2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

arkadaşlar benim için yabancılardan vazgeçilmez olan fowles..ve tabii ki hoca değişimi.ilk önce hoca değişimini görelim ondan sonra trasnfere bakalım bence...

Taurasi ve Fowles ( ligin en başından beri gelmesi lazım ) bunlar iskelet olarak kalmalı yanına Türk olarak Işıl Bahar Ayşe ve Şaziye kalmalı . Bunların yanında yerli olarak mutlaka Tuğçe takıma kazandırılmalı umarım gelir 4 numarada inanılmaz bir güç olacaktır . En önemlisi ise KOÇ KOÇ KOÇ !

bu takımdan eğer Taurasi ve Fowles giderse onların yerini dolduramayız,bence en önemli konu devşirmeden önce takımdaki yabancıların kalmasıdır,devşirme meselesi avrupadan çok lig için önemli olan birşey,ben bir oyuncu devşirelecekse latoya yada paris olabilir diyorum ama öncelikle Diana,Fowles elde tutulmalı avrupada kupa kaldırmak için bu oyunculara ihtiyaç var,lig şampiyonluğu yerine avrupada kupa için kadro kurulmalı,bir takımda geniş kadro önemli ama ilk beşin iyiyse aksilik olmazsa(sakatlık)yine şampiyon olabilirsin,iki sene önce spartak şampiyon olurken Dee ve Fowles kırk dakika oynuyordu ilk beş oyuncusu otuz dakikanın üstünde süre alıyordu(Bırd,Taurasi,Zogota,Mc Carville,Fowles)diğer oyuncular çok az oynuyordu bizde şöyle bir beşle oynarsak(Hammon,Taurasi,Alba,Wauters,Fowles)kupayı alabiliriz ama bunun için Taurasi ve Fowles'u takımda tutmalıyız(ben Fowles kalacağını düşünüyorum ama Taurasi'yi ikna etmek lazım).Devşirme meselesindede bence nevlin iyi bir oyuncu, Hollingsworth Rusya'ya gitmişse Nevlin iyi bir seçenek olabilir, sonuçta Hollingsworth'da tanımadığımız bir oyuncu sadece istatisdiklerine bakarak konuşuyoruz oynadığı takım çok sıradan bir ekip o takımdaki istatisdiklerinin pek fazla bir önemi olduğunu düşünmüyorum,ona bakarsak Nevlin'de Botaş ve son avrupa şampiyonasında iyi oynuyordu,Nevlin dışında bizim ligden bence latoya yada paris olabilir,bizim Young'da süper olurdu ama o kabul etmez...

Ceyhun gitmeden kim gelirse gelsin bu takım ligde en fazla 2. Avrupa en fazla 5. 6. olur.. İlk başta yabancı bir coach ve onun güvendiği oyuncuları getirmeliyiz.. Taurasi+Fowles+Alba kalmalı ve 2 tane Avrupalı oyuncu + 1 Devşirme oyuncu gelmeli.. Prince Rus takımlarına karşı oynayamaz maddesi kalkmassa gönderilmeli..

Oha Dee bile 650 000 $ alıyo be . Yeni sözleşmeyle ben olsam dee ye 2 yıllık 1 800 - 1 900 arası veririm umarım yönetim elinden gelenin fazlasını yapar şu Dee bir an önce tutulur kadroda ne taviz verilire verilsin .

Zafer Kalaycıoğlu keşke geri dönse diyorum coach olarak eğer yerli olacaksa..Unutmayalım ki 4 sene üst üste şampiyon olduğumuzda yıllar öce Zafer hoca vardı başımızda.. saçma nedenlerden dolayı ismi onursuz zaferler istemiyoruza çıktı adı.Yazık... Tek sorunu zafer hocanın içkiyi çok sevmesi ve düzensiz özel hayatı.

bu takımdan eğer Taurasi ve Fowles giderse onların yerini dolduramayız,bence en önemli konu devşirmeden önce takımdaki yabancıların kalmasıdır,devşirme meselesi avrupadan çok lig için önemli olan birşey,ben bir oyuncu devşirelecekse latoya yada paris olabilir diyorum ama öncelikle Diana,Fowles elde tutulmalı avrupada kupa kaldırmak için bu oyunculara ihtiyaç var,lig şampiyonluğu yerine avrupada kupa için kadro kurulmalı,bir takımda geniş kadro önemli ama ilk beşin iyiyse aksilik olmazsa(sakatlık)yine şampiyon olabilirsin,iki sene önce spartak şampiyon olurken Dee ve Fowles kırk dakika oynuyordu ilk beş oyuncusu otuz dakikanın üstünde süre alıyordu(Bırd,Taurasi,Zogota,Mc Carville,Fowles)diğer oyuncular çok az oynuyordu bizde şöyle bir beşle oynarsak(Hammon,Taurasi,Alba,Wauters,Fowles)kupayı alabiliriz ama bunun için Taurasi ve Fowles'u takımda tutmalıyız(ben Fowles kalacağını düşünüyorum ama Taurasi'yi ikna etmek lazım).Devşirme meselesindede bence nevlin iyi bir oyuncu, Hollingsworth Rusya'ya gitmişse Nevlin iyi bir seçenek olabilir, sonuçta Hollingsworth'da tanımadığımız bir oyuncu sadece istatisdiklerine bakarak konuşuyoruz oynadığı takım çok sıradan bir ekip o takımdaki istatisdiklerinin pek fazla bir önemi olduğunu düşünmüyorum,ona bakarsak Nevlin'de Botaş ve son avrupa şampiyonasında iyi oynuyordu,Nevlin dışında bizim ligden bence latoya yada paris olabilir,bizim Young'da süper olurdu ama o kabul etmez...

Aykut dediklerine katılıyorum. Özellikle devşirme Türkiye ligi için çok önemli. Nevlin düşülünülüyor ilginç olan ise ceyhun hocanın nevlinden verim alıyor olması. İyi bir devşirme dengeleri değiştirebilir.

Kesinlikle ve kesinlikle Taurasi kalmalı. (Hammon,Taurasi,Alba,Wauters,Fowles) EL için yapmışsım ama Wauters 4 numara için ağır kalıyor. Kesinlikle iyi bir 4 numara almalıyız sonra çok sıkıntı yaşarız. Sanırım Sanco teklifimizi kabul etmedi. Birde oyun kurucu Hammon mu olur dumerc mi olur iyi birisi lazım.
EL için;
Dumerc, Taurasi, Alba, Gruda?, Fowles olmalı. Wauters, Işıl, Şaziye, Bahar, Gülşah rotasyonumuz olur. Ki gerçekten iyi olur. Bunu yapacak gücümüz var.

Eğer Taurasi ve Fowles giderse çok üzülürüm. Cidden soğurum kadın basketbolundan. Benim gibi bir çok kişide böyle düşünüyordur. Burdanda güzel bir şekilde saydırırım. Umarım Final eighte olduğu gibi basiretsiz davranmaz yöneticilerimiz.

Devşirme oyuncunun Nevlin olacağını hiç sanmıyorum, başka bir oyuncu olacak sanki, birde çok isim dolaşıyor ortada inşallah yöneticilerin listeside bu kadar kalabalık değildir, bukadar fazla hedefe yönelmektense daha belirli oyuncuları hedefe koyup nokta atışı yapmalıyız, geçen seneki hataları tekrarlamayalım, ama final serisi bitene kadar sürüncemede kalacak gibi, Fowles %99 Tauraside %90 kalır, eğer iyi bir avrupalı oyun kurucu bulamazsak Epifany'de takımda kalmalı..

En büyük sorunlardan biriside seyirci problemi, maça kimse gitmiyor, taraftarın hocadan hoşnutsuzluğu var ama bu maça gitmemek için bahane olmamalı, seneye taraftarın ilgisini çekmek için bir atılım yapılmalı salon değişikliği bile düşünülebilir...

En önemli konu ise geçen sene Final serisinde yaşanan hakem rezaletinin tekrar yaşanması için, yönetimin TBF'ye gerekli ultimatomu vermesi...

Face de GS basketbol habelerinde Galatasaray Nevin Nevlin ile transfer görüşmelerine başlamıştır deniliyor. ne kadar doğru bilmiyorum ama umarım doğru değildir. Rakibin çok daha iyi bir ouuncu devşireceği ve bizim de onların bıraktığı oyuncuyu almamız hiçte olumlu bir gelişme olmaz. Sayın yöneticilerimiz burayı okuyorlarsa lütfen böyle bir hata yapmasınlar. Taraftarı soğutur resmen bu gelişme.

Face de GS basketbol habelerinde Galatasaray Nevin Nevlin ile transfer görüşmelerine başlamıştır deniliyor. ne kadar doğru bilmiyorum ama umarım doğru değildir. Rakibin çok daha iyi bir ouuncu devşireceği ve bizim de onların bıraktığı oyuncuyu almamız hiçte olumlu bir gelişme olmaz. Sayın yöneticilerimiz burayı okuyorlarsa lütfen böyle bir hata yapmasınlar. Taraftarı soğutur resmen bu gelişme.

Bence Nevlin iyi oyuncu alırlar almazlar bilmiyorum ama ben şu rakibin devşireceği daha iyi oyuncuyu merak ettim,şuan bizim ligde oynayan ve Nevlin'den çok daha iyi diyebileceğimiz bir oyuncu göremiyorum(devşirilebilecek),ama katkılı olabilecek oyuncu dersek lige baktığımda Latoya ve Paris var onun dışında bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum,bence Nevlin'de iyi bir seçenek.

Bence herşeyden önce sistemli bir şekilde gidilmeli bu yapılanmada. İlk olarak şube'de bir düzenleme yapılmalı. Gidenler, kalanlar, oraya aktarılacaklar falan. Daha sonra koç değişikliği olmalı bana göre. Benim adayım Cem Akdağ.
Oyunculara gelince; Fowles kesinlikle kalmalı, Alba'yı da izlemek istiyorum açıkçası. Bu sene şanssızlıklardan dolayı göremedik. Ki bence çok büyük bir yetenek. Nevlin saçmalıktan başka bir şey değil. Sırf Türk kategorisinde diye böyle bir oyuncu alınmaz. Ayrıca ben de Vedat Bey'e katılıyorum. Melek Bilge bu takımda önemli işler yapabilir. Ben bir maçını izledim ya Galatasaray'a karşı ya da Fenerbahçe'ye karşı oynadıkları. Bir maçtan çok fazla bir şey anlaşılmaz ama ben oyun bilgisinin iyi olduğunu ve güvenilirse iyi işler yapacağını düşünüyorum. Öte yandan bence Yasemen Saylar ve Ayşe Cora bu takımda rotasyonda çok rahat oynarlar. Ama bu dediklerimin hepsi iyi bir koçla olur. Dediğim gibi Cem Akdağ bence bunları yapabilir.
Ben demiyorum bu kızları hemen Euroleague maçında oynatalım. Biraz süre verelim ligde fazla fazla, ondan sonra rahat ederiz.

Bu genç oyuncuları bence kiralasınlar,bu oyuncular bu takımda biz yirmi sayıyla öndeyken oyuna girerek bir gelişme kaydedemezler,Yasemen beş senedir ne yapıyor,ben bilmiyorum şimdiye kadar bir takıma kiralık olarak gitseydi bizde onun nasıl oynadığını görürdük,biz bu tür ggenç oyuncuları kiralamalıyız(ama oynayacakları takıma gerekirse kiraladığımız takımlarla anlaşma şartlarına en az şu kadar oynıyacak madde koyalım,yoksa biz oynayıp gelişsin dediğimiz oyuncuları onlarda oynatmıyor),bizim gibi hedefleri olan takımlar genç oyuncuyu oynatarak geliştirme kulubü değildir,son on yılda fb yada biz hangi oyuncuyu yetiştirdik,bu takımlar yetişmiş oyuncuları alırlar bu Avrupadada böyle,ya da bir genç oyuncuya bir yada iki kere önemli maçlarda şans gelir oda iyi oynarsa takımda kendine yer bulur ama bizim genç oyuncularda zihniyet bu değil onlar eline geçen fırsatları değerlendirmiyorlar,antremanlarda bu oyunların ablalarından daha çok çalışmaları gerek ama ben bunun böyle olduğunu düşünmüyorum...

c:fowles-wauters-hollingsworth
pf:sancho-tuğçe-bahar
sf:alba-şaziye-kübra siyahdemir
sg:taurasi-ayşe-tuğba
pg:ışıl-prince-özge-(EL için palau)

hollingsworth rusyaya gitti, sancho pek gelme niyetinde değil, kübra bu takıma ne verebilir, yabancı oyuncuların durumuda hocaya bağlı...

Şöyle bir yanılgıyada düşmemek lazım, Yönetim Kuruluna hoca şampiyon yaparsa kalsın yönünde baskılar var, bence şampiyonluğun mevcut durumu değiştirmemesi lazım..

Transfer konuşmanın zamanı olmasa da önünü almak mümkün değil çünkü basketbol camiası ufak bir camia ve hemen her toplanma alanında bu kulisler yapılmakta. Burada arkadaşlar Kübra demiş ama Kübra'nın GS'a getirilmesinin mümkünatı yok bence. Hem oyunculuk açısından yetersiz bir oyuncu hem sezon içinde GS için söylediği sözler ve imalar pek hoş karşılanmayacaktır.

Çok dedikodu var hepsini buraya taşımayacağım. Tuğba Palazoğlu'nun FB ile 2 senelik anlaştığı biliniyor. Esmeral'in GS'a geleceği konuşuluyor. Bahar geçen sezon sözleşmesindeki obsiyonunu kullanarak GS'da kalmıştı Bu sene bitiyor sözleşmesi. FB'nin ciddi olarak ilgilendiği konuşuluyor. Bizim taraftar basketbolu çok iyi bilir. Zamanında Tuğba'yı şimdi Bahar'ı hedef seçmiştir kendine. Gitmesine sevinen çok olacaktır. Allahtan FB yöneticilerinin kafası çalışmıyor da hem Bahar'ı hem Tuğba'yı onlara verip onların tabiri ile bir taşla iki kuş vurmuş olacağız. Öte yandan Bahar'ı kaptıran bir yönetim ve idari heyet olursa onlarda topluca FB'ye geçsinler. FB'ye sadece GS' içinden yararlı olmamak lazım. Bİraz da FB için FB çatısı altında çalışsınlar (öyle bir durum olursa)

Dee konusunda farklı söylemler var. Bunun gerçek payı oalcağı gibi menager oyunu da oalbilir ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz. O süreç iyi yönetilmeli. Gerçi Dee konusunda dikkatli konuşayım. Dee'nin menageri geçen yanıma gelip Dee senin yazılarını okuyup "Sühan Cem Kim pfff" diyip gülüp geçtiğini söyledi :))) Dee'nin yazılarımı Google Translate'den mi çevirdiğini es geçiyorum Hakkında bir kere bile olumsuz bir şey yazmadığım biri neden bunu der merak ettim. Kİ beni bilen bilir özellikle sezon içi hiç bir oyuncu hakkında kötü konuşmam. Bu yüzden de oyuncularla aramda ilişki her zaman iyidir. Ama Dee'nin menagerinin yanıma "Sühan Cem siz misiniz?" diye gelip tanışması bunları söylemesi, beni hiç okumadığını ama birileri tarafından güdümlü yanıma yollandığının da ispatıdır. Zaten o etkinliğe giderken Vildan Akkan'a ve Tutku Dinçer'e demiştim idari heyetten birileri üzerimize oynar diye:) İsim ben de kalsın gene de:) Zaten sevgili menager beni okuyorsa bu yazımı da görür arkasından konuşmuş olmuyorum (ki görüşme de yüzüne de söyledim)

Işıl konusunda 2 senelik anlaşma imzaladı söylentileri var burada. Nereden çıktı bilmiyorum. Işıl geçen sezon 2 senelik sözleşme imzaladı. 1 sezon daha sözleşmesi var ama yurt dışına gidişi konusunda bir engel yok. Sözleşmesi buna izin veriyor. Yani Işıl seneye GS'da kalıyor veya gidiyor demek için doğru bir zaman değil. Kaptan bunları şampiyonluk sonrasına bırakmak istiyor. Bu yüzden F8'de kendisine yapılan teklifleri de lig bitene kadar görmezden geleceğini belirtti. Zaten GS'ın kaptanı olan bir sporcunun kendi yönetimi ile görüşmeden bunları yapması beklenemezdi. Mevzu ışıl'sa hiç beklenemezdi.

Sylvia Fowles seneye kesinlikle bizimle kalıyor. Olası Ann Wauters transferi sonrası ne olacağı konusunda endişe taşıyordum ama zaten geçen sene yapılan 2 senelik sözleşme, onun burada mutlu olması ve takımın onu sevmesi derken tüm koşullar onun kalacağını gösteriyor.Tina ise seneye olmayacak. Zaten 2+2 olacak seneye büyük ihtimalle (yani 2 kıta dışı + 2 Avrupalı).

Transfer konusunda bir çok duyum söylenti var ama hepsinin şu an buraya yansıması doğru değil. Bazı transferlerin duyulması ters etki yaratabiliyor ayrıca rakiplerinde çıkması fiyat arttırımı yaratabiliyor. Bu yüzden bu konuda lig bitimini beklemek en sağlıklısı olacak. Hepimiz merakımızı bir süre dizginleyelim. Hepi topu en geç 22 Nisanda sezon bitiyor ne de olsa:))

tuğbayı gönderen zihniyet, şimdi alınsın diyor, eğer bahar ayrılır da, seneye fenerde veya başka takımda çok daha iyi bir performans sergilerse, defolsun diyen zihniyet tekrar çark edip baharı alalım der, esmeral yerine baharı tercih ederim