2011-2012 Basketbol Sezonluk Kombine Kartları

• Konbuyu başlatan Necati Başaran
  • Başlangıç tarihi
Kutay Abi'ye ve Murat abi'ye katılmakla beraber ağır yazmamak için zor tutuyorum kendimi.
Hepimiz zeka seviyesi belli bir seviyenin üstünde olan insanlarız. Alıcısının zaten bulunduğu ve salonun güzel yerinde olan biletleri böyle eşkiya gibi almayı kimse bana 'yardım' diye açıklayamaz. O kısımları kulup zaten satacak zaten para getirecek oralar. Almak isteyen kaç tane insan var zaten orayı. Sanki büyük marifetmiş büyük fedakarlık gibi bu olayı göstermek insanların zekası ile dalga geçmektir. Kimse gücenmesin lütfen.
Bu kadar yardım ateşi içindelerse demeleri gereken şey; 'Genel satış bitsin kalan kombineleri nereden olursa olsun biz alacağız'. Yardımın mantığı budur. Onların yaptığı, siz şimdi bu güzel pastayı yerseniz çok kalori alırsınız şişmanlarsınız durun ben yiyim hepsini tarzı bir olay.
Bilsemki olmaları gerektiği her maçta olacaklar, etkin bir güç olacaklar neyse artık diyebilirdim. Biliyorum ki sahanın en etkin yeri bu büyük 'yardım'larından dolayı boş kalacak yine 1-2 maç dışında. En büyük kızgınlığım bu yüzden zaten.
Kutay Abi'nin dediği gibi ben ve benim gibi heves eden 'sıradan' Galatasaray taraftarına üzülüyorum.

Kutay Abi'ye ve Murat abi'ye katılmakla beraber ağır yazmamak için zor tutuyorum kendimi.
Hepimiz zeka seviyesi belli bir seviyenin üstünde olan insanlarız. Alıcısının zaten bulunduğu ve salonun güzel yerinde olan biletleri böyle eşkiya gibi almayı kimse bana 'yardım' diye açıklayamaz. O kısımları kulup zaten satacak zaten para getirecek oralar. Almak isteyen kaç tane insan var zaten orayı. Sanki büyük marifetmiş büyük fedakarlık gibi bu olayı göstermek insanların zekası ile dalga geçmektir. Kimse gücenmesin lütfen.
Bu kadar yardım ateşi içindelerse demeleri gereken şey; 'Genel satış bitsin kalan kombineleri nereden olursa olsun biz alacağız'. Yardımın mantığı budur. Onların yaptığı, siz şimdi bu güzel pastayı yerseniz çok kalori alırsınız şişmanlarsınız durun ben yiyim hepsini tarzı bir olay.
Bilsemki olmaları gerektiği her maçta olacaklar, etkin bir güç olacaklar neyse artık diyebilirdim. Biliyorum ki sahanın en etkin yeri bu büyük 'yardım'larından dolayı boş kalacak yine 1-2 maç dışında. En büyük kızgınlığım bu yüzden zaten.
Kutay Abi'nin dediği gibi ben ve benim gibi heves eden 'sıradan' Galatasaray taraftarına üzülüyorum.

bizim şanssılığımız liseli olmamamız.adamlar resmen önceden belirlenen listelerle kombineleri satıyorlar.

kesinlikle katılıyorum, illa yardım etmek istiyorlarsa kalan kombineleri alsalardı
mahsus yapıyorlar sanki insanların suratına vurmak için

Ertug Silay'ı https://twitter.com/#!/ertugsilay tanıyan biri varsa lütfen iletsin. Ya telefonunu versin bana msn skype filan bi türlü iletişim yolu. Maytap geçiyor bildiğin bizle.
Geçen sene gsbasket biletleri bitirsin bakim öle forumdan yazmakla olmuyor diye yazdı şimdide hep biten yerler sorun oluyor, sahaiçi dışında birçok yer var diye yazıyor. Ya kendisi son derece sığ ve aptal (buna ihtimal vermiyorum) yada bizi saf ve aptal zannediyor(buna ihtimal veriyorum).
Kendisi o kadar kendinden emin yargılarda bulunuyor ki olaylar hakkında, hiç olayın başka yönü vardır beli haksızımdır diye düşünmüyor. Daha 4-5 ay önce gsbasket o kadar haksız bir laf ettiki, önce ben öyle birşey demedim dedi sonra olayı ''bişey diyoruz gs düşmanı oluyoruz hehe'' kıvamına getirdi. Şimdi ise pişkin pişkin başka yerler var niye ağlıyosun, önünüzden yiyin işte köpekler seviyesine olayı çekti.
Girip şurada yazılanları okusa görüş açısı genişleyecek ama bu adım için hazır değil belli. Salak yerine koyup kendini haklı görmek daha çok hoşuna gidiyor. Geçen sene bench'in karşısında sahaiçindeyim isteyen gelir görüşür diyordu. Kesinlikle 'isteyen' sahaiçi koltuklarında kendiyse görüşür çok haklı.
Bu adamın yazıklarından sonra öpsen kombine almam artık.

Bu adam soyle yazdi,cemiyet boyle yapti,lise yerlerimizi aldi,ultraslan yerimden kaldirdi ve bunun gibi cogaltabilecegimiz gerekcelere dayanarak kusup kombine almayan zaten almasin kombine.Galatasaraya kusulmez bunu idrak edemeyen kisi salondada bir destek veremez zaten.

Arkadaşlar Ertug Silay'ın çirkin ve alaycı yorumlarını görürseniz ekran görüntüsü alın şikayet edelim bir GS çalışanı GS taraftarı ile alay etmemeli! Ertug Silay'a da yazdım eğer alaycı yorumlarınıza devam ederseniz demokratik hakkımı kullanıp sizi şikayet edeceğim dedim. Umarım bu tavırlarına son verir.

Bir Veli Yiğit çıkar bir ismini bile bilmediğim biri, çok önemli görevlerdeymişçesine taraftara artistlik yapar. Kendilerini ne sanıyorlar bilmiyorum ki.

Bu arada saha içi alacaklarını serzenişlerine sonuna kadar destek veriyorum. Ben GS Bonus kartım elime geçince normal tribün kartı alacağım. Gelemediğim maçlarda forumdaki kardeşlerimizden biri girer artık yerime. ;)

Ben anlamadım ki şike-katakulli-organize işler sadece rakip takım tarafından maç sonuçlarını etkilemek için yaptığında mı kötü biz Galatasaraylılar için ........,BAsketbol Kombinesi Satışında 'sıradan" Galatasaray taraftarına karşı şike yapılmıştır mesele budur şikenin kimin yararına yapıldığı o kişilerin ayrıcalıklı olmasının gerekip gerekmediği ayrıntı bile değildir.

Ortada kayıt falan yokken yüzün üzerine yer geçen senden satıldı denerek birilerine verilmiştir.

Ön satış döneminde sadece geçen seneki kombinelerin yenileneceği açıklandığı halde geçen sene olmayan hali ile kombine kart değişimi imkansız olan yerlerde bu değişim döneminde satılmıştır.

Murat'ın da dediği gibi geçen sene 'sıradan' insanların aldığı koltuklar (VİP'den münferit kombine alanların hemen hepsi en ön sıradan almıştı) resmen yenilemeyi zorlaştırmak için diğer saha içi koltukların 2-3 katına satılmıştır.

"Aşkımızın" temizliği yada kirliliği sadece sportif müsabaka sonuçlarını doğrudan etkileyecek tutumlar ile ilgili deniyorsa mesele yok ama benim açımdan öyle değil ortada ilkelilik ve dürüstlük gibi değerler varsa klübün adını taşıyan saha içi ve saha dışı tüm etkinlik ve organizasyonlarda bu değerlere en ufak bir leke getirmemeye dikkat edilmesi zorunludur.Benim açımdan mesele o oraya oturmuş bu buraya oturmuş meselesi değildir.

Olan biten açıktan açığa biz X-Y-Z kişi ve gruplara şu nedenle öncelik tanıyoruz açıklaması ile yapılsa idi yine tamamen yanlış bulurdum ama o zaman tartışırdık ayrıcalık olmalı mı olmamalı mı ? ama olan biten de ayrıcalık sağlanmasından daha da vahim olan bu ayrıcalığın ne şekilde sağlandığıdır !

Saha içi biletlerin nasıl bu kadar çabuk tükendiğini sorduğumda 109 biletin blok halinde "Cemiyet"e satıldığını söylediler. Bunun dışında federasyonun 005 ve yanılmıyorsam 002 bloklarını komple aldığını, ayrıca 6 sıra olan birçok bloğun da 5 sıraya indiğini bu nedenle kapasitenin azaldığını söylediler.

İyi güzel de saha içinde bloklar 4 sıra idi hafızam beni yanıltıyor mu diye baktım Adidas CUp maçarı için Biletix'de oturma planı var eski oturma planı yani ve saha çevresi bloklar (VİP ve Bench arkası) 4 sıra yani 5 sıraya inemez ancak çıkabilir artı benim bulunduğu blokta bir sırada geçen sene 9 koltuk vardı bu sene öngörülen planda 10 koltuk var sırayı saymadım ama 4 'den daha az değildi.En az 4 koltuk fazladan var yani sıra sayısı 5'e çıktı ise 14 koltuk fazladan var demektir.

http://web03.biletix.com/etkinlik/MBXS3/TURKIYE/tr

İsteyen bakabilir saha çevresindeki tüm bloklar 4 sıra yani 5 sıra oldu ise koltuklar azalmadı artı demektir :) ve dediğim gibi sıralardaki koltuk sayısında da artış vardı.

Ayrıca Cemiyetin kombine yenilemesi efsanesi işin matematiğini karşılamayınca Fenerasyon devreye girmiş o da yeterli olmamış olacakkı sayı azaldı mavalı başlamış bu argumanlar ilk başta neden yoktu :).Vallahi ciddi ciddi bizleri uyutmak için yeni argumanlar türetiliyor en azından bu kadar bir önem atfedilmiş bu da güzel :)

Ayrıca Bu biletleri alanlar sadece Liseliler yada Cemiyet üyeleri mi gerçekten yani bir Cemiyet üyesinin Cemiyetle lise ile bağlantııs olmayan kankası abi size öncelik tanıyorlarmış bana da iki tane lazım dediğinde yok olmaz bu işin etik kuralları var.ONlarda bellidir ilkeler çerçevesinde oluyor herşey duymamış olayım falan mı diyordur acaba :)

İyi güzel de saha içinde bloklar 4 sıra idi hafızam beni yanıltıyor mu diye baktım Adidas CUp maçarı için Biletix'de oturma planı var eski oturma planı yani ve saha çevresi bloklar (VİP ve Bench arkası) 4 sıra yani 5 sıraya inemez ancak çıkabilir artı benim bulunduğu blokta bir sırada geçen sene 9 koltuk vardı bu sene öngörülen planda 10 koltuk var sırayı saymadım ama 4 'den daha az değildi.En az 4 koltuk fazladan var yani sıra sayısı 5'e çıktı ise 14 koltuk fazladan var demektir.

http://web03.biletix.com/etkinlik/MBXS3/TURKIYE/tr

İsteyen bakabilir saha çevresindeki tüm bloklar 4 sıra yani 5 sıra oldu ise koltuklar azalmadı artı demektir :) ve dediğim gibi sıralardaki koltuk sayısında da artış vardı.

Ayrıca Cemiyetin kombine yenilemesi efsanesi işin matematiğini karşılamayınca Fenerasyon devreye girmiş o da yeterli olmamış olacakkı sayı azaldı mavalı başlamış bu argumanlar ilk başta neden yoktu :).Vallahi ciddi ciddi bizleri uyutmak için yeni argumanlar türetiliyor en azından bu kadar bir önem atfedilmiş bu da güzel :)

Ayrıca Bu biletleri alanlar sadece Liseliler yada Cemiyet üyeleri mi gerçekten yani bir Cemiyet üyesinin Cemiyetle lise ile bağlantııs olmayan kankası abi size öncelik tanıyorlarmış bana da iki tane lazım dediğinde yok olmaz bu işin etik kuralları var.ONlarda bellidir ilkeler çerçevesinde oluyor herşey duymamış olayım falan mı diyordur acaba :)

asıl geçen sene kombine çıkmayan yerleri öncelikle nasıl alındığı sorusu benim kafa kurcalıyor.ama görücez ilk lig maçında ne kadar dolu olacak saha içi.eğer her maç dolu olmazsa benden sağlam küfür işitecek yetkililer.

peki benim bi kaç sorum var yanıtlayabilir misiniz?
1-bu ateşli grubumuz ua tüm 111-115 arasını kaplıyor mu hatta 213'te bile oluyorlar mı ya da bütün maçlarda yerlerini alırlar mı, ben mesela tüm maçlara işim olmadığı müddetçe gelmeye çalışıcam.
2-diyelim 115'e aldım tribün boş olursa başka bir yere oturabilir miyim?
3-sizce 150 tl olan yerlerden neresi tercih edilmeli?

arkadaş belki bi süre girmeyecek olabilir başka arkadaşlar da yanıt verebilrise sevinirim. teşekkürler..

Tavsiyem,114 iyidir,arkadaşım hem tribünden uzaklaşmamış olursun,hem salonu cepheden görebilirsin.

Normal tribün satışları ne alemde ?

Galiba bizzat gitmek gerekmiyor telefonda da satış olabiliyor yanılıyor muyum ?

Yarın Pota arkası-saha içi kombineler satıça çıkacak deniyor twitter'da sadece önceden ayırtanlar için mi ? Yoksa yeni alımlar olabilecek mi ? Bilgisi olan va rmı ?

Galatasaray kombine bilet satışları, beklenenden fazla alaka topladı.
Öğrenildiğine göre saha içindeki 350 koltuktan, 338’i satıldı, diğer tribünlerden yapılan satışlarla birlikte, toplam 1232 kombine bilet sahibini buldu.

2000 kombine bilet satışını hedefleyen Galatasaraylı yöneticiler, bu rakama erken ulaşılma durumunda, kombine sayısını artırmak için çalışma yapılabileceğini belirttiler.

BAsketfaul'den alıntı Yönetimin hedefi 2000 değildir sanırım fazlaca mütevazi bir hedef olur .

Ultraslan'ın forum kısmına Ali Sami Yen net'e falan baktım malesef basketbol kombineleri ile ilgili başlıklara pek ilgi yok ilgi gösterenlerde çoğuda zaten gsbasket üyeleri.Ayrıca yazılanlar doğru ise bu sene sadece cemiyet değil klübe bağlı şirketlerin çalışanları eski sporcular vs'de epey yer ayırmış kendine.İşin kötü tarafı İpekçi'de kaldığımız sürece bu yerler aynı kişilerde kalacak artık.Bence organizasyonun profesyonelliği adına büyük bir yara oldu bu süreç öte yandan olan da oldu ve bu sürecin yaşanmaması mümkündü en tepede kim varsa bunu önemseyip önalabilirdi.Neyse olan oldu.Bundan sonrasına bakmakta fayda var.

Tribün kombinelerine gösterilen ilgi geçen senelerden fazla olsada bizim arzuladığımız düzeyde değil sanırım buda kısmen saha içi kombinelerinde yaşananların etkisi olsada bakıldığında iki senedir daha pahalı olan saha içi kombinelere daha (görece) yoğun bir ilginin olduğunu görmek zor değil.Bu çelişkili gibi gözüken durumun nedenini anlamak kombine satışları açısından olukça önemli diye düşünüyorum.Bu ilgi farkı sadece saha içi koltuk/tribün farkı ile açıklanamaz bence çünkü saha içindeki bazı koltuklar (köşelere denk gelen 1-5-11 numaralı blokların hepsi özellikle iyice köşeye yakın koltukları ) aslında görüş açısı açısından tribündeki bazı bloklardan daha kötü yerler buna rağmen o yerlere 2-2.5 kat fazladan para verilip kapış kapış satılıyor.

Burada temel sıkıntı (gerçekten basketbolu sevenler ve basketbol takımının mücadelesini geçen sene takdir edip helal olsun desteklemek lazım diyenler dışında) tribündeki yerlerin taraftar gözünde gerçek değeri 0 (bedava) ile 5 lira arasında değişiyor.Bu (bir bakış açısına göre gerçek dışı da sayılamayacak) algı yüzünden çok daha pahalı biletlere ilgi çok daha fazla olabiliyor.Ayrıca diğer bir noktada tribünden kombine-bilet aldın mı bulduğun yere oturursun algısının yerleşmiş olması kombine mantığına taban tabana ters bu algı da tribün kombinesinin değerini azaltıyor buda talebi etkiliyor.Artık daha profesyonel bir organizasyon olacaksak bu iki konuda da gelişme kaydetmemiz gerekiyor.NAsıl saha içi kombinesi en azından algı olarak bir fark yaratıyorsa tribün kombinesi de aynı farkı yaratmalı bu sezon bunun tohumları atılmalı.Tribün kombinesi alan kişiler bu sezon iyiki aldım demeli almayıp maçlara bilet alanlar ulan keşke sezon başında kombine alsaydım demeli.Profesyoneller (eğer varsa) twitter'dan falan ona buna laf yetiştirip dezinformasyon yapacaklarına aldıkları paranın hakkını vermek için bu işlere kafa yormalı.Olmuyorsada yerine olduranlar gelmeli.Yeni ve profesyonel yapılanma sadece (doğrudan yada dolaylı ) parke üzerindeki faliyetlerle olmuyor malesef.

Bunun dışında bu forumda üye olup olan bitenler yüzünden haklı olraka tepki gösteren arkadaşların tepkilerini kombine almayarak değil başka şekilde göstermelerini dilerim.Sonuçta böyle bir tepki hiç de özgül değil aslında tepkinin ucu bir yandan da mücadele veren oyunculara teknik kadroya dokunuyor.Bizleri çin aslolan onlara destek vermek ama başka şekillerde başka mecralarda bu konu ile ilgili tepkiler tekrar tekrra verilebilir hatta bence verilmeli ama bu seneki kombine sayısı organizasyonumuz açısından çok önemli elimizden gelen desteği vermemiz gerek diye düşünüyorum hem forum olarak hemde bireysel olarak.

Artık daha profesyonel bir organizasyon olacaksak
Kutay bey profesyonellik açısından çok gerideyiz. Bildiğim kadarıyla o salonda bizden başka oynayan yok. Peki neden parke kenarları laciverttir? Kırmızı yapmak üzerine Galatasaray yazmak çok zor çok maliyetli birşey midir? Salon kira sözleşmesi uzun süreli yapılıp salon benisenemez/benimsetilemez mi?