvit'in organizasyon bağlamında bir üstünlüğü olabilir o kadar.

Sonuçta BJK elindeki en iyi yerli oyuncuyu kaybetti aldığı oyunculardan Serhat hariç oldukça yaşlı oyuncular Mustafa abi son iki sezon 2. lig'de geçirdi .Cüneyt bizde iken bile fiziksel anlamda sorunlar yaşayan sık sakatlanan bir oyuncu idi.Serhat 2 sezondur oynamıyor çıkışa geçer mi geçmez mi belli değil. Net katkı verebilecek bir tek Bekir'i aldılar.

YAbancı oyuncuları da şimdilik Chatman hariç fark yaratacak oyuncular değil aldıkları uzun gelecek vaad etse de ilk prof. sezonu olacak bir oyuncu oda bir bakıma kapalı kutu

Sonuç olarak kadro kalitesi açısından bizden üstün olduklarını düşünmüyorum en azından iki kadro arasında bariz bir fark olmayacak.

Ben kadro kalitemizin Banvit'den de iyi olduğunu düşünüyorum ama belki yanılıyorum nesnel bakamıyorum diyelim ama böyle bile olsa BAnvit'e rakip olmayacak durumda da değiliz.

Sonuç olarak güncel gelişmeler benimde canımı sıksa da durumumuz 3. mücadelesi dahi yapamayacak kadar kötü değil bence.[/quote:27v5jueb]

Kutay Bey,

Tabiki 3'üncülük mücadelesi yapabiliriz, zaten telekomun artık havlu attığı bu ligde bence ondan aşağısı başarısızlıkla eş değer olacaktır. Ama daha önce belirttiğim gibi mevcut kadroda cok ciddi sıkıntılar var. Örneğin 3 numardan ve hatta iki numaradan penetre edebilecek tek oyuncumuz shipp. Bunun yanında shipp in sutu cok istikrarlı deil bazen 7/10 ucluk atar sonraki mac 1/10 ucluk atar. Banvit in graves transferi ile kadro olarak bizden bir gomlek daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bjk içinse mevcut durumu ile size katılıyorum fakat devin smith transferiniyaparlarsa onlarda eli ayağı duzgun bir takım oluyolar.

Ama sonucta iş bizim alıcagımız uzuna kalıyor, eğer cok kaliteli bir oyucu alırsak her şey başka bir hal alabilir. Ama bu uzunun yanına jasa da takımda tutulursa o zaman bambaşka bir takım oluruz ve işte o zaman bence ilk iki için efes in bir adım önüne bile geçebiliriz

Keşkeleri pek sevmem ama bu seneki kadroda evren tutulabilseydi daha dogrusu gecen seneki çekirdek kadro ( evren dwash jasa wilkonson) muhafaza edilip sadece tutku ve ermal ve ortalama bir beş numara alınsaydı her şey cok daha farklı olurdu. Ama iş işten geçti artık.

Bu arada ek olarak ben melih ten pek bir şey beklemiyorum bu sezon, bana gore fizik olarak yetersiz, atletik deil ve en kotusu ben oyuncu oldum havasında.

Neyse ben cokta fazla moral bozmak istemiyorum ama bu kadroyla yuk 7 oyuncunun üzerine binecek ve bu yedi oyuncudan 3 ü 30 yaş üzeri yerli oyuncular, dolayısıyla sezon cok kolay ve zevkli geçmicek gibi geliyor bana. Ama Oktay Mahmudi nin takımı her zaman 20 sayı geridede olsa aynı disipşinle savacaktır, benim de en buyuk umudum bu ruhun denk takımlara karşı bizi bi adım öne cıkarabilecek olması. Sonuçta durum hassas, 3'uncude bitirebiliriz ama bu kadro ile ligi yedinci bile bitirebiliriz.

yapılması gereken şey bence sertaç 3numaraya yabancı ve 5numaraya yabancı ama oktay hoca 3numaraya düşünmüyor sanırım transfer sezona 4yabancıyla başlayacağız diye açıklama yapmıştı ?

Dediğim gibi genel anlamda size katılıyorum Cem bey ama BAnvit'den de BJK'den de daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Tabi burası tartışılabilir ama en azından üçüncülük için onlara rakip olamayacak durumda değiliz.

Banvitin sadece organizsyon anlamında bizden daha iyi olduğunu düşünüyorum.Bir de oturmuş takım olma avantajları var tabi ama tek tek bakıldığında kağıt üzerinde bizim kadromuz daha iyi bence .Onlarda 5. yabancıyı henüz almadı.Euroleuge'e dahil olduktan sonra alacaklarını açıladılar ama Khimki ile karşılacak kolda olduklarından ancak mücize şansları var

DAvis ve LAnce'in yanında uzun rotasyonunda sadece Bora Hun Paçun var ellerinde ki o da henüz beklenen sıçramayı yapmış bir oyuncu değil.YAni onların uzun rotasyonları bizden bile dar.

Ellerindeki hiç bir yabancı üzt düzey kariyere sahip oyuncular değil aslında nihayetinde bizde muhtemşem bir sezon geçiren Graves bile önce Cibona da falaket bir yarım sezon geçirdi sonrada İsrail'de lig sonuncusu Holon'da vasat istatistikler yakaladı.

Bizden iyi bir kadroları olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi ama daha oturmuş bir takımları var şimdilik orası doğru tabi.

Devin Smith'in Benotton'a gideceği konuşulmaya başlandı ne kadar doğru bilemiyorum ama bizim aksimize BJk'nin 5 yabancıyı erken kullanılacağı konuşuluyordu forumlarda.

Melih konusunda bende pek umutlu değilim açıkcası ama bu sene çok iyi bir teknik ekibimiz var sadece Oktay hoca değil Emir Alkaş transferi ile bu alanda oldukça güçlüyüz.Melih'in Efes'in altyapısından yetişen bir oyuncu olduğunu düşündüğümüzde belki ona birşeyler katabilirler .

İlkan için bir girişimimiz var mı yada oldu mu acaba ?

Kutay Çamcı' Alıntı:
.

İlkan için bir girişimimiz var mı yada oldu mu acaba ?

Benim bildiğim kadarıyla adı bile geçmedi.

Ki Tofaş ile sözleşme yeniledi zaten İlkan. Nihat İziç de kendisine fazlasıyla güveniyor, bu sene oluşacak kadroda daha fazla süre alması şekinde ayarlanıyor Bursa'da transferler.

4 yabancıyla başlayacaksak rancik-taylor-shipp-uzun olacak yabancı rotasyonumuz.Uzunumuzun özellikle ribaund istatistikleri iyi olan en az 2.10 boyunda biri olması gerekiyor bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...