Daha kurumsal bir yapı için söylenen şeylere saygı duyuyorum, ileride bütün yapılanması ile profesyonellik kokan bir şubenin varlığı en büyük dileğim. Fakat, geçen sene yaratılan atmosfer ile taraflı/tarafsız herkesin beğenisini kalan tribüne getirilen eleştirilere kesinlikle katılmıyorum.
Birincisi, bu tribünün bir yapısı var. Karşı tarafta bağıran bir grup, VIP tarafının olduğu tarafta ise genellikle oturan kitle var. Maçını rahat rahat izlemek isteyen kişilerin, bu yapıyı bilmelerine rağmen bağıran taraftan kombine almasını mantıklı bulmuyorum. Rahatlığı esas alan kişilerin alması gereken yer belliydi, oranın da fiyatı 150 TL. Buna rağmen, karşı taraftan alınan kombineler ile istediği tarafa oturabilirsiniz, görüş açısı farklı değil pek fazla.
İkincisi, sürekli bağıran bir taraftar topluluğu falan denilmiş. Geçen sene yaratılan ''basketbol'' atmosferine rağmen cidden bunu söyleyebiliyor muyuz? Ayıp gerçekten, burasından da dahil bir çok insanın emeğiyle beraber müthiş bir atmosfer oluşturuldu, savunmada olduğumuzda alakasız bir tezahürat söylendiğini bile hatırlamıyorum. Böylesine bir bilinç yerleşiyor iken, ''bütün maç bağırılmaz, aç kapıları bak nasıl atmosfer oluyor'' tarzındaki söylemler o kişilere haksızlıktır.
Her şeyi bir kenara bırakıyorum, bize ait olmayan bir salonda böylesine profesyonellik beklemenin hayalcilik olduğu kanısındayım. Ben de kombine konusunda bir çok noktadan şikayetçiyim ancak bunu tribünün yapısıyla bağdaşlaştırmak bana çok saçma geliyor.
Bench arkasına falan laf söylenmiş, oraya hiç girmiyorum, gerek yok. Orada olan herkeste kombine aldı, sizler gibi.