2011-2012 Basketbol Sezonluk Kombine Kartları

• Konbuyu başlatan Necati Başaran
  • Başlangıç tarihi
doğrusu herkesin kendi koltuğuna oturmasıdır. ancak ben bu yaşıma geldim tribün kısmında biletimde veya kombinemdeki koltuğumu göremedim:D erken gelen oturur yani tirbünde. saha içi farklı herkes yerine oturur.
bencede herkesin kendi yerine oturması gerekiyor ama olmuyor öyle birşey :D Saha içinde herkesin yerine oturması gerekiyor onu biliyorum ama tribünlerde kimse onu yapmıyodur

aldığımız bloğun çok önemi yok. nasılsa kimse yerinde oturmuyor. önemli olan maksimum kalabalığı sağlamak. ben bugün 111 den aldım
Ben bunu kabul etmiyorum. O maksimum kalabalıkta ufacık kız çocuklarının perişan olduğunu gördüm. Medeni bir şekilde herkes yerine oturmalı. Hem ben yerime oturamayacaksam kombine almamın ne avantajı var? Zaten ben maçların hepsine gidemeyeceğim bari gittiğim maçlarda rahat rahat maç izleyeyim.

Geçen sene final serisinde Sinan Erdem de bir maça gittim. Abartmıyorum maç başladıktan sonra gelen bile geldi ön sıradaki yerine oturdu.

Ben bunu kabul etmiyorum. O maksimum kalabalıkta ufacık kız çocuklarının perişan olduğunu gördüm. Medeni bir şekilde herkes yerine oturmalı. Hem ben yerime oturamayacaksam kombine almamın ne avantajı var? Zaten ben maçların hepsine gidemeyeceğim bari gittiğim maçlarda rahat rahat maç izleyeyim.

Bende bunu kabul etmiyorum. Bu şekilde atmosfer ölür salonda.
Oturmak isteyen pekala karşı tribünde istediği yerde istediği kadar oturabilir.
Benchlerin arkasındaki tribünde ise ayakta duracaklar, takımı destekleyecekler, İpekçi'yi cehenneme çevirecekler olmalı.
Bu alışkanlığı edindiğimiz vakit herkes rahat eder. Umarım bu sene herkes bu alışkanlığı benimser.

Bende bunu kabul etmiyorum. Bu şekilde atmosfer ölür salonda.
Oturmak isteyen pekala karşı tribünde istediği yerde istediği kadar oturabilir.
Benchlerin arkasındaki tribünde ise ayakta duracaklar, takımı destekleyecekler, İpekçi'yi cehenneme çevirecekler olmalı.
Bu alışkanlığı edindiğimiz vakit herkes rahat eder. Umarım bu sene herkes bu alışkanlığı benimser.

İşin doğruluğunu yanlışlığını geçtim ama buralar cemiyet'in yeri kombine alamazsın,şu tribünde bağıran taraftarın yeri kombine alsanda çoluğunla çocuğunla oturamazsın anlayışları değişmeden CEO'lık kurumsallaşma falan hikaye kalmaya devam eder.

Ayrıca belkide Dünyanın en iyi basketbol tribünü Pana'da Kapı-13 taraftarları bile bizim ayakta duran taraftarlarımız kadar yer meraklısı değiller adamlar pota arkasında gayet güzel cehenneme çeviriyorlar.Amaç takımı desteklemek ise biletini aldığın yere oturarak da gayet mümkün bu....

Kombine kart satışlarını sadece sportif başarı yada bu başarı ile gelen anlık rüzgara endekslememek adına basketbol tribün kombinesi alanlarda toplu bilet almış olmanın ötesinde kombine kart almış olmanın diğer avantajlarınında yararlanmalıdırlar ve bu şube tarafından sağlanmalıdır .

Ayrıca belkide Dünyanın en iyi basketbol tribünü Pana'da Kapı-13 taraftarları bile bizim ayakta duran taraftarlarımız kadar yer meraklısı değiller adamlar pota arkasında gayet güzel cehenneme çeviriyorlar.Amaç takımı desteklemek ise biletini aldığın yere oturarak da gayet mümkün bu....

Malesef Ali Sami Yen'in atmosferinin kaybolmasının başlıca sebebidir bu.
Ultraslan'ın türlü sebeplerle (tamamen duygusal) Kapalı tribünden ayrılıp Eski Açık'a geçmesiyle stadın eski atmosferinden eser kalmadı.

İpekçi'de de pota arkalarına dağıtırsak tribünü, o tribünlerin etkinliği yarı yarıya düşer ( aynı futbolda kale arkasına alınması gibi ).
Çünkü benchlerin arkasındaki tribünle pota arkasının sahaya hakimiyeti bir değil (Kapalı'nın saha hakimiyetinin Eski Açık'la bir olmadığı gibi).

Takımımızın içerideki maçlarda taraftardan ekstra güç aldığı ve İpekçi'yi rakipler için cehenneme çevirdiğimiz bir gerçek.
Şimdi ben oluşturduğumuz bu havanın dağılmasını istemiyorum şahsen.
Bu tribün merakı değildir.
Eğer böyle düşünerek eski kafalılık yapıyorsam da varsın öyle olsun. Şu salonda yakaladığımız ruh ölmesin yeterki.

Sizin görüşlerinize de saygı duyuyorum ama ben böyle düşünüyorum.

Genel anlamda kapalı salonda atmosfer oluşturmak staddan daha kolay ayrıca kimsenin dağılmasına gerek yok pota arkasından köşelere doğru genişlemek mümkün Pana'nın en ateşi taraftarı pota arkası ve köşelerde duruyor gayet de iyi atmosfer yapılabiliyor.YAni aynı hava salonun en iyi yerini (tribün açısından) işgal etmeden de sağlanabiliyor. Ayrıca burada futbol tribun kombinesindeki gibi bir fiyat farkı yok ve futbola kıyasla çok daha ucuz basketbol kombinesi hal böyle iken kombine almış insanların gönlünü almazsanız kombine satışları sadece yıllık sportif başarıya ve sezon başı gazına kalır .Geçen seneki başarıya rağmen sezon başındaki euroleague ön elemesi ve Cumbaba zaferleri olmasa istediğimiz gibi olmayacaktı kombine satışları.

Futbol'da nasıl normal tribünden en iyi yerden kombine almış kişi o yerden maçı izleyebiliyor basketbolda da 113'den kombine almış kişi oradan izleyebilmeli aksi takdirde burada da "duygusal "bir fark oluyor futbolda loca dışında normal tribün kombineleri de milyarlarıda buluyor bu parayı verip kombine alana yeri garanti basketbol tribün kombinesi 150 TL diye adı kombine olarak kalıyor.

KAldı ki sanırım futbol taraftar gruplarına belli yerler ayrılıyor keşke basketbola da aynı önemi verip kendileri topluca belli yerleri ayırtıp alsa idi en azından hem bunu yapmayıp hem de şura şura X taraftarına ait olsun demek çok doğru olmuyor bana kalırsa.

Neyse velhasıl herkesin kendi yerine oturabilmesi birkaç maç salonda ortam oluşturmanın ötesinde yakalanan ivmenin devamı ve günlük baarıdan bağımsız kalıcı ve kemikleşmiş basketbol taraftarı yaratmak ve kombine satışınında istikrar yakalamak için önemli ÖZyer döneminde'de kombine satışlarında ivme yakaladığımız sezon organizasyon rezaletleri yüzünden dibe vurduk basket kombinesinde tüm bunlar yapılırken daha "ateşli" taraftardan yararlanmaya devam edecek önlemlerde alınabilir ayrıca.

Öyle yada böyle bu sezon kombine alanların "iyiki almışım" demesini sağlyacak nedenleri almayanların da "keşke alsaydım" demesini sağlayacak nedenleri artırmak bir sonraki sezon kapalı gişe oynayabilmemiz açısından önemli zaten bunu sağlarsak dolu salon her maç cehenneme döner bir şekilde.

Kutay Beyin her dediğine %100 katılıyorum. Onun söylediklerine birkaç ekleme yapmak istiyorum.

Amaç cehenneme çevirmekse açın kapıları bedavaya bakın en ateşli taraftar merdivenlerin tepesine kadar nasıl dolduruyor tribünü.

Son bir eklemede futbol ile basketbol kültürü bir değil. Maçın başından sonuna kadar susmadan bağıran taraftar beni memnun etmiyor. Basketbol inanılmaz hızlı bir spor basketbol seyircisi maçın içinde olacak. Bir pasta bir blokta oyuncusunu göklere çıkaracak, motive edecek. Bunu da sırtını maça dönüp zıplayan adamlar yapamaz.

Arkadaşlar merak ettiğim bi konu var. Maçı ayakta izlemektan bi şikayetim yok ama koltuğun üztünde durmak size de zor gelmiyo mu... Benim yaş 30 u geçtiğinden mi ne daha fazla yoruluyorum valla... Arkadaş yine ayakta bağıralım ama ayaklarımız yere bassın...

Valla ben Kutay a sonuna kadar katılıyorum kı benımde kombınem 113 ten Hayatıın gercegı olarak orada stratejık davranmak zorunda kalacagım maalesef

Bakalım bu sene kombine alanlar yıl içerisinde neler hissedecekler :) Ben en son Ayhan ŞAHENK' te oynadığımız sezon için saha içi almıştım. Ancak saçma sapan sebeplerden dolayı bırakın yerimizde maç izlemeyi , saha içi tribünü kapamışlardı , elimizde kombinesi olduğu halde ...
Tribün konusunda şunu söylemek istiyorum; bu forumda geçirdiğim yıllar sonunda artık hem basketbolu iyi bilen , hem de takımı tribünde desteklemek için hazır kıta bekleyen bir sürü genç arkadaşımız var .
En büyük görev size düşüyor GSBASKET Tayfası :)

Daha kurumsal bir yapı için söylenen şeylere saygı duyuyorum, ileride bütün yapılanması ile profesyonellik kokan bir şubenin varlığı en büyük dileğim. Fakat, geçen sene yaratılan atmosfer ile taraflı/tarafsız herkesin beğenisini kalan tribüne getirilen eleştirilere kesinlikle katılmıyorum.

Birincisi, bu tribünün bir yapısı var. Karşı tarafta bağıran bir grup, VIP tarafının olduğu tarafta ise genellikle oturan kitle var. Maçını rahat rahat izlemek isteyen kişilerin, bu yapıyı bilmelerine rağmen bağıran taraftan kombine almasını mantıklı bulmuyorum. Rahatlığı esas alan kişilerin alması gereken yer belliydi, oranın da fiyatı 150 TL. Buna rağmen, karşı taraftan alınan kombineler ile istediği tarafa oturabilirsiniz, görüş açısı farklı değil pek fazla.

İkincisi, sürekli bağıran bir taraftar topluluğu falan denilmiş. Geçen sene yaratılan ''basketbol'' atmosferine rağmen cidden bunu söyleyebiliyor muyuz? Ayıp gerçekten, burasından da dahil bir çok insanın emeğiyle beraber müthiş bir atmosfer oluşturuldu, savunmada olduğumuzda alakasız bir tezahürat söylendiğini bile hatırlamıyorum. Böylesine bir bilinç yerleşiyor iken, ''bütün maç bağırılmaz, aç kapıları bak nasıl atmosfer oluyor'' tarzındaki söylemler o kişilere haksızlıktır.

Her şeyi bir kenara bırakıyorum, bize ait olmayan bir salonda böylesine profesyonellik beklemenin hayalcilik olduğu kanısındayım. Ben de kombine konusunda bir çok noktadan şikayetçiyim ancak bunu tribünün yapısıyla bağdaşlaştırmak bana çok saçma geliyor.

Bench arkasına falan laf söylenmiş, oraya hiç girmiyorum, gerek yok. Orada olan herkeste kombine aldı, sizler gibi.

Arkadaşlar merak ettiğim bi konu var. Maçı ayakta izlemektan bi şikayetim yok ama koltuğun üztünde durmak size de zor gelmiyo mu... Benim yaş 30 u geçtiğinden mi ne daha fazla yoruluyorum valla... Arkadaş yine ayakta bağıralım ama ayaklarımız yere bassın...
Katılıyorum size :) Ama çok kalabalık olan maçlarda nereye bastığınızı bile zor anlıyorsunuz :D Çünkü o zaman hem yere basan, hem de koltuğa basan kişiler arka arkaya sıkışıyor :) Ne kadar gerekli bilemiyorum

Bench arkasından kasıt bench arkası gsbasket tribünü değil benchlerin arkasında kalan boylu boyunca tribünün tamamı iki bench'in arkası ve ortada kalan hakem masasının arkasındaki tribün .

O tribünün yapısı olduğu doğru yapı nasıl ortaya çıkıyor saha içi dışında normal tribün açısından en iyi yer (yerin ne önemi var denecek biliyorum ama o zaman herkes için geçerli bu) 113 blok bağıran taraftar burayı seçiyor.Oraya başka birileri oturmaya kalkarsa buraya bağıran taraftar gelecek falan deniyor vs yani yaratılan fiili bir durum var ama o durumum nasıl yaratıldığı önemli şimdi bu şekilde yaratılmış fiili durumu sebep gösterip insanlara oradan kombine almasaydın sen de kardeşim bilmiyor musun bu X'in yeri demek "bana göre" yanlış.Nasıl Y'ler başka metodlarla bir yerleri alıyorlar ve bu yanlışsa X'lerin de başka gerekçelerler ve yöntemlerle istedikleri yerin kendilerine özel yeri olması yanlış.Neyse tartışmanın bu kısmının pek bir işlevi yok.

YAnlış doğru bir tarafa bu sene yapılacaklar gelecek sene kombine satışlarını etkileyecek arkadaşlar çok daha pahalı saha içi kombineler kısa sürede bittiği halde euroleague öneleme zaferine kadar en az yarı yarıya ucuz tribün kombineleri neden ilgi görmedi bunu da düşünmek lazım.MAdem euroleague klübü oluyoruz kurumsallaşıyoruz kombine satışlarının senelik sportif başarından bağımsız hale gelmesi için bu tarz noktalara önem verilmesi şart.

AYnı yapı içersinde daha "ateşli" taraftarlara özel tribünler ayrılabilir hatta bu yerlere önceden taraftar gruplarına da ayrılabilir ama buradan insanlara bir yandan kombine alın derken bir yandna kombine alın ama sakın şuralardan almayın.Oralara oturacak olanlar bellidir kombine kart almamış olsalar da normal olan onların oraya oturmasıdır demek benim içime sinmiyor doğrusu.

Kaldı ki buradan bir sürü insan istediğimiz yere oturabiliyor muyuz diye soruyor başka bir sürü insan şehir dışından kombine aldığını ifade ediyor yani yaratılan fiili duruma dikkat etmek gerektiğini var saysak bile insanın büyük kısmının bundan haberi de yok.Adam almış Ankara'dan 113'ün en önünden Fener maçını yakından izleyeceğim diye hayaller kuruyor sonra bir bakıyor nereyi boş bulursa oradan izleyecek.Yapılan haksızlığı geçtim de bu adama biz seneye nasıl kombine aldıracağız tekrar.Her yerde kombine alın alın diye çırpınıyoruz bu forumdaki yöneticiler ve bazı üyeler çırpınıyorsunuz .Bu durumda kombine almış olanlara karşı da bir sorumluluk duygusu olmalı belkide.Yerine oturamayan biri alın dediniz aldık bak ne olduğu dediğine abicim sende 113-114'den almasaydın biz oradan mı al dedik mi diyeceğiz.

Bu olamıyorsa oralarda kimlerin olacağı baştan belli ise madem o tribün için kombine satılmasa idi ama böyle birşey mümkün değil o zaman insanlar kombine alıyoruz ama tribünün en iyi yerine oturamıyoruz diyeceklerdi.

Ayrıca madem öyle 113'den kombine alanlara karşı nerede ise oraya oturamazsınız demeye gelecek kadar gösterebilen cevvallik saha içine de gösterilebilse (saha içinde adamların kombineli yerlerine oturmak şöyle dursun oradan kombine alma şansı yok) malum aslında en iyi baskı saha içinden oluşturuluyor, ama saha içini alanların "gücü" buna izin vermiyor ama başka "güc"lerde öyle yada böyle başka şeylere izin vermiyor.Gücü yetenin gücünü kullanarak gücü ölçüsünde istediğini elde ettiği bir sistem ortaya çıkıyor.Bu da benim içime sinmiyor.

Her konuda bunları beklemek bu profesyonelliği beklemek hayalcilik olura geldi konu ama sonuçta hedef yada amaç kurumsal profesyonel bir şube ise bu hayalimizin bir an önce gerçek olması gerekiyor .

Sonuç olarak Tribün kombinesi'de toplu bilet alımı vasfından çıkıp gerçek kombine kart'ın getirdiği avantajları hak ediyor ,Ayhan Şahenk'e geçtiğimiz sezon olanlardan ders çıkarmak gerekiyor o sezon gayet iyi bir rakama ulaştık kombine satışlarında ama kombine alanlar kombinelerden istedikleri gibi yararlanamadıkları için bir sonraki sezon satışlar dibe vurdu.Bu sezon sportif açıdan vasat geçerse tribün kombinesi alanların haklarına da özen gösterilmezse seneye tribün kombinesi satışı nekadar olur bir düşünmek lazım.

Bu arada basketbol tribünümüzün (tribündeki herkesin ) birkaç senede çok çok aşama kaydettiğine ben de katılıyorum ama benim itirazım zaten destek doğru destek değil doğru destek şu şekilde olur noktasında değil.

Kutay Bey, basketbol kombinesi alırken bana nerden aldığınız önemli değil çünkü herkes karışık oturuyor dendi..Ki bunu maçlara giden herkes biliyor..bende bildiğimi söyledim , hangi bloktan verirseniz farketmez dedim..TT Arena ya kombine alırken ise üstüne basa basa herkes koltuğunda oturacak merak etmeyin dendi..bu konuda güvenlik görevlilerine de kesin talimatlar verildiğini belirttiler..bende TT Arena da koltuğumda biri oturuyorsa rahatça kaldırabiliyorum bu nedenle..böyle de bir durum var yani..daha kombineyi alırken yerinizde oturamayacağınızı zaten ilgili kişiler söylüyor..

Kutay Bey, basketbol kombinesi alırken bana nerden aldığınız önemli değil çünkü herkes karışık oturuyor dendi..Ki bunu maçlara giden herkes biliyor..bende bildiğimi söyledim , hangi bloktan verirseniz farketmez dedim..TT Arena ya kombine alırken ise üstüne basa basa herkes koltuğunda oturacak merak etmeyin dendi..bu konuda güvenlik görevlilerine de kesin talimatlar verildiğini belirttiler..bende TT Arena da koltuğumda biri oturuyorsa rahatça kaldırabiliyorum bu nedenle..böyle de bir durum var yani..daha kombineyi alırken yerinizde oturamayacağınızı zaten ilgili kişiler söylüyor..

Peki teşekkür ederim en azından dürüst davranıyorlarmış bununda bir anlamı var.Herkes bilmiyor olmalı buradan bile kombineyi hangi bloktan alsam diyen çok oldu ama her alana söylüyorlarsa en azından insanlar hayal kırıklığına uğramış olur.Bununla birlikte kombinenin kombine vasfı taşıması bundan sonraki yıllardaki kombine satışları için önemli .

Her sezon geçen sezonki bir sezon sonunun üzerine bu sezonki gibi bir sezon başı yaşayacağız diye birşey yok çünki ve ancak ikisi bir araya geldiğinde tribün kombinesi için kabul edilebilir bir ilgi ortaya çıktı ki aslında bizim beklentimiz yada en azından temennimiz olan 5000 rakamına çok var.

Sonuç olarak istikrarlı olarak belli sayıda kombine satabilmek için yineleyen sportif başarının ve kişilerin birbirini teşvik etmesinin dışında da birşeylerin yapılması gerek diye düşünüyorum

İpekçi'de koltuk istikrarı sağlamak çok çok zor. Bütün tribünler birbirine bağlı çünkü. Yeni salonu yaptığımız zaman anca bunlar oturabilir. İki katlı yapılıp üst kat bağıracak taraftara verilir mesela.

Kutay Beyin dediği gibi yazın kombineler ilk çıktığında saha içinden kombine almak istedim. Görevli saha içinin satış önceliğinin olduğunu hepsinin bittiğini tribünden 113'den verebileceğini söyledi. Bende orada bağıran taraftar oturuyor, beni orada oturtmazlar dedim. O da görevliye söylersiniz dedi. Bende inanmadığım için kombine almadım.

Takım euroleage kaldıktan sonra neyse yerimde oturamayacağımı biliyorum ama yinede alayım dedim. Arayıp telefonda görüştüğüm görevliye tekrar sordum, yerimde oturabilecek miyim diye. Yarım ağızla karışık ama görevliye söyleyebilirsin falan dedi.

Yani üstüne basa basa doğru bir bilgilendirme yok. İnsanlar bu bilet durumundan çok rahatsız. Geçen sene Banvit yarı final maçlarına bilet aldım. İlk maçta sıkıntı yaşadık. Eşim ben maça gelmem 2. maça ne yaparsan yap dedi. Bu senede 2 tane kombine aldım ama geçen sene gördüğü kaos yüzünden eşim maça gelmek istemiyor.

Bu kaos devam ettiği sürece bayanlar da, çocuklarda salonlardan uzaklaşır. O zaman sizde neden tribünler tam dolmuyor neden kombine satılmıyor diye düşünürsünüz.

Bir ekleme daha yapayım. Kombine alırken önce görevli yer olan tribünleri size gösteriyor gerekli açıklamayı yaptıktan sonra diğer bir görevli sizin hangi sırada oturmak istediğinize kadar sorguluyor. Öyle karışık işte al kartını git durumu söz konusu değil. En azından bana ve benden öncekilerde alım işlemi anlattığım şekildeydi.

Dün ben de 115. bloktan 2 tane aldım. Kartın üzerinde yeriniz yazıyor. Herhangi bir ihtilaf durumunda yerinize oturmanızı talep edebilirler. Ama Abdi İpekçide herkesi yerinde oturtmak gerçekten zor.

Bugun mecidiyeköydeki çadırdan 2 adet kombinemi aldım arkadaşlar ve şu anda sadece 2 pota arkasında yerler kalmış ve oradan satış yapılıyor gerçekten takdire şayan ne günlere geldik.
Çok güzel günler bizi bekliyor arkadaşlar inşallah