2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Eren Akın' Alıntı:
@Sercan Karabıçak

Yaşa çok bakıyorsanız bir Damir Mrsic'e bakmanızı öneririm.

Taylor Rochestie'yi hiç izlediniz mi acaba da 3.sınıf oyuncu diyebiliyorsunuz?

Damir Mrsic te yaşlı tabii ama adam hala son toplarda en güvenilen isim.Nasıl 3 lük attığını bütün cümle alem biliyor,adamın gözlerini bağlasan rahatca 3 lük sokar.Taylor'a gelince Almanya liginden bahsediyoruz,İspanya liginden değil geldiği liigin kalitesi belli.Bizim lige yeni cıkan bütcesiz Olin bile aynı ligten adam alıoyor.Aynı şeyleri döndürüp döndürüp konuşmanın alemi yok.Kalan transferleri bekliyoruz ne olursa olsun desteğe devam edeceğiz kimsenin şüphesi olmasın.20 senedir bekliyoruz daha bekleriz,biz neleri beklemedik ki.

Eren Akın' Alıntı:
Geri adım atmayacaklar ama biz hızlı adımlarla onlara yetişmeye çalışacağız.Geçtiğimiz sezon Efes Pilsen'in bizden yaklaşık 5 kat fazla bütçesi vardı.Ne oldu?EL başarısız , lig başarısız.En net örnek Partizan.Bizden bile düşük bütçeleri vardı.Adamlar EL'de Final 4 oynadı.İş sadece para değil , bunu anlamak lazım.

Partizan dışında kaç örnek var arkadaşlar? Bir de bütçelerin birbirine yakın olduüu düşük bütçeli Fransız liginde Cholet. Adamların yapılanmasına sahip olmak için sadece bizim kulübün müthiş bir iekilde yapılanması değil, Türk basketbolu'nun da altyapı seviyesinde Sırplar'ın seviyesine gelmesi lazım.

Evet, bu yıl şampiyonluk bekleyecek halimiz yok; fakat üç yıllık yapılanma sırasında bütçe artışı olmadan ya da sınırlı bütçe artışıyla şampiyonluk falan çok çok zor olur. Bunu da kabullenmek lazım. Bu yılı Rochestie, Shipp gibi ileride elimizde tutabileceğimiz yabancıların oyunlarını her açıdan üste taşımaları için geçiş yılı oolarak görelim, ona laf yok; fakat Partizan bütçesiyle şampiyon oluruz falan demek de gerçekçi değil bence. Sonuçta Partizan da her yıl F4 oynamıyor.

Hadi bide son olarak şunu ekleyeyim sabırlı Eren kardeşime:

Sen yaşın gereği şampiyonluğu 5,6 senedir bekliyorsun,ben ve benden büyükler en az 18,20 yıldır belkide bizim sabırsızlığımız bu yüzdendir.Ama herşeye rağmen desteğe devam edeceğiz.

Alman liginden gelen tüm oyuncular aynı kefede mi oluyor ?

Oyuncuyu hiç izlemeden ezbere yorum yapmak pek sağlıklı olmuyor.

iki sezon önce Büyük isim sahibi Guroviç,İspanya liginden gelen Milo,Pana'dan gelen Ziziç doğru düzgün katkı yapmazken. Fransa'da düşmemeye oynayan Pau'dan gelen orada da yarım sezon oynamış olan Graves takımın en yararlı oyuncusu oldu.

YAni izlemeden yorum yapmak çok da sağlıklı değil.

KAldıki beğenmediğimiz Alman ligi ile ULEB sıralamasında bir basamak fark var aramızda yanılmıyorsam.

Bizim takımlarımız geçen sezon dökülürken Eurocup'da finali Alman takımı oynadı

Kutay Çamcı' Alıntı:
Alman liginden gelen tüm oyuncular aynı kefede mi oluyor ?

Oyuncuyu hiç izlemeden ezbere yorum yapmak pek sağlıklı olmuyor.

iki sezon önce Büyük isim sahibi Guroviç,İspanya liginden gelen Milo,Pana'dan gelen Ziziç doğru düzgün katkı yapmazken. Fransa'da düşmemeye oynayan Pau'dan gelen orada da yarım sezon oynamış olan Graves takımın en yararlı oyuncusu oldu.

YAni izlemeden yorum yapmak çok da sağlıklı değil.

KAldıki beğenmediğimiz Alman ligi ile ULEB sıralamasında bir basamak fark var aramızda yanılmıyorsam.

Bizim takımlarımız geçen sezon dökülürken Eurocup'da finali Alman takımı oynadı
Kutay abi saydığın isimler arasında bir tek Gurovic hiç katkı vermedi. Milojevic takımın en iyi oyuncusuydu. Zizic'te çok iyi oyuncuydu ve bizim takımı ve ortamı yetersiz bulup gitmişti...

O zaman en üstün bir altından örnek vereyim.Caja Laboral kafaya oynayan bütün takımlardan daha düşük bütçeyle kurulmuş bir takımken Avrupa'nın en iyisi Barca'yı süpürdü.Bu daha net bir örnek.

@Sercan Karabıçak

Yaşımın küçüklüğü sadece yakın tarihi bildiğim anlamına gelmez.Teknoloji gelişti , daha öncesini de biliyorum.Emin olun ben de uzun süredir bekliyorum sizin beklediğinizi.

Milo sakatlıklar yüzünden çoğu maçta oynayamadı. Ziziç'in de hemen aklı karıştı

Hiç biri Graves ile kıyaslanacak kadar katkı vermedi

Kardesim ben onu bunu anlamam Jasa veya o duzeyde bir 2veya 3 numara almamız sart.Eger oyle bir adam bulamazsak daha cok bekleriz yarı final bile yapamayız.Seneyede eurocup a bile gidemeyız.Gelecegi kurmak bu gunden geciyor bu sezon alınacak derece oynanacak bir lig finalı camianın bu subeye bakısını degistirir.Bu arada kimse Telekomu da kucumsemesin gecen senelerden daha canlı ve guclu bir kadro kurdular herkes uyuyor.

Eren Akın' Alıntı:
O zaman en üstün bir altından örnek vereyim.Caja Laboral kafaya oynayan bütün takımlardan daha düşük bütçeyle kurulmuş bir takımken Avrupa'nın en iyisi Barca'yı süpürdü.Bu daha net bir örnek.

@Sercan Karabıçak

Yaşımın küçüklüğü sadece yakın tarihi bildiğim anlamına gelmez.Teknoloji gelişti , daha öncesini de biliyorum.Emin olun ben de uzun süredir bekliyorum sizin beklediğinizi.

Caja Laboral geleneği olan, kadrosu da küçümsenmeyecek bir takım. Bütçesi Barcelona'dan fazla olmasa da yıllardır tepeye oynayan, tecrübeli, isim yapmış oyunculara sahip bir takım,herşeyden önce Euroleague yıllardır üste oynuyorlar.. Kesinlikle söylediğimi yanlışlayan bir örnek değil. Bizimle Fenerbahçe ve Efes arasındaki kadar fark olduğunu söylemeyeceksiniz herhalde?

Söylediğim şeyin anlaşılması zor bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bütçe artışı olmazsa önümüzdeki yıllarda Euroleague için bile ciddi bütçelere sahip Fenerbahçe ve Efes'i yakalamak zor olacaktır. Örnek vereceksek, Maccabi de şampiyonluğu kaybetti; ama play-off olmadan tek maçta. Söylemek istediğim anlaşılmıştır sanırım.

Kutay Çamcı' Alıntı:
Milo sakatlıklar yüzünden çoğu maçta oynayamadı. Ziziç'in de hemen aklı karıştı

Hiç biri Graves ile kıyaslanacak kadar katkı vermedi

Kutay Bey,

O takım baştan yanlış kuruldu. O bütçeyle ondan kimyası daha bozuk, mentalce daha zayıf, daha kötü bir takım kurulabilir miydi, şüpheliyim. O kadroda parlayan Graves'in bile sonraki iki yılda sıçrama yapamamış olması da ayrıca dikkat çekici.

Emre bey Graves'in geçen sezonu iyi geçirmediğini bende biliyorum.2 sezon önceki takımın ciddi kimya sorunları olduğunuda...

Bir oyuncuyu hiç izlemeden yorum yapmanın doğru olmadığını anlatmaya çalıştım kağıt üzerinde oyuncuları değerlendirmenin yanılgıya yolaçabileceğini de Graves'in bizdeki performansı da örnekti sadece.

Yoksa Graves büyük oyuncu 2 sene önceki takımın kimyası mükemmeldi demedim.

Tek tek isimler açıklandığında saydığım üç isim büyük heycan uyandırdı Graves'e ise şüphe ile bakıldı.O zaman da kimse kimya falan bakmadı.

Şimdi aynı hatayı yapmayalım izlemediğim bir oyuncu için peşin hüküm üretmeyelim diyorum olumlu yada olumsuz.

Örnekleri artırmak mümkün ayrıca Ergin Atamanlı sezon'da tüm Beşiktaşlılar İtalya sayı kralı diye Apodoca'dan çok şey beklerken. Kuşku ile baktıkları Shumpert çok daha fazla katkı verdi .İki oyuncuyu da tanımıyorlardı birinin daha parlak istatistikleri ve sayı kralı titri vardı.Kuşku duyduklrı oyuncu sonradan gözbebekleri oldu.Apodoca ise epey ağır eleştirildi sezon içerisinde.

Siena'ya gelmeden önce Terrell McIntyre'in bize gelmesini kaç kişi isterdi acaba ??

dipnot 1 : Terrell Sieanya gelmeden önce İtalya 2. liginde oynuyordu.
dipnot 2 : Taylor asla Terrell olur demiyorum. Yıldız da olabilir sıradan 3. sınıf bir oyuncuda.Kapalı kutu şu an.

Bence Taylor hakkında izlemeden konuşmayalım...Bekleyelim görelim.

Bu arada Axel Hervelle Madridten ayrılmış. Bizim için nasıl olur acaba ??

1 aydır yeni transferde olmadı ya,konuşacak bi şeyde yok biri olumsuz bi yorum yapsada ona sarsak muhabbet resmen buna döndü,can sıkıntısından :) :) :)

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
[quote="Eren Akın":a360nf1u]O zaman en üstün bir altından örnek vereyim.Caja Laboral kafaya oynayan bütün takımlardan daha düşük bütçeyle kurulmuş bir takımken Avrupa'nın en iyisi Barca'yı süpürdü.Bu daha net bir örnek.

@Sercan Karabıçak

Caja Laboral geleneği olan, kadrosu da küçümsenmeyecek bir takım. Bütçesi Barcelona'dan fazla olmasa da yıllardır tepeye oynayan, tecrübeli, isim yapmış oyunculara sahip bir takım,herşeyden önce Euroleague yıllardır üste oynuyorlar.. Kesinlikle söylediğimi yanlışlayan bir örnek değil. Bizimle Fenerbahçe ve Efes arasındaki kadar fark olduğunu söylemeyeceksiniz herhalde?

Söylediğim şeyin anlaşılması zor bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bütçe artışı olmazsa önümüzdeki yıllarda Euroleague için bile ciddi bütçelere sahip Fenerbahçe ve Efes'i yakalamak zor olacaktır. Örnek vereceksek, Maccabi de şampiyonluğu kaybetti; ama play-off olmadan tek maçta. Söylemek istediğim anlaşılmıştır sanırım.[/quote:a360nf1u]

Ben aramızda uçurum olmadığını iddia etmiyorum Emre bey.Zaten açıkçası şampiyonluktan bahsetmek için çok erken olduğunu düşünüyorum.Tek karşı çıktığım konu bu karamsarlık.Zaten kimse demedi ki şampiyon olacağız diye.İnsanlar kendileri şampiyonluk senaryoları kurdu , gerçekleşmeyince hayal kırıklığına uğradılar.Olay bundan ibaret.Şu an için şampiyon olmamızın imkansıza yakın bir derecede olduğunun farkındayım ben de.

5 yabancıya hiçbir zaman sıcak bakmadım, oyuncuların alacağı sürelerin azalmasının yaratacağı olumsuz etkiyi düşünerek.

Oysa şu andaki kadroya baktığım zaman 5 yabancının gerekliliğini görüyorum ama Oktay Mahmuti 4 yabancıyla yola çıkılacağını ifade ediyor. Merak ettiğim; Mahmuti oyuncuların alacağı sürelerin azalmasının yaratacağı olumsuz etkiyi düşünerek mi 4 yabancı kararı verdi, eldeki bütçe imkanlarını düşünerek mi, yoksa aklıma gelmeyen farklı bir nedenle mi.

Kanımca Shipp ve Rancik süreyi sorun edecek bir yapıda görünmüyor. Ne diyelim, hayırlısı...

Onur Yavuz' Alıntı:
5 yabancıya hiçbir zaman sıcak bakmadım, oyuncuların alacağı sürelerin azalmasının yaratacağı olumsuz etkiyi düşünerek.

Oysa şu andaki kadroya baktığım zaman 5 yabancının gerekliliğini görüyorum ama Oktay Mahmuti 4 yabancıyla yola çıkılacağını ifade ediyor. Merak ettiğim; Mahmuti oyuncuların alacağı sürelerin azalmasının yaratacağı olumsuz etkiyi düşünerek mi 4 yabancı kararı verdi, eldeki bütçe imkanlarını düşünerek mi, yoksa aklıma gelmeyen farklı bir nedenle mi.

Kanımca Shipp ve Rancik süreyi sorun edecek bir yapıda görünmüyor. Ne diyelim, hayırlısı...

Benim bildigim Oktay Hoca'nin yapisi budur abi.Isler planlandigi gibi gitmezse hamle yapma payini elinde bulundurmayi sever.Muhtemelen yine bu dusunce ile sezon basladiktan veya play-off oncesinde bir takviye imkani olsun diye bu karari almistir.

Taylor'da pek öyle bir oyuncu değil nihayetinde geldiği takım da 25 dakika ortalama ile oynuyormuş.5 Yabancılı sistem de de 20-28 dakika (ort 24) süre alabilir her bir yabancı.

Şu anki sistemde Taylor dışındaki tüm yabancılar 30 dakikaya yakın süreler alır gibime geliyor.Yaklaşık 28 dakika falan.

Takımı bu sene şampiyon yapabileceğini iddaa eden varsa hiç durmasın, hemen gerekli şeyleri yapıp geçirelim yönetime.

Türkiye'deki en iyi koç tartışmasız takımımızda, en çok taraftar desteği alan yine biziz, Ümit Milli Takımda 2 oyuncumuz birden var.

Umutlu olmak için sebep çok, umutsuzluk diyorsanız yıllardır 10-15 milyon eurolar harcayıp Euroleague'de 2.turdan ötesini görememektir umutsuzluk mesela.

Şuan tek düşünebileceğimiz konu 4 yabancıyla başlamak doğru olur mu olmaz mı? Sene içinde 5.yabancı alınır mı?

Gazanfer Tosun' Alıntı:
Takımı bu sene şampiyon yapabileceğini iddaa eden varsa hiç durmasın, hemen gerekli şeyleri yapıp geçirelim yönetime.

Türkiye'deki en iyi koç tartışmasız takımımızda, en çok taraftar desteği alan yine biziz, Ümit Milli Takımda 2 oyuncumuz birden var.

Umutlu olmak için sebep çok, umutsuzluk diyorsanız yıllardır 10-15 milyon eurolar harcayıp Euroleague'de 2.turdan ötesini görememektir umutsuzluk mesela.

Şuan tek düşünebileceğimiz konu 4 yabancıyla başlamak doğru olur mu olmaz mı? Sene içinde 5.yabancı alınır mı?

O zaman dediğiniz konuya dönelim.Görüşümü belirteyim.

Ben sezonun ortalarına doğru 5.yabancının alınacağını düşünüyorum.4.yabancı transferinin uzun rotasyonuna yapılacağı aşikar.Bir dönem 3 numara 2 oyuncuyla geçilse de , yaşadığımız sıkıntılar hocanın gözüne çarpar ve 10.haftalar civarı 5.yabancının alınmasını bekliyorum en geç.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...