2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

shumpertle iyi bir 5 numara transfer edersek gerçekten takıma güvenim çok artar.güvenimin artmasının en önemli sebebide Oktay Mahmuti'den dolayıdır.2 seneki önce guroviç,hosley,toliver gibi transferler yapılmıştı ama takımı oynatacak koç yoktu ve takımın maçını canlı izlediğimde tam anlamıyla eziyet çekmiştim.geçen sezon ise Cem hoca takımın başına geçmesiyle antrenörlük farkını takım üstünde göstermişti.bu sene ve gelecek sezonlarda Oktay hocanın farkı fazlasıyla hissedilecek.

D-WAs Zalgiris'e yakınmış.

Bu arada Jasa ile ilgili tek bir transfer dedikodusu dahi duymadım ben duyan var mı ?

Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Saim Karakuzu":29l1hn9g]neyse sıl konumuza dönsek şimdi kesin oalrak imzalandı mı shumpert için efese ne akdar ödeyceğiz .

Efes'in BJK'den kendi ödediği miktar olan 325 bin USD'yi istediği konuşuluyordu biz de en fazla o kadar vermişizdir.Tabi transfer bitti ise[/quote:29l1hn9g]
abi gerçekten mi bende 200bin dolar civarı duymuştum öyle zorluk çıkarmaz gibime geliyor bana efes ..

325 bin verdik demedim ki BJK'den bu kadar istediği söyleniyordu en fazla o kadardır dedim daha az olabilir tabi.

ben daha az olacağını düşünüyorum sonuçta oyuncuyu kadroda düşünmüyorlar bu bize kolaylık sağlar ve inşallah bir an önce olur şu transfer ..

Resmi açıklamanın olmaması belki sizlere ilginç gelebilir ama Shumpert gerçekten de imza atmış bize. Bunu hem Eyüp abi klüpten teyit ettirdiğini söyledi hemde BJK basketbol sube sorumlusu, Efesin tercihini bizden yana kullandığını söyledi.

Gün içindeki en güzel haber bu.

Umarım ilerleyen günlerde devamıda gelir :)

geçen seneki kadro

1evren ( wash )

2 murat ( wash ) burada bayagı eksiktik

3 jasa

4 rancik (jasa )

5 wilkinson

bu seneki kadro

1 tutku

2 shipp

3 shumpert

4 rancik

5 ermal

hangi kadro daha güçlü tartışılır?

eğer shumpert tranferi doğruysa ve iyi bir beş numara da katabilirsek bu kadroya bence kesinlikle bu sene daha güçlüyüz...
shumpert hem iyi bir şütör hemde ligimizi çok iyi tanıyor, bence çok yerinde bir tercih olur, inşallah alırız...

İlk 5 in 4 ü değişecek tabii eğer Rancik ilk 5 başlayabilirse.

evren elde tutulup 2 numaraya daha iyi bir oyuncu alınsaydı ve 5 numaraya wilkinson yerine 1 gömlek üstün biri alınacaktı.sadece 2 oyuncu değiştirilecekti.

Evrenin kaybı dışında kesinlikle bu sene daha iyiyiz..En önemlisi artık kadromuzda 2 tane milli takım seviyesinde yerli oyuncu var..Evrende kalsaydı bu sayı 3 olacaktı..

Koç konusunda ise kısa vadede dezavantajlı olduğumuzu düşünüyorum..Takım üzerindeki etki ve pozitif basketbol açısından Cem Akdağı tek geçerim..Oktay Mahmudi demek ise yapılanma..vizyon geleceğe umutla bakmak demek..Cem Akdağ kalsa geleceğe umutla bakamazmıydık diyenleri duyar gibiyim..Şubenin başında bu insanlar bu zihniyet olduğu sürece bakamazdık..Cem Akdağa karşı tavırlarını gördük..İşte o tavırları Oktay Mahmudiye yapamazlar..Çünkü onların gözünde Cem Akdağ camianın evladı..Oktay Mahmudi ise Marka..

Mert Karahan' Alıntı:
eğer shumpert tranferi doğruysa ve iyi bir beş numara da katabilirsek bu kadroya bence kesinlikle bu sene daha güçlüyüz...
shumpert hem iyi bir şütör hemde ligimizi çok iyi tanıyor, bence çok yerinde bir tercih olur, inşallah alırız...

shumpert transferi doğru, resmi açıklamanın gelmemiş olması kafa karıştırmasın..

3 uzunla sıkıntı yasayabiliriz. Zizic, Milo, Huseyin sonrasında Tolliver ve Hosley'in de katıldıgı, derinden ote karmasık diyebilecegim bir rotasyonla oynadıgımız sezon dısında genelde -fiilen- 3 uzunla mucadele ettik. (Fatih, Cemal, Graves / Huseyin, Owens, Gaines / Rancik, Wilkinson, Cemal[Fatih])

Faul, kondisyon sorunları bir yana, en basitinden 3 uzunun 2'si yabancı olacagı için, 3+2 kuralında yalnızca Ermal'in oyunda oldugu dakikalarda Shipp ve Taylor'ı yanyana kullanabilecegiz. Bu durum koçun seceneklerini azaltan, elini kolunu bağlayan bir durum. Başka makul pek çok sebep de one surebilir, 4 uzunun gerekliligi hakkında.

Tabi belirtmekte fayda var: Owens'lı Gaines'li sezonda Fatih ve Cemal'in, geçen sezon da Eren'in sadece kagıt uzerindeki varlıgının takıma bir katkı sağlamadığını hatırlamak gerek. Bunların ısıgında kısıtlı sure alsa da bu sure zarfında iyi kötü bir katkı saglayabilecek olan -kalan tek yerli uzun- Hüseyin Beşok'la anlaşılabilir. Bornova, Trabzon gibi takımlar ilgileniyor sanırım.

Kenardan gelip, ortalama toplamda 10 dk sure bile alsa rotasyon acısından oldukca fayda saglayacaktır.

Shumpert'ın esas espirisi vatandaşlık olayı ve su an için 3 yılını doldurmuş durumda. Sezon başladıktan sonra işlemlere başlanırsa, vatandaşlıga geçse bile onumuzdeki sezondan itibaren yerli statusunde oynamaya başlayacaktır.

Ama temel sartı su an(3yıl) sagladıgı için eger işlemler sezon başlamadan sonuçlandırılırsa bu sezon da yerli statusunde oynayabilir. Ama oldukça zor bir iş, gercekleşmesi dusuk ihtimal.

Bence bu sene ki kadro kesinlilkle daha güçlü. Evren tabiki özel bir oyuncu oda olsa tadından yenmezdi ama shumpertla beraber gelecek 5. numara + 1 turk oyuncu ile beraber 12 tane gerçekten takıma katkı verebilecek oyuncu olacak ki sadece ligde var olduğumuz düşünülürse haftalık 1 maç oynıyacak takım. İyi bir kadro kuruldu diye düşünüyorum.

Bu arada yukardaki postumda yazacaktım ama unutmuşum..Uzun süredir aynı şeyi söylüyorum..Elde yerli uzun kalmadı ve Hüseyin Beşok hala boşta..Macera aramaya gerek yok..Hüseyin 35 yaşına gelsede bize katkı verecektir..Hüseyini 15 dakika kullanırsın 8-10 sayı atar 4-5 ribaund alır..Savunma dezavantajı yaşamaya başladığında çıkarırsın..Hüseyin 35 yaşında olsada önemli bir isimdir ve ciddi katkı verir..

Can Akan' Alıntı:
Bu arada yukardaki postumda yazacaktım ama unutmuşum..Uzun süredir aynı şeyi söylüyorum..Elde yerli uzun kalmadı ve Hüseyin Beşok hala boşta..Macera aramaya gerek yok..Hüseyin 35 yaşına gelsede bize katkı verecektir..Hüseyini 15 dakika kullanırsın 8-10 sayı atar 4-5 ribaund alır..Savunma dezavantajı yaşamaya başladığında çıkarırsın..Hüseyin 35 yaşında olsada önemli bir isimdir ve ciddi katkı verir..

kesinlikle katılıyorum. herşeyden önce bir fundemental var.. 40 yaşında da olsa katkı verir.. yalnız yerli uzunlarla ilgili henüz son söz söylenmedi diye biliyorum.. hala daha öncelikli tercihlerimiz olsa gerek.

Sadece Sertaçı alıp katkı beklemektense..Hüseyini de alıp Sertaçın hüseyinden bişeyler öğrenmesini sağlarsak Sertacın basketboluna büyük katkı yapmış oluruz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...