2011-2012 Basketbol Sezonluk Kombine Kartları

• Konbuyu başlatan Necati Başaran
  • Başlangıç tarihi
Galatasaraylılık bir kültür ise bu kültür herşeyden önce eşitlik-hakkaniyet-dürüstlük gibi kadim ve evrensel ilkeleri de göz önünde bulunduralmalıdır.Basketbol kombinelerinde birilerine öncelik tanınması ilk kez yapılmaya çalışılan birşey değildir.Ayhan Şahenk pembe koltuklar öncelikli olarak üyelerimize ve yüzde yirmi indirimli vakası birkaç yıl önce olmuş ve bu forumda verilen tepkiler sayesinde geri adım attırlmıştı.

Ortada bir yanlışlık olmasa olan biten kültürümüze uygun olsa idi kimse geri adım atmaz bizim kültürümüzün normu bu derdi ama kimse böyle birşey diyemedi diyemez çünkü böyle bir norm ancak Brahmanizm gibi bir kültürde geçerlidir bizim kültürümüz bildiğim kadarı ile daha çağdaş normlardan oluşmaktadır.Birşeyler değişemez alışmak lazım deniyor ama birkaç yıl önce bu form birşeyleri değiştirmeyi başarmıştı .Kaldı ki bazen çabanın kendinisi de sonuç kadar önemlidir.AYrıca olan bitene daha iyi yerden maç izlemek adına değil tam tersi Galatasaraylılık kültürüne aykırı olduğu için tepki göstermek gerekiyor eğer eşitlik-hakkaniyet-dürüstlük bu kültürün temel taşları içerisinde ise -ki öyle umuyorum- yapılanlar bu kültüre zarar vermektedir.

Kaldı ki geçen senede benzer birşey denendi yine buradan yükselen tepkiler sebebi ile 2 gün içersinde geri adım atıldı gerçi o iki gün içerisinde alan almıştı.

Bu sene yapılan önceki senelerden de farklı aslında olan biteni kimse kültürle açıklamıyor geçen senden kombineleri vardı onları değiştirdiler deniyor.Buraya kadar herşey normal yalnız sayı önemli farklı rakamlar olsada duyduğum mimimum rakam 109.

Şimdi geçen seneyi hatırlarsak kombinler"sıradan galatasaraylılar"!!!!! için satışa çıktığında VİP önü göbek bloklar yani 2-3-4 satışa çıkarılmadı yine benzer gurup yada kişilere satılmak (verilmek ?) üzere ayrıldı.Yaklaşık 2 gün sonra tepkiler üzerine genel satışa açıldı.Şimdi bugün öncelikli satış dönemi olduğu gibi o kişiler için geçen senede fiilen böyle bir duurm olmuş oldu.Herhalde normal olarak bgün yangından mal kaçırır gibi 1-2 gün içerisinde kombine yenileyenlerin !!!! geçen sende aldıkları idda edilen miminmum 109 kombineyi o 2 gün içersinde almış olmaları gerekir değil mi ? TAbi eğer aldılarsa.Acaba öyle mi oldu ?

Söz konusu üç blok (2-3-4) satışa çıktığında daha önce kombine almış olmama rağmen aslında oradan almak istediğim için direk Biletix gişesine gittim (satışa çıktıktan 1-2 saat sonra) ve yaklaşık en fazla 30-50 arası yer daha önceden alınmıştı 109 sayısının yarısı bile olamaz .Ki bu alımlara o iki saat içerisnde benden önce netten alım yapan "sıradan" Galatasaraylıların yaptığı alımlar dahil.Hani hafızam beni yanıltıyor yanlış gördüm diyeceğim ama o üç blokun toplam kapasitesi 144 eğer 109 satış olsa idi 35 yer kalması gerekir ve bu yerler doğal olarak son sırada bilemedin 3. sırada olurdu ama bu forumda o dönemde en önden yer bulabilenler oldu.Sözün özü 109'un çok altında yer kapatıldı o iki günlük süreçte.

Yok o yerler o iki gün içinde değil sonradan alındı deniyorsa -ki geçen sene iki günde almayanlar bu sene ne değişti de hemen kapattı bu ancak yersen cinsinden bir söylem olur- ben uzun süre takip ettim uzun süre 2. sıra civarında kombine alınabiliyordu.KAldı ki geçen sene saha içinde VİP önünde izledim tüm maçları öyle elinde kombine ile gelen toplam yüz kişi bile yoktu.Genelde biletle-davetiye ile -yada hiçbiri olmadan birilerinin içeri soktuğu kişilerdi.

Sonuç olarak yenileme işleminin Biletix kayıtlarından değil kart ibrası ile olması baştan mide bulandırıcı idi geçen senen basılmış ama satılmamış tüm kartlar kolaylıkla satılmış gibi gösterilip yenileme yapılıyor gibi kolayca verilebilir ve geçen senelerde olduğu gibi tepki gösterdiğimizde ama bu peşkeş değil öncelik denebilir.Ortada bir öncelik durumu var mı yok mu yukardaki hesaplara objektif gözle bakan biri net bir şekilde anlar.Şimdi yangından mal kaçırır gibi yeileme yapanlar bu yerleri o iki gün içerisnde almadı o kesin .Ne zaman aldılar peki.Geçen sene çok sonra sadece destek olsun diye aldılarsa bu sene bu acele neden.Geçen sene o kombineler gerçekten satıldı ise en azından önemli maçlarda elinde kombinesi olan çok fazla insan olmalı idi allah aşkına var mı idi ?

KAldı ki az sayıda da olsa geçen sene olmayan koltuklar var yani kombine yenilemesi olmayacak bu sene eklenmiş herşey bir tarafa o koltukların genel satışa kalması lazım ama insanlara söylenen VİP önünde yer kalmadığı.

Ne yapıldığı üç aşşağı beş yukarı ortada biraz dikkatli bakmak yeterli ve bu olan bitenlerin Galatasaraylılık kültürü ile bağdaştığını düşünmüyorum tam tersi bu kültüre yara verecek şark kurnazlığı içeren tutumlar bunlar.

Kaldı ki pratik sakıncaları da var birkaç maç dışında o yerler boş kalacaktır malesef.

Not-1:Tepki verilecekse tepki kombine almamak olmamalı buna katılıyorum papaza kızıp oruç bozmak olmaz bence de

Not-2: Tepkim ve eleştirim kombine satışı ile ilgilenen arkadaşlara değil asla onlar söyleneni yapıyorlar mecburen ki çok nazik ve işlerini iyi yapmaya çalışan görevliler ile muattap oldum ben hem netten hem bizzat.Emeğe ve emekçilere saygısızlık etmek istemem asla.

Burada kimsenin niyeti saha içinde oturamıyorum,en iyisi maçlara gitmemek değil ki,burada en azından benim takıldığım nokta yapılan EŞİTSİZLİKTİR..
O koltuklar derbi maçları dışında bomboş duracak bunu hepimiz iyi biliyoruz. Saha içi bitti diye ben kimseye kombine almayın demem o ayrı bir konu. Geçen sezon final maçlarında yaşanılan bilet sıkıntısını biliyoruz,sırf bu yüzden bile kombine almalısınız. Olası Euroleage maceramız içinde kaçmaz bir fırsat ..

Kombinemi saha içinden almadım zaten oradan da almayacaktım benim merak ettiğim stadda bazı değişiklikler olacak saha içinin kapasitesi arttırılacakmış dedilerdi ne oldu o durum onlar kombineye çıkacak mı ?

Kombinemi saha içinden almadım zaten oradan da almayacaktım benim merak ettiğim stadda bazı değişiklikler olacak saha içinin kapasitesi arttırılacakmış dedilerdi ne oldu o durum onlar kombineye çıkacak mı ?

Benchler aynı yerde basın tribününün olduğu yerde pota arkası tribün olmuş basın tribünü hakem masasının arkasında.BAzı bloklarda da koltuk sayısı artmış yeni koltuklar eklenmiş .

113 ten alsan bile orada oturamazsın çünkü uA orada duruyor.bence sen kalmışsa bench arkasına doğru al kombineni.

peki benim bi kaç sorum var yanıtlayabilir misiniz?
1-bu ateşli grubumuz ua tüm 111-115 arasını kaplıyor mu hatta 213'te bile oluyorlar mı ya da bütün maçlarda yerlerini alırlar mı, ben mesela tüm maçlara işim olmadığı müddetçe gelmeye çalışıcam.
2-diyelim 115'e aldım tribün boş olursa başka bir yere oturabilir miyim?
3-sizce 150 tl olan yerlerden neresi tercih edilmeli?

arkadaş belki bi süre girmeyecek olabilir başka arkadaşlar da yanıt verebilrise sevinirim. teşekkürler..

peki benim bi kaç sorum var yanıtlayabilir misiniz?
1-bu ateşli grubumuz ua tüm 111-115 arasını kaplıyor mu hatta 213'te bile oluyorlar mı ya da bütün maçlarda yerlerini alırlar mı, ben mesela tüm maçlara işim olmadığı müddetçe gelmeye çalışıcam.
2-diyelim 115'e aldım tribün boş olursa başka bir yere oturabilir miyim?
3-sizce 150 tl olan yerlerden neresi tercih edilmeli?

arkadaş belki bi süre girmeyecek olabilir başka arkadaşlar da yanıt verebilrise sevinirim. teşekkürler..

Geçen seneki düzen devam ederse ki eder nereden kombine aldığınızın bir önemi yok boş bulduğunuz yere oturursunuz önce 113 sonra 213 ve yan blokların 113'e yakın kısmına yayılıyorlar .DEdiğim gibi nereden aldığınızın bir önemi yok ama 112den (bench arkasına denk gelen normal tribün) alırsanız gsbasket tribününden almış olursunuz orada gsbasket üyeleri oradan izliyor maçı

Geçen seneki düzen devam ederse ki eder nereden kombine aldığınızın bir önemi yok boş bulduğunuz yere oturursunuz önce 113 sonra 213 ve yan blokların 113'e yakın kısmına yayılıyorlar .DEdiğim gibi nereden aldığınızın bir önemi yok ama 112den (bench arkasına denk gelen normal tribün) alırsanız gsbasket tribününden almış olursunuz orada gsbasket üyeleri oradan izliyor maçı

bu bilgi iyi oldu. 112den alırım. peki UA dibimizde olmayacak mı o zaman. rahatsız olmaz mıyız?

Kombineyi nerede alırsanız alın boş bulduğunuz yere otuyorsunuz rahatsız olursanız protokol üstü ve yanı tribünler daha aile tribünü tarzında oluyor oraları tercih etmek mümkün.Rahatsız da olmazsınız sanırım zaten koca salon Fner serisi dışında tıklım tıklım olmuyor bu sezon belki daha fazla maçta ful çeker inşallah da çeker.

Ne olur ne olmaz ben yerime oturayım oturduğum yerden maçı izleyim kafam tamaen rahat olsun diyorsanız 101 nolu blok uygun olabilir alt sıralar hem sahaya yakın hemde protool çevresi bloklar daha sakin izliyor genelde maçları.

Ayrıca VİP önü dışında saha içinde de yer bulma şansınız olabilir (bench arkası) yarın gidebilirseniz yada VİP önü köşelerde belki

Ayrıca gsbonus'a 12 taksit %10 indirimde yapıyoruz :) kombine standına beni koysalar iyi satış yapıcam :)

beraber alalım bari sen kassan bana 700lük olanı aldırcaksın:) ya çok para vermek de istemiyorum işin aslı, 150lik olanlardan almak istiyorrum. baktım da 101 çok yanda kalıyo, izlerken nasıl keyif verir bilmiyorum 112 alayım diyorum ama açıkcası futbol taraftarlarının saçma sapan tezarühatlarını da çekemem. muhtemelen içlerinde bütün tribünü yönlendirmek isteyenler çıkacaktır, doğru bildiğimi sölemeye kalksam ki bilmiyorum yapar mıyım kesin papaz olucağım insanlar çıkar. bilemedim. sanırım yarın gidip oo piti piti yapıcam :D

beraber alalım bari sen kassan bana 700lük olanı aldırcaksın:) ya çok para vermek de istemiyorum işin aslı, 150lik olanlardan almak istiyorrum. baktım da 101 çok yanda kalıyo, izlerken nasıl keyif verir bilmiyorum 112 alayım diyorum ama açıkcası futbol taraftarlarının saçma sapan tezarühatlarını da çekemem. muhtemelen içlerinde bütün tribünü yönlendirmek isteyenler çıkacaktır, doğru bildiğimi sölemeye kalksam ki bilmiyorum yapar mıyım kesin papaz olucağım insanlar çıkar. bilemedim. sanırım yarın gidip oo piti piti yapıcam :D

Zaten nereden aldığınızın bir önemi yok deidğim gibi ayrıca 101'in protolkole yakın kısmı o kadar yanda kalmıyor krokiden değil biletix'deki 360 derece mekandan bakarsanız krokiden daha iyi açı protokole yakın sıralardan alırsanız ki benim anladığım o kısım size daha uygun daha sakin oluyor ortamı.

Olayın göze batan çok tarafı var. Madem böyle bir ayırma olacaktı genel satış için niye bu kadar emek harcandı. Öntalep formları filan hazırlandı? Bende saf gibi doldurdum o formu. 2 gün sonra mahcup bi ses tonuyla aradılar sağolsun yerler bitti diye. Madem neden satışa çıkar oralar. Ayrıca buraları cemiyet sayesinde ayırtan insanlar maçlara gelmezse o kısımlar boş kalırsa çok beddualarımızı alacaklar. Kimse darılmasın gücenmesin. Bu kadar destek meraklısı iseler protokol kombinelerini bitirselerdi.
Üzgünüm ama bana kimse bunun mantıklı bir olay olduğunu anlatamaz. Yarın bir gün cemiyet büyese hiç satışa çıkmayacak demekki maç biletleri. Bundan sonrada gidip tribün kombinesi almayı düşünmüyorum. Klüp zaten yeterli desteği almıştır sahaiçini bitirerek. Desteğe ihtiyaçları varsa da adesleri belli bundan sonra.

Olayın göze batan çok tarafı var. Madem böyle bir ayırma olacaktı genel satış için niye bu kadar emek harcandı. Öntalep formları filan hazırlandı? Bende saf gibi doldurdum o formu. 2 gün sonra mahcup bi ses tonuyla aradılar sağolsun yerler bitti diye. Madem neden satışa çıkar oralar. Ayrıca buraları cemiyet sayesinde ayırtan insanlar maçlara gelmezse o kısımlar boş kalırsa çok beddualarımızı alacaklar. Kimse darılmasın gücenmesin. Bu kadar destek meraklısı iseler protokol kombinelerini bitirselerdi.
Üzgünüm ama bana kimse bunun mantıklı bir olay olduğunu anlatamaz. Yarın bir gün cemiyet büyese hiç satışa çıkmayacak demekki maç biletleri. Bundan sonrada gidip tribün kombinesi almayı düşünmüyorum. Klüp zaten yeterli desteği almıştır sahaiçini bitirerek. Desteğe ihtiyaçları varsa da adesleri belli bundan sonra.

geçen sene bir Fenerbahçe maçına saha içi bilet bulmuştum, o maç bile saha içi bir sürü boş koltuk vardı, her daim bedava bileti olan topluluk o maçlara bile kesin gelmiyor
final serisinin 6. maçına giderken bile sokakta bazı insanlar çevirip bu kadar formalı insan ne maçına gidiyor diye soranlar vardı, Türkiye'de
basketbola ilgi o kadar zaten

genelde saha içindeki insan profiline bakarsanız cümbür cemaat ailecek gelen bir sürü insan vardı, galaya gidermiş gibi gelen bir sürü bayan vardı, bu insanların hepsine birden kombine ayrılmayacağı aşikar ve telefonda da saha içi her koltuğun kombine satılmadığı ve yine her maç için saha içi bilet satışa çıkarılacağı söylendi bana

tabii kaç tane saha içi bilet çıkarılır, max. 50 tane o da 5 dakikada biter, ama kombinesi olan cemiyetli istediğinde eşi, çocuğu, bilimum misafirini içeri sokabilecektir.

Önsatış formu denen şey sonradan çıktı ve malesef o da geçen sene olmayan az sayıda koltuğu genel satışa sokmadan birilerine verebilmek için yapılmış bir manevra bence yani ön satış formu olmaza her durumda bazı koltuklar genel satışa kalmak zorunda çünkü bazı koltuklar geçen sezon yoktu hali ile kimse onları kombine ile değiştiremez ama ön satış formulu ile onlarda yerlerine ulaştı ! tabi bu arada ön satışın gerçek ve adil bir ön satış olacağını sanan "sıradan" Galatasaraylılar boşu boşuna form doldurmuş ve umutlandırlmış oldu.

Geçen sene hayır olsun diye !!! 130 tane kombine alıp bilet baskın diyen cemiyet bu sene ne olur ne olmaz can havli ile kapatalım o yerleri diyor.Geçen sene hayır aşığı iken bir yılda basketbol aşığı mı olmuş bu cemiyet .Ayrıca tekrar ediyorum geçen sene tanınan o 2 günlük cemiyetgilere öncelik dönemi sonunda satılan kombine sayısı değil 130 değil yüz bile değildi en fazla 50 idi ne ara aldılar o kombineleri.Yada geçen sene o iki gün içerisinde almayım çok sonra aşka gelip hayır olsun diye onlarca kombine alanlar.Bu sene ne değişti de aşka geldi hayır olsun diye aldıkları kombinelerin öncelik haklarından faydalanmak istediler.Ayrıca anlaşılan herkese ayrı sayılar söyleniyor 109 mu 130 mu karar versinler ses benzerliği var o yüzden mi karıştırıyorlar acaba.

Ayrıca şubeye yardımsa amaç direk yardım edilir kombineleri aldık ama bilet basın gibi bir yardım şeklinin nasıl bir anlamı var ? Zaten o yerleri kullanmayacaklarsa tek amaç yardımsa bu yardımı kombineler üzerinden neden yapsınlar.Direk ne ise yardım yaparlar olur biter.Ellerinden tutan yok yardımı yaparlar.Bir sene sonraki öncelik hakkını düşünmediler ya bu insanlar.

Bu kadar yardımseverdi de bu insanlar Ayhan Şahenk dönemininde nedne en iyi koltuklar (meşhur pembe koltuklar) genel satışa sokulmadan cemiyet üyelerine yüzde yirmi indirimli satışa çıktı.Amacı yardım olana neden indirim avantajı ile en iyi yerden kombine ayrılır.

Ortada bir ayrıcalık olacaksa böyle öncelikli satış ön satış oyunlarına gerek yok açık açık söylensin o zaman madem normal birşey.Gizli saklı olmasına gerek yok açıklasınlar resmi siteden şunlar önceliklidir diye bizde ona göre pozisyon alalım.

O yüzotuz kombinenin büyük kısmı satılmadı geçen seneden satılmayan tüm yerleri bu yerler satılmıştı diyip veriyorlar bu kadar basit zaten kombine yenileme işleminde herhangi bir kaydın değilde eski kombine ibrasının esas olmasını da bunu kolaylaştırmak için bununla da kalmayıp kalan yerleride verebilmek için önsatış olayını çıkardılar.

Hak vermelerle geçiyor forum.

Kısa bir soru :
Geçen sene cemiyet dışında kombine alanların %80 i ilk sıra aldı (doğal olarak)
İlk sıranın %250 pahalanması normal mi ?

1-2-3-4-5 yani 5 blok birden kapatılıyor. Tribünde her zaman bloklamayı savunurum. (Aslanlar, gsbasket ya da adı her neyse)
ama tamamen 5 blok kapatılması normal mi ?

Normal deniyorsa da haktır bu olanlar.

Basketbol Kombineleri Satışı Başladı

2011-12 sezonu Kadın ve Erkek Basketbol Takımlarımızın kombine biletlerinin öncelikli satış dönemi 17 Ağustos Çarşamba günü başlayıp 20 Ağustos Cumartesi günü sona erdi. 2010-11 sezonu kombine kart sahiplerine yapılan satışlar sonrasında bugün genel satışlar başladı.

Saha içi ve Saha içi VIP kategorilerinin tükendiği satışlara gösterilen ilginin, 150 TL'den satışa sunulan Tribün kategorisi kombine satışlarına da yansıması bekleniyor.

Kombine satışlarında GS Bonus’a 12 taksit ve % 10 indirim fırsatından taraftarlarımız yararlanabilir. Basketbol kombinesi, Erkek ve Kadın Basketbol Takımlarımızın 2011-12 sezonunda Abdi İpekçi Arena’da oynayacağı tüm maçlarda geçerli olacaktır.

Basketbol Kombine Ön Satış formunu doldurun, hemen arayalım!

Saha içi öncelikli satış döneminde tükenmiş iyi ama geçen sene olmayan koltuklar vardı bazı kişilerin gizli yetenekleri varda geçen seneden bu sene için kombine mi aldılar !!!!!!

Merhabalar,

Bugün öğlende gittim stada saha içi alabilirim umuduyla. Ancak pota arkalarına ön satış yaptıklarını gördüm. Garanti olmamakla birlikte emniyetten izin alınabilirse satılmak üzere bench tarafındaki pota arkasından (009) aldım kombinemi. Bizim tarafımızdaki bench arkasında (007-009) biletler bitmek üzereydi. Son altı biletten ikisini aldım. Diğer tarafında biteceğini umduklarını söylediler. Ancak 12 Eylül'de bu koltukların satışı kesinleşecekmiş.

İlgi ile alakalı olarak öğlen 1 civarı oradaydım. Girişte sıra sıra numarası veriliyordu. Bana verilen numara 21'di. Gelenlerin 3-4 bilet aldıklarını söyleyebilirim. Dolayısıyla tribün kombinelerinin öğlene kadar 100'ün altında kaldı sanırım. Umarım sayı daha da artar...

Saha içi biletlerin nasıl bu kadar çabuk tükendiğini sorduğumda 109 biletin blok halinde "Cemiyet"e satıldığını söylediler. Bunun dışında federasyonun 005 ve yanılmıyorsam 002 bloklarını komple aldığını, ayrıca 6 sıra olan birçok bloğun da 5 sıraya indiğini bu nedenle kapasitenin azaldığını söylediler.